Zobacz pełną wersję : Forumowa Gazetka- nabór użytkowników, wybieranie tytułu i propozycje
Peter Xavier
07.08.2009, 18:18
omatko, nie chodzi mi o sam pomysl PISANIA, tylko o to, O CZYM beda pisac. nie chce mi sie dalej tego drazyc, usuncie posty jak chcecie i skonczmy ten cyrk
wildthing
07.08.2009, 19:42
emocje odnosnie gazetki the sims!!11lollol
no w kazdym razie zrobilam loga i wyslalam do giovanniego, jak ktos chce to http://www.megaupload.com/?d=DN0OFVC0
zalączony plik psd, i dajcie mi spokoj poki co (czcionka 'you are loved', powinna byc gdzies na dafont.com)
@down aha no ja tez myslalam ze to specjalnie, widac redaktor ma wyjatkowe zdolnosci odnosnie ortografii
AA, jak nie wiecie o co chodzi to sie nie wypowiadajcie. bo ten ostatni temat (pomijajac blad jaki zrobil giovanni =]) bedzie traktowal o poezji. wiadomo, ze nie kazdego to interesuje, ale przeciez nie wszystko trzeba czytac :) a sposob w jaki skrytykowalyscie artykul nic o nim nie wiedzac - pozostawie bez komentarza :}
czy tylko ja jestem na tyle glupia, ze pomyslalam, ze z tym "bezbieczna" to tak specjalnie - na jaja, ze niby nowe slowo, a nie blad?
suz tak to super ale w Horoskopach literke zjadłas :P
wildthing
07.08.2009, 20:13
ej dobra to jutro poprawie bo juz nie mam sily na to, albo sami zrobcie, zalaczylam plik psd w koncu
santogold
07.08.2009, 23:39
w sumie, to calymi dniami i nocami główkuje jaka orientacje ma nomad, wiec bede waszym stalym czytelnikiem!
Analisse
08.08.2009, 10:54
dobra nie podoba sie to wypad stad nie musicie tego czytac ani ogladac, dajcie innym sie bawic.
Hmm, chyba każdy ma prawo napisać to co myśli. Tak samo można powiedzieć: nie podoba się tobie wypowiedź innego użytkownika to nie czytaj.
W regulaminie chyba nie ma takiego punktu: "Jeśli coś ci się nie podoba, uważasz to za bezsensowne to się nie wypowiadaj, omijaj temat z daleka."
Po to jest forum żeby każdy napisał to co uważa o danym temacie, nawet jeśli to jeszcze nie powstało. Trzeba uszanować zdanie innych, a nie gadać żeby się nie wypowiadali.
Mi osobiście pomysł z gazetką się podoba i z chęcią zobacze pierwszy numer.
Ale zastanawia mnie jedno:
-Jaką orientację seksualną ma Nomad?
chyba na ten temat będzie tylko jedno zdanie, bo co więcej można napisać w temacie mającym konkretne pytanie? Chyba nie będzie kilkunastu zdań opowiadających o tym? Lub czegoś zupełnie nie związanego z tytułem tematu, bo to by było już bezsensowne. Bo to tak jak zaglądnąć do książki kucharskiej, chcąc dowiedzieć się jak się robi zupe pomidowową, no i czytamy sobie potrzebne składniki, jak się robi tą zupe, a oprócz tego dowiadujemy się z czego zrobiona jest łyżka, jak się produkuje talerze i jak to się stało że w naszych domach jest woda, prąd i gaz potrzebne do ugotowania tej zupy :D I dlatego zastanawiam się nad tym tematem, co w nim takiego może być :P
@down:
no ale skoro ktoś uważa że ta gazetka jest bezsensowna itp, to niech inni nie piszą że skoro się nie podoba to wypad, bo chyba nie każdemu musi się to podobać.
W regulaminie chyba nie ma takiego punktu: "Jeśli coś ci się nie podoba, uważasz to za bezsensowne to się nie wypowiadaj, omijaj temat z daleka."
