PDA

Zobacz pełną wersję : Reinstalka gry i hack.

agnieszka130187
09.07.2009, 18:25
Mam problem, zrobiłam reinstalkę gry, gdyż łatka zrobiła większy "bajzel" niż był. Wkleiłam na nowo folder mod i... właśnie hack na szybsze zdobywanie umiejętności działa, a na punkty szczęścia życiowego już nie... jak wpisuje kod wyskakuje nieznane polecenie... :( Dobija mnie już to tym bardziej, że nie mogę wgrać też włosów z peggi sims. :(:(:(
Wgrałam więc raz jeszcze wszystko (usunęłam cały folder mods) i dalej robi to samo.
Proszę o pomoc może napiszcie dokładnie, gdzie co i jak zainstalować w związku z tym hackiem, bo mi już niestety nerwy puszczają. :(

Ilona
09.07.2009, 19:54
kochana latka do gry,nie pozostaje Ci nic innego jak wyczyścić rejestr i zainstalować grę na dysku C

może pomoże Ci odpowiedz z EA Pomoc Techniczna,jaka dostałam,jak miałam problemy z gra po zainstalowaniu latki

W pierwszej kolejności proszę jeszcze raz, tym razem ręcznie odinstalować grę oraz opróżnić katalogi plików tymczasowych TEMP wg podanych instrukcji:

Kasowanie plików z gry (zainstalowanych w lokacji domyślnej):
1. Proszę kliknąć na Start na dolnym pasku.
2. Proszę kliknąć na Mój komputer.
3. Proszę przejść do folderu C:\Program Files\Electronic Arts
4. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na folder The Sims 3 , następnie proszę nacisnąć Usuń.
Następnie należy wykasować zapisy w rejestrze:
1. Proszę kliknąć Start.
2. Proszę kliknąć Uruchom.
3. Proszę wpisać w polu komendę regedit i zatwierdzić.
4. Proszę kliknąć na Plik i Eksportuj….
5. Proszę nazwać plik jako reg_backup I upewnić się iż Zakres eksportu jest zaznaczony na Wszystko.
6. Proszę kliknąć na Zapisz.
7. Proszę kliknąć na + obok HKEY_LOCAL_MACHINE.
8. Proszę kliknąć na + obok Software.
9. Proszę kliknąć na + obok Electronic Arts.
10. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na Sims.
11. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na The Sims 3 i wybrać Usuń.
12. Proszę kliknąć na - obok Electronic Arts
13. Proszę kliknąć na + obok Microsoft.
14. Proszę kliknąć na + obok Windows.
15. Proszę kliknąć na + obok CurrentVersion.
16. Proszę kliknąć na + obok Uninstall.
17. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane klucze i wybrać Usuń.

• {C05D8CDB-417D-4335-A38C-A0659EDFD6B8}
18. Proszę kliknąć na - obok Microsoft
19. Proszę kliknąć na + obok Classes
20. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane klucze i wybrać Usuń.
• .Sims3
• .Sims3Pack
• Sims3
• Sims3Pack

Kasowanie pozostałych plików służących do de-instalacji:
1. Proszę kliknąć na Start na dolnym pasku.
2. Proszę kliknąć na Mój komputer.
3. Proszę przejść do folderu C:\Program Files
4. Proszę kliknąć 2 x na folder Install Shield Installation Information (o ile nie widzą Państwo tego folderu, proszę w górnym pasku okna nacisnąć na Narzędzia/Opcje folderów/Widok i zaznaczyć funkcję Pokaż ukryte pliki i foldery i następnie zatwierdzić ją przyciskiem Zastosuj)
5. Proszę kliknąć prawym przyciskiem na poniżej podane foldery i wybrać Usuń..
• {C05D8CDB-417D-4335-A38C-A0659EDFD6B8}

