Zobacz pełną wersję : Przytulny domek by Naroa [BRAK ZDJĘĆ]
Hejka! Chciałabym Wam przedstawić mój kolejny dom. Dedykuję go mojej najlepszej przyjaciółce a$$iulce23.
No to zapraszam do obejrzenia.
pensivelane
20.09.2009, 15:39
Więc tak:
Bryła mi sie nie podoba, a już szczególnie dach. Fajnie, że kto jeszcze robi domy w the sims 2 : D. Ogród zbyt pusty i te tuje..
Kuchnia jest mało zagospodarowana. Sądząc po łóżku w sypialni, wnioskuje, że masz OŻ, więc mogłabys postawić na blatach ciut więcej rzeczy.
Jadalnia jest całkiem w porządku.
Salon powiem tak: Jedno z Rus, drugie z Prus.
Pokój dziecka - piękny kolor, jesli chodzi o pokój malucha za co masz plusa.
Korytarzyk b. fajny taki staroswiecki, z tym że nie pasuje do reszty domu.
Sypialnia: duża, pusta, brzydka tapeta i ten obraz ....
Ogółem 6/10
Dziękuję bardzo :** :):)
:O :O :O :O
Ty to budowałaś?! (No pewnie, że tak, co za głupie pytanie) W każdym razie ten dom, w porównaniu do Twoich poprzednich dzieł, to.. to.. no nie wiem co powiedzieć. Jestem bardzo zaskoczona! Ale zacznę od początku.
Ogród- musiałam od niego zacząć, bo jest super. Strasznie mi się podobają, te altanki, ścieżki, roślinki, no ogórd na 10/10.
Bryła-jak widać jest okazała, trochę dach mi nie pasi (jak zwykle z resztą), ale nie chodzi o kolor, tylko takie jakieś dziwne ułożenie (?) Ale do bryły nic nie mam.
Co do pomieszczeń, to nie będę się po kolei rozpisywać, bo za każdym razem odp. byłaby taka sama: super. Baaardzo fajne dodatki. Pozwolisz, że później się przyczepie po nie? Fajnie przemyślane pomieszczenia, a tym pokojem dla dziecka to mnie rozwaliłaś. W szczególności podoba mi się bardzo też salon, jadalnia (fajne zasłony <3) i sypialnia.
Dom jak do tej pory, uważam za najlepszy i wiele takich prac. Bez żadnych zastrzeżeń i wyrzutów sumienia (xD) mogę dać 10/10.
Pozdrawiam! I zdrowiej mi tam! ;)
Bryła-jak widać jest okazała, trochę dach mi nie pasi (jak zwykle z resztą), ale nie chodzi o kolor, tylko takie jakieś dziwne ułożenie (?)
Mi ten dach też nie pasi, ale wyglądał on najsensowniej ze wszystkich, które chciałam dać.
Ogród zbyt pusty i te tuje..
Tego zdania nie będę już komentować, bo aż brak mi słów. <żal>
ddo bwayo
20.09.2009, 16:26
Zbyt wysoka samoocena? Oo
Bryła do koszmar, ogród też brzydki, po co 2 altanki takie same do tego?
W środku nie jest najgorzej ale nie jest też ładnie. Zgrabnie dobierasz kolory. Najbardziej podoba mi się pokój dziecka.
5/10
Upadła Dusza
20.09.2009, 16:43
Bryła jest brzydka, dach okropny. Ogród nie jest zbyt ciekawy. Dwie identyczne altanki - trzeba było w środku nich chociaż jakieś krzesełka i stolik postawić, okropnie to wygląda jak są takie puste.
W kuchni jest brzydka podłoga, nie przepadam za kaflami w kuchni, no i ten dywan. W jadalni kolor podłogi nie bardzo pasuje do ścian. W salonie zamiast tych krzesełek przydałaby się jakaś sofa. Dwa dywany obok siebie jak dla mnie wcale ładnie nie wyglądają. Pokój dla dziecka jest ok, jedynie ta lampa przy oknie mi przeszkadza. Łazienka jest brzydka, nic w niej mi się nie podoba. Korytarz troche za ciemny. W sypialni jest brzydka tapeta, pomieszczenie sprawia wrażenie pustego. Najładniejsze pomieszczenie to przedpokój jeśli chodzi o kolorystyke, bo umeblowanie jest takie sobie.
