PDA

Zobacz pełną wersję : własna muzyka

Hallgerd
10.07.2009, 13:50
Może ktoś wie, jak dodać własne ścieżki dźwiękowe do niektórych przedmiotów?

- głośnik - taki, jaki się wiesza na ścianie w parcelach publicznych - buduję sklep dla zwierzaków i chciałabym powiesić głośniczki ze szczekaniem, miauczeniem itp. odgłosami. Nie chcę zastępować tych maxowych, tylko dodać nowe (wiem, że to się da zrobić, bo na TSR widziałam takie z muzyką jazzową - tylko jak?)

- stanowisko dla didżeja - tu bym chciała sklonować je kilka razy i do każdego dołączyć inny zestaw utworów. Marzy mi się, żeby w moich klubach i dyskotekach leciała różna muzyka do tańca np. w eleganckiej restauracji z dancingiem - stare standardy , w nowoczesnym disco jakieś techno a np. w przebudowywanej właśnie Mrocznej Krypcie "Murder Ballads" Nicka Cave'a. - najlepiej, jakby te urządzenia nie były rekolorem, tylko jakby osobnym dodatkiem, żeby można je było sobie podpisać i wiedzieć w trybie budowy, co jest co.

Charionette
10.07.2009, 15:29
- to po prostu wgrywasz daną muzykę do folderu:
C:/Moje Domkumenty/EA Games/The Sims 2/Music/...(folder danej muzyki- np. salsa, metal, pop itp. Potem w grze ustawiasz, że ma lecieć akurat ta muzyka, którą wgrałaś i powinno być ok, ale mogę się mylić :P
(odnosi się tylko do punktu 1)

Hallgerd
10.07.2009, 17:18
Tylko, że nie chciałabym nadpisywać istniejącej muzyki, ale dodać nową

Charionette
11.07.2009, 14:35
Ale tak nie nadpisujesz dodajesz nową, a w ustawieniach gry po prostu zaznaczasz, że mają leciec tylko te twoje utwory :) (simowe odznaczasz)