Po to jest forum żeby każdy napisał to co uważa o danym temacie, nawet jeśli to jeszcze nie powstało. Trzeba uszanować zdanie innych, a nie gadać żeby się nie wypowiadali.
nie ma, i moze sie wypowiadac, ale nie uwazasz, ze to bez sensu? Rownie dobrze moge o Tobie powiedziec mnostwo rzeczy, wydac opinie, ale po co, skoro Cie tak naprawdę nie znam?
nie ma, i moze sie wypowiadac, ale nie uwazasz, ze to bez sensu?
Sensowna krytyka jest lepsza ciągłych i często nudnych pochwał, gdyż właśnie dzięki niej może się coś zmienić na lepsze...
ok, pytanie 2: gdzie ty tu masz sensowna i konstruktywna krytyke?
ok, pytanie 2: gdzie ty tu masz sensowna i konstruktywna krytyke?
Sensowna krytyka to taka, w której wiadomo, co i dlaczego danej osobie się nie podoba. Tak jest w tym przypadku...
wildthing
08.08.2009, 11:30
komentujecie i dyskutujecie tak jakby bylo o czym ;).
nowe logo do horoskopu
http://i29.************/2vrztk1.png
i to by bylo na tyle ode mnie, przydaloby sie zebyscie juz w koncu pokazali te cala gazetke, chociaz znajac zycie w rzezni jest od miesiaca
Sensowna krytyka to taka, w której wiadomo, co i dlaczego danej osobie się nie podoba. Tak jest w tym przypadku...
no to co ci sie nie podoba, zapowiedzi artykulow?
no to co ci sie nie podoba, zapowiedzi artykulow?
Może i nie powinno się oceniać książki po okładce, lecz... zapowiedzi, czegokolwiek - książki, gazety, filmu, gry, powinny zachęcać do oczekiwania nań. W tym przypadku tytuły artykułów... bardziej odrzucają, niż zachęcają. Owszem, nie spodziewałam się niewiadomo jak wysokiego poziomu i tekstów na miarę najlepszych dziennikarzy, lecz czegoś, co będzie się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki. Na obecną chwilę obecną nie zapowiada się, by tak miało się stać.
Może i nie powinno się oceniać książki po okładce, lecz... zapowiedzi, czegokolwiek - książki, gazety, filmu, gry, powinny zachęcać do oczekiwania nań. W tym przypadku tytuły artykułów... bardziej odrzucają, niż zachęcają. Owszem, nie spodziewałam się niewiadomo jak wysokiego poziomu i tekstów na miarę najlepszych dziennikarzy, lecz czegoś, co będzie się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki. Na obecną chwilę obecną nie zapowiada się, by tak miało się stać.
: )))) : )))))
a skad wiesz jak to sie bedzie czytalo...?
Ja tam czekam na ten numer gazetki a pytanie o orientację Nomada zachęca do przeczytania :D
a skad wiesz jak to sie bedzie czytalo...?
Rzadko kiedy niezachęcający mnie tytuł kryje pod sobą interesujący artykuł (chyba, że to jakaś dziwna przenośnia, której nie potrafię rozszyfrować). Innych podstaw do oceny gazetki na tą chwilę nie mam.
tylko problem polega na tym, ze sa to skroty ulozone przez nastolatka, a nie dziennikarza po UJ i speca od reklamy :)
tylko problem polega na tym, ze sa to skroty ulozone przez nastolatka, a nie dziennikarza po UJ i speca od reklamy :)
Ze mnie także żaden dziennikarz czy nawet humanista, a zabawę w redaktora szybciej zakończyłam, niż się rozpoczęła :). Dobrze wiem, do jakich tekstów są zdolni nastolatkowie.
