Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ul. Słoneczna 13

Sherlock
27.06.2009, 23:50
Witam! Pragnę zaprezentować Wam film (horror) simowy, który niedawno wyreżyserowałem. Życzę miłego oglądania!

Ul. Słoneczna 13 (http://www.youtube.com/watch?v=1lo3S_zm1Kc)
~Scenariusz i reżyseria: Sherlock Holmes
~Montaż: MAGIX Movie Edit Pro 14 PLUS
~Muzyka:
- This Is The Life - Amy McDonald
- That's The Way My Heart Goes - Marie Serneholt
- Hot And Cold - Katy Perry
- Everytime - Britney Spears
- Bring Me To Life - Evanescence
~Dźwięki:
- Scary
~Czas trwania: 6 minut 41 sekund

Liczę również na komentarze z Waszej strony :).

papatka
27.06.2009, 23:57
No więc tak:
+Plusy+
1. Świetna grafika
2. Mimo, że nie było dodatków z neta wystraszyłeś mnie! Nie wiedziałam, że bez dodatków nieoficjalnych można zrobić horror. Chociaż to wyglądało na kryminał.
4. Podobają mi się postacie i ten domek.
-Minusy-
1. Po pierwszym "Scary" kontunuowałeś "Everytime", mogłeś wstawić coś 'mroczniejszego' ;)
2. Na początku kamera pokazuje postacie, ale sama kamera jest ZA dachem co mi się niezbyt podobało.
3. Kiepska fabuła.
---------------------
Hmm... Myślę, że dam 4.5/10 :D

Sherlock
28.06.2009, 18:11
Czemu nikt nie komentuje? :(
Liczyłem na was... i tak liczę nadal :D
Ale komentujcie, proszę.

papatka
28.06.2009, 18:24
Ja skomentowałam, mnie się nie czepiaj :>

Sherlock
28.06.2009, 19:38
Ktoś jeszcze...? :(

misterio
28.06.2009, 21:30
Moze ja...? :D
No wiec : (tak ,wiem nie zaczyna sie zdania od wiec xDD)
Zaczne od minusow :D
-Troche za dlugie teksty byly czasami, tak ze zaslanialy prawie caly obraz. Troche neciekawie to wyglada wedlug mnie.
- O co chodzilo z ta reklama? oO
-nie wiem, czy to wina YT, cczy moze efektow, ale obraz cos troche tak "mrugal" jakby sneizyl czy cos...
-troche glupio urywa sie ten "krzyk"
- no i w koncowej scenie nie bylo muzyki xD
czepiam sie szcegolow, wiem. xD Ale jak jest dobrze wykonane to nie ma za bardzo czego sie czepiac xD

teraz plusy :
-rzeczywiscie bardzo ladna grafika
-napisy czytelne
-bardzo fajnie zgrane wystzkie fragmenty, zadnych urywkow, ruchow kamera
-dobre wykonanie
-fajny ten doktorek, dosc straszny xD i fajny pomysl z tymi "zwlokami" w szafie xDD (ale wydaje mi sie ze sie odrobine poruszyly xDD)

No i to chyba na tyle. Czekam na drugi odcinek! :)

Sherlock
29.06.2009, 14:14
Może jeszcze ktoś...? (XD)
- O co chodzilo z ta reklama? oO

Po prostu chciałem dać jakąś przerwę, czy coś, bo głupi byłby taki przeskok, że nagle siedzą na kanapie, a za chwilę są już na leżakach ;)

Gio
01.07.2009, 10:14
A więc tak- po męczarnym oglądaniu zdobyłem się na komentarz:
-Otóż, czy ja dobrze rozumiem, czy ten dom ma ponad sto lat? W takim razie nie wygląda :/
-Reklama jest boska- przynajmniej się przy niej nie znudziłem -,-
- Dialogi, takie sztuczne
- fajne zakonczenie

Na youtube wystawiłem ocenę "Fajny" więc odpowiada to:
8/10

pozdrawiam :)

Sherlock
10.07.2009, 18:27
-Otóż, czy ja dobrze rozumiem, czy ten dom ma ponad sto lat? W takim razie nie wygląda :/

Nie, Giovánni, źle zrozumiałeś :)
Ta wierzba ma sto lat, nie dom ;)

ddo bwayo
21.07.2009, 22:48
Nieźle się wystraszyłam przez ten dźwięk <boi> Kto przytuli? ;>
Fajne ^^ A reklama boska xD Lałam z niej całą reklamę xD

Sherlock
21.07.2009, 22:50
A reklama boska xD Lałam z niej całą reklamę xD

Ja też XDDDDDDDDDDDD

Gio
23.07.2009, 09:51
Żeby brutalnie przerwać czas niepewności i oczekiwania zapytam:
Kiedy możemy spodziewać się dalszej części?

Sherlock
23.07.2009, 21:09
Druga część pojawi się...
Cóż. Dokładnie nie wiem :P Ale na pewno w tym miesiącu. Przede wszystkim czas poświęcam na swoją nową komedię (tj. sam jej scenariusz (napisałem już 8 odcinków)), ale uważam, że powinienem od niej odetchnąć. Jeśli do soboty wyrobię się z ekranizacją swojego opowiadania, to w przyszłym tygodniu można spodziewać się "Ul. Słonecznej 13 II" :).

symfonia
24.07.2009, 10:45
Filmik super i nie mam zadnych zastrzeżeń tylko nie pasuje,ze w ogródku wierzba rośnie z palmami.^^

Ocena 9/10 xd

Sherlock
01.08.2009, 19:17
To teraz coś o "Ul. Słonecznej 13 II" :)

Mam już wszystko przygotowane (spis kodów, pobrane hacki, zbudowane/przebudowane parcele, stworzonych bohaterów...). Tak więc mogę już spokojnie rozpocząć prace nad filmem ;).

