Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mroczne strony EA Store

Ilona
05.07.2009, 20:37
Właśnie mija miesiąc od premiery szeroko reklamowanej gry The Sims 3.Duża niespodzianka dla graczy jest Giełda Wymiany...ogólnie fajny pomysł, ale jak to się mówi „są dwie strony medalu”.Możliwość komunikowania się na forum i przy okazji poznawanie nowych osób,które można dołączyć do grona naszych znajomych jest naprawdę ciekawe. Również warte zainteresowania jest dzielenie się z graczami nasza twórczością. Czy wiecie, że wysyłając przedmioty na giełdę, sprzedajecie swoje prawa autorskie?W tym momencie dany produkt nie jest już wasza własnością, jest własnością EA,a co za tym idzie nie możecie np. swojego domku reklamować na innym forum,w tym momencie łamiecie przepis o prawach autorskich,krótko mówiąc,to tak,jak byście udostępniali płatne dodatki za darmo. Ciekawe prawda, ale to jeszcze nie wszystko,teraz zajmiemy się sklepem Store. Fajny sposób kupowania,klik i ma się w grze nowe meble czy ubrania. Taak,ale za jaka cenę. Do gry dostaliśmy 1000 punktów wartości 12euro,a w Szwecji dla przykładu gracze dostali ta sama ilość punktów,ale za niecałe 6euro....czyżby mieli względy za mini pack „Ikea”?Te 1000 punktów niby jest dużo,ale na wszystko nie starczy,gdyż jeden cały set kosztuje 1900 punktów,a to koszt 24euro.
Podam na własnym przykładzie, a więc porównajmy.
Za grę, w której mam ok.1200 przedmiotów zapłaciłam ok 55euro.
A w sklepie Store chcą za 50 przedmiotów 24 euro???
No więc jakbym chciała kupić wszystkie meble, w grze jest ich tyle, co kot napłakał, musiałabym kupić jakieś 20000 punktów, gdzie 2000 kosztuje 24euro, to się równa 240 euro. Szok prawda to są dopiero meble, a ja chce jeszcze fryzury i ubrania, wiec dodatkowo potrzebuje jakieś 10000 punktów na wszystkie fryzury i drugie tyle na ubrania. Mini packi w poprzedniej edycji gry kosztowały między 15 a 20 euro,ale przedmiotów było 60 plus jakieś tapety i inne duperele. Na niemieckim forum,na stronie gry,jest ostra dyskusja na ten temat,bojkotują EA Storę i chcą zmusić w swoim proteście do obniżki cen.EA Games chyba osiadła na laurach po sukcesie,jakim cieszy się gra. Może doszli do wniosku, ze obojętnie co zrobią, to gracze to i tak kupią. W tym momencie mocno się pomylili. Już jest bunt o to, ze nie udostępnili meshy kreatorom i nie chcą, aby powstawały dodatki tworzone przez graczy, to teraz jeszcze zdzierają kasę za przedmioty w sklepie Store. Ale jak to w życiu bywa, wejść na szczyt jest trudno, ale spaść z niego można bardzo szybko. Co im da 1,4mln, sprzedanych egzemplarzy gry,gdy 1/3 z tego wraca do The Sim s 2 albo odsprzedaje grę. Chcą doprowadzić do tego,aby pozamykano fora dotyczące gry?Miejmy nadzieje,że do tego nie dojdzie. Przesunęli termin premiery,a i tak wypuścili niedopracowana grę. Jedyne co dopieścili,to jest program startu. Ładnie się prezentuje i jest bezpośrednie połączenie z internetem,lecz nie tylko po to,aby wysyłać czy pobierać coś z giełdy,to również wspaniały sposób kontrolowania graczy,a przede wszystkim ich danych. Chodzą pogłoski, ze EA odsprzedaje dane graczy firmom marketingowym, wiec nie zdziwcie się, jak nie długo znajdziecie reklamy firm, o których istnieniu w ogóle nie wiedzieliście. Mnie osobiście gra się podoba,mogę sobie w końcu sobie pograć, nie ma okna ładowania gry i mam nadzieje,że znajdzie się sposób na tworzenie dodatków do tej edycji gry.

Pozdrawiam Ilona

Nie wyrażam zgody na kopiowanie i udostepnianie mojego artykułu na innych forach!