Ogólnie dom nie bardzo mi się podoba.
blakistoni
20.09.2009, 17:41
Bryla cos nie tego,dach..okropny :P
W sypialni ta tapeta w sloneczniki zdecydowanie niee,az sie niedobrze robi. W pokoju dla dziecka cos za pomaranczowo ;p Za to w kuchni brzydka podloga,dywan tez.
Ogolnie to dom calkiem niezly.
5/10
Witam!
Bryła z deczko nie wyszła, ale z następnym domkiem popracujesz nad tym i zobaczysz, że istnieją jeszcze inne bryły oprócz prostokątów. ;)
Tapeta w salonie nie do zniesienia przynajmniej dla mnie.
Pusta altanka? Czemu? - 1 pkt.
Nie podoba mi się rząd drzewek przypominających zapałki, albo rządek z kostek domina, mogłyby być ze 3 lub 4 ale nie 18 obok siebie. :)
Nie przeszkadza mi pomieszanie stylów, bo ładnie się to prezentuje (dla mnie).
Podoba mi się, a raczej urzekł mnie szklany "przedsionek" przed drzwiami. :)
To tyle ocena końcowa pozytywna: 6,5 / 10 pkt.
każdy tak surowo i szczegółowo ocenia... o.o' nie wiem po co to.
najważniejsze, że twórcy podoba się jego dzieło :3
mi też się podoba, a co!
świetne masz pokrycia podłóg i ścian z neta.
trochę nie podchodzi mi łazienka i pokój dziecka (za dodatki z neta) ale ogólnie domek na plus
(bez oceny numerowej, bo nie wystawiam takich)
każdy tak surowo i szczegółowo ocenia... o.o' nie wiem po co to.
najważniejsze, że twórcy podoba się jego dzieło :3
Ja już wolę szczegółowo wytknięte szczegóły (maślanka o smaku maślanego masła) niż nudne słodzenie. Z resztą bardziej szczegółowo wytykają osoby, które się znają i dlatego warto ich posłuchać.
@Topic:
Nawet nawet =)
Musisz tylko popracować nad rozplanowaniem miejsca w ogrodzie, by nie było tych pustyń pomiędzy jedną, a drugą roślinką, lub poprostu rób mniejszy ogródek. Zdjęcia rób z włączonymi u simów światłami. Te tuje to rzeczywiście mogłabyś sobie darować. Co do dywanów to już sie chyba ni wypowiem, ale jak nie masz pasujacych to nie bierz na siłę tych, co mają tylko podobny kolor. Ogólnie domek fajny, widać , ze funkcjonalny i simom dobrze by się w nim żyło.
5,5/10 może...
Mi domek bardzo się podoba- szczególnie wewnątrz. Co tam niedopasowanie kolorystyczne- ważne że jest miło i przytulnie :D
Zewnątrz widać że miałaś pomysł i to się też liczy- wykonanie też jest ważne ale nie aż w takim stopniu. Przynajmniej nie jest to kartonowe pudełko ;)
Ogród może być tylko zastanawiają mnie te dwie altanki- hę?
No i podjazd dla samochodu tak umieszczony ni w pińć ni w dziesięć :D [?!]
ale jestem na Tak przez duże 'T' :D
pozdrawiam
Dzięki wszystkim za komcie.
Bryła to dno.
Ogród też, o wnętrzach nie wspomnę.
4/10
Reminiscencja
22.09.2009, 18:15
Tego zdania nie będę już komentować, bo aż brak mi słów. <żal>
e, lol no własnie osoba skomentowała Ci prace a Ty wyskakujesz ze słowem żal zastanow sie bo przykra jestes. :{
zamilknę lepiej. : )
jeśli chodzi o dom to nie podoba mi się nie wiem dlaczego choć kolory sa swietne. 7
edit. Liv dlaczego do Marudnika? :|
Oj
Bryła- zbyt masywna. Lepiej prezentują się zgrabne bryły.I na przedniej ścianie- co kawałek to inne okno :|
Ogród- za duży, a w związku z tym sama nie wiedziałaś jak go zagospodarować i wyszło co wyszło.
Przedpokój (wpierw myślałam, że to salon)- całkiem spoko, aczkolwiek mieszanka stylów totalna (zresztą jak w całym domu :|)
Kuchnia- meble modern, a pośrodku dywan i firanki z innej epoki... (przemilczmy to)
Gdyby nie to, byłoby cudnie. No ale niestety...
