PDA

Zobacz pełną wersję : Czy dodatki trzeba instalować po kolei?

BBL
02.12.2009, 22:06
Hej. Mam takie pytanie : czy dodatki do the Sims 2 trzeba instalować po kolei, tak jak je wydało EA?czy mogę np. jako pierwszy dodatek zainstalowaćsobie Osiedlowe Życie a później Na Studiach? Czy to coś zmienia?
I mam jeszcze jedno pytanie. Kupiłem The Sims 2, zainstalowałem i grałem przez jakiś czas.Później pojechałem do kuzynki i wziąłem ze sobą Simsy.Zapmniałem ich ze sobą zabrać i jak już po pewnym czasie do mnie wróciły,to nie były w najlepszym stanie. Nie wczytywało płytki.W Dodadtku chwilę później miałem wymieniany komp i nawet nie miałem jak zainstalować Simsów.Sćiągnęłem z neta i gram jużzpół roku a teraz zapragnąłem kupić oficjalny dodatek ze sklepu.Czy nie będzie jakichś hmmm kolizji z związku z tym żedodatek będzie oryginalny a podstawka z neta? aha i czy moje rodzinki które mam w podstawce będą w dodatku?

Phuture.
02.12.2009, 22:17
Nie, możesz je zainstalować jak chcesz.

Nie rozmawiamy o pirackich kopiach.

BBL
02.12.2009, 22:47
Hmmm mam jeszcze jedno pytanie.Czy jak np.samochody są wprowadzone w Nocnym Życiu to w kolejnych dodatkach też one są czy ich nie ma?

Aha i jeszcze jedno.Jestem trochę ciemny w dodatki więc nie miejcie mi za złe że pytam się o takie głupoty xD. Czy jak np.zainstaluję jakiś dodatek to żeby go uruchomić to muszę po prostu włożyć płytkę z dodatkiem,a nie podstawkętak? i to muszę jakoś zainstalować w tym samym folderze co podstawka czy nie? a może być na innym dysku?

Searle
03.12.2009, 08:57
Grę uruchamiasz z płyty z dodatkiem, który wyszedł najpóźniej (poszukaj na necie jaka jest kolejność wydawania dodatków). Tylko, żeby zrobić aktualizację, bez której nie połączysz dwóch i więcej dodatków ze sobą musisz mieć płytę od podstawy.

Samochody będziesz mieć tylko, jak zainstalujesz dodatek Nocne Życie (ewentualnie w Czasie Wolnym jest do remontu samochód, którym potem można jeździć, ale to ten rozklekotany gruchot, który przyjeżdża po simy na ich najniższych szczeblach kariery).

Dodatki instaluj w osobnych folderach (ja mam folder The Sims 2, w którym mam znów folder The Sims 2 - tam jest podstawa i obok folder Nocne Życie, obok folder Osiedlowe Życie itd.).

Wszystko mam na jednym dysku (nie systemowym), ale chyba można instalować na innych dyskach niż podstawa.

Björk
03.12.2009, 09:00
Samochody można jeszcze ściągnąć ze strony www.thesims2.com razem z podjazdami i drzwiami do garażu. Będą wtedy działały jak w Nocnym Życiu.