PDA

Zobacz pełną wersję : Przenoszenie rodziny do innego miasta.

Teo
27.06.2009, 11:44
Jak mogę przenieść rodzinę z Sunset na wieś??
Gdzie i jaki plik mam skopiować??

Sim_Ronaldinho
27.06.2009, 12:57
Musisz (o ile dobrze pamiętam) wyprowadzić rodzine pózniej utworzyć kopie rodziny i wprowadzić na wieś :P

Agnieszka86
27.06.2009, 14:42
wystarczy podczas gry wyjsc do edycji miasta i tak zrobić kopie do biblioteki, mozesz samą rodzine lub razem z domem. Pamietaj ze jak samego sima przeniesiesz (jednego) straci on kontakty oraz powiązania z rodziną. Wychodzisz do menu głownego i tam wybierasz wieś, wchodzisz w biblioteke i siedzi tam juz woja rodzinka:D i czeka

EJ70
15.09.2010, 15:39
Właśnie przeniosłam moją rodzinę w raz z domem do innego miasta, no i mam problem. Mój sims był zasłużonym detektywem przed emeryturą. W nowym miejscu załatwił jeszcze kilka zleceń, a że jest już dobrze po 80 postanowiłam przenieść go na zasłużoną emeryturę. I co się okazało, otóż wychodzi ona na minus, to znaczy sims nie dostaje żadnych pieniędzy, a wręcz dzienne potrącona jest mu jego własna emerytura.

anie_1981
16.09.2010, 08:27
Oooo! Jakiś bug.

PoZmrokowiec
16.09.2010, 17:10
Miałem tak samo jak Sim był strazakiem i przeniosłem rodzinę do Twinbrook. Gasił pożary, a Simy cały czas wrzeszczały :D

marnios
06.11.2010, 21:09
Właśnie przeniosłam moją rodzinę w raz z domem do innego miasta, no i mam problem. Mój sims był zasłużonym detektywem przed emeryturą. W nowym miejscu załatwił jeszcze kilka zleceń, a że jest już dobrze po 80 postanowiłam przenieść go na zasłużoną emeryturę. I co się okazało, otóż wychodzi ona na minus, to znaczy sims nie dostaje żadnych pieniędzy, a wręcz dzienne potrącona jest mu jego własna emerytura.

umie sim detektyw poszedł na emeryturę i zarabiał 4900 coś dziennie czy to tez bug

patryk916
05.12.2010, 11:10
Żeby przenieść rodzinę trzeba wejść w edycję miasta,wyeksmitować z domen lub bez do schowka,zapisać w bibliotece,wejść w nową grę w nowym mieście i wrzucić rodzinę na parcelę lub do domu.

bazik
23.12.2010, 18:03
Mam inne pytanie. Z tego, co wiem, to w the sims 2 był kod na zwiększenie maksymalnej liczby domowników. Czy w The sims 3 też mogę coś takiego zrobić? Chciałabym nie rozdzielać mojej wielosimowej rodziny rozrzuconej w trzech domach:)

stasienka
24.12.2010, 11:20
Mam inne pytanie. Z tego, co wiem, to w the sims 2 był kod na zwiększenie maksymalnej liczby domowników. Czy w The sims 3 też mogę coś takiego zrobić? Chciałabym nie rozdzielać mojej wielosimowej rodziny rozrzuconej w trzech domach:)

A znasz może ten kod do zwiększenia domowników??Jeśli tak to podaj mi ;)

Searle
24.12.2010, 12:12
Z tego co wiem, niestety, nie ma jeszcze takiego kodu. A szkoda ...

bazik
25.12.2010, 22:58
Szkoda, rzeczywiście ;P Mam także inny z tym związany problem. Czy da się spakować miasto lub przekopiować je, by dało się je zainstalować w grze na innym komputerze? Nie wiem, czy da się gdzieś znaleźć pliki z jego całym zapisem.

