Zobacz pełną wersję : ul. Zacisze 14 [BRAK ZDJĘĆ]
To mój pierwszy domek na forum. Chciałabym, żebyście powiedzieli mi co jest źle, co trzeba zmienić. Wiem że ogródek nie zachwyca, ale nie umiem robić ogrodów.
Proszę o komentarze.
to może ja się wypowiem :> lubię wyraziste kolory. w tym domu jest ich mnóstwo. dodatki są dopasowane. niezwykłe wrażenie robi cały dom, całe jego wnętrze. wg. mnie bardzo dobrze dopasowane kolorystycznie, ale najlepiej wypadł zielony pokój :)
Wnętrze jest doskonałe, na zewnątrz hm trochę gorzej. jakaś roślinnosc, kawalek kwiatka xd by się przydał. 4 drzewka ogródka nie zrobią :)
8/10, a było by 10, gdyby nie brak ogródka :)
jak dla mnie super dużo barw, wszystko robione z głowa, dopasowane... nic dodać nic ująć fajnie;)
Cześć.
Minusy:
Bryła - duża. Dlatego w niektórych pomieszczeniach jest dużo wolnego miejsca co jest kolejnym minusem.
Okna - duże, przeszklone. Może inaczej: jakbyś się czuła gdyby sąsiad podglądał cię, gdy ty jesteś w łazience na kibelku załatwiasz swoje sprawy, a obok duuże przeszklone okno. No i sąsiad...
Brak zasłonek/firanek/rolet - z nimi te w/w okna nie byłby aż tak dużym szczegółem.
Łazienka - NIE! Nigdy nie zestawiaj dwóch takich samych kolorów podłogi i pokrycia ścian. Wszystko się ze sobą zlewa i jest nijakie. Możesz zastosować taki sam wzór, taki sam kolor, ale w dwóch, różnych odcieniach.
Basen - a dokładnie jego oświetlenie. No, po jaką <tururu> tyle tego oświetlenia w tym basenie?
Ogród - hm, dwa/trzy krzaki to wszystko? Ja wieem - ty nie miesz, ale daj chociaż jakiś murek niski, jakąś małą fontannę, rzeźbę.
Słaba jakość zdjęć - zmień to, ponieważ to psuje całą prezentację.
Plusy:
Zdecydowane kolory - fajnie, ale nie wszedzie. Nie przesadzajmy ; ).
Włączone oświetlenie - oo tak, duży plus.
Ładne meble - to jest duży plus.
Pracuj dalej, a będzie lepiej : )
No to tak:
Bryła: Nawet ok, tutaj nie będę się czepiać, bo sama lepszych nie robię.
Ogródek: Faktycznie kiepski, ale z biegiem czasu dojdziesz do wprawy.
Salon: Miły i przytulny. Jest ok.
Kuchnia: Jedyne co mi się w niej nie podoba to ten dywan. Może wyglądałby lepiej jakby był pod kątem prostym.
Łazienka: Tutaj mi przeszkadza lustro. Uważam, że jest za duże.
W żółtej sypialni i pokoju dziecka nie podobają mi się panele.
Reszta jest ok.
Ocena 6/10
Wow ;O
Ogródek jest taki sobie ,ale za to środek jest świetny O.o
Ja zawsze chciałem zdobyc te okna do dwójki ;( ... ;d
8/10
Upadła Dusza
03.08.2009, 11:49
Bryła mi się nie podoba, za dużo okien, brzydki dach.
W kuchni nie podoba mi się dywan.
Ten niebieski kolor jest brzydki, nie pasuje do tak jasnej podłogi.
Sypialnia jest taka nawet.
W łazience nie podoba mi się duże okno i kwiaty.
Pokój dziecka - ta tapeta w paski jest brzydka.
w następnym pomieszczeniu też tapeta w paski mi się nie podoba i ten dywan.
Kolejny pokój - jest fajny, ale kolor ścian mi się nie podoba.
Następny pokój - taki nawet, tylko podłoga nie bardzo pasuje.