6. Na pulpicie proszę opróżnić Kosz.
The Sims 3 powinno być całkowicie usunięte z systemu.

Opróżnij katalogi plików tymczasowych TEMP
Domyślne ścieżki katalogów TEMP to:
1. dla Windows XP
1. C:\Windows\Temp
2. C:\Documents and settings\PROFIL_UŻYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne*\Temp
2. dla Windows Vista
1. C:\Windows\Temp
2. C:\Users\PROFIL_UŻYTKOWNIKA\AppData*\Temp
* Folder "Dane aplikacji" oraz "appdata" jest ukrytym folderem.
Jeżeli jest on niewidoczny należy włączyć opcję pokazywania ukrytych plików i folderów.
By włączyć opcję pokazywania ukrytych plików i folderów wykonaj następujące czynności:
1. Otwórz dowolne okno, następnie kliknij na "narzędzia" i wybierz "opcje folderów"
2. W nowo otwartym oknie przejdź na zakładkę o nazwie "widok"
3. Odszukaj następnie opcję "ukryte pliki i foldery" następnie wybierz opcję
"pokaż ukryte pliki i foldery"
4. Zatwierdź zmiany klikając na przycisk "OK"
Po zatwierdzeniu zmian powinny pojawić się wszystkie ukryte pliki w tym także folder
"Dane aplikacji" lub "appdata" (w zależności od systemu operacyjnego).

Następnie proszę ponownie zainstalować grę oraz pobrać łatkę - proszę pamiętać o tym, żeby podczas instalacji gry wyłączyć wszelkie zbędne procesy, często pomaga również obniżenie zabezpieczeń lub zupełne wyłączenie antywirusa i zapory sieciowej.

figa
09.07.2009, 20:00
A wkleiłaś ponownie plik resource.cfg z ModTheSims do Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 ?

Szynszyl
09.07.2009, 20:40
Jeśli chodzi o te włosy - sprawdzałaś na pewno pod tą fryzurą?
http://img146.imageshack.us/img146/5503/hairy.jpg
Może być tak, że miniaturka zostanie nieodświeżona, a te włosy są zamiennikami.

'Mu
09.07.2009, 21:43
Po instalacji łatki próbowałaś rozwiązać powstały problem przy pomocy tych plików:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1067673#post1067673

Być może obeszłoby się bez nerwów i utraty dobrego samopoczucia.

Zebra
10.07.2009, 10:39
Też mam problem z zainstalowaniem tych włosów z peggy sims. Mógłby ktoś pomóc? Mam Viste jeśli to ma znaczenie.

Beep
10.07.2009, 12:17
Jeśli chodzi o te włosy - sprawdzałaś na pewno pod tą fryzurą?
http://img146.imageshack.us/img146/5503/hairy.jpg
Może być tak, że miniaturka zostanie nieodświeżona, a te włosy są zamiennikami.
U mnie tak jest - miniaturka jest starej fryzury, ale po kliknięciu pojawia się nowa fryzura.

agnieszka130187
10.07.2009, 14:55
Więc tak, udało się hacki działają, zrobiłam reinstalkę i zrobiłam oczyszczanie dysku.
Co do fryzury, pod irokezem nie sprawdzałam, zaraz wgram ją raz jeszcze i sprawdzę. :)
Dziękuję za odpowiedzi.
Swoją drogą ta łatka to kpina ! :/

Beep bardzo Ci dziękuję faktycznie jest pod tym irokezem, jednak jak miałam łatkę to nie było. :)
Nie instaluję więcej żadnych aktualizacji, mi gra chodziła bezbłędnie dopóki jej nie zainstalowałam. :)
Pozdrawiam

Ilona
10.07.2009, 16:19
a ja tyle razy na forum pisałam,żeby jej nie instalować,gdyż mi również rozwaliła grę,ale jak to się mówi,lepiej samemu się o tym przekonać,ja wiem jedno,ze obojętnie jaka latka w przyszłości wyjdzie do gry,to moja gra jej nie zobaczy,przecież polityka EA Games jest,aby do tej części gry nie było dodatków graczy

Keramzyt
10.07.2009, 22:10
a mi wszystko dobrze działa (prócz tego hacka na brak mozaiki, podczas kąpieli mam zamazaną głowę O.O). poprawiony speed x2 i x3, fajno xD

