magTom
04.08.2009, 12:17
Od premiery The Sims 3 minął już jakiś czas. W tym czasie do internetu napłynęły różne komentarze, oceny i recenzje. W większości(nie w całości) tego, co przynajmniej ja znalazłem, oceny są negatywne, niektóre osoby i fora uznają grę wręcz za bubel roku 2009. Zauważyłem, że wszystkie negatywne komentarze i oceny The Sims 3 są oparte na myślach nie oceniających grę, lecz bardziej na myślach oceniających różnice pomiędzy drugą, a trzecią odsłoną The Sims. Racja, niektóre rzeczy albo się nie zmieniły, albo pogorszyły się. Ale zaznaczam, że tylko niektóre. Warto spojrzeć na The Sims 3 od strony samej gry, jak gdyby to była pierwsza odsłona gry. Oczywiście, ponieważ jest to już trzecia część, gracze oczekiwali czegoś innego(a inne jest), czegoś... zrobionego z większym doświadczeniem, np. po tym jak panowie EA Games zrobili grę Spore. Wracając do innego spojrzenia na trójkę: Warto zauważyć, że samą frajdą powinno być to, iż można godzinami bawić się tworząc Simów, sterować nimi, zawierać przyjaźnie, budować wspaniałe domy z ogródkami, a następnie je urządzać, zarabiać pieniądze, mieć pracę, awansować, mieć dzieci, i wiele wiele innych. Mi osobiście wystarczają zmiany w The Sims 3, chociaż miło by było, gdyby nie było różnych wad, np. brak animacji wsiadania do samochodu lub na rower. :) Ten post jest głównie dla osób, które nie są jeszcze przekonane do The Sims 3 i nie przekonał ich brak okienka loading;) Co o tym sądzicie? Czy myślicie podobnie jak ja?:|