PDA

Zobacz pełną wersję : rozwiązanie problemów ze źle działającą grą

Strony : 1 [2]

scavo
10.06.2013, 18:48
Hmm, to nie wiem co jest. Może to jakiś błąd ? Próbowałaś w innych zapisach ?

matiuuuk
15.06.2013, 18:57
Mój problem polega na tym że kilka miesiecy temu zmieniałem system i go formatowałem (Zmiana z XP na 7) i moje Simsy od jakiegoś czasu zaczeły się ścinać, robiłem WSZYSTKO co może temu zaradzić (format reinstall skan, usuwanie zbędnych plików, zmniejszanie detali, aktualizacja sterowników, grzebanie w ustawieniach systemu) i NIC wcześniej miałem i było niebiańsko a teraz ledwo idzie grać! Proszę o szybko odpowiedź gdyż dla mnie to ważne.
KARTA GRAFICZNA: AtiReadon HD 4500(lub 4550)
RAM; 2GB
Procek: Intel Core Duo 2.50 Ghz. @E5200

P.s- Mam wszystkie dodatki oprócz Nie z Tego Świata i wszystkich akcesorii ale co to ma do rzeczy jak wcześniej działało?

LINK DO URYWKU Z GRY JAK MI PRACOWAŁA WCZEŚNIEJ PRZY TYCH SAMYCH DODATKACH I TYM SAMYM SPRZĘCIE (MÓJ FILMIK)
http://www.youtube.com/watch?v=nvIrlKA_AI4

p.s- Proszę nie pisać zrób reinstall zmniejsz detale gdyż to robiłem i nic! :O
EDIT: Próbowałem trybu zgodności z Windows XP Service Pack 3

scavo
15.06.2013, 19:58
Za mało ramu chyba....
Nie jestem specem od komputerów itd. ale ja mam 4 GB ramy, procesor 2.13, gra na średnich detalach i też ma jakieś ścinki, ale nie mocne. A z tego co widzę to procesor masz lepszy, czyli ram jest tutaj winny ;)

matiuuuk
15.06.2013, 21:35
Dzięki może coś to zdziała...

scavo
15.06.2013, 22:20
Nie ma za co ;)

Anastazja
27.06.2013, 12:27
Mam taki problem jak tytule... Już od kilku simowych dni dołączają do mojej rodziny nieznani simowie, zawsze o 1:00 i zawsze ich wyrzucam z domu (przeprowadzam). Nie wiem co z tym zrobić. Jest to uciążliwe.
Mieliście kiedykolwiek taki problem? Jeśli tak to co zrobiliście? Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten błąd?

Kosia
27.06.2013, 14:18
@Anastazja mam dokladnie ten sam problem! Najpierw wprowadzilo mi do domu dwoch nieznanych simow o tym samym nazwisku, nastepnego dnia tak jakby wlaczyla mi sie usluga wspolokatorow i pokazalo mi sie w domku kilku wspołlokatorow, niestety w Isla Paradiso nie ma opcji wspolokatorow (sprawdzalam na tel. i na komputerze, mieszkam na barce) i nie da sie tego wylaczyc :/ Masz dodatek rajska wyspa? Lub nowa aktualizacje? Ktores z nich musi byc winne.

Searle
27.06.2013, 14:25
A macie Nraasa? Może zróbcie reset miasta.

figa
28.06.2013, 08:14
@Anastazja i @Kosia

Mam ten sam problem, nie posiadam jeszcze dodatku RW, więc wina najprawdopodobniej leży po stronie aktualizacji.

Powodem tego, że do aktywnej rodziny zaczynają się znienacka wprowadzać inni simowie, jest samoistne lub przez gracza ustawienie rodzaju parceli na "parcela mieszkalna" zamiast na "zwykła parcela".