Jadalnia- nie cierpię tego typu paneli, w których dokładnie można wskazać miejsce, gdzie kończy się jeden a zaczyna drugi. Staraj się unikać takich w domkach. I ten chleb położony tak na tym stole... To jest akurat dekoracja typowo kuchenna ;]
Salon- nie podoba mi się tapeta, te dywany na podłodze i fotele (jakby nie można było dać przed telewizorem kanapy- wiem, stereotypowo, ale jakoś to wygląda!) I rozmieszczenie poszczególnych obiektów też nie zachwyca...
Pokój dziecka (vhyba dziewczynki ;))- najlepsze pomieszczenie. Zmieniłabym TYLKO podłogę.
Łazienka- znowu pomieszanie stylów... Wgl, niebieski kolor bardzo odstaje od reszty domu (która jest głównie w ciepłych kolorach). A te szafki to imo tragedia :(
Korytarzyk- no i nie wiem co napisać.
Sypialnia- NIEEE! Pomieszanie z poplątanym, że bardziej się nie da!
Jeśli masz już pomieszczenie to trzymasz się linii kolorystycznej, i to jest najlepsze w tym wszystkim. Tylko meblując dom trzymaj się JEDNEGO stylu.
5,5/10
A z żalami na czytelników zapraszam do "Marudnika" :)
Jadalnia- nie cierpię tego typu paneli, w których dokładnie można wskazać miejsce, gdzie kończy się jeden a zaczyna drugi. Staraj się unikać takich w domkach.
A mi nawet te panele się spodobały i dlatego je dałam. Kwestia gustów :)
Charionette
23.09.2009, 18:00
Ok, więc bryła do niczego. Za bardzo kwadratowa jak dla mnie ;)
Wnętrz już lepiej, ale brakuje mi tego czegoś :D
Reasumując: 5/10
A co cały chleb robi na stole? : > Wybacz, że czepiam się aż takich szczegółów, no ale...
Bryła to dno. Wnętrza już lepsze, ale podobne do tego w czym się znajdują.
Ogród dziwny, duży i w ogóle niezagospodarowany.
4,5/10 i nie "żaluj" do użytkowników może, hę? Bo to nie miłe ^^.
Faktycznie nad bryłą trzeba by trochę popracować, bo dom wydaje się zbyt masywny, a przecież w środku jest przytulny.
Altanki są nawet ok, tylko można było je jakoś w środku umeblować, albo jakieś kwiatki doniczkowe dorzucić.
Nowoczesne wejście trochę nie pasuje do klimatu domku.
Dywan w kuchni jest zbędny.
Obraz w sypialni zamienić na jakiś milszy dla oka parze małżeńskiej ;)
Faktycznie, brak sofy w salonie (krzesła są niewygodne do oglądania długiego filmu :) )
Podoba mi się natomiast pokoik dziecka i łazienka, która moim zdaniem powinna być w takich "chłodnych" kolorach.
Po małych poprawkach domek, byłby naprawdę śliczny.
Ciekawy pomysł na bryłę :D Jednakże ogród to porażka :(
Wnętrze dosyć ładne, najbardziej spodobała mi się kuchnia i jadalnia.
Pracuj dalej 6
Krzykaczus_Pospolitus
12.10.2009, 18:28
nie podoba mi się ta oszklona częśc, gdy z boku tylko kilka okienek.
Altanka jakaś taka pusta...
A te krzaki czy tuje to przepraszam po co?
Szkoda, że nie powłączałaś świateł, wtedy wnętrze ładniej by się komponowało.
Czy widziałaś kiedyś w kuchni taki wielki dywan?
I te eleganckie zasłony nie pasują...
Jadalnia całkiem przywoita.
Ajć, niepotrzebnie w salonie dałaś dwa takie same dywany...
Pokój dziecka w ogóle nie wygląda jak pokój dziecka. Po co na wykładzinę dałaś dywanik?
Sypialnia rodziców w miarę.
Dom mi się nie podoba, oceny nie wystawię, bo byłaby dosyć niska. Dziękuję za uwagę, Krzykacz.
Moim skromnym zdaniem jakieś 7,5/10. Ogród strasznie pusty...:(
Esterkaa
10.11.2009, 18:36
A mi się nie podoba.Moze zacznę od tego że jest za mało okien, dom jest za wielki i za wielkie pomieszczenia ( szczególnie łazienka - za pusto!) pokój dziecka jest ok:) ładny radosny kolor. Pierwsze moej wrazenie na przedpokój to ze jest to salon ( kanapa na przedpokoju? a w salonie jakby leżaki czy co to??) ogród mi się nie widzi bo jest za mało kwiatów, ogród masz duzy a nie zagospodarowany. dwie takie same altanki mi nie pasują.. ale to juz ktos zauwazyl. Fajne masz dodatki pomysl tez masz fajny ale jakos ten projekt ci nie wyszedl....
