Zobacz pełną wersję : Przekaż biznes!
kalafjor
16.12.2009, 15:13
Hej! Mam pytanie czy właściciel biznesu może przekaza biznes innej osobie bo mam tak że właścicielka nic nie robi a moja simrośla pracuje jak wół! A to właścicielka dostaje laury i nagrode "najlepszy z najlepszych".
Remus Lupin
16.12.2009, 15:17
Jedynie co mi przychodzi do głowy to jest taka opcja przekazanie aktu własności i jak to klikniesz to ona będzie miała twój biznes tak mi się wydaje.
Mixliarder
16.12.2009, 18:58
Remus dobrze mówi właściciel aktu dostaje wszelkie nagrody
kalafjor
16.12.2009, 19:47
A gdzie jest ten akt i jak moge go dac tej simce??
Nie ma go w wyposażeniu sima?
Remus Lupin
17.12.2009, 12:12
U mnie jest w wyposażeniu ale jeśli go nie masz to możesz ten akt własności zamówić przez telefon lub internet
Mixliarder
17.12.2009, 15:33
Nie nie klikasz na sima któremu chcesz dać (nastolatek,dorosły) Nie trzeba aktu!.
I interakcje (Przekaż akt własności)
A czy ta simrośla to członek rodziny, tzn. jest spokrewniona z założycielem biznesu? Z tego co pamiętam, jak grałam w WB, to mogłam przekazać tylko osobie z rodziny.
kalafjor
18.12.2009, 16:05
Oni wszyscy są współlokatorami. Zaraz wejde do gry to sprawdze czy jest ta opcja. Mam pytanie czy reporter może przyjś jeszcze raz?? Bo to ta niedobra dostala nagrode najlepszy z najlepszych i fajnie byb bylo zeby i tamta miala. Pozdro ;)
Remus Lupin
18.12.2009, 16:16
Tak może przyjśc drugi raz
U mnie w biznesie domowym przyszedł zanim mój biznes dopszedł do 1 poziomu
kalafjor
20.12.2009, 08:01
No i nic nie ma tej opcji ani nic w wyposarzeniu myślałem że to bo nie są rodziną ale jak kliknela na meza to tez nic nie ma :( Co mam robic?
Sory że post pod postem ale chce żeby mój temat się pojawił. I mam pytanie pomoże ktoś bo czekam jak głupi i nie wiem co mam robic Pozdro ;)
Podróże wiem jedno jeżeli Twój nic nie robiący Sim nie jest spokrewniony z Simoroślą, która haruje jak wół to nie przekażesz jej akt własności, bo to można uczynić tylko w rodzinie, czyli: matka może przekazać synowi, syn ojcu, a ojciec wnuczce, ale nie współlokatorowi czy przyjacielowi. Nie wiem jak jest, np. Matka, która urodziła syna to czy może przekazać prawa synowej. tego nie wiem, ale z matki na syna to na pewno.
Remus Lupin
20.12.2009, 13:17
Dziurawiec ma racje.
Ale możesz to zrobić kodem boolprop żeby dodać tą simorośla do tej rodziny wtedy do skrzynki rodzin i masz przekazany biznes.
kalafjor
20.12.2009, 14:10
Ale nie wiem czy to działa bo próbowałem żeby ta robotka mężowi przekazała akt i nie ma takiej opcji. ;(
Remus Lupin
20.12.2009, 14:30
To może spróbuj ją dodać do rodziny jak masz bliskie relacje to powinna być opcja zaproponuj -> wprowadź się
Potem przekazujesz jej biznes i to wszysyko.
Jeśli to nie pomoże to nie wiem.
kalafjor
20.12.2009, 18:31
Ale oni wszyscy są w tej samej rodzinie tylko współlokatorzy! A gdzie jest ta opcja bo nawet na mężu się nie da? Jest tylko opcja przekazuj=>i tam umiejętności handlu i takie tam.
Remus Lupin
20.12.2009, 18:36
Czy to jest biznes na parceli publicznej czy domowy możliwe że na publicznej się nie da przekazać innej osobie nie wiem.
kalafjor
20.12.2009, 18:37
On jest na domowej... Więc nie wiem ide zaraz gra to napisze czy działa.
Remus Lupin
20.12.2009, 18:47
Ja tez mam domowy biznes i tą opcje widzę bo nie zatrudniałem pracowników w pierwszej rodzinie też była opcja przekazania.
Nie wiem co się stało z Twoją grą.
Też chcę ci pomóc.
kalafjor
20.12.2009, 21:10
a w jakiej kategorii jest ta opcja??
Remus Lupin
21.12.2009, 12:50
http://i47.************/2j2cfth.jpg
Klikij na simke dajesz na więciej zaproponuj i tak jak na obrazku
kalafjor
21.12.2009, 15:10
Zaraz odpisze czy się udało. A czy oni są małżeństwem??