@down
Toż pisałam, że nie ;x.
eee, oczekujesz jakiejś gazety wyborczej i felietonów ogórka?
to czego wy wlasciwie chcieliscie? i skad wiecie, ze bedzie do tylka, skoro nie czytaliscie, a autorzy nie wymyslili skrotow?
slythia, wskaz mi konstruktywna krytyke tutaj, bo chyba nie zauwazylam. a szkoda, pewnie wiele ciekawych argumentow przegapilam! hmmm a moze po prostu stwierdzenie 'zenada' albo 'cycki opadaja' sa dla ciebie konstruktywna krytyka, to zwracam honor.
co do tych skrotow ktore przedstawil giovanni, to w przypadku ostatniego artykulu (wybaczcie ale nie wiem jak sie maja sprawy z innymi) nawet nie bylo pierwotnego tytulu, wymyslil go jak mniemam giovanni, wiec generalnie nawet nie mialysmy szansy tego zmienic.
to czego wy wlasciwie chcieliscie? i skad wiecie, ze bedzie do tylka, skoro nie czytaliscie, a autorzy nie wymyslili skrotow?
Oceniam na tej samej podstawie co osoby mówiące, że chociażby 'zachęca do przeczytania'.
mnie do przeczytania artykulu zacheca najbardziej jego potencjalna tresc, a nie tytul
poza tym, tak jak centa prosze o jakis przyklad konstruktywnej krytyki...
no super, ale może dobrze by było już skończyć, bo giovanni znów przylezie i będzie gadał ;o
mnie do przeczytania artykulu zacheca najbardziej jego potencjalna tresc, a nie tytul
poza tym, tak jak centa prosze o jakis przyklad konstruktywnej krytyki...
Potencjalna treść, poznana dzięki tytułom, nie zachęca mnie do przeczytania tekstów.
O konstruktywnej krytyce pisałam ogólnie ;x. Ciężko jest napisać więcej niż 'podoba mi się', 'nie podoba mi się' mając do dyspozycji tylko tytuł.
po czym napisalas, ze
ecz czegoś, co będzie się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki
ocenilas po zapowiedziach, jak to sie bedzie czytalo? czy to ma sens?
no właśnie, więc czemu piszesz, że ciebie nie zachęcają do przeczytania etcetera, skoro ciężko jest napisać więcej niż [blabla] mając do dyspozycji tylko tytuł? :\
ameno
po czym napisalas, ze
ocenilas po zapowiedziach, jak to sie bedzie czytalo? czy to ma sens?
Pozwolę sobie coś do zacytowanego zdania dodać:
ecz czegoś, co będzie mi się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki
Jak wyżej napisałam - żaden ze mnie humanista, nie mogę więc ocenić 'jakości' tekstu, zwłaszcza, gdy znam tylko tytuł. Mogę jednak stwierdzić, czy raczej będzie mi artykuł odpowiadał, czy też nie. W tym przypadku skłaniam się bardziej ku tej drugiej odpowiedzi. Dlaczego? Zapowiedź chyba miała być zabawna. Jednak... Mnie 'ciocie chryzie' w ogóle nie bawią, a tym bardziej 'gwiazdorstwo na forum'. Co więcej - spotkałam się z wieloma tekstami o tej samej tematyce (jest to raczej popularny temat) i żaden ani mnie nie bawił, ani tym bardziej zainteresował. Owszem, inne forum, inni ludzie, może więc być inaczej... Jednak widząc 'chryzię' w tytule szczerze wątpię.
Mogę podobnie wypowiedzieć się o reszcie tekstów, lecz nie ma to raczej sensu. Moim zdaniem (wedle zapowiedzi) brakuje różnorodności tekstów, wszystkie napisane są 'na jedno kopyto'. Wydaje się, że mają być zabawne, czasem wręcz groteskowe, lecz nie każdemu takie poczucie humoru może odpowiadać.
@down
Tego się nie spodziewałam OO. Mówienie więc, że gazetka jest super jest ok, zaś krytykowanie jej jest zue i niedobre? Do nikogo się nie przyczepiłam, wyjaśniam jedynie, dlaczego uważam tak, a nie inaczej. Lecz jeśli moje posty tu przeszkadzają to grzecznie wyjdę i nawet zamknę za sobą drzwi...