Edit: Oooo żal!!! Nie mogę instalować dodatków z neta! :( :( :(
Edit2: Uff, udało mi się ^^
Edit3: Eee... Lipa... :(
Edit4: Od teraz żadnych aktualizacji... Dwie re-instalki troszkę trwały... (dwie, bo po pierwszej ten prog. startowy nie działał...) :(

agnieszka130187
12.07.2009, 22:00
Ja ją zainstalowałam zanim przeczytałam opinie na forum. Pojawił się komunikat i kliknęłam OK. Myślałam, że faktycznie coś naprawi ta łatka, ale to zwykła kpina ze strony EA.

Mamełe
13.07.2009, 05:44
Ja ją zainstalowałam zanim przeczytałam opinie na forum. Pojawił się komunikat i kliknęłam OK. Myślałam, że faktycznie coś naprawi ta łatka, ale to zwykła kpina ze strony EA.

No mnie tam na lapku naprawiła. Przede wszystkim prędkość gry na 3 poziomie.

Keramzyt
13.07.2009, 11:14
No mnie tam na lapku naprawiła. Przede wszystkim prędkość gry na 3 poziomie.

Mamełe, to naprawia niańkę, szybkość i coś jeszcze, ale psuje kolejne kilka rzeczy. Np. nie da się instalować rzeczy z neta...
Polityka łatek Electronic Arts: Naprawić jedną rzecz. Zepsuć dwie kolejne.

agnieszka130187
13.07.2009, 14:09
Zgadzam się, że naprawiła pewnym osobom błędy. Czytałam jednak wypowiedź, że jednej osobie wcale nie naprawiła błędu z zabieraniem dzieci. Uważam po prostu, że przy tak rzekomo dokładnemu "robieniu" gry, przesuwaniu premiery itd. nie powinno być takich akcji.
Naprawić jedno kosztem innych rzeczy to po prostu błędne koło, a, że nie można zainstalować dodatków z netu to już złośliwość, bo wg mnie wiele rzeczy EA ma brzydkich... wolę dodatki tworzone przez fanów gry, a nie Maxisa.

figa
13.07.2009, 15:00
Nieprawdą jest, że w ogóle nie da się wgrywać dodatków z netu po aktualizacji gry. Trzeba tylko pobrać hacki i inne dodatki w zaktualizowanych wersjach. Np. na MTS większość dodatków już przygotowano pod zaktualizowaną grę.
Mam już trochę rzeczy i modów i wszystko działa ok :)

Jeśli chodzi o dodatki niezależne, czyli nowe meshe i tak dalej to chyba takich rzeczy jeszcze nie ma.

Keramzyt
14.07.2009, 10:58
A mi przez tą <przeklina> łatkę większość hacków nie działa... (Np. SLAM, i ten z kodem lifetimehappiness i na zwiększenie paska chudości/grubości...)

figa
14.07.2009, 11:55
Jeśli chodzi o CAS slider hack (ten z suwakami) to jest jego wersja przystosowana pod wersję gry 1.2.7 (czyli tę z łatką)
http://www.modthesims.info/download.php?t=344369

Na inne pewnie trzeba będzie poczekac.

agnieszka130187
15.07.2009, 13:04
Po reinstalce gry nie instalowałam łatki, bo nie mam z grą problemów. Czas działał mi normalnie, więc zostawiam grę w "oryginalnej wersji."

Searle
06.09.2009, 11:50
Chce przeinstalować simy i chce się upewnić w pewnej kwestii.
Muszę najpierw wszystko wyczyścić włącznie z zabawą w rejestrze. Chcę jedynie zostawić moją rodzinkę, a zatem skopiowałam tylko folder Saves na Pulpit. Czy to wystarczy? Czy czyszczenie kompa z pozostałości simów opisane przez ilonę nie usunie mi save'ów z Pulpitu?

'Mu
06.09.2009, 13:19
Yhym. Skopiuj save poza katalogi gry, a nic się im nie stanie.