Mamełe
05.07.2009, 20:51
Z tym blokowaniem dodatków nieoficjalnych uważam, że strzelają sobie w stopę.

bouffe
05.07.2009, 20:55
Po prostu woda sodowa im strzeliła do głowy przez sławę i dobrą sprzedaż gier, dlatego są chciwi na pieniądze.

blakistoni
05.07.2009, 20:59
W 100% sie zgadzam.
Jak dla mnie EA Store jest kompletnie bez sensu,nie opłaca się tam kupować.
Najwidoczniej byli po prostu za bardzo chciwi.
Ich strata,na pewno wiele osob nie będzie marnować pieniędzy na przedmioty ze Store. ;p

Wampirencja
05.07.2009, 21:01
No to co robimy? Podpisujemy jakąś petycję {ledwie 10tys graczy musiałoby ją podpisać sądzę że to nie będzie problem}? Bojkotujemy store i nikt nie kupuje dodatków nawet za punkty otrzymane z grą?

Bardzo ładnie to rozpisane jest :) I powinno jednak jakiś skutek odniesć!

jekyll
05.07.2009, 21:05
Wypłynęła nielegalna wersja gry, co pewnie ich trochę kosztuje, bo przecież ci co ściągnęli w większości nie mają zamiaru jej kupić, więc dużo osób ma pirata, a gra kosztuje jakieś 130zł, więc są stratni na tym biznesie. Dlatego teraz są wysokie ceny w EA Store, aby to sobie zrekompensować xD. <?> (nie wiem, czy to słowo pasuje do tego, o co mi chodzi).

mario
05.07.2009, 21:08
Raczej gówno zdziałacie, ale próbujcie. ;D EA to taka firma, że ze wszystkiego się wyliże.

Wampirencja
05.07.2009, 21:20
@Unun: KAŻDA gra wypływa wcześniej i KAŻDA piracka gra ma albo osobę która już oryginału nie kupi albo kupi, a jakoś nie widzę by jakoś specjalnie męczyli inne gry inni producenci ;)

Des: z takim myśleniem byśmy wciąż w stanie wojennym tkwili ;>

agnieszka130187
05.07.2009, 23:21
Jeżeli możemy coś zdziałać to zróbmy to. Jestem za. :)

rocktechnika
06.07.2009, 02:25
Ilona ma gadane jakby cechę "wygadana" miała ;)
A tak bardziej na serio: Jeszcze wczoraj czytałam o tym, że EA nie chce (nie chciało?) wydawać do TS3 płyt z dodatkami (Expasion Pack, czy jakoś tak), tylko wszystko ma (miało?) iść przez Store. Dlaczego? Bo tak się da wyciągnąć więcej kasy... Jedna mała rzecz kosztuje troszkę, druga też troszkę, trzecia, czwarta, ... , dziesiąta i nagle się okazuje, że wydaliśmy masę pieniędzy na drobiazgi. Niestety Simy stały się zbyt dochodowe i taka jest prawda - będą wychodzić nowe części i nowe dodatki dopóty, dopóki ludzie będą kupować... Tylko dla kasy.

Chantelle
06.07.2009, 06:15
No właśnie.W niedalekiej przyszłości być może wyjdzie czwórka i znów wszystko od nowa.I kolejne strony w stylu Store,z których zarobią dwa razy więcej kasy.Będą tak robili dopóki nie skończą się pomysły.
Niestety co poradzić na tych,którym palma odbiła?
Tylko i wyłącznie chodzi tu o kasę...

madusiaX
06.07.2009, 08:54
Jestem jak najbardziej za. Ilona to świetnie napisała. Jeżeli możemy to rzecz jasna zróbmy coś, chociaż musieliby się do nas dołączyc anglicy, niemcy i amerykanie.. bo sami raczej rady nie damy.
A tak sobie teraz myślałam, że fajne by było takie coś że za jakieś sim punkty które sim sam ciężko zdobędzie i że podrobić ich nie będzie można mogliby zrobić te wszystkie dodatki ze store .

Ja pewnie nie wykorzystam 1000 punktów, bo jakaś sama fajna fryzura będzie z 400 kosztować, i pomyśle że będe chciała miec takich więcej i mnie to wciągnie tak że po kilku godzinach kupowania ockne się że wydałam kupe kasy .