Vanitas
26.12.2010, 17:17
bazik - W Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Saves znajdują się wszystkie zapisy gry. Kopiujesz odpowiedni i przenosisz na drugi komputer :)

bazik
26.12.2010, 19:55
Dzięki;) Czyli muszę to wrzucić do Save'ów na drugim kompie? Tak rozumiem.

anie_1981
19.02.2011, 23:17
Dobrze rozumiesz. Jeżeli miasto, w którym jest ten save, musiałeś instalować na pierwszym kompie (np. Riverview), to na drugim też musi być to miasto zainstalowane.

Dalia22
10.11.2011, 12:21
Dzięki za pomoc .

Klamra
03.08.2013, 20:38
Jeszcze dodam, że wszystkie kartki okolicznościowe trzeba przenieść z wyposażenia sima najlepiej do aparatu, żeby się zachowały inaczej będziecie mieć puste ramki!

A rodzinę która mieszka w innych domach spakować i rozpakować w tym samym mieście. Później tylko dodać powiązania rodzinne za pomocą Master Controllera

Beep
10.09.2013, 00:50
Okazuje się, że mój problem z NPC których nie ma jest związany z otoczeniem, także będę musiała przenieść moje rodziny do nowej gry. Rozumiem, że wystarczy spakować rodzinę z domem do skrzyni? A więzi rodzinne zostaną zerwane? Co z pracą, wyposażeniem własnym i rodziny? Przenoszę do tego samego miasta, Bridgeport.

Simsowa5
11.05.2014, 21:23
Beep - Jeżeli np Matka, ojciec i syn mieszkają w tym samym domu, to te więzi nie zostaną zerwane, natomiast jeżeli Matka, ojciec i syn mieszkają w innym domu, a dziadkowie w innym i spakujesz tylko matkę, ojca i syna to niestety zostaną zerwane. Możesz przeprowadzić ich też do tego samego domu. Praca nie zostanie zerwana (jeżeli się nie mylę). Z wyposażeniem się nic nie stanie. Mod poniżej może Ci się przydać.
stasienka - A chcesz do 3 czy 2? ;) Jeżeli do 3 to musisz pobrać Nraas Master Controller stąd: http://nraas.wikispaces.com/MasterController Pobierasz plik Base-Mode do odpowiedniej wersji gry np 1.67 i wchodzisz C:\Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages i tam go wrzucasz. Następnie w grze klikasz na sima Nraas\Ustawienia i masz tam opcję ''pozwala na więcej niż 8 simów'' i z ''nie'' zamieniasz na ''tak''.

GoDeMeR2
15.05.2014, 13:22
Witam mam iście problem otóź nie mam opcji przeniesienia domu do innego miasta :( Nie widać wogóle opcji kopiuj czy coś takiego możecie mi napisać o co chodzi?

Hebe
15.05.2014, 15:45
Może po prostu zapisz ten dom w skrzyni, a potem umieść w innym otoczeniu?

OKAZDAAS
12.08.2015, 12:36
Ma[B]m problem z grą. Mój sim jako łowca duchów miał misje na pewnej parceli gdzie trzeba było zlikwidować groźne duchy, które posiadały jakieś dziwne ciuchy... I ja dzięki kodowi testingcheatsenabledtrue edetowalam duchy w CAS i były tam wszystkie rodzaje śmierci. I nawet te z innych dodatków, których nie posiadam (szybka jazda) ! Kiedy wyszlam z CAS dodalam te 2 duchy do aktywnej rodziny, duchy znikły po krótkim czasie, ale wszystko się popsuło... Kiedy chce wejść w edytuj miasto to za każdym razem pisze, ze nie mogę wyjść kiedy twój SIM umiera ! :( Podróże, wyjazd na studia nie mogę z tego skorzystać bo pisze ze jest problem z edycja miasta... Nie mogę nic zrobić. Jakas porada ????