PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 2, dodatki z neta i vista

Kaja17
09.11.2009, 14:59
Kiedyś gdy grywała w The Sims 2 posiadałam Windows XP....Teraz mam Viste Home Premium
Zainstalowałam od nowa Sims 2.
Wszystko szło gładko. Problemy zaczęły się gdy chciałam włączyć grę :-/ Wyszedł komunikat że jest jakaś niezgodność czy coś w tym rodzaju. Postanowiłam zaktualizować grę (bo to miało ponoć pomóc) No i pomogło. Z tym że potem wyszedł komunikat abym do napędu włożyła płytkę z grą TS2 "Osiedlowe życia" którą też mam zainstalowaną... Gra się włączyła- wszystko pięknie i cacy. Z tym że w grze nie ma dodatków które ściągnęłam z neta.
I w tym jest największy problem- nie ważne czy włączę opcje "włącz/wyłącz obiekty zmodyfikowane" ich i tak NIE MA.... Staram się już na chama wciskać by się te obiekty włączyły ale nadal jedno wielkie nic :-( chyba z 7 razy uruchamiałam grę od nowa bo liczyłam na to że coś się wkońcu "odblokuje"
Nie wiem już co robić....
Oczywiście mam te dodatki zapisane w Downloads którego stworzyłam sama bo po instalacji gry nie pojawił się automatycznie....
Liczę na Waszą pomoc i czekam niecierpliwie na jakieś wskazówki

Dodam jeszcze że na tym samym komputerze zainstalowane mam The Sims 3- nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale wolałam a tym wspomnieć

Wydaje mi się że folder Downloads stworzyłam w dobrym miejscu- najpierw weszłam w dokumenty potem EA Games następnie w The Sims 2 i tyle... Więc chyba nie w tym problem.

Nieidealna
09.11.2009, 15:28
Być może dlatego że masz zainstalowane i The Sims 2, i 3 na jednym komputerze, coś ze sobą nie współpracuje http://forum.thesims.pl/images/smilies/confused.gif. Może musisz odinstalować TS3, żeby dodatki z TS2 działały?

ddo bwayo
09.11.2009, 15:42
@up: nie musi, nie wiem, czy coś takiego jest w ogóle możliwe. Chyba, że coś w systemie się popsuło?
Na pewno w dobrym miejscu stworzyłaś katalog 'Downloads'?

Starlight
09.11.2009, 17:37
Prawy przycisk na Ostatnich zainstalowanych Simsach
Właściwości lub Spersonalizuj . Zgodność -> Uruchom zgodnie z... zaznacz tam opcje na dole. kilknij na Liste i tam masz XP , 2000/NT/Vista
Próbuj klikać na te systemy.

A potem kliknij Zastosuj i Ok.
I próbuj uruchamiać grę na każdym z działań zgodności może się włączy.

SunshineMeadow
09.11.2009, 20:34
Mam ten sam problem z dodatkami.Wyskakuje okienko z zawartością zmodyfikowaną klikam "włącz" a w grze i tak nie ma dodatków.Przestawiałam też w ustawieniach o zawartości w katalogach i klapa ;/ Raz się zdarzyło,że zadziałały,ale ja akurat nie miałam czasu grać.Kurcze nie wiem co robić...
(nie wiem czy to istotne ale Simsy mam zainstalowane na dysku D )

Starlight
09.11.2009, 21:05
Wygląda mi to na brak Mesha...
To fryzura czy coś?

SunshineMeadow
09.11.2009, 21:29
U mnie nie działają żadne dodatki... zupełnie nic :(

Starlight
10.11.2009, 10:53
Downloads tak sie nazwy twój folder?

SunshineMeadow
10.11.2009, 13:54
Tak.Dzisiaj odkryłam,że ubrania,włosy itp. w trybie tworzenia działają tylko meble i inne rzeczy z trybu kupowania już nie ;/