Chryzantem Złocisty
08.08.2009, 13:31
Odczep się łode mnie,co? :>
jak już pisałam,znamy już Twoje zdanie,wyraziłaś je,super wszyscy się cieszymy,ale skoro Cię ten temat AŻ TAK bardzo boli,to nie wchodź już tutaj i tyle.
Sobie oszczędzisz klawiatury,a my nie będziemy musieli czytać Twoich jadowitych i ostrych jak brzytwa postów.
Dziękuję,do widzenia
ej no ok, kazdy moze miec swoje zdanie. jednym sie podoba innym nie. chodzi o to ze krytyke tez trzeba umiec wyrazic i przede wszystkim uargumentowac. a do mnie(!) niestety krytyka calych artykulow na podstawie kilku tematow nie przemawia.
le hiroshima
08.08.2009, 14:22
ej spokoj dzieci, jak ktos nie chce czytac bo uwaza ze to infantylne i artykuly sa zle sporzadzone to niech po prostu nie czyta.
swoja droga zapominacie ze tu sa osoby 14/15 lat ktore w ten sposob sie rozwijaja. moze mam poszperac w temacie FOTOSTORY i poszukac kilku waszych perelek sprzed lat? :}
i zgadzam sie z centa i chryzantemem, a ty Slythia - WHY SO SERIOUS?!?!?!?! idz pobiegac albo kup sobie fakt lub super ekspres bo to twoj poziom.
i zgadzam sie z centa i chryzantemem, a ty Slythia - WHY SO SERIOUS?!?!?!?! idz pobiegac albo kup sobie fakt lub super ekspres bo to twoj poziom.
a ze mna?:{
Slythia - WHY SO SERIOUS?!?!?!?! idz pobiegac albo kup sobie fakt lub super ekspres bo to twoj poziom.
Przepraszam bardzo, ale czy musi mnie to bawić? Czy z tego powodu musisz mnie obrażać? Wyraziłam tylko swoje zdanie - bez wulgaryzmów i obrażania kogokolwiek. Lepiej, bym napisała 'super, genialna gazetka', mimo, że tak nie uważam? O to Ci chodzi...?
I nie napisałam, że artykuły są źle sporządzone...
Pani_Snejp
08.08.2009, 14:41
Eeej, te tematy aż krzyczą ''Ale jesteśmy hot i dżezi!11!!111!1!oneone!111''. Spodziewałam się trochę czegoś innego. Według mnie poważna nazwa ni w kij ni w oko nie pasuje do groteskowości artykułów, ale zobaczy się, co to właściwie jest.
Przepraszam bardzo, ale czy musi mnie to bawić? Czy z tego powodu musisz mnie obrażać? Wyraziłam tylko swoje zdanie - bez wulgaryzmów i obrażania kogokolwiek. Lepiej, bym napisała 'super, genialna gazetka', mimo, że tak nie uważam? O to Ci chodzi...?
I nie napisałam, że artykuły są źle sporządzone...
ale w tym rzecz, ze jak mozesz cokolwiek mowic, jezeli widzialas tylko jakies glupie zapowiedzi, skad mozesz wiedziec, czy to bedzie groteskowe, jaki bedzie reprezentowalo humor, jedynie po jakis glupich ZAPOWIEDZIACH. o ile mi sie wydaje bedzie tam wiele dzialow, wiec moze znajdziesz cos dla siebie jednak? naprawde, oceniac sobie mozesz sobie tylko te zapowiedzi, nie mozna jeszcze nic powiedziec o samej GAZETCE, wiec moze sie wstrzymaj.
to tak jakbym oceniala gre, w ktora nie gralam po przeczytaniu opisu z tylu pudelka, czy tez plyte, ktorej nie slyszalam, po przeczytaniu jej opisu na infomuzyce.