Kuban
06.07.2009, 09:18
W końcu ts upadnie jak każda gra Ale mi sie zdaje że Ea bardziej skupia sie na sprzedaży NSF niż simsami Wkońcu simy wyszły nei tak dawno i są dopiero 3 części a NFS ma ich już z 10 i jest dobra grą

Chryzantem Złocisty
06.07.2009, 09:42
Dlatego trzeba korzystać z potęgi internetu i nie płacić za dodatki,a w grze je mieć... :P

Seriously,na tą grę nie wydałabym nawet złamanego grosza,gdybym nawet mogła sobie trójkę kupić.A już na pewno nie będę wydawać kupy kasy za coś,co powinno być już w grze.Zauważyliście to?Zamiast wrzucić te przedmioty do gry,woleli wystawić na Store i kupujcie dzieciaki za kasę rodziców :>

Niech się plują wielcy obrońcy oryginalnych gier.Co jak co,ale na TS3 nie zamierzam wydawać pieniędzy,bo uważam że ta gra takiej forsy warta nie jest..
Wypuścili na rynek bubla,bo wiedzą,że simomaniacy i tak go kupią za każde pieniądze.A że potem odsprzedadzą albo wrócą do dwójki to nic,przecież i tak ponad stówę na simsy wydali ;p

mario
06.07.2009, 11:47
W końcu ts upadnie jak każda gra Ale mi sie zdaje że Ea bardziej skupia sie na sprzedaży NSF niż simsami Wkońcu simy wyszły nei tak dawno i są dopiero 3 części a NFS ma ich już z 10 i jest dobra grą
The Sims też jest dobrą grą, zależy jak na to spojrzeć. I gier z serii The Sims jest łącznie 40. Czy to jeszcze jest normalne? Wątpię... Mam takie samo zdanie jak Chryzantem.

http://www.youtube.com/watch?v=JC6-JykGaKQ
OMG... Na takich właśnie dzieciach EA zbija kasę... ;D Przykre.

Levkoni
06.07.2009, 17:31
Wypłynęła nielegalna wersja gry, co pewnie ich trochę kosztuje, bo przecież ci co ściągnęli w większości nie mają zamiaru jej kupić, więc dużo osób ma pirata, a gra kosztuje jakieś 130zł, więc są stratni na tym biznesie. Dlatego teraz są wysokie ceny w EA Store, aby to sobie zrekompensować xD. <?> (nie wiem, czy to słowo pasuje do tego, o co mi chodzi).

Uwierz, że te pirackie wersje tylko pomogły dla EA. Piraci zrobili im tak na prawdę najlepszą reklamę.

Ilona ma gadane jakby cechę "wygadana" miała ;)
A tak bardziej na serio: Jeszcze wczoraj czytałam o tym, że EA nie chce (nie chciało?) wydawać do TS3 płyt z dodatkami (Expasion Pack, czy jakoś tak), tylko wszystko ma (miało?) iść przez Store. Dlaczego? Bo tak się da wyciągnąć więcej kasy... Jedna mała rzecz kosztuje troszkę, druga też troszkę, trzecia, czwarta, ... , dziesiąta i nagle się okazuje, że wydaliśmy masę pieniędzy na drobiazgi. Niestety Simy stały się zbyt dochodowe i taka jest prawda - będą wychodzić nowe części i nowe dodatki dopóty, dopóki ludzie będą kupować... Tylko dla kasy.

Pieniądz to tak na prawdę największy wróg bogaczy, a dobra passa nie trwa wiecznie, w branży gier wszystko jest możliwe, więc jak EA przeholuje, to w końcu im się oberwie.

Rocket
06.07.2009, 17:55
zamiast narzekać i wymyślac dalekosiężne plany, po prostu nie kupujcie. bo gdy ea zarabia dużo na grze, która ssie nie zrobi lepszej.

Elektra
06.07.2009, 18:03
Może dostane nawet za to bana za to co napisze ,ale wg. z Tym Store to przesada moze jak ktos pobierze dodatek ze stroe niech tutaj udostępnia i potem np.inne osoby taka wymiana?

mario
06.07.2009, 18:18
Może dostane nawet za to bana za to co napisze ,ale wg. z Tym Store to przesada moze jak ktos pobierze dodatek ze stroe niech tutaj udostępnia i potem np.inne osoby taka wymiana?
Przecież na necie można ściągnąć wszystkie sety z TS Store. Na tym forum nie gada się o takich rzeczach.

Thriller
06.07.2009, 19:33
Gratuluję! Odkryliście mroczną tajemnicę Electronic Arts: oni chcą zarabiać pieniądze :O.

ultraviolence
06.07.2009, 19:43
Gratuluję! Odkryliście mroczną tajemnicę Electronic Arts: oni chcą zarabiać pieniądze :O.
To nie żadne odkrycie - to bolesna, OCZYWISTA prawda.

Rocket
06.07.2009, 20:11

hahahaha XD

ale o prawach autorskich wiele osób mogło nie wiedzieć.