Mam też dla Swoich wiernych widzów dobrą wiadomość.
Otóż jutro zaczynam kręcić, po czym postaram się wszystko jak najszybciej zmontować, wrzucić na YouTube i oczywiście zaprezentować Wam!

~ Pozdrawiam B)

Chryzantem Złocisty
01.08.2009, 19:35
Szczerze mówiąc,to poza tymi dźwiękami nie było w tymi filmiku nic strasznego.
Żadnej strasznej fabuły,ani klimatu,ot gadatliwa baba i jej mąż się wprowadzają do mieszkania a nagle zaczyna ich ktoś (kto?Nie wiadomo,czemu?też nie wiadomo) straszyć i tak biedni staruszkowie schodzą na zawał.
Reklama też mało śmieszna.

Nie potrafisz budować atmosfery,napięcia,klimatu grozy,jedyne czym nas postraszyłeś to "screamery" a człowiek wiadomo że się nagle głośnego dźwięku wystraszy.
Stać Cię na coś dużo lepszego...

Sherlock
05.08.2009, 12:57
Postaram się, by w "Ul. Słonecznej 13 II" była ta 'atmosfera' :)

EDIT: Usunąłem otoczenie. :redface: Chciałem usunąć inne, ale pech chciał, że się pomyliłem i wziąłem to, w którym była parcela i bohaterowie. Biorę się ostro do roboty! Nie zawiodę Was, bądźcie tego pewni! "Ul. Słoneczna 13 II" będzie w najbliższą sobotę!

Zaznacz tło powyżej, by odczytać.

EDIT II: Niech to wszystko ... trafi! Skończył Mi się trial Sony Vegasa :/ Wczoraj w nocy jeszcze działał... Zmontowałem już mniej więcej pół filmu, ale kontynuacja montażu nie będzie możliwa, puki nie reaktywuję ów programu.
Czekam na maila, który wciąż nie przychodzi... Jeśli nie przyjdzie do piątku, premierę będę musiał przełożyć na następną sobotę :(

papatka
05.08.2009, 13:22
xD Pech : P Współczuje, serio xD szybciej to rób bo się nie mogę doczekać. No nie wiem... zrób w Magixie tą drugą częśc? : P

Sherlock
05.08.2009, 14:11
Nie, bo się grafika będzie różnić ;D

Wolę zrobić coś porządnie, niż na szybko XD

Titellè
09.08.2009, 20:41
a co ma wierzba do reszty filmu ? bo nie skumałam ? plusem byl ten dzwięk bo bardzo się go przestraszyłam. do zbliżenia talerza też mogłeś coś dodać. ogólnie to trochę nudne - mogleś dać coś więcej. ale wytulumacz mi co wierzba miala wspolnego z filmem bo serio nie rozumiem.

Sherlock
09.08.2009, 21:08
Wierzba? Chciałem dać element wzruszenia... To znaczy, staruszkowie chcieli czcić setne urodziny wierzby, ale niestety tego nie dożyli... Cóż, trudno, nie udało się, nikt się nie rozczulił.

Dzięki za komentarz ;)

Titellè
09.08.2009, 22:17
No ja tego nie zczaiłam. Może jakbyś coś dłuższego i bardziej rozbudowanngo nakręcił wyszło by lepiej. A może teraz jakaś komedia ?

papatka
09.08.2009, 23:13
Kręci komedię właśnie. O ile mnie pamięć nie myli xD

Sherlock
24.08.2009, 08:18
Sherlock Holmes[/i] (cytuję swoją wypowiedź z innego forum)"]Ani premiera, ani przed premiera tego filmu nie są teraz znane. Nie mam komputera i nie wiem, kiedy go znów dostanę. Później będę musiał się zaopatrzyć w nową płytę The Sims 2 (podstawa), ponieważ stara jest od jakiegoś czasu pęknięta. Ul. Słoneczna 13 II będzie na pewno, ale niestety musicie uzbroić się w cierpliwość...

Mnie coś kiedyś naprawdę trafi... :(
I wybaczcie to przedłużanie, ale raczej nie mam kontroli nad tym, co się dzieje :/

_LiLu*_
24.08.2009, 08:35
Fabuła taka sobie. Za to prawie mi ze strachu serce wyleciało jak on przy tym łóżku się pojawił.
Śmiesznie wyglądało jak Lucyna wstała od stoł€ i poszła a Marian jeszcze gadał. Trochę krótkie jak na film pełnometrażowy i niedopracowany. Życzę powodzenia w następnych działąch! :)
6,5/10

Gio
24.08.2009, 09:32
3 tygodnie temu zapewniałes, że już zaczynasz kręcić i co...?

papatka
24.08.2009, 09:42
Dokładnie. Coś mi się wydaje, że sciemniałeś... <_<

Sherlock
25.08.2009, 19:24
3 tygodnie temu zapewniałes, że już zaczynasz kręcić i co...?

Owszem, Giovánni, miałem już nawet zmontowane pół filmu, tylko że niespodziewanie wysiadł dysk twardy. Po odwiezieniu go, otrzymałem wiadomość, że poszła cała pamięć. Naprawdę was przepraszam... :(
Tyle przeszkód, które nie pozwalają Mi zrobić tego filmu, ale zrobię wszystko, co w Mojej mocy, byście mogli obejrzeć "Ul. Słoneczną 13 II" :)