ale w tym rzecz, ze jak mozesz cokolwiek mowic, jezeli widzialas tylko jakies glupie zapowiedzi, skad mozesz wiedziec, czy to bedzie groteskowe, jaki bedzie reprezentowalo humor, jedynie po jakis glupich ZAPOWIEDZIACH. o ile mi sie wydaje bedzie tam wiele dzialow, wiec moze znajdziesz cos dla siebie jednak? naprawde, oceniac sobie mozesz sobie tylko te zapowiedzi, nie mozna jeszcze nic powiedziec o samej GAZETCE, wiec moze sie wstrzymaj.
to tak jakbym oceniala gre, w ktora nie gralam po przeczytaniu opisu z tylu pudelka, czy tez plyte, ktorej nie slyszalam, po przeczytaniu jej opisu na infomuzyce.
To w takim sposób jak inni mogą oceniać, iż będzie im się podobać... Poza tym, wypowiadałam się na temat tych paru artykułów.
Uargumentowałam swe zdanie. Mogę jedynie dodać, iż oceniam gry (czy będzie mi się podobać, czy nie, czy warto kupić/przeczytać) po opisie/recenzji, podobnie filmy i książki. Lecz dobrze, skończę już ten temat...
le hiroshima
08.08.2009, 15:20
Uargumentowałam swe zdanie. Mogę jedynie dodać, iż oceniam gry (czy będzie mi się podobać, czy nie, czy warto kupić/przeczytać) po opisie/recenzji, podobnie filmy i książki. Lecz dobrze, skończę już ten temat...
no to wspolczuje bo recenzje sa subiektywne.
Anonimowe Alkocholiczki
08.08.2009, 15:31
Ok, kiedy gazetka będzie? :d
Krzykaczus_Pospolitus
08.08.2009, 17:04
No właśnie, też nie mogę się doczekać;).
Peter Xavier
08.08.2009, 17:21
ok, przepraszam, ze cos pisnelam :*
bo jak zwykle wywiazala sie dysksuja na 5 stron, wy chyba nie umiecie odpuszczac
Gazetka będzie jak się wszystko uda jutro. Muszę aby jeszcze kilka obrazów powklejać, bo jak próbnie patrzyłem na forum, to był sam tekst (na przyszłość prosiłbym, aby redaktorzy załączali jakieś obrazki zgodne z tematyką)
Ale musicie przyznać, że wildthing przeszła sama siebie w tworzeniu loga ;) (już są wklejone do gazetki).
I myślę, że jeżeli ktos jest sceptycznie do tego wszystkiego nastawionu- niezależnie z jakich powodów, ale widocznie jakieś ma- to swojego stanowiska już nie zmieni i proponuję takiej osobie kupić sobie wyborczą czy rzeczpospolitą.
ej, miało być forum the sims newsletter. A jest Forum The Times?
Mam dobrą wiadomość- jest numer, więc myślę, że nie ma po co czekać :)
Soul- ależ jest forum the sims newsletter :P
Esprit88
18.10.2009, 20:42
Ja mam pomysł The News - newsy ze świata TS, TS2 i TS3 (dodatki, strony,fora,blogi, informacje i... arty specjalne, czyli na prośbę :] )
toż teoretycznie taka rubryka jest, no ale jakoś się zapadła :D
Esprit88
18.10.2009, 20:50
Więc... jaki werdykt ? ;)
nie rozumiem... chcesz towrzyć owy dział?
Esprit88
18.10.2009, 20:51
Albo dołączyć do Forum The Times :)
(było w ankiecie)
czyli chcesz jakoś redagować gazetkę, tak? (nie rozumiem cię :/)
Esprit88
18.10.2009, 22:01
No właśnie :)
ja nie mam nic przeciwko ;) Nawet jestem można że powiedzieć 'uradowany', jeżeli ktoś wreszcie będzie prowadził do pożądku ten dział, który jakby nie patrzeć jest istotny.