Xnnady
06.07.2009, 20:42
Rock gdzie o tym czytałaś? A jakby co to ja też jestem za tą petycją, bo EA to świnie i naciągacze. Oni są niepoważni nie było by dodatków tylko byśmy meble ze store ściągali?!

Xnnady
06.07.2009, 20:50
Zapewne mówicie że już nic nie ściągniecie a i tak będziecie ściągać. Ja już nic ze store nie ściągne, a jak sie wkurzę to i dodatków nie będę kupował, są inne i to o niebo lepsze od tego syfu ts3.

Ilona
06.07.2009, 21:12
znalazłam jeszcze coś ciekawego-licencje gry
tutaj interpretacja po niemiecku
http://www.gamestar.de/specials/spiele/1956592/die_sims_3.html

a tutaj tłumaczenie translatorem

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://www.gamestar.de/specials/spiele/1956592/die_sims_3.html&ei=HhZRSq_wCI2OnQPQvsS0Cw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.gamestar.de/specials/spiele/1956592/die_sims_3.html%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG

Rocket
06.07.2009, 22:00
"Raczej ktoś czyta ten tekst kruche pustynie."

!?

Ilona
06.07.2009, 22:16
jest przecież możliwość "zaproponuj lepsze tłumaczenie"

Wampirencja
06.07.2009, 22:45
Gratuluję! Dorobiłeś się tytułu użytkownika, który wszystko bierze dosłownie nie znając przenośni! Zgłoś się po tytuł do moda! :D

Levkoni
07.07.2009, 08:14

WOW!! A ja sobie gratuluję, że odkryłem bezsensowność i idiotyzm Twojego posta! A jaki on finezyjny i ciekaaawy!! Aż mnie dreszcze przeszły!

szant
07.07.2009, 13:18
może złożymy petycje na http://www.petycje.pl/

co wy na to????

Kuban
07.07.2009, 13:26
WOW!! A ja sobie gratuluję, że odkryłem bezsensowność i idiotyzm Twojego posta! A jaki on finezyjny i ciekaaawy!! Aż mnie dreszcze przeszły!

A ja odkryłem co za spamer z ciebie I głupek
Żeby offtopa nie było to moim zdaniem dobry pomysł z tą petycją...

Wampirencja
07.07.2009, 14:03
Auć, mój post spowodował lawinę nowych postów-odpowiedzi o.o" Teraz żałuję, a tłum jest podatny...

petycję można by składać ale mówię, 10tys osób trzeba by i nie tylko z polski oczywiście, także może lepiej w jakimś serwisie anglojęzycznym

Ilona
07.07.2009, 14:06
Kuban każdy ma prawo do własnego zdania,ale to nie jest powód,aby kogoś obrażać.Na pewno jakiś Moderator zwróci Ci za to uwagę

ps.zapoznaj się z regulaminem forum

Sun_rise
07.07.2009, 14:42
Wracając do Store to ja właśnie o tym samym sobie wczoraj myślałam...Bo np. zamiast dodać pakiet mebli Tiki, który był załączony w jakimś dodatku do TS2, to oni teraz dali go na Store, żebyśmy sobie to dodatkowo za kasę go ściągali. Jeżeli ktoś się do niego przyzwyczaił, bądź go lubił to go pobierze, a, że mu np. SimPoints zabraknie to sobie je dokupi itp itd. :/

Wampirencja
07.07.2009, 15:01
No, nie dokupi :) Ja jeszcze rok temu [bez specjalnej karty do płatności online] bym nawet nie ryzykowała dla super-uber-dodatku, a nie zapominajmy, że są osoby młodsze ode mnie które by nawet nie wiedziały jak się za to zabrać...
W sumie to tez cios w ich stronę, bo nie zarobią tyle, ile na wydaniu płyty która jest o wiele tańsza niż 2tys punktów na stronie EA

Mamełe
07.07.2009, 15:56
EA sobie poradzi, gorzej będą miały strony typu TSR. Ja zawsze tam wykupywałam roczny dostęp, ale teraz nie przedłuzyłam na kolejny rok, bo właściwie nic tam nie ma do TS3. Brak meshy do gry oznacza śmierć wirtualną dla wielu stron o simsach, no bo przeciez nie da się w nieskończoność wymyslać hacki a i nowe tekstury szybko sie nudzą. Dla mnie store może istnieć, ale nie jako monopolista jak właściwie jest teraz :(

Levkoni
07.07.2009, 17:39
Tak, tylko kiedyś to pragnienie forsy żeby nie przerzuciło się na jakość gry. Już teraz jest mnóstwo kontrowersji co do TS3. Albo wystarczy spojrzeć na serię Gothic. Robili grę, wydawca ponaglał z terminami, a wiadomo czas to pieniądz. I okazało się, że G3 i dodatek były klapami skrytykowanymi nawet przez najwierniejszych fanów i o. A kto za to oberwał? "Ojcowie" gry, Piranha Bytes, ci, którzy ją wymyślili i zrobili, a w konsekwencji stracili prawa do tytułu. Już dodatek był robiony przez inne studio...

