Zobacz pełną wersję : Zostań wspólnikiem...czyli
Witam! Mam kłopot otóż posiadam do zainwestowania 200 tys. simoleonów i nie wiem co najbardziej opłaca się wykupić czy udziały w Ośrodku Naukowym, czy w Restauracji, albo w teatrze. Taka moja prośba, abyście napisali sprawdzone pomysły co kupić, aby nie stracić a zyskać oraz w co najlepiej inwestować. :)
Ja cię musze ostrzec, że ja jak zainwestowałem w restauracje i wyszedłem z tej rodziny, to udziały zniknęły :S
Oby u ciebie tak nie było
Udziały w ośrodku są chyba najdroższe, potem w kolejności są szpital i stadion Lam. Ja miałam wykupione udziały (całościowe) w tych trzech miejscach. To chyba bardziej się opłaca. Zresztą nigdy nie analizowałam tego w ten sposób, nie wczuwałam się aż tak bardzo;D
aluminium.
19.12.2009, 11:38
Ja miałam restaurację i wg. mnie się opłaca. Zyski były nawet całkiem spore. Więc polecam restaurację :]
Postanowiłem zaryzykować i wykupiłem wszystkie udziały: Księgarni, teatru, Supermarketu, Restauracji korsykańskiej i Szpitala. :) na efekty muszę zaczekać jeszcze 4 dni. :)
Przestępczość musisz spróbować zostać wspólnikiem (ja jestem... sorki byłam teraz wykupiłam majątek :D) i w wyposażeniu na tą zakładkę że jesteś wspólnikiem i zbieraj pieniądze (teraz to na medycynie najwięcej zarobiłam XD około 7000$ ^^
a ja mam wielki problem!!! zostałem wspólniczką restauracji i szpitala, mam te dwa "certyfikaty" ale nie mogę ich użyć!!! już czekam 4 tydzień i wciąż mam zablokowaną opcję, żeby odebrać pieniądze!!! Pisze, abym odebrała po 9:00 w poniedziałek lecz opcja jest dalej zablokowana!!! Proszę o pomoc!!!
To problem który powoduje dodatek. Zainstaluj patch 2.3 i będzie dorbze bo on naprawia ten problem.
Ja zwykle wykupuję pół SV, lecz uważam, że bardzo opłaca się restauracja korsykańska. Zmieniłam jej nazwę, nieco też wystrój z zewnątrz i mam kilkaset tysięcy zysków. Polecam też wykupić Stadion Lam. Tam miałam naprawdę duże zyski. Cała kwota zainwestowana w wykupienie wszystkich udziałów, zwróciła mi się w krótkim czasie.
Ja zwykle wykupuję pół SV, lecz uważam, że bardzo opłaca się restauracja korsykańska. Zmieniłam jej nazwę, nieco też wystrój z zewnątrz i mam kilkaset tysięcy zysków. Polecam też wykupić Stadion Lam. Tam miałam naprawdę duże zyski. Cała kwota zainwestowana w wykupienie wszystkich udziałów, zwróciła mi się w krótkim czasie.
Największe zyski przynoszą najdroższe udziały, ja wykupiłem restaurację, z udziałów miałem zysków 2000 z kawałkiem, a po wykupieniu całości tylko 3000, co mnie zdenerwowało, bo tylko o 1000 się podniosło, a wykup kosztował mnie 20 000, zaś udziały nie pamiętam chyba 13000 i bardzo długo mi się zwracało to :)
Malfurion
26.01.2010, 05:58
Ale 1k wiecej a zwroci sie po kilkunastu dniach a potem juz tylko na plus :D
Polecam jak poprzednicy inwestowac w budynki ktore kosztuja najwiecej
Karolina_XD
27.01.2010, 09:05
Ja też polecam restauracje!
Ja wlasnie zakupilam cala restauracje i jestem partnerem w supermarkecie, ale nic mi sie nie pojawia w wyposazeniu. I zadnych pieniedzy nie dostaje ;/
ale nic mi sie nie pojawia w wyposazeniu.Sprawdź w komputerze, może tam będzie coś, co Cię naprowadzi. Odkąd zainstalowałam Karierę, czasem po wejściu do jakieś nowej rodziny pokazuje mi się komunikat o tym, że w dobie cyfryzacji, bla bla bla, papierowe udziały wracają do banku i będą dostępne w komputerze, czy jakoś tak. Nie zapamiętałam dokładnie, bo moi Simowie nie mieli żadnych udziałów i treść komunikatu nie była mi potrzebna.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.