PDA

Zobacz pełną wersję : problem sim utknął w windzie

aduduius
11.07.2009, 02:59
Sluchajcie mam pewien problem: jestem wlascicielem pewnego sklepu, chce isc na inna parcele, wiec klikam na auto i "jedz na inna parcele", on tam wygania wszystkich klientow i pracownikow poniewaz nie moze byc nikt na parceli bo inaczej nie moge jej opuscic.

I tu pojawia sie problem: jeden z moich pracownikow utknął w windzie, jak sie potem okazalo zepsutej. moj sim nie moze jej naprawic bo ciagle gwizdze i wygania ludzi (mimo ze zostal juz tylko ten jeden pracownik w windzie) a proba wykreslenia (czyt. usuniecia) zadania "jedz na parcele" nie dziala. To znaczy ze gwizdze i łazi po sklepie i tak, a nic nie potrafie zrobic, moj sim nie potrafi naprawic windy, pracownik nie potrafi z niej wyjsc, a nawet go nie moge zobaczyc i uzyc jakiegos kodu booltrop ....(czy jakos tak) na nim bo go nie widze.

Pytanie moje jest takie: Jak mam wyjsc z tej parceli? nie ptorafie wyjsc z poziomu parceli, z poziomu otoczenia tez nie moge wyjsc gdyz eksmisja, usuwanie budynku itp dzialaja tylko wtedy gdy rodzina (gram jednym simem) jest w swoim domu.

prosze pomozcie: postawilem w simsach na biznes. mam 17 sklepow, hurtowni, zakladow fryzjerskich, klubow, parkow wodnych na terenie lazurowej promenady warte w sumie moze z 20 mln - bez ani jednego kodu na kase (niektore ogromne wiezowce budowane nawet na 20 pieter). Gram juz tym simem od 3 lat i wiem ze nie uda mi sie juz odbudowac tego calego kapitalistycznego imperium. ani tych pieniedzy nie uzbieram w ciagu kilku dni, a sama robocizna kazdego z wiezowcow to rząd 7-10 godzin! jak sie uda zachowac to pokaze fotki tych gmachow:P

takze prosze pomozcie!

Björk
11.07.2009, 08:08
Możesz użyc kodu boolProp na windzie. Kliknij na windę z włączonym klawiszem shift i pojawi się opcja by winda się naprawiła :)

aduduius
11.07.2009, 16:59
ALE TO NIE DIZALA BO JAK CHCE NAPRAWIC TO MI SIE TO DODAJE JAKO ZADANIE, A ON I TAK DALEJ MI GWIZDZE. nIE POTRAFIE USUNAC TEGO ZADANIA (JEDZ GDZIE CHCESZ) MOGe jedynie tą winde zlikwidowac boopropem ale to mi nic nie daje bo gra dalej widzi tego pracownika, a nie moge na nim kliknac bo jest niby w windzie , a wowczas sima nie widac:/

blagam ratujcie:(

Björk
11.07.2009, 19:46
Po pierwsze - nie krzycz.
Po drugie - chyba mnie nie zrozumiałeś.
Klikając z shiftem na różne przedmioty i mając włączony kod boolProp można robić różne rzeczy, np. sprawić żeby brudna szafka była czysta lub by zepsuta winda była sprawna.

aduduius
12.07.2009, 01:26
nie krzycze - mialem wlaczony caps lock i nie zauwazylem - moj blad. jesli to urazilo to przepraszam

chodzi mi o to ze jak na winde klikne z shiftem to mam tam 3 opcje. jedna to jest "force...." w kazdym razie ona usuwa dany obiekt, potem sa 2 inne. ale te 2 inne jak klikne to mi sie dodaja do zadan i na tym sie konczy:/ A ze moj ma w zadaniach ciagle to "jedz gdzie chcesz", wracam do punktu wyjscia:/

ah wyglada na to ze musze sie pogodzic ze strata:/

Björk
12.07.2009, 06:19
A mam jeszcze skomplikowany pomysł, by Jakiś Inny Sim, który zna Twojego sima, który Ci utknął zaprosił go do swojego domu.
Może to go jakoś odblokuje.

