PDA

Zobacz pełną wersję : Jak połączyć dwa różne zapisy?

nmin
17.10.2009, 18:17
Nie znalazłam odpowiedzi w wyszukiwarce, więc zarejestrowałam się specjalnie po to, żeby spytać, jeśli jest już taki temat, proszę o link...

Pytanie jest takie - grałam od dawna i mam w Jaskini Pokrzyku spore drzewo genealogiczne, więc przed formatem komputera zapisałam folder z Moich Dokumentów na płycie. Po formacie nie chciałam instalować dwudziestu płyt (mam wszystko do TS2), bo nie wiedziałam, czy nie będzie kolejnej reinstalacji systemu, ale miałam ochotę pograć, więc zainstalowałam tylko podstawę i NS. Nie mogłam grać moimi rodzinami, bo zniknęłyby mi wszystkie obiekty z dodatków, więc zaczęłam grać od zera w Dziwnowie. Jasiek Kowal i Stella z NS kończą już studia i są zaręczeni, trochę czasu nad tym spędziłam i nie chciałabym wyrzucać tych zapisów, ale do tych z Jaskinią i fajnym Download chcę wrócić, i tu pytanie - jak to połączyć? Da się podmienić pliki lub foldery związane z Dziwnowem z nieużywanych na te z nowego zapisu? Jeśli tak, to które konkretnie mam wymienić, żeby nie stracić jednej z okolic?

Z góry dziękuję za odpowiedzi inne niż "wydaje mi się", zgadywać to ja mogę sama ;)

Liv
17.10.2009, 18:44
Żeby przenieść ich do Jaskini Pokrzyku musisz wprowadzić Jaśka i Stellę na jedną parcelę (obojętnie czy będzie pusta czy będzie już na niej jakiś dom). Następnie parcelę z Simami musisz przenieść do skrzyni domów. I tu podam ten sposób, którego jestem pewniejsza.
Spakuj parcelę do pliku, potem wgraj ją raz jeszcze do gry. Jak będziesz już w J.P. wejdź do skrzyni domów i tam powinna znaleźć się ta parcela, gdzie mieszkali Jasiek i Stella. Stawiasz ją w otoczeniu i... gotowe :) Oczywiście w ten sposób stracą oni kontakt z Simami z Dziwnowa. Rodzice Jaśka raczej pojawią się w drzewie genealogicznym, ale nie będziesz ich miała w kontaktach.
Swoją niepewność wyjaśniam tym, że ostatnio przenosiłam Sima z otoczenia do innej okolicy ponad rok temu, i niezbyt duzo z tego pamiętam ;)

nmin
17.10.2009, 18:57
Dziękuję, ale chyba źle się wyraziłam :) Chodzi o to, że mam jeden folder EA Games w Moich Dokumentach, aktualny, i w nim są Jasiek i Stella. W tym folderze Jaskinia Pokrzyku jest PUSTA, więc nawet, gdybym ich przeniosła, to i tak nie miałabym tam moich poprzednich Simów. Poprzedni siedzą nagrani na płycie CD i czekają na wrzucenie folderu EA Games z powrotem do Moich Dokumentów, ale jeśli to zrobię, to zniknie mi ten z Jaśkiem... Teraz jaśniej? :)

Zastanawiam się, czy wystarczyłoby wrzucić ten stary EA Games z płyty i w nim folder Neighborhoods -> N002 zamienić na to z nowego, ale czy to wystarczy? Czy w innych folderach nie ma czegoś, co jest niezbędne do działania aktualnego stanu Dziwnowa?

Tak kombinuję, bo zaczęłam ufoludkami grać od niechcenia, ale bardzo się do nich przywiązałam :P

Liv
17.10.2009, 20:43
Poprzedni siedzą nagrani na płycie CD i czekają na wrzucenie folderu EA Games z powrotem do Moich Dokumentów, ale jeśli to zrobię, to zniknie mi ten z Jaśkiem...
Rozumiem, że na płytce masz wszystkie otoczenia jakie miałaś (przed reinstalką). W takim razie skopiujesz tylko J.P., a reszty nie musisz ;) Czyli jak na płytce masz N002 to przy wrzucaniu J.P. z Twoimi Simami do Moich dokumentów nie kopiujesz tego folderu, a tym samym zostaje twen właściwy N002, w którym są te dwa ufoludki :)

nmin
19.10.2009, 15:23
Skopiowałam z płyty folder z Neighborhoods, czyli E001 z Jaskinią, i nie mam w otoczeniu historii sąsiedztwa, tej maxisowej historyjki o mieszkańcach, czyli chyba trzeba było wrzucić coś jeszcze - ale to nieważne, bo rodziny działają i to mi wystarczy :D