A ja odkryłem co za spamer z ciebie I głupek
Żeby offtopa nie było to moim zdaniem dobry pomysł z tą petycją...

Dzieciaczku, weź zabieraj zabawki i idź na inną piaskownicę. Nie zamierzam się kłócić tutaj z nikim, więc nie dolewaj oliwy do ognia. Kumaty?

Rocket
07.07.2009, 18:22
nie rozumiem polityki EA, bo to co robię wygląda jak robienie do własnego gniazda.

Ilona
07.07.2009, 18:35
"jak nie wiadomo o co chodzi,to chodzi o pieniądze"

Kuban
07.07.2009, 20:39
Tak, tylko kiedyś to pragnienie forsy żeby nie przerzuciło się na jakość gry. Już teraz jest mnóstwo kontrowersji co do TS3. Albo wystarczy spojrzeć na serię Gothic. Robili grę, wydawca ponaglał z terminami, a wiadomo czas to pieniądz. I okazało się, że G3 i dodatek były klapami skrytykowanymi nawet przez najwierniejszych fanów i o. A kto za to oberwał? "Ojcowie" gry, Piranha Bytes, ci, którzy ją wymyślili i zrobili, a w konsekwencji stracili prawa do tytułu. Już dodatek był robiony przez inne studio...

Dzieciaczku, weź zabieraj zabawki i idź na inną piaskownicę. Nie zamierzam się kłócić tutaj z nikim, więc nie dolewaj oliwy do ognia. Kumaty?

Wyobrażź sobie że forum jest po to żeby wyrażać swoja opinie a ty musiszkażdego skrtykować?? I nie mam zamiaru sie nigdzie wybierać będe przy swoim

Levkoni
07.07.2009, 23:22
Wyobrażź sobie że forum jest po to żeby wyrażać swoja opinie a ty musiszkażdego skrtykować?? I nie mam zamiaru sie nigdzie wybierać będe przy swoim

No przecież wyobraźnię mam wielką. Ja właśnie wyraziłem się na temat tego, co napisał Thriller, potem ty mnie obraziłeś, więc ja się ustosunkowałem do Twojej wypowiedzi. I mój drogi przyjacielu kochaniutki, nie krytykuję każdego, chyba, że mi udowodnisz, że skrytykowałem KAŻDEGO. No i koniec, bo ja już robie drugi raz offtop tematu, zarz mi się oberwie B)

rocktechnika
08.07.2009, 12:34
Rock gdzie o tym czytałaś? A jakby co to ja też jestem za tą petycją, bo EA to świnie i naciągacze. Oni są niepoważni nie było by dodatków tylko byśmy meble ze store ściągali?!
Ha, nie pamiętam, gdzie o tym czytałam ;) Tekst mógł być na tyle stary, że żadna informacja w nim zawarta już teraz nie jest prawdziwa.
A petycja to dobry pomysł, ale nas tu jest za mało. Trzeba by to bardzo rozpowszechnić - na innych Simowych stronach, forach i, być może, za granicą...

Wampirencja
08.07.2009, 12:50
no problemy polegają na tym że trzeba min. 10 tysięcy podpisów. Nie wiem czy tyle graczy jest w Polsce więc oczywiste, że trzeba dźgnąć np na modthesims.info

drugi problem: nie jestem pewna, czy tylko pełnoletni gracze nie mogą się podpisać pod tym. możliwe, ze mi isę tak tylko wydaje

agnieszka130187
08.07.2009, 12:52
Być może nie tylko pełnoletni, ale napewno muszą mieć zezwolenie rodzica.

