Zobacz pełną wersję : Jak schudnąć??
JołeK :) Mam pytanko czy w sims3 da się w ogóle schudnąć/przytyć. Bo jeśli się da to jak?? Ciągle próbuje i nic. Szukałam takiego tematu i nie ma :)
Pzdr : Emilci@
Da się schudnąć - musisz ćwiczyć ( na siłowni, przed TV).
Mój sim po zdobyciu 3 punktów sportu schudł i to bardzo widocznie.
neurofobiczna
13.06.2009, 14:10
Mój sim po zdobyciu 3 punktów sportu schudł i to bardzo widocznie.
U mnie było tak samo, najpierw nic się w jego tuszy nie działo, myślałam, że to będzie trwać wiecznie a tu nagle pewnego dnia stracił przynajmniej połowę swojej wagi O.o
A żeby przytyć trzeba dużo jeść i często być przejedzonym ;)
to jeszcze zalezy od budowy ciala twojego sima. moze miec drobna budowe i byc "tlusty" - wtedy chudniecie bedzie widoczne. ale jak ma mocna budowe [czyli ta masa miesniowa czy costam], to schudnac za duzo nie moze.
tylko ze trzeba dac cwiczenia wydolnosciowe, bo wydaje mi sie, ze przy silowych nabierze miesni
tylko ze trzeba dac cwiczenia wydolnosciowe, bo wydaje mi sie, ze przy silowych nabierze miesni
Jest tak jak mówisz. By schudnąć uprawiaj ćwiczenia wydolnościowe. Możesz również biegać (jogging)
Samantha
13.06.2009, 15:54
A ja stworzyłam simkę "przy kości" :-P i teraz chcę ją odchudzić...ćwiczy bardzo długo (ma już 6 poziom kondycji) i nic...jaka był taka jest...
a jakie cwiczenia?
silowe czy wydolnosciowe?
To dzięki wielke bo mojej siostry niespodziewanie urodiła dziecko grube xDxD I za nic nie chce schudnąć ta nastolatka ma 9 poziom sportu i nic ;/;/
Keramzyt
13.06.2009, 19:06
Za punkty szczęścia życiowego (?) kup jakąś rzecz do ustalania sylwetek (niech ktoś nazwę poda, bo jej nie pamiętam :P), 30000+ pkt. :)
ultraviolence
14.06.2009, 12:34
Właśnie, a w jaki sposób sprawić, żeby dziecko w wieku szkolnym straciło parę kilogramów? Pływanie nie pomaga, jazda na rowerze też nie (liczy się to bardziej jako środek transportu). O maszynach do ćwiczeń nie wspomnę, bo to raczej oczywiste, że dzieciaki nie mogą z nich korzystać.
UsBuzzer
14.06.2009, 12:35
Zafunduj mu głodówkę i niech biega po mieście jak głupi :P.
Helena, może ćwiczenia przy telewizorze? Chyba dzieci mają tą opcję :)
shella888
14.06.2009, 14:06
Czytając Wasze wypowiedzi stwierdzam, że to troche tak jak w życiu : niektorzy cwicza i odchudzaja sie i nic.. dalej waga nie spada :). Może to wlasnie taki bardziej "życiowy" element gry.
Samantha
15.06.2009, 07:56
Udało się, moja simka schudła :) Teraz ma już 7 poziom kondycji i wygląda bardzo zgrabnie ;)
ddo bwayo
15.06.2009, 09:32
A co zrobić by mięśnie 'spadły'? xd
Inko-chan też mnie to ciekawi, jeszcze nie probowałam więc gdybając myślę że trzeba sima 'rozleniwić' tzn kazać mu duzo siedzieć przed tv (tylko niech nie ogląda programu sportowego), wcinać przekąski, wylegiwać się i wywalić wszystkie sprzęty do ćwiczeń (moj wysportowany sim zaraz sam ćwiczy jak akurat nie ma nic do roboty).
Możnaby też ćwiczyć tylko wydolnościowo a nie siłowo. Albo utuczyć i odchudzić przez trening wydolnościowy-może z tłuszczykiem znikną też mięśnie?
Pozostaje też nagroda za punkty życiowe do regulacji sylwetki.
Edit:
Mój sim przypadkiem odchudził koleżankę z pracy - poprzez pragnienie 'trenować kogoś' kazał simce biegać na bieżni, po czym olał ją i zajął się swoimi sprawami :D, simka długo biegała aż miała dość, gdy zeszła zrobiła sie nagle szczuplejsza i poszła do domu.
wlasnie, czy dieta tez pomaga na schudniecie?
jedzenie owocow, surowek itp?
Keramzyt
15.06.2009, 18:58
Rzeźbiarz ciała z nagród aspiracji...
Mam pytanie czy istnieje "pasek" pokazujący poziom tuszy sima taki jak w TS2?
Keramzyt
15.06.2009, 19:57
Niestety... NIE...
Udało się FenKS :);)pzdr c:c:
tomaszek13
18.06.2009, 21:35
rzebiarza ciala...Ale to pic na wode nic sie nie da z tym zrobic, tylko pisze zeby do ekwipunku rodziny wejsc, a tam nic nie ma w ekwipunku, wogole nie ma czegos takiego jak ekwipunek rodziny, tylko sima (ten plecak).
Keramzyt
18.06.2009, 21:59
pojawia sie przedmiot do postawienia na parceli... B)
Ekwipunek rodziny znajduje się w trybie kupowania. Są trzy opcje do wyboru: obiekty w/g pomieszczeń, w/g przeznaczenia i trzecia opcja (oznaczona pudełkiem chyba :P) - ekwipunek rodziny.
Alicja1957
27.10.2009, 19:16
Ważne - jeśli tworzy się tłustą Simkę, i ona zaciąży z Simem przy kości, to dzieci rodzą się tłuste jak kluchy. Wiem to, bo mi się urodziły takie kluchy, i to w dodatku trzy naraz (trojaczki), bo zapomniałam, że mam mod sciągnięty do rodzenia się trojaczków. I teraz 3 grube potworki mi biegają w rodzince. Uchh...
anie_1981
28.10.2009, 16:52
Nie wiem jak to jest u was, ale u mnie rzeźbiarz ciała nie działa. Jak zmieniam sylwetkę to to starcza na parę godzin, a potem znowu Sim jest tłusty.
Alicja1957
29.10.2009, 13:13
Gdzieś czytałam, że nie należy kazać simowi jeść, gdy sam nie wykazuje takiej potrzeby, bo zacznie tyć. Zauważyłam w nastrójnikach Sima negatywną ikonkę "przejedzony". Może basen, przyrządy gimnastyczne i dużo chodzenia pomogą? Moja Simka też chudła tylko na krótko. Przez dni kilka grałam Simką Ursine - samotną grubaską - chudła tylko na trochę gdy zmuszałam ją do ćwiczeń. :-(
anie_1981
29.10.2009, 13:31
Na chudnięcie moim zdaniem najlepszy jest jogging, wysyłam Sima w ten sposób do miasta, zamiast samochodziku.
Schudnięcie - Ćwicz w siłowni, przy TV, w domu (jeśli masz odpowiednie urządzenia do ćwiczeń)
Tycie - Jedz, nawet wtedy, jeżeli Sim nie jest głodny. Po jakimś czasie utyje.
I jest jeszcze sposób o którym mówił Keramzyt. :D
moissonneuse
11.11.2009, 20:32
Chciałabym, aby moja Simka utyła, bo o ile w trybie tworzenia rodziny najwyższy stopień chudości się ładnie prezentował, to w grze wygląda to już tragicznie. Jednak nie chce, żeby się przejadała. Czy dobrym pomysłem są ćwiczenia siłowe? Wydaje mi się, ze wtedy będzie bardziej umięśniona, a nie tak chuda ;p
Charionette
11.11.2009, 21:02
To spróbuj ćwiczenia wydolnościowe (bieżnia i biegi :P)
Wydolnościowe będą powodowały, że simka nie będzie tyć.
Jeśli zastosujesz ćwiczenia siłowe, to wtedy przybędzie jej trochę masy, ale zdaje mi się, że tylko w górnych partiach ciała, czyli będzie i chuda i przypakowana.
Najlepiej niech nie ćwiczy i je kilka posiłków dziennie. Możesz chyba także doprowadzić do tego, by się przejadała, czyli jadła nawet wtedy, gdy pasek głodu jest zielony.
moissonneuse
11.11.2009, 21:25
No właśnie osiągnęłam wystarczająco tych punktów za pragnienia, że kupiłam darmową jadłodajnię i jem do woli ;p oby zadziałało ;p
Orzechowo
12.11.2009, 13:07
moi simowie sie przejadaja codziennie ale cwicza raz w tygodniu i utrzymuja forme ;p
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.