Esprit88
20.10.2009, 07:22
A z kim jestem?
do poŻądku gio tak.? ;d
mam pytanie. Soul zapadł się pod ziemię, czy tylko mnie ignoruje.? bo nie wiem co z kolejnym wywiadem. osobiście wolałabym robić to z kimś na zmianę...
poprawiasz czyjaś ortografię a sama stawiasz kropkę przed znakiem zapytania? no bez jaj.
Napisałam do niego. Myślę, że wkrótce rozwiąże się ten problem i skontaktuje się z Tobą ;)
@down: ale generalnie jest to uznawane jako błąd (a przynajmniej tak NIE POWINNO się pisać, bo zdanie kończy tylko jeden znak interpunkcyjny)... W wypracowaniach też tak piszesz? Jeśli tak, to dziwię się Twojej polonistce, że nie zwróciła Ci na to uwagi.
poprawiasz czyjaś ortografię a sama stawiasz kropkę przed znakiem zapytania? no bez jaj.
owszem stawiam kropkę przed znakiem zapytania, jak i wykrzyknikiem. kwestia przyzwyczajenia. Powiem Ci więcej. Nawet w zeszycie do polskiego tak pisze. : )
dzięki, Liv. ; *
równie dobrze można stwierdzić, że pisanie pożądek, ktury, wogule i dópa jest kwestią przyzwyczajenia.
cóż, powodzenia w kształceniu i rozwoju tych, jakże oryginalnych, przyzwyczajeń.
Zdanie kończy się tylko jednym znakiem interpunkcyjnym, wyjątkiem jest sytuacja, gdy składamy wielokropek z pytajnikiem i/lub z wykrzyknikiem (...?). Lepiej się tego oducz, bo za bardzo Ci wejdzie w krew ;)
Żeby nie było OT - kiedy planujecie następny numer?
Tak jak kiedyś napisałem już Nysi (nie umiem spamiętać tego nowego nicka :P) tak za półtora miesiąca :) Po drodze dolepił się nam nowy, otwarty dział który będzie o wszystkim i o niczym. Jego pierwszym redaktorem został Dominic :)
Tak przy okazji tego nowego działu, to przydał by mi się jakiś redaktor bo chciałbym żeby ten dział był trochę bardziej rozbudowany i nie ograniczał się do jednego artykułu. Jakby ktoś chciał to piszcie do mnie - Giovanniego jakoś okiełznam http://i33.************/262s56q.jpg
ja nie mam nic przeciwko (od razu mówię, żeby mnie nie trzeba było "okiełznywać")
Esprit88
20.10.2009, 19:59
Interesuje mnie ten dział Dominica :)
Ok, mam jedną żywą sztukę. Przydał by się jeszcze ktoś, też może być żywy :D
ja tak ogolnie to mam niesmiale propozycje odnosnie dzialu(tego badz innego)
moim zdaniem przydaloby sie cos takiego jak 'skrotowiec' z zycia forum, czyli np. kto zmienil ostatnio nick i na jaki, kto usunal konto a kto je przywrocil (bylyby to cenne informacje dla tych, ktorzy nie umieja sie w tym rozeznac)
i np. polecany blog/opowiadanie/fotostory/temat z wierszami/temat z rysunkami/avatarami/grupami(tymi 'dla fanow' itp)/etc -> bylaby to jakas forma 'reklamy', ktora gio mial wprowadzic, ale jak jej nie bylo tak nie ma ; ) + do tego jakis krotki opis zachecajacy, np 'polecam opowiadanie pani x, bo zacheca nas do refleksji o tym i o tamtym blablabla'
no i nie wiem, mam kilka hardkorowych pomyslow ale lepiej by nie ujrzaly swiatla dziennego, te sa chyba w miare realne i sensowne (?)
noo pomysl super, ten pierwszy szczegolnie /o nickach itd/ :}
to o nickach mógłby prowadzić któryś z moderatorów, bo tylko oni mają dostęp do takich informacji.
p oza tym centa:
jest takie coś z domkami, chyba FS godnymi uwagi itp. ale ktoś się nad tym za bardzo nie postarał :/ Nawet opisów nie ma. Gdyby to zrobić do pożądku...