Master of Disaster
17.07.2009, 22:55

Thriller, ale oni MOCNO z tym przegięli. Oni chcą być MONOPOLISTAMI. Dziwisz się, że ludzi to oburza? To co prawda może się obrócić przeciwko nim - OBY, bo tym lepiej dla nas! Ale musimy się postarać. Żeby nie myśleli, że im wszystko wolno. Precz z monopolem! (Ale niekoniecznie sklepami monopolowymi - choć ja w zasadzie nie piję alkoholu)

A potem można by się zająć Tepsą i innymi monopolistami :D

MacieK
30.07.2009, 13:58
Szkoda, że nie można się zalogować już drugi raz chociaż się pamięta swojego maila i hasło. Okienko uporczywie mi wmawia żebym podał prawidłowe dane. Kiedy chcę natomiast przypomnienia hasła ( chociaż pamiętam je doskonale) każe mi wpisać poprawny adres e-mail.

Rozczarowałem się szczerze mówiąc. Mam 150 % pewności co do tego jakiego mam maila i hasło na stronie ze Store.
Coś tu pachnie oszustwem chyba :(

magTom
31.07.2009, 09:51
Niewątpliwie zaczyna mi się to nie podobać.:( Dzisiejszy świat taki jest. Co pieniądze mogą zrobić z ludźmi. Petycję warto wysłać, tylko rzeczywiście jest problem z liczbą podpisów i ewentualnie z pełnoletnością. Gdybym tylko mógł, to chętnie przemówiłbym do rozumu panom z EA:D Wszystko byłoby pięknie, tylko, że nie mogę tego zrobić i w tym największy problem:(

Joe_Black
07.08.2009, 12:51
Jest sporo stron gdzie można pobrać oficjalne dodatki za free. EA ma ludzi za frajerów i tylko żerują na naiwniakach.

Ahnia
09.08.2009, 11:26
Co do tej petycji jestem na tak!
W sygnaturze mam stronę, jest również forum do niej. Nie jest to forum tylko polskie ale również francuskie, angielskie i szwedzkie.
Jak przygotujemy petycję, spytam administratora forum czy mogę namówić ludzi do podpisu. Jeżeli się uda, rozmieszcze informację w języku polskim i angielskim, a w j. francuskim i szwedzkim to nie wiem, ktoś musiałby mi przygotować tekst.
Więc jak, robimy petycję?

magTom
09.08.2009, 17:56
Tak, tak, tak:D

mario
09.08.2009, 18:16
Skoro w Polsce TS3 kupiło ponad 100000 osób, to 10000 podpisów w samej Polsce byłoby do zrealizowania. Ale co tam Polska... W tym musiałby wziąć udział cały świat, a i tak byłoby ciężko. Powodzenia. Jak będzie petycja, to na pewno się podpiszę. ;)

Milka84
11.08.2009, 23:48
Z tą petycją to dobry pomysł tylko trzeba się za to jakoś zabrać. Niestety nie znam ani francuskiego, ani szwedzkiego.
W każdym razie życzę powodzenia i jak będzie petycja to na pewno się podpiszę.

Chryzantem Złocisty
12.08.2009, 09:46
oni tą petycję mają gdzieś.
za dużo kasy zarabiają na tym całym biznesie,żeby z powodu narzekań graczy nagle to wszystko zmienić
niestety,bunty w sprawie gier rzadko przynoszą efekty,a w TS3 zwłaszcza - jak się Polacy wypną (co jest niemożliwe),to mają miliardy innych ludzi,którzy ten kit kupią.

Mamełe
12.08.2009, 18:19
za dużo kasy zarabiają na tym całym biznesie,żeby z powodu narzekań graczy nagle to wszystko zmienić
niestety,bunty w sprawie gier rzadko przynoszą efekty,a w TS3 zwłaszcza - jak się Polacy wypną (co jest niemożliwe),to mają miliardy innych ludzi,którzy ten kit kupią.

Doładnie. Jedyne co by podzialało, to bojkot gry, ale wybaczcie ja sie nie moge do niego przyłączyć. Za bardzo lubie grać w simsy ;( Ale moze znajdą sie jakies miliony, które w ramach buntu, gry (np. kolejnego dodatku) nie kupią.

Oczywiscie mogloby jeszcze dzialac rozpowszechnianie informacji, gdzie mozna pobrac dodatki ze store za darmo, to moze wiecej osob by ich nie kupowalo, ale to juz nie jest legalne.

Na szczescie dodatki ze store nie sa niezbedne do samej gry :)

motyka
12.08.2009, 19:02
Przepraszam, ale bardzo mnie śmieszą te pomysły o buntach, petycjach i Bóg wie o czym jeszcze... Prostesty urządza się wtedy, gdy ktoś z urzędu ustala coś krzywdzącego/niesprawiedliwego/bezprawnego i masz się do tego dostosować pod groźbą konsekwencji. NIKT Wam nie każe płacić za te dodatki do gry, w związku z tym pisanie petycji to jeden z najdurniejszych pomysłów, o których kiedykolwiek słyszałem. Nie chcecie płacić - NIE MACIE (chyba, że chcecie zostać piratami). Proste jak budowa cepa. Bez Was i tak EA zarobi kasę, bo znajdą się ludzie, którzy chętnie kupią owe dodatki.