Pozdrawiam

Alcioo :33
30.06.2013, 20:43
Mam bardzo nietypowy problem. Mianowicie przy wczytywaniu zapisanego świata, bądź zakładaniu nowego, gra albo się chwilę ładuję, po czym w połowie wyskakuje komunikat, lub w mgnieniu oka świat się załadowuje, i wyskakuje komunikat: http://i.imgur.com/2YcALQK.png

Podkreślam, że przy tworzeniu gry również tak jest.
Powiem też, że mam oryginalne simsy.
A..
I reinstalacja nie pomaga.
Ogólnie reinstalowałem gre dwa razy. Pierwszym razem, ponieważ narras popsuł mi grę, po czym jak przeinstalowałem simsy zaczęły być bugi/błędy z zapisem/wczytaniem świata. Skończyło się tym, że nie mogę grać :<

Proszę o pomoc. :3
Na googlach pisało coś w stylu "Przywróć kopię zapasową zapisu:

1. Wejdź w Electronic Arts\The Sims 3\Saves\.
2. Znajdź plik: Sunset Valley.sims3 oraz Sunset Valley.sims3.backup.
3. Przenieś gdzieś lub usuń plik Sunset Valley.sims3.
4. Zmień rozszerzenie pliku Sunset Valley.sims3.backup na:Sunset Valley.sims3."
A najgorsze jest to, że w folderze "Saves" mam tylko jeden folder, a nie dwa, i nie ma tego z .beckup.

;(

Searle
01.07.2013, 08:56
@up: miałam Ci właśnie poradzić, byś zmienił zapis, ale skoro gra nie zdążyła Ci zrobić kopii zapasowej, to nie wiem, czy można jeszcze coś na to poradzić, bo ewidentnie zapis jest walnięty. A masz inne save'y? Sprawdź czy na tamtych jest ok - tak w razie pewności.

01.07.2013, 10:35
Searle- miałem inne save'y. Ale na nich to samo. Nawet poprosiłem kumpelę, żeby wysłała mi swoje, i to samo. Pościągałem save'y z neta, ale nadal wyskakiwał mi ten komunikat :<

Searle
01.07.2013, 11:24
A jak z nową grą?

01.07.2013, 11:27
Searle- chodzi o Rajską wyspę? Posiadam. Posiadam też najnowszą aktualizację
Jeżeli chodzi o założenie nowego save'a, to również tak mam :<

Searle
01.07.2013, 11:31
Chodziło mi właśnie o stworzenie nowego save'a (nie doczytałam w Twoim wcześniejszym poście). A mody jakieś posiadasz? Próbowałeś bez nich uruchomić grę?

01.07.2013, 11:33
Mody?
Mody właśnie mi zepsuły grę, trzy dni temu. Przed podwójną reinstalacją.
Teraz mam tylko downloads, odinstalować je?

Searle
01.07.2013, 11:36
Trzeba próbować wszystkiego: uruchom grę bez zawartości zmodyfikowanej, czy jakoś tak - zaznaczasz to w Launcherze.

01.07.2013, 11:38
Searle- spróbuję to zrobić
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1727297&postcount=178

01.07.2013, 11:58
DZIAŁAJĄ, dziąkI! <3

Searle
01.07.2013, 12:01
Cieszę się :) Porady Ilony, jak zawsze niezawodne się okazują :)

02.07.2013, 12:05
Niestety...

Pomogło tylko przy tworzeniu save'a, a dziś gdy chcę wejść do save'a znów to wyskakuje :<
Pomocy! :C

lauraszostek
02.07.2013, 15:41
Pomocy za każdym razem kiedy włączam owłosienie ciała to chłopak ma ciało kobiety :O. Czy jest na to jakiś sposób:|

niestety zdjęcia nie zrobiłam:(

09.07.2013, 08:50
Mam bardzo nietypowy problem. Mianowicie przy wczytywaniu zapisanego świata, bądź zakładaniu nowego, gra albo się chwilę ładuję, po czym w połowie wyskakuje komunikat, lub w mgnieniu oka świat się załadowuje, i wyskakuje komunikat: http://i.imgur.com/2YcALQK.png

Podkreślam, że przy tworzeniu gry również tak jest.
Powiem też, że mam oryginalne simsy.
A..
I reinstalacja nie pomaga.
Ogólnie reinstalowałem gre dwa razy. Pierwszym razem, ponieważ narras popsuł mi grę, po czym jak przeinstalowałem simsy zaczęły być bugi/błędy z zapisem/wczytaniem świata. Skończyło się tym, że nie mogę grać :<

Proszę o pomoc. :3
Na googlach pisało coś w stylu "Przywróć kopię zapasową zapisu:

1. Wejdź w Electronic Arts\The Sims 3\Saves\.
2. Znajdź plik: Sunset Valley.sims3 oraz Sunset Valley.sims3.backup.
3. Przenieś gdzieś lub usuń plik Sunset Valley.sims3.
4. Zmień rozszerzenie pliku Sunset Valley.sims3.backup na:Sunset Valley.sims3."
A najgorsze jest to, że w folderze "Saves" mam tylko jeden folder, a nie dwa, i nie ma tego z .beckup.