Ogólnie: dom nie jest zły, przydałoby się kilka drobnych zmian.
W całym domu ta biel aż razi po oczach.
W sumie ładnie, tylko dach psuje całą bryłę. Po za tym brak jednego koloru- cała tęcza normalnie. Mimo tego podoba mi się.
pozdrawiam
Charionette
04.08.2009, 09:12
Domek i wnętrza bardzo ładne. Uwielbiam, gdy domy są jasne i pogodne :)
9/10
Pozdrawiam
Całkiem nieżle. Sympatycznie, kolorowo.
Pokoje w dobranych i ciepłych kolorach.
Pasujące dodatki i ozdoby.
Wydaje mi się, że gdzieniegdzie jest i tak za pusto. Ale to taki szczegół.
To twój pierwszy dom na forum?- nie wierze, jest za dobry;)
10/10
Mostilia
04.08.2009, 19:47
Jeśli mam byc szczera sama chętnie bym tam zamieszkała.
Jest przytulnie,Ciepło I Wesoło.
10/10
Domek bardzo fajny :) Dużo kolorów i wszystko ładnie dobrane, a co do ogródka to masz racje- nie zachwyca bo go po prosty nie ma, ale ja też nie umiem ich robić więc nie będę sie czepiał :))
ocena 9/10
SunshineMeadow
06.08.2009, 22:30
Jak dla mnie boski! Wewnątrz wszystko pięknie dobrane,kolory fantastycze!
Chciałabym taki dom :)
Szkoda, że nie ma ogródka, to by podniosło wygląd domu z zewnątrz. Ale wewnątrz jest cudnie. Ciepłe kolory i mój kochany modern :) Skąd ściągałaś dodatki ? 9
pensivelane
10.08.2009, 15:38
Na wstępie powiem, że bardzo podobają mi się okna : ), ale nie podoba mi sie ten dach nad balkonem.... Masz fantastyczne meble +podoba mi sie kontrast w twoich pomieszczeniach. No może za wyjątkiem tego obrazu w łazience. 10/10
PS. Skąd masz tapetę i lustro z żółtej sypialni? : D.
Jinchüüriki - dodatki ściągam z różnych stron, ale najczęściej z:
www.4eversimfantasy.net
sims2.simcredibledesigns.com
www.holysimoly.com
www.reflexsims.de
HejAsia - lustro jest stąd: http://www.4eversimfantasy.net/bedroom11.htm
a tapeta jest z kolekcji Śmietanka Leśna by Ewelina z forum.simy.pl link: http://forum.simy.focus.pl/index.php?showtopic=15395
Oprócz tego pomarańczowożółtego dywanu w kuchni wszystko mi się podoba ;) Brak ogrodu mi nie szkodzi ,bo nie lubię ogrodów.
ddo bwayo
11.08.2009, 18:45
Nie było mnie to nadrabiam ;> Zapowiadało się dobrze, ale później pomieszane kolory.
8/10
fajny domek
wyrażne kolory ścian pasujące do podłóg
tylko troche taka pustka tam panuje ;/
Harry787
04.11.2009, 17:15
nie jest źle :P
Powiem szczerze. Dom nawet ładny ;) Fajny masz gust, tylko trochę nie przypadła mi do gustu łazienka i ta żółta sypialnia (z dwu osobowym łóżkiem). Łazienka - za mało w niej rzeczy... nie wiem nawet czy nie za duża.... a sypialnia to przesada okropna jest ta ściana w te żółto pomarańczowe kwadraciki >>ble<< reszta jest ok.
Esterkaa
07.11.2009, 21:37
Ogródek masz racje...nie zachwyca.. za mało kwiatków, drzewek...ale za to wnetrze Boskie!!! jestem zachwycona kolorami.Wszystko idealnie dobrane. Najbardziej podoba mi się Fioletowy pokój i niebieski przedpokój..cudne.
10/10 zdecydowanie.
Pozdrawiam;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.