αγάπη
12.08.2009, 20:56
Zauważmy iż nawet jeśli uzbieramy 10.000 tys. podpisów to dla
EA. Będzie to "tylko" cząsteczka.
Po za tym EA. I tak nas oleje. ^^

Makss99
12.08.2009, 21:02

Zgadzam się

Makss99
12.08.2009, 21:05
No to co robimy? Podpisujemy jakąś petycję {ledwie 10tys graczy musiałoby ją podpisać sądzę że to nie będzie problem}? Bojkotujemy store i nikt nie kupuje dodatków nawet za punkty otrzymane z grą?

Bardzo ładnie to rozpisane jest :) I powinno jednak jakiś skutek odniesć!

od dziś bojkotuje EA store

Ilona
12.08.2009, 21:19
czytałam w necie w "Komputer Świat",ze EA Games ma milionowe straty i zyski z the sims 3 są kropla w morzu,nie wiem kto jest ich doradca finansowym,ale zamiast wyjść nam graczom na przeciw,to w końcu dzięki nam maja dochody,robią nam pod górkę,ja osobiście trójkę odstawiłam na półkę i wróciłam do dwójki-dlaczego,gdyż brakuje mi mebli,bibelotów itp.,nie chce mi się zmieniać non stop fryzur simkom,bo to,jak zabawa lalkami,z których już dawno wyrosłam,brak okna ładowania okazał się nie wystarczającym argumentem,aby zachęcić mnie do grania,do tego bardzo mocno zastanawiam się nad kupnem dodatku...po to,żeby wylądował na polce?szkoda mi na to kasy,dlatego wole dwójkę i codzienne nowości z neta

Makss99
12.08.2009, 21:20
czytałam w necie w "Komputer Świat",ze EA Games ma milionowe straty i zyski z the sims 3 są kropla w morzu,nie wiem kto jest ich doradca finansowym,ale zamiast wyjść nam graczom na przeciw,to w końcu dzięki nam maja dochody,robią nam pod górkę,ja osobiście trójkę odstawiłam na półkę i wróciłam do dwójki-dlaczego,gdyż brakuje mi mebli,bibelotów itp.,nie chce mi się zmieniać non stop fryzur simkom,bo to,jak zabawa lalkami,z których już dawno wyrosłam,brak okna ładowania okazał się nie wystarczającym argumentem,aby zachęcić mnie do grania,do tego bardzo mocno zastanawiam się nad kupnem dodatku...po to,żeby wylądował na polce?szkoda mi na to kasy,dlatego wole dwójkę i codzienne nowości z neta

Ja będe grał w trójke :-)

ultraviolence
12.08.2009, 21:25
Przepraszam, ale bardzo mnie śmieszą te pomysły o buntach, petycjach i Bóg wie o czym jeszcze... Prostesty urządza się wtedy, gdy ktoś z urzędu ustala coś krzywdzącego/niesprawiedliwego/bezprawnego i masz się do tego dostosować pod groźbą konsekwencji. NIKT Wam nie każe płacić za te dodatki do gry, w związku z tym pisanie petycji to jeden z najdurniejszych pomysłów, o których kiedykolwiek słyszałem. Nie chcecie płacić - NIE MACIE (chyba, że chcecie zostać piratami). Proste jak budowa cepa. Bez Was i tak EA zarobi kasę, bo znajdą się ludzie, którzy chętnie kupią owe dodatki.
Dokładnie. Jeśli nie chcecie kupować - to nie kupujcie. Gra z dodatkami ze Store czy bez, chodzić będzie. A jeśli już MUSICIE mieć te przedmioty, załatwcie je sobie w inny, mniej legalny sposób... I o co tyle krzyku? Każdy gracz ma prawo wyboru i niech postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. A co do petycji: nawet, gdyby taka powstała, to nie sądzę, że przyniosłaby jakieś efekty, więc szkoda zachodu.

magTom
17.08.2009, 22:08
Najłatwiej byłoby się utopić w basenie i się tym nie przejmować:D No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;) Póki co boli mnie głowa i jestem nieprzytomny:D

Paka
18.08.2009, 10:16
Tylko czekać na 19 listopada

Orzechowo
18.08.2009, 11:41
No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;)

zapraszam do mnie ;)

Rocket
18.08.2009, 14:38
Najłatwiej byłoby się utopić w basenie i się tym nie przejmować:D No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;) Póki co boli mnie głowa i jestem nieprzytomny:D

to sie utop w rzece.

magTom
18.08.2009, 20:13
U mnie rzeka jest dość płytka, a poza tym nie mówię, że ja chce się utopić, tylko że tak byłoby najłatwiej:D A nawet jeśli to przecież ludzie by zauważyli i by coś zrobili. Nieważne;) Teraz jestem przytomny. Muszę pomyśleć...

