PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z widokiem sufitu w Windows Vista

Rademenes_
22.09.2009, 18:30
Witam,

mam taki problem: po wklejeniu kopii zapasowej gry do systemu Windows Vista (wcześniej grałam w XP) nie pokazuje mi się sufit - nawet przy wybraniu opcji "widok sufitu". Dodam, że w XP nie miałam problemu, a teraz nawet można położyć płytkę, za którą gra skasuje $, ale sufitu jak nie było widać, tak nie widać nadal-tylko niebo.

Co może być przyczyną? Czy jest możliwe, że przy instalacji gry (OŻ) wystąpił jakiś błąd? A jeśli nie to, to jak sobie z tym poradzić?

Z góry dziękuję :-).

Gio
22.09.2009, 18:30
a próbowałeś/aś z reinstalką? Może pomoże.

Rademenes_
22.09.2009, 23:12
Nie próbowałam-liczę na to, że jest inny sposób... Może niesłusznie...

Jeśli reinstalka, to rozumiem, że całość gry, a nie tylko OŻ?

Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł??

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi...

zelkam
23.09.2009, 13:47
Robiąc reinstalkę możesz odinstalować i zainstalować jedynie OŻ, to wystarczy =)

Rademenes_
23.09.2009, 15:18
Dzięki za wskazówkę :-).
Ale ze mną to nie tak łatwo i mam jeszcze jedno pytanie - wykonanie kopii zapasowej jest konieczne?
Przez który dodatek później będzie się uruchamiała? OŻ czy normalnie Rezydencje i ogrody?

Przepraszam za ilość banalnych pytań, ale jeśli czegoś nie wiem, to pytam aż się nie dowiem ;-).

Liv
23.09.2009, 16:54
Radziłabym skopiować otoczenia, w których grałaś, stworzonych Simów w Warsztacie, ewentualnie Downloads, jeśli coś ściągałaś do Simsów (i LotCatalog, jeśli było to także domki)
Nie mam RiO i w ogóle pojęcia o tym jak to jest z SP, więc tu Ci nie udzielę odpowiedzi. Jednak wydaje mi się, że z ostatniego zainstalowanego dodatku/akcesoriów, czyli w Twoim przypadku RiO (zresztą, płytka z której uruchamiałaś wcześniej teraz też się nie zmieni ;))

Rademenes_
23.09.2009, 18:38
Dzięki za rady, spróbuję na nowo zainstalować-mam nadzieję, że pomoże :-).

Problem z widokiem rozwiązał się sam - widocznie jakiś błąd gry...
Mam jeszcze jedno pokrewne pytanie-co trzeba zrobić, aby w widoku sufitu pokazywało ukośny dach? Wiadomo, jeśli jest pokryty płytkami, widać go normalnie, jako płaski, jeśli płytek nie ma - widać niebo.