Zobacz pełną wersję : problem sim utknął w windzie
aduduius
11.07.2009, 02:59
Sluchajcie mam pewien problem: jestem wlascicielem pewnego sklepu, chce isc na inna parcele, wiec klikam na auto i "jedz na inna parcele", on tam wygania wszystkich klientow i pracownikow poniewaz nie moze byc nikt na parceli bo inaczej nie moge jej opuscic.
I tu pojawia sie problem: jeden z moich pracownikow utknął w windzie, jak sie potem okazalo zepsutej. moj sim nie moze jej naprawic bo ciagle gwizdze i wygania ludzi (mimo ze zostal juz tylko ten jeden pracownik w windzie) a proba wykreslenia (czyt. usuniecia) zadania "jedz na parcele" nie dziala. To znaczy ze gwizdze i łazi po sklepie i tak, a nic nie potrafie zrobic, moj sim nie potrafi naprawic windy, pracownik nie potrafi z niej wyjsc, a nawet go nie moge zobaczyc i uzyc jakiegos kodu booltrop ....(czy jakos tak) na nim bo go nie widze.
Pytanie moje jest takie: Jak mam wyjsc z tej parceli? nie ptorafie wyjsc z poziomu parceli, z poziomu otoczenia tez nie moge wyjsc gdyz eksmisja, usuwanie budynku itp dzialaja tylko wtedy gdy rodzina (gram jednym simem) jest w swoim domu.
prosze pomozcie: postawilem w simsach na biznes. mam 17 sklepow, hurtowni, zakladow fryzjerskich, klubow, parkow wodnych na terenie lazurowej promenady warte w sumie moze z 20 mln - bez ani jednego kodu na kase (niektore ogromne wiezowce budowane nawet na 20 pieter). Gram juz tym simem od 3 lat i wiem ze nie uda mi sie juz odbudowac tego calego kapitalistycznego imperium. ani tych pieniedzy nie uzbieram w ciagu kilku dni, a sama robocizna kazdego z wiezowcow to rząd 7-10 godzin! jak sie uda zachowac to pokaze fotki tych gmachow:P
takze prosze pomozcie!
Możesz użyc kodu boolProp na windzie. Kliknij na windę z włączonym klawiszem shift i pojawi się opcja by winda się naprawiła :)
aduduius
11.07.2009, 16:59
ALE TO NIE DIZALA BO JAK CHCE NAPRAWIC TO MI SIE TO DODAJE JAKO ZADANIE, A ON I TAK DALEJ MI GWIZDZE. nIE POTRAFIE USUNAC TEGO ZADANIA (JEDZ GDZIE CHCESZ) MOGe jedynie tą winde zlikwidowac boopropem ale to mi nic nie daje bo gra dalej widzi tego pracownika, a nie moge na nim kliknac bo jest niby w windzie , a wowczas sima nie widac:/
blagam ratujcie:(
Po pierwsze - nie krzycz.
Po drugie - chyba mnie nie zrozumiałeś.
Klikając z shiftem na różne przedmioty i mając włączony kod boolProp można robić różne rzeczy, np. sprawić żeby brudna szafka była czysta lub by zepsuta winda była sprawna.
aduduius
12.07.2009, 01:26
nie krzycze - mialem wlaczony caps lock i nie zauwazylem - moj blad. jesli to urazilo to przepraszam
chodzi mi o to ze jak na winde klikne z shiftem to mam tam 3 opcje. jedna to jest "force...." w kazdym razie ona usuwa dany obiekt, potem sa 2 inne. ale te 2 inne jak klikne to mi sie dodaja do zadan i na tym sie konczy:/ A ze moj ma w zadaniach ciagle to "jedz gdzie chcesz", wracam do punktu wyjscia:/
ah wyglada na to ze musze sie pogodzic ze strata:/
A mam jeszcze skomplikowany pomysł, by Jakiś Inny Sim, który zna Twojego sima, który Ci utknął zaprosił go do swojego domu.
Może to go jakoś odblokuje.