;(

Ludzie, błagam! T_T Naprawdę nikt nie wie o co chodzi? Proszę o pomoc :C

----------------------/\
---------------------/||\
---------------------||||
Ludzie, naprawdę nikt nie wie? :C Błagam...

Searle
10.07.2013, 11:15
A czy na pewno przy reinstalce wykasowałeś wszystkie pliki z gry? Czyściłeś system CCleanarem lub podobnym programem?

10.07.2013, 15:13
Searle, nie.
Raczej, nie..
I nie urzywałem CCleaner'a. Czyżby w tym problem? :<
Głupi JA :)

felipe312
15.07.2013, 21:20
Witam. Mam problem, chciałem zapisać grę i dałem zapisz, czekam już z 20 minut i ciągle zapisuje. Jest to dziwne bo gra mi się bardzo szybko zapisuje (ok. 30 sekund), a gdy się dłużej zapisuje to wyskakuje błąd nr 12. Ale na razie nie ma żadnego błędu... Co mam robić. Czy już stracę postępy w grze?

ABC3003
24.07.2013, 16:26
Witam. Mam problem, chciałem zapisać grę i dałem zapisz, czekam już z 20 minut i ciągle zapisuje. Jest to dziwne bo gra mi się bardzo szybko zapisuje (ok. 30 sekund), a gdy się dłużej zapisuje to wyskakuje błąd nr 12. Ale na razie nie ma żadnego błędu... Co mam robić. Czy już stracę postępy w grze?

Mam dokładnie ten sam problem. Wysłałam dwóch Simów na uniwersytet, a gdy wróciłam i chciałam zapisać, to wyskakuje mi komunikat o tym błędzie nr 12 i pliku Przeczytaj, którego nigdzie w komputerze nie ma. :| Jak rozwiązać ten problem??

Searle
29.07.2013, 14:43
ABC3003 - zobacz tutaj: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51921

slowtoreact
01.08.2013, 08:42
Witam wszystkich.
Jeżeli zrobiłam jakiś błąd, że zrobiłam jakiś błąd, czy coś, to z góry przepraszam, ale mam problem.
Jakiś miesiąc temu grałam normalnie w simsy i wszystko było ok, kiedy ostatnio je włączyłam cała moja grafika zwariowała. Nie zmieniałam żadnych ustawień ani w simsach, ani na kompie, po prostu po uruchomieniu gry wszystko było takie rozciągnięte, no nawet nie wiem jak to określić. Kiedyś już tak miałam, nawet 2 razy, ale raz coś tam się stało i miałam przeinstalowanego windowsa bodajże. A za drugim razem pomogło odinstalowanie i zainstalowanie simsów od nowa. Teraz nie podziałało. Ustawiałam też inną grafikę w simsach, próbowałam od najmniejszej do największej i nic... Proszę, niech mi ktoś pomoże.
link do screena:
http://************/view.php?pic=qnwmdz&s=5

scavo
01.08.2013, 11:18
1. Nie widać screena :P
2. Może zmień rozdzielczość ekranu ? :)

Olson
02.08.2013, 09:30
ech, jak zwykle coś mi się popsuło. :(

mój Sim wrócił z pierwszego semestru studiów, i teraz kiedy klikam na drzewo genealogiczne to niestety ale nie działa... po prostu nic sie nie dzieje. a nie ukrywam, że zależy mi żeby to widzieć, bo gram sobie w rodzinkę pokoleniową, mój Sim ma dziesięcioro rodzeństwa, nieżyjących dziadków i nieżyjącego ojca. ma ktoś pomysł jak to naprawic?

slowtoreact
03.08.2013, 16:38
1. Nie widać screena :P
2. Może zmień rozdzielczość ekranu ? :)

nawet nie zauważyłam, że coś się zepsuło. już jest.
zmiana rozdzielczości też nie pomogła :/

Chwalisława
08.08.2013, 23:24
Gra zacina mi się o 2 w nocy i nie chce się odciąć. Niby kryształki się kręcą, a "zZz" latają, ale nie da się na nic kliknąć. Proszę o pomoc, bo jest to bardzo uciążliwe.

redmoon
09.08.2013, 08:33
@Sectusempra - to wina jakiegoś .package, