Zobacz pełną wersję : Przeniesienie folderu EA Games
Ponieważ mam 3 dyski, a na głównym (C) nie mam już zbyt wiele miejsca, chciałabym przenieść folder EA Games na inny dysk. Czy coś takiego jest możliwe? Jeśli tak, to jak to zrobić?
chupa_chups
26.06.2009, 14:50
Gdy przeniesiesz, starcisz wszystko z gry, myślę, że nie da sie tego "przenieść".
O który folder ci chodzi? O ten z gry czy z zapisami gry? Zresztą nieważne. Obu nie wolno przenosić gdziekolwiek indziej niż są.
Edit: Możesz zrobić jedynie tak, że odinstalujesz simsy z dysku C i zainstalujesz na innym. Wtedy wszystko będzie ok.
Miałam na myśli ten z zapisami gry. A czy nie ma sposobu by przy instalacji ustalić, aby gra zapisywała pliki gdzieś indziej? Gdzieś chyba już o tym, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Nie, ponieważ zapisy zapisują się w Twoich Dokumentach i one znajdują się na dysku, na którym zainstalowany jest Windows, czyli podejrzewam, że C.
To w takim razie mogłabym zmienić 'położenie' Moich Dokumentów?
Nie, ponieważ gra nie rozpozna tych zapisów na innym dysku. Utworzy nowe.
Miałam na myśli, czy mogłabym po prostu zmienić ogólne położenie Moich Dokumentów. Domyślnie są one na dysku C, ale co gdyby były na innym?
Aha, wybacz, nie przeczytałem dokładnie. ;) A jednak można zmienić położenie Dokumentów.
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/429,1,Zmiana_domy%C5%9Blnej_lokalizacji__folderu.a spx
Dziękuję ci bardzo :)
Można zamknąć temat.
Rademenes_
27.06.2009, 12:47
Witajcie,
mam pytanie-czy rzeczywiście nie ma problemów z dodatkami w folderze Downloads po przeniesieniu Moich dokumentów?
Mam ten sam problem-bardzo mało miejsca na C, ale nie chciałabym namieszać w grze.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
dareczka84
14.07.2009, 12:08
Spokojnie postępuj wg tej instrukcji, jest to całkowicie bezpieczne. Przed formatem miałam tak właśnie przeniesione dokumenty i gra elegancko śmigała. Powodzenia!
jestem tu nowa i przepraszam jak cos zrobilam żle...
mam problem...
a wiec tak.. zaistalowalam sobie dodatek podroze do the sims 2 i teraz w opcjach telefonu nie mam "wezwij taksówkę" i "transport" .a gdy taxi przyjedzie simowie nie moga do niej wsiąść bo ona wogole sie nie zatrzymuje...a nastepny problem to "latajace gazety"...
nie pokazuje sie roznosiciel gazet tylko te gazety same przylatuja i nie ma ich konca ,robia sie odrazu szare(takie do wyrzucenia) prosze o odpowiedz jak najszybsza!:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.