Zobacz pełną wersję : Problem z ocenami
Remus Lupin
13.08.2009, 12:39
Cześć
w temacie "Jak pozbyć się niemowlęcia" poruszyłem inny problem z ocenami
Więc tak
rodzina Hakiel w Weronie składa się z:
-Marcin Hakiel głowa rodziny
- Katarzyna Hakiel(Teodora Brzytwa) żona Marcina
- Syriusz Hakiel (syn bliźniak jednojajowy)
- Hermiona Hakiel (córka bliźniaczka jednojajowa)
Problem z ocenami pojawił się gdy Syriusz i Hermiona z małymi dziećmi stali się dziećmi w wieku szkolny
Pierwszy dzień Hermiona i Syriusz trochę się spóźnili do szkoły i po 15:00 wracają zerkam na oceny i widzę 4- przed szkołą 4 i w kolejnym dniu wrócili z ocenami 4+ i tu zaczyna się problem.
Staneły mi oceny zamiast 5,5+,6 i 6+ widzę 4+
Zapewniam was,że nie mam simpe ani jakiegoś insimeniatora
u rodziny Lupin Lily bezproblemy dostała 6+
co mam robić a chće już te bliźniaki wysłać do szkoły prywatnej z ocenami 6+
z góry dzeki
Nieidealna
13.08.2009, 19:42
Też miałam taki problem.Pomogło rozwijanie logiki;).Efekt nie był widoczny od razu,ale po jakimś czasie moja simka od razu wskoczyła na szczyt xD.Dzieci muszą też chodzić do szkoły w dobrym nastroju i odrabiać lekcje,żeby dostawać dobre oceny.;)
Remus Lupin
14.08.2009, 11:22
pPrzecież są w dobrymch nastrojach obaj mają po platynowej aspiracji i zawsze wszystkie potrzeby na maxa lekcje odrabiają ale i tak ze szkoły wracają z ocenami 4+ zamiast 5,5+,6,6+
Mam włączony kod,żeby simy się nie starzały.
Powtarzam
simka Lily w Miłowie na kodzie bez starzenia się simów osiągneła bez żadnych problemów zdobywała wyższe oceny.
Charionette
14.08.2009, 13:38
Może wyłącz ten kod? Być może oceny im nie rosną, bo w rozwoju stoją w miejscu? (:P)
Remus Lupin
14.08.2009, 13:53
To jak mi wyjaśnisz,że Lily dostała najlepszą ocenę 6+ i z włączonym koden na starzenie
hmmmm musiałem chyba coś zmienić w osobowościach.
Charionette
14.08.2009, 14:01
Nie wiem :P Tak na marginesie co mają osobowości do ocen. Dużo kombinowałeś z boolProp'em?
Remus Lupin
14.08.2009, 14:30
Bo je zmieniałem o ile pamiętam punkty osobowości u Lupinów też używałem kodu boolprop i ten sprawił mi tyllko problem z pójściem do pracy ale przecież boolprop nie sprawił,że oceny u Lily nie zatrzymały się
u tutaj stoją jak nic .
Nie wiem, czy to jest problem z tej samej beczki że tak powiem, ale u mnie na Uniwersytecie wszyscy moim studenci co do jednego mają w zakładce średnią z ocen 4. A na koniec zawsze świadectwa z wyróżnieniem i oceną 5+. Więc wychodzi na to, że faktycznie dostają większe oceny, ale na dole źle się zlicza średnia, czy się mylę? Dopiero od niedawna zaczęłam przygodę z Uniwersytetem, więc może to normalne.
W każdym ja się tym nie przejmuję. Grunt, że mają te swoje upragnione wyróżnienia :)
Remus jak ja miałam włączony kod na nie starzenie sie to też mi nie rosły oceny ^^' także to jest normalne a wyjaśnić moge to tak że Oceny rosną razem ze starzeniem sie simów a to że miałeś w innej rodzinie włączony kod to pewnie wcześniej nią grałeś i wczesniej już dziewczyna dostała 6+
Remus Lupin
15.08.2009, 11:29
No rozumię tylko mi chodzi o to,że tego błędu Lily jako dziecko w wieku szkolnym z włączonym kodem na brak starzenia się i tak osiągła 6+nie miała żadnych problemów kod boolprop spowodował,że nie mogłem już Lily jako nastoletkę i pozostałych członków wysłac do pracy/szkoły ponieważ mój sim został wywalony z armii za złą decyzję i chciałem przywrócić mu porzednie stanowisko i mi rozwaliło i po to stworzyłem rodzinę Hakiel i ten problem z ocenami się pojawił w bliźniakach
Nie chcę usuwać rodzinę Hakiel i nie chcę jeszcze raz wyprowadzić i wprowadzić.
Charionette
15.08.2009, 12:32
To może spróbuj tak: boolProp/więcej (tak długo aż będzie)/force error i potem reset może pomoże ;)
Remus Lupin
15.08.2009, 12:45
A jeśli np. z dziećmi zamienią się w nastolatków to czy oceny ruszą z miejsca?
Charionette
15.08.2009, 13:01
Może... Spróbuj wyłączyć ten kod. I zobacz co się stanie ;)
Remus Lupin
17.08.2009, 17:43
Chciałbym sprobować ale chce najpierw dzieci posłać do szkoły specjalnej z najlepszymi ocenami nie wiem a może jak zadzwonię do dyerktore gdzie przyjmie dzieci do specjalnej to ruszą oceny.
Charionette
21.08.2009, 10:46
Być może... Przede wszystkim wyłącz ten kod i zaobserwuj co się będzie działo. Ja używam dużo boolProp'a i normalnie mają 6+, ale nie mam włączonego kodu na niestarzenie się ;)
Sonia123SIMS
27.08.2009, 16:24
Mi boolProp jak na złość nie działa :-( (Czy to dlatego że nie mam karty graficznej?)
Remus Lupin
29.08.2009, 15:07
Teraz stało sie coś co mnie zaskoczyło ocena Hermiony wzrosła już z 4+ do 5+ a Syriusz bezmian
nie pamiętam jak to zrobiłem ale przed wyjazdem znowy staneły mi oceny :(
ultraviolence
29.08.2009, 20:30
Mi boolProp jak na złość nie działa :-( (Czy to dlatego że nie mam karty graficznej?)
Eeee... To bez karty graficznej da się grać w ogóle w jakąkolwiek grę? Gratuluję, ja tak nie potrafię :P.
Remus Lupin
02.10.2009, 17:30
Problem z ocenami nareszcie z głowy jaki ja byłem głupi.
Jestem głupim cziterem naiwnym kretynem, wystarczyło wyłączyć kod na starzenie
Wróciłem do Hakielów i znowy coś ruszyło z ocenami
Charionette
02.10.2009, 20:20
A nie mówiłam?
Nie słuchałeś mnie :P
Remus Lupin
03.10.2009, 11:03
Zresztą wyłączyłem ten kod z powodu uśmiercenia sima-ufo co kilka dni temu przyszło na świat. to był drugi sim ufo dla którego nie mam miejsca wyłączyłem ten kod, patrzę a Hermiona już ma 6+ a Syriusz 5+bo wrócili ze szkoły i musiałem wyłączyć ten kod z powodu drugiego sima ufo ale to nie znaczy,że go jeszcze raz użyję teraz moim celem jest doprowadzenie bliźniaku,żeby stali się nastolatkami.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.