ocena:5/10
Pozdrawiam.
motororo38
08.12.2009, 12:42
Mi troche dach nie pasuje ale to szczegol 9/10
Sherlock
16.02.2010, 15:37
A ja daję 11/10, bo dom podoba mi się tak, jak mało który :O
EWA FARNA
09.03.2010, 14:06
Ładny domek :) 10/10 :)
bryła bardzo ładna, pomieszczenia całkiem przytulne, ale dywany w kuchni i łazience?
no i sypialnia to tragedia - 7/10
zadziwiające jak ten domek utrzymany jest w pięknej kolorystyce!
w każdym pokoju wszystkie kolory ze sobą współgrają, tworzą jedną całość, jednak czegoś tu brakuje, jest tak pustawo
spróbój poustawiać gdzieniegdzie jakieś ozdóbki
wtedy będzie lepiej
Dach trochę dziwny, sypialnia jak dla mnie za pstrokata ...... :D
Ale salon genialny tam gdzie są rybki też fajnie
o łazienka też fajna, a wkuchni szafki mogły by być czarne, a tak to fajnie
10/10 tylko ta sypialnia :D
alicja271998
18.05.2010, 15:14
Ogółem nawet fajne. Ale co to za połączenie w sypialni? Kwiatki i kwadraciki! To wygląda strasznie. Nie obrażaj sie na mnie, bo to tylko takie 'moje straszne zdanie'. Kwestia gustu, ale mi sie nie podoba.
wandafar
29.06.2010, 08:58
Witam
Tak ogólnie to ten dom w ogóle mnie nie ujął. Dla mnie myląca jest szczególnie nazwa- nie robi( przynajmniej na mnie) wrażenia szczególnie przytulnego. Ale są to tylko moje własne odczucia.
Ogród- ogród nawet ładny, ale zamiast tych tui mogłabyś dać jakieś kwiaty czy coś, bo takie ostre krawędzie wcale nie potęgują wrażenia przytulności. Podobają mi się za to oczka wodne, altanki. Trochę pusto.
Bryła- nie jest taka zła. Podoba mi się ten przeszklony "przedsionek". Nie podobają mi się dachy i bryła od strony ogrodu.
Przedpokój- ładny, ale przydałby się jakiś dywan, czy wykładzina i może jakaś etażerka koło fotela.
Kuchnia- tu nie podobają mi się zasłony i to, że jest trochę pusto. Według mnie całkiem dobry dywan dobrałaś, choć mógłby być nieco mniej wzorzysty. Ogólnie kuchnia też nie robi wrażenia szczególnie przytulnej.
Jadalnia- bardzo ładna, ale według mnie znów pokój nieadekwatny do nazwy. Jest to dosyć nowoczesny, no i pustawy pokój. Podobają mi się meble, ale nie atmosfera.
Salon- według mnie zła tapeta. Czy nie przytulniejsza byłaby jakaś kanapa, czy sofa, zamiast tych leżaków? Poza tym niezbyt podoba mi się kolorystyka- mogłaś dać trochę beżu i purpury na przykład. No i ta zieleń rośliny chyba niezbyt gra z całą resztą, ale gusta są różne.
Pokój dla dziecka- najprzytulniejszy, oprócz korytarzyka, pokój w tym domu. Fajna tapeta i dodatki, oraz kolorystyka. Nie pasują mi tutaj zbytnio te wiszące szafki.
Łazienka- dla mnie też niezbyt przytulna, chociaż ładna i przyjemna. Fajny dywan. Czy ten kwiat to lawenda? Bardzo ładny. Fajne kafelki na podłodze. Trochę gołe ściany. Dwie, czy trzy rośliny nie nadają pokojowi przytulności, jeśli będą gołe ściany.
Mały korytarzyk- ładne kolorki, dosyć przytulna. Na miejscu akwarium można by postawić np. jakąś komódkę z bibelotami.
Sypialnia- jak dla mnie trochę za bardzo "napaćkane" na ścianach. Tamten kwietnik w rogu, lepszy byłby chyba na zewnątrz. Ładna szafka. Niezbyt podoba mi się ta kolorystyka.
Ogół- dom nie zrobił na mnie wrażenia przytulności, ale wcale nie jest zły. Wnętrza urządzone, z nieco, jak dla mnie, oryginalnym i jakby bardzo osobistym, oraz rodzinnym guście.
Ocena- oryginalna przytulność ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.