Gdyby cały świat się podpisał nie byłoby by problemu(:rolleyes:), ale to trochę ponad nasze siły:( Myślę dalej...

Gdyby wysłać superszpiega do komputerów administracyjnych Store mógłby skasować stronę, ale to też nie wystarczy, bo to jest bardziej skomplikowany system. No i to też byłoby nierealne. :|

A wracając do realiów: pomimo, że w moim otoczeniu(w szkole, w rodzinie, innych osób) jestem uważany za dość mądrego i pomysłowego, to nic ta moja wiedza nie chce pomóc:( Powinni w szkołach uczyć jak rozwiązywać takie problemy:D Może zamiast wysyłać petycji od graczy, których podpisów trzeba 10000, powiedzieć o tym kilku prezydentom(Polski, Anglii, Francji, Niemczech itd.)? To dobry pomysł, ale nie sądzę by np. nasz prezydent był tym zainteresowany(no bo jakżeby inaczej:P). Jeśli już to większa szansa byłaby u Obamy chociaż pewnie w większości to głupi pomysł:D Hehehe...Myślmy dalej:)

Hoop cola ^.^
18.08.2009, 20:56
I prawda ! Ilona ma rację ! On nie dość że zarabiają na samej grze to jeszcze trzeba za dodatki na Store płacić ... Tak jakby wyciągali kasę za nic ... 11 euro to około 44 zł 11 euro trzeba zapłacic na Store za wirtualne ciuchy a nie lepiej iść do sklepu i kupic dla siebie bluzkę ?

Hoop cola ^.^
18.08.2009, 21:35
Za dodatkowe punkty 11 euro na polskie okolo 44 zł nie lepiej kupić sobie coś realnego za tą kase ?

motyka
19.08.2009, 09:09
A co przezydentów obchodzą jakieś głupie gry, z którymi dzieci mają problem? Takie sprawy nie leżą w ich gestii. Na drugi raz zastanów się, co piszesz...

Makss99
19.08.2009, 09:51
A co przezydentów obchodzą jakieś głupie gry, z którymi dzieci mają problem? Takie sprawy nie leżą w ich gestii. Na drugi raz zastanów się, co piszesz...
nie widziałeś reakcji Busha na przesunięcie premiery :)

Master of Disaster
13.09.2009, 20:14
nie widziałeś reakcji Busha na przesunięcie premiery :)
O, a była jakaś? Chciałabym to zobaczyć! :P

BTW: ja to pół żartem pół serio mówiłam z tymi petycjami i takimi tam, ale można by coś zrobić. Chcieć to móc... trzeba tylko zebrać odpowiednią ekipę (odpowiednio dużą), i wyznaczyć przedstawiciela, który odpowiednio przedstawi sprawę i zaproponuje rozwiązanie (w prostych słowach - jest tak, to niedobrze, trzeba to zmienić, żeby było siak). Może się udać.

I swoją drogą dużo na marketing wydali - pismo "Gry Extra" zachwalało TS3, jakby była ósmym cudem świata, ktoś z nich nawet nazwał edycję kolekcjonerską "wypasioną" (no wolne żarty! Widziałam gry, które miały "wypasione" wersje kolekcjonerskie, ale TS3 NA PEWNO do nich nie należy). Inna sprawa, że to pismo chyba często reklamuje gry, zamiast je recenzować. Może się mylę, takie mam jednak wrażenie. Uważam, że mogli wydać więcej na dopracowanie gry, bo obecnie chyba aż tak jej reklamować nie trzeba. Ale kimże ja jestem, żeby im radzić...

Makss99
19.09.2009, 07:44
Niestety nie wiem gdzie jest jego fotka :(

Pingwin
19.09.2009, 10:13
Dlatego większość to olewa i ściąga przez p2p paczki z dodatkami wyciągnięte z EA Store czy TSR...

A z własnych obserwacji w ten sposób można załatwić sobie nawet najnowsze rzeczy z EAS;