A i jeszcze jedno - jak klikasz to force error i wybierasz reset to winda się nie naprawia automatycznie?
Chociaż miałam tak kiedyś ze wszystkimi kibelkami w całym mieście i wtedy pomogła tylko reinstalka i stworzenie całej gry od nowa :(
Edit 2: I jeszcze cos mi wpadło do głowy. Skoro jesteś właścicielem to wejdź w tryb kupowania, sprzedaj windę za pomocą kodu moveObject.
aduduius
12.07.2009, 21:29
Ad.1
wzialem jakiegos sima innego, wszedlem by nim grac, zaprosilem tego mojego utknietego sima i ...... przyszedl:) ale....no wlasnie, zapisalem gre, wchodze na otoczenie, a potem na ta moja parcele i dalej to samo:( Innym simem nie moge tez odwiedzic tamtego miejsca bo gdy jest pytanie gdzie chce jechac (na ktora parcele) , to w tym miejscu napis jest szary i pisze ze nie moge pojechac na tamta parcele bo "gra jest zapisywana"
Ad.2
niestety po kliknieciu na force error, i gdy pojawia sie to okienko cancel, reset i delete, klikajac na reset winda sie niestety nie naprawia:(
Ad.3
Niestety kodem moveObject nie umiem usunac obiektu kty ktos w nim jest, moge usunac obiekt używany, lub taki ktorego nie mozna usunac, ale nie taki w ktorym ktos jest:/
Moge winde usunac na force error i na delete, ale wtedy gra dalej mysli ze ta pracownica jest na parceli:/
Prosze masz jeszcze jakis pomysl Bjork?:(
A Wpisz ten kod i na twojego sima kliknij Reset czy jakoś tak.
Wszystkie akcje powinny mu się anulować :).
aduduius
12.07.2009, 23:35
Illusion nie ma takiej opcji nawet boolPropem
Jeju, też mi problem. Wjedź kamerą do windy i skasuj pracownika moveobjects'em. xD Albo zresetuj swojego sima boolpropem. Ewentualnie nie wiem... No trochę kreatywności. Po co latać z byle problemem od razu na forum? Masz grę, masz kody, masz możliwości. Na pewno da się to naprawić.
aduduius
13.07.2009, 15:44
Designer tez mi problem? Taki problem moj drogi ze jakbys nie wiedzial sim, bedac w windzie nie jest widoczny w srodku, nawet jezeli wejdzie sie do srodka to widac....pusta przestrzen. Mam 22 lata, jestem studentem i wierz mi ze gdyby rozwiazanie bylo offen na necie, od razu bym je znalazl i nie zawracal Wam gitary. Wg mnie forum jest od tego zeby pomoc w takich sytuacjach (czyt. jezeli w internecie nie ma nigdzie napisane jak to zrobic) Bjork sie stara mi pomoc i chwala jej za to, ona - moderator, to rozumie, Ty nie potrafisz...
A da radę sprzedać parcelę?
Jest opcja reset sim czy jakoś tak :D
Edit: Klikasz Force error na swoim simie i wtedy reset.
aduduius
13.07.2009, 21:55
DZIEKUJE! DZIEKUJE WAM! kliknalem force error na SWOIM simie i dalem reset i .... skasowalo mu sie to zadanie. Dziekuje dziekuje dziekuje! :)
Napisałem ci, co możesz ewentualnie zrobić. Uważam jednak twój problem za śmieszny i mam prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat. Masz 22 lata? No co za niespodzianka, nie powiedziałbym. Pozdrawiam.
Désignér- Tak bardzo chcesz sobie posty doliczyć ?.
Nie wiedział jak bo źle mu wytłumaczyłeś.
Pozatym sprawa jest już rozwiązana nie rozumiem po co
te pretensje.
Mi tam na postach nie zależy, można mi wyłączyć całkowicie tą opcję. Tak, sprawa jest rozwiązana, ja nie mam żadnych pretensji, tylko się wytłumaczyłem. ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.