Zobacz pełną wersję : Kabhi Alvida Naa Kenha 2
Prolog
Historia, którą opowiem dzieje się w małym miasteczku Purkhali, na wschód od Rupnagaru i południe od stolicy Punjabu - Chandigarhu, w południowo – wschodniej części Indii. Razem z rodziną przeniosłam się tutaj kilka lat temu z Kaszmiru gdzie coraz częściej wybuchały zamieszki na tle religijnym. Jesteśmy hindusami. Dotąd żyliśmy w zgodzie z naszymi sąsiadami muzułmanami. Razem wychowywaliśmy dzieci i uczestniczyliśmy w świętach. Jednak nagle coś się zmieniło. Musieliśmy uciekać.
Razem z moją matką i ojcem oraz dwiema siostrami zamieszkaliśmy w Purkhali. Tutaj zaczyna się historia, którą chcę wam opowiedzieć. Historia, która spotkała młodą hinduską dziewczynę.
Główne postaci :
http://i39.************/20l5bc.jpg
Shanti Devgan - główna bohaterka
http://i41.************/axl0tj.jpg
Dishita i Bhagwanti Devgan - siostry Shanti Devgan
http://i39.************/j9tr29.jpg
Kamal Devgan - matka Shanti Devgan
http://i41.************/aypvme.jpg
Akshay Devgan - ojciec Shanti Devgan
P.S. Mam nadzieję że spodoba się Wam temat :)
Volturia
12.06.2009, 16:02
Taak. Tylko właściwie - praktycznie nie ma tu co oceniać. Rozumiem, że to mały wstęp - nie do końca prolog. Bo tekstu jest co kot napłakał. Spróbuję to zrozumieć. Cóż, Nysia już ci wspominała - dając jedynie przedstawienie postaci, narażasz się na krytykę :P
Pomysł jest inny - i to mi się podoba. Mam nadzieję, iż prowadzenie dwóch FS cię nie przerośnie. A twoje pierwsze nie spadnie z poziomu. To tyle jak na początek ;] - Voluś. vel Czarnula
PS Bollywood? Mam rozumieć, że to bedzie w charakterze 'Nigdy nie mów żegnaj' :O < patrz. tagi > No cóż - zobaczy sie ;]
Wydaję mi się, że opis postaci jest tu nie na miejscu i że odrazu powinnaś wstawić odcinek. Tematyka, może i trochę oryginalna, jednak żadna rewelacja, zaskocz mnie czymś dodając odcinek 1.
A więc może być ciekawe, ale wszystko teraz zależy od pierwszego odcinka. Interesująca tematyka. Prolog trochę krótki.
Mam tylko taką uwagę, co do postaci. W Indiach czerwone kropki malują sobie raczej kobiety zamężne, a białe wdowy. Tak jest przynajmniej w pierwotnej tradycji. Chociaż właściwie dziś każda hinduska może ją sobie malować.
Nie przejmuj się zbytnio tą uwagą i postaraj się z pierwszym odcinkiem :).
Powodzenia xD
Matka wygląda na młodszą niż siostra O__o
Nigdy nie mów żegnaj? Oha~, kolejna bollymaniaczka ;3
Sama jeszcze rok temu namiętnie oglądałam te filmy, ale dlaczego zapożyczyłaś tytuł od jednego Kabhi Alvida Naa Kehna? Z tego co widzę postacie nie są związane z bohaterami filmu (ale pamięć mam kiepską, więc może się mylę).
Cóż, zobaczymy jak będzie jak dasz porządny odcinek. Na razie bez oceny, ale początek brzmi nawet nieźle, podziwiam znajomość informacji.
@Simona - Czerwone zamężnym, czarne kobietom o wyjątkowej urodzie (by dodać im małą skazę i uchronić przed "złym spojrzeniem", a białą wdowom ;)
blakistoni
14.06.2009, 11:13
Aha,tytuł ciekawy,za pierwszym razem nie mogłam przeczytać.
Coś te simy taki..postarzałe.
Temat dobry nawet,jednak nie ma tu tak właściwie czego oceniać,prócz zdjęc.
Poczekamy na pierwszy odcinek,to zobaczymy ;]
Charionette
14.06.2009, 11:31
Rzeczywiście tematyka inna... Może być ciekawie... Zależy jak to wszystko poprowadzisz....
Ps. Strasznie długi i trudny temat... Jakoś mnie nie zachęcił bym tu weszła....
Czekam na odcinek...
Rosemarie
14.06.2009, 12:51
Zapowiada się ciekawie,zobaczymy co będzie dalej.
Matka wygląda na młodszą niż siostra O__o
@Simona - Czerwone zamężnym, czarne kobietom o wyjątkowej urodzie (by dodać im małą skazę i uchronić przed "złym spojrzeniem", a białą wdowom ;)
No właśnie, dzięki za upewnienie. O czarnych kropkach nie słyszałam, ciekawe.
Mnie właśnie dlatego zdziwiły te czerwone kropki u małych dziewczynek - są zamężne?
Już się nie czepiam. W dzisiejszych czasach nawet takie dziewczynki pewnie mają kropki, chyba że właśnie jest to w innym okresie.
Pozostaje czekać na pierwszy odcinek.
Charionette
26.06.2009, 13:34
Moja droga! Mam nadzieję, że będziesz to kontynuować. Ja rozumiem, że to wielkie wyzwanie, ale sama je przed sobą postawiłaś, więc teraz temu sprostaj.
Pozdrawiam i czekam na odcinek.
Aquila_Ardens
10.07.2009, 20:13
jeśli chodzi o kropki, to nie tylko mężatki je noszą. czerwone kropki to zwykle tilak - znaczekr robiony kciukiem na czole każdego z domowników przez panią domu , podczas Pudży (ofiary odprawianej codziennie rano. wielbiciele czasem słońce czasrm deszcz : to jest właśnie to kręcenie tacą). Dla mężatek charakterystyczy jest sindoor (czerwony proszek, cynober, którym zabarwiony jest przedziałek ) i Mangalsutra (specyficzny naszyjnik). a czarne kropki to zwykle nie między brwiami, tylko gdzieś na ustach, policzku, etc.
we wstępie pojawił się jeden błąd - Pendżab, stan w Indiach o którym mowa, znajduje się w północno-zachodniej części Indii. podobnie jak Gudźarat, wchodzi na terytorium Pakistanu
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.