Remus Lupin
21.12.2009, 15:14
Jasne.
To już ostatnia moja pomoc bo jakiś mod się do mnie przyczepi zresztą już sie przyczepił
kalafjor
21.12.2009, 15:59
Niestety na mężu nie ma tej opcji :( Ale mam pomysł bo jest opcja przekazuj=>motywacje i przekazuj=>znajomości to są te nagrody biznesu co się za gwiazdki klienta dostaje i moim zdaniem najpierw trzeba przekazać wszystkie bonusy a dopiero potem się to pojawi. Ale dzieki za pomoc jak wszystko przekaże to napisze czy się udało. Pozdro ;)
Remus Lupin
21.12.2009, 16:16
Niestety to ci bardziej niepomoże
Masz orginał? albo masz jakiś bug albo on wcale nie jest rodziną próbowałaś na pewno dodać go do rodziny.
Dziwna sprawa.
kalafjor
21.12.2009, 19:15
No mam oryginał bug wątpie bo nigdy ich nie miałem, a te roboty napewno są rodziną bo mają ślub i mają kontaktu 100% sproboje jeszcze odją i doda kodem do rodziny jeszcze raz ale to jutro. ;)
Podróże (nie pamiętam dokładnie) może jest opcja na akcie własności przedsiębiorstwa ta opcja z przekazaniem własności? Masz zainstalowane łatki do gry?
kalafjor
22.12.2009, 17:10
Ale gdzie jest ten akt własności?? Mam łatke.
Remus Lupin
22.12.2009, 17:42
W wyposażeniu sima w panelu nagród
Akt własności możesz trzymać w ekwipunku Sima lub umieścić gdzieś w domu. :)
Remus Lupin
22.12.2009, 18:20
To miałem na myśli,ze w tym plecaku.
Szkoda,że nie ma takiej opcji jak dawanie save Twojej rodziny i zobaczenie co się dzieje.
kalafjor
22.12.2009, 19:22
W wyposażeniu sima?? Tam w plecaku tych z aspiracji czy z pracy?? Zaraz wejde to zobacze. Edit: Ja w wypsażeniu nie mam aktu probowałem nagrode najlepszy z najlepszych wstawic do plecaka i pierwszy sprzedany simoleon ale to nic nie daje.
Podróże sorry wprowadziłem Cię w błąd. Akt własności to ma się wtedy, gdy sim kupi parcelę publiczną, a jeżeli masz przedsiębiorstwo domowe to nie możesz mieć tego aktu. :P
kalafjor
22.12.2009, 20:29
No to jak moge przekazac biznes??
Remus Lupin
23.12.2009, 11:55
A spróbój takie coś jak nie możesz przekazać biznes:
1. Zamknij lokal
2. Oznacz cały towar na nie sprzedaż
3. Wsadź cały towar do plecaka sima właściciela
4. Kliknij na telefon wybierz opcje przedsiębiorstwo -> zamknij przedsiębiorstwo domowe
5. Klikij na mężu czy ta na kogoś innego z rodziny na telefon Przedsiębiorstwo -> Otwórz przedsiębiorstwo
6. Wystaw cały towar który ma w plecaku właściciel i zaznacz na sprzedaż
7. Otwórz Lokal i ciesz się,że masz nowy biznes ten sam tylko to mąż prowadzi
kalafjor
23.12.2009, 16:57
No niby tak ale zaczynam z poziomem 0. :( A miałem 7 :( Sproboje jeszcze coś zrobic a jak nic to najwyżej zamkne i otworze jeszcze raz. A tak a propo mam śmianie bo sklep zamknięty od tygodni (nie chce mi się) a pisze mi że fundusze wzrosły dziś o ileś tam simoleonów za dobre inwestycje ;) Ide gra zaraz napisze jak zrobiłem. Pozdro ;)
kalafjor
26.12.2009, 10:08
Sory że post pod postem. ;)
Zamknąłem biznes i otworzyłem nową simroślą jest narazie dobrze ale mam problem z telefonem gdy chce gdzieś zadzwonic to sim podnosi słuchawke i odkłada spowrotem. Próbowałem wymieniac ale to nic nie dało, każdy telefon na parceli taki jest. :(
Remus Lupin
26.12.2009, 13:13
Znam ten błąd skądś i chyba wiem skąd miałem tak samo tylko na wakacjach w
Trzech Jeziorach w jednym z hoteli pomogło jak zmieniłem kwatere gdzieś czytałem,że problem rozwiąże telefon komórkowy jeśli oczywiście masz NS
kalafjor
26.12.2009, 14:58
No mam mam. Dziwny jest ten problem bo nawet nowy telefon nie działa.
Remus Lupin
26.12.2009, 15:26
Spróbój odblokować telefonem komórkowym gdzieś na forum był taki temat jak rozwiązać ten problem
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.