A i jeszcze jedno - jak klikasz to force error i wybierasz reset to winda się nie naprawia automatycznie?
Chociaż miałam tak kiedyś ze wszystkimi kibelkami w całym mieście i wtedy pomogła tylko reinstalka i stworzenie całej gry od nowa :(

Edit 2: I jeszcze cos mi wpadło do głowy. Skoro jesteś właścicielem to wejdź w tryb kupowania, sprzedaj windę za pomocą kodu moveObject.

aduduius
12.07.2009, 21:29
Ad.1
wzialem jakiegos sima innego, wszedlem by nim grac, zaprosilem tego mojego utknietego sima i ...... przyszedl:) ale....no wlasnie, zapisalem gre, wchodze na otoczenie, a potem na ta moja parcele i dalej to samo:( Innym simem nie moge tez odwiedzic tamtego miejsca bo gdy jest pytanie gdzie chce jechac (na ktora parcele) , to w tym miejscu napis jest szary i pisze ze nie moge pojechac na tamta parcele bo "gra jest zapisywana"

Ad.2
niestety po kliknieciu na force error, i gdy pojawia sie to okienko cancel, reset i delete, klikajac na reset winda sie niestety nie naprawia:(

Ad.3
Niestety kodem moveObject nie umiem usunac obiektu kty ktos w nim jest, moge usunac obiekt używany, lub taki ktorego nie mozna usunac, ale nie taki w ktorym ktos jest:/
Moge winde usunac na force error i na delete, ale wtedy gra dalej mysli ze ta pracownica jest na parceli:/

Prosze masz jeszcze jakis pomysl Bjork?:(

αγάπη
12.07.2009, 22:42
A Wpisz ten kod i na twojego sima kliknij Reset czy jakoś tak.
Wszystkie akcje powinny mu się anulować :).

aduduius
12.07.2009, 23:35
Illusion nie ma takiej opcji nawet boolPropem

mario
13.07.2009, 00:40
Jeju, też mi problem. Wjedź kamerą do windy i skasuj pracownika moveobjects'em. xD Albo zresetuj swojego sima boolpropem. Ewentualnie nie wiem... No trochę kreatywności. Po co latać z byle problemem od razu na forum? Masz grę, masz kody, masz możliwości. Na pewno da się to naprawić.

aduduius
13.07.2009, 15:44
Designer tez mi problem? Taki problem moj drogi ze jakbys nie wiedzial sim, bedac w windzie nie jest widoczny w srodku, nawet jezeli wejdzie sie do srodka to widac....pusta przestrzen. Mam 22 lata, jestem studentem i wierz mi ze gdyby rozwiazanie bylo offen na necie, od razu bym je znalazl i nie zawracal Wam gitary. Wg mnie forum jest od tego zeby pomoc w takich sytuacjach (czyt. jezeli w internecie nie ma nigdzie napisane jak to zrobic) Bjork sie stara mi pomoc i chwala jej za to, ona - moderator, to rozumie, Ty nie potrafisz...

Björk
13.07.2009, 15:53
A da radę sprzedać parcelę?

αγάπη
13.07.2009, 17:36
Jest opcja reset sim czy jakoś tak :D
Edit: Klikasz Force error na swoim simie i wtedy reset.

aduduius
13.07.2009, 21:55
DZIEKUJE! DZIEKUJE WAM! kliknalem force error na SWOIM simie i dalem reset i .... skasowalo mu sie to zadanie. Dziekuje dziekuje dziekuje! :)

αγάπη
14.07.2009, 08:35
Prosze : )

mario
14.07.2009, 15:31
Napisałem ci, co możesz ewentualnie zrobić. Uważam jednak twój problem za śmieszny i mam prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat. Masz 22 lata? No co za niespodzianka, nie powiedziałbym. Pozdrawiam.

αγάπη
14.07.2009, 21:29
Désignér- Tak bardzo chcesz sobie posty doliczyć ?.
Nie wiedział jak bo źle mu wytłumaczyłeś.
Pozatym sprawa jest już rozwiązana nie rozumiem po co
te pretensje.

mario
14.07.2009, 23:53
Mi tam na postach nie zależy, można mi wyłączyć całkowicie tą opcję. Tak, sprawa jest rozwiązana, ja nie mam żadnych pretensji, tylko się wytłumaczyłem. ;)