No i dział z reklamami, nikt jednak za pierwszym numerem nie chciał nadeslać...
ale mi chodzi o te wszystkie dzialy ktore wymienilam, a nie tylko domki i fs
Invidia Semper
21.10.2009, 08:58
ja tak ogolnie to mam niesmiale propozycje odnosnie dzialu(tego badz innego)
moim zdaniem przydaloby sie cos takiego jak 'skrotowiec' z zycia forum, czyli np. kto zmienil ostatnio nick i na jaki, kto usunal konto a kto je przywrocil (bylyby to cenne informacje dla tych, ktorzy nie umieja sie w tym rozeznac)
i np. polecany blog/opowiadanie/fotostory/temat z wierszami/temat z rysunkami/avatarami/grupami(tymi 'dla fanow' itp)/etc -> bylaby to jakas forma 'reklamy', ktora gio mial wprowadzic, ale jak jej nie bylo tak nie ma ; ) + do tego jakis krotki opis zachecajacy, np 'polecam opowiadanie pani x, bo zacheca nas do refleksji o tym i o tamtym blablabla'
Mądre
ZNAKI
aha, jeszcze a propos nickow, to wydaje mi sie, ze na pewno jest jakas osoba na forum ktora to ogarnia i nie jest modem/adminem. ja tam np. wiekszosc zmian kojarze.
a co do tego skrotowca, to zapomnialam dodac jeszcze informacji o nowej randze/wygranym konkursie itd
Ja nie wiem czemu Dżon tak zażarcie chce, aby modzi i admini odgrywali jakąś większą rolę w gazetce :| Przy nickach możemy pomóc, ale żeby ktoś z moderki od razu był redaktorem? (no, prócz zelkam ;))
No chyba, że ktoś będzie chciał.
A propos pomysłu centy- jestem za! :)
I szczerze powiedziawszy też zastanawiałam się tak z leksza co z tymi zapowiadanymi reklamami. Może redakcja zaczęła by już przyjmować zgłoszenia? ;)
Było pisane w tym temacie gdzieś na początku że można nadsyłać. Nikt nie nadesłał, to stwierdziłem, że nie warto już drugi raz przypominać. Jednak bardzo mnie cieszy to, że od nowa jest zainteresowanie tym działem :) Oczywiście nadsyłajac reklamy pamiętajcie o regulaminiem reklam (pierwszy post).
Centa- skoro łapiesz to wszystko nic nie stoi na drodze, żebyś tym się zajęła :) Z tymi rangami/konkurasami też by było dobre. No i jeszcze może kto dostał bana itp...
Liv- wcale nie chce, aby nagle wszyscy "z góry" byli w gazetajce. Po prostu chcę wykorzystać Wasze szersze predyspozycje tego forum.
Czyli gazetka staje sie coraz lepsza i konkretniejsza :) Dodatkowo jeszcze espirit do porządku zajmnie sie działęm o nowościach simowych, ten otwarty dział dominica, dział nowości na forum (to o czym mówiła centa) i jeszcze mój dział :) (nie, nie będzie to dziadek dżon radzi :P)
ja bym sie tym zajela gdyby ktos sie zglosil do pomocy, bo jestem na studiach teraz i nie wiem jak to sie wszystko potoczy. no i musielibyscie mi powiedziec co to konkretnie mialoby byc, czy tylko te nicki/rangi/itd czy tez te polecane rzeczy, o ktorych wspominalam sie w to wliczaja.
nie, najlepiej by było żeby te polecane też były, no ale żebyś się nie przepracowała :D No i jeszcze te bany ;)
spoko, nie przepracuje sie o ile ktos zechce mi pomoc, oglaszam casting (do ktorego pewnie sie nikt nie zglosi) ;)
ddo bwayo
21.10.2009, 16:33
A co wymagała byś od swojego pomocnika?:>
zeby chociaz mniej-wiecej znal sie na forum, w sensie bywal w tematach tworczosci/fs/itd
i zeby mial jakis komunikator (najlepiej gg) do kontaktu z nim ;]
ddo bwayo
21.10.2009, 16:45
To mogła bym spróbować ^^" O ile nikt inny się nie zgłosi, bardziej 'zaawansowany', że tak to ujmę.
Esprit88
21.10.2009, 19:13
Ja mam gg i wiem co w trawie piszczy
ok to napiszcie mi jeszcze w jakim stopniu znacie fs? bo szczerze mowiac to chyba jedyny dzial, w ktorym w ogole sie nie orientuje, wiec przydalby mi sie ktos to chociaz mniej-wiecej wie co tam jest ciekawego
ddo bwayo
21.10.2009, 19:50
Ja czytam te, co wychodzą od niedawna, nie mam siły zaczynać czytać FS które ma +10 odcinków, dlatego tych sławniejszych (np. Szansy) nie czytam,ale te które niedawno wyszły czytam.
Esprit88
21.10.2009, 19:54
No ja lubię czytać fs i może zrobię kontynuację mojego tylko, że na TS3
Moje gg to 7220179
@Tusia- błąd xD
<joke>
Ja przy FS też mogę pomóc ;) Chociaż fakt, nie czytam wszystkich.
To samo tyczy się tych wszystkich kategorii, do których modzi mają dostęp (bany, zmienione nicki itd.)
@down: odcinki mają średnio 3 strony tekstu (często nawet mniej), więc czytania nie ma dużo ;]
ddo bwayo
21.10.2009, 20:19
Wybacz Liv, ale sama widzisz 'pt XXIV' mam czytać 24 odcinki?! xD
@up: dla mnie to jest dużo! :o
Esprit88
21.10.2009, 20:21
Ja bym mógł. Ponadto mógłbym prosić o cotygodniowy "raport" banów, zmian nicków itd.
dobra, obiecuje, ze ostatnie pytanie >D
jaka jest wasza 'dyspozycyjnosc'? w sensie czy czesto jestescie na gg?
@Esprit88: Tylko że do dnia, w którym gazetka zostanie wydana większość banów (tych z "raportów") się skończy ;)
Bardziej opłacalne byłoby dawać te aktualne, ewent. jako, że mam dostęp do edycji postów, mogłabym przykładowo podopisywać aktualne bany na dany dzień :)
@up: Zakładając, że miałabym być w zespole, to jestem codziennie na gg od południa aż do wieczora.
ddo bwayo
21.10.2009, 20:31
Codziennie jestem na niewidocznym, chyba, że gdzieś wyjdę :P
Zazwyczaj po 14 jestem na gg, ale w 2 dni w tygodniu po 15 i w soboty zazwyczaj mnie nie ma.
Esprit88
21.10.2009, 20:32
Ja jestem codziennie z wyjątkiem środy i wtorku (wtedy jestem później i krócej z uwagi na zajęcia)
dobra, wezme was oboje bo sie nie moge zdecydowac ;p
inko napisz mi na pm'a swoj nr gg
Mixliarder
24.11.2009, 18:04
Czy mógłbym zając się recenzja listopadowego konkursu? Pokaż mi swoje wnętrze
Jak najbardziej :) Szczerze mówiąc taki pomysł mi jeszcze do głowy nie przyszedł.
oczywiście możesz zrecencować także inne konkursy- np. trwające właśnie teraz MTU i Opowiedz mi swoją historię (czy coś w ten deseń :D).
Mixliarder
24.11.2009, 19:11
Super opisze na piątek o konkursie ,,Pokaż mi swoje wnętrze ale gdzie przesłac
do gio na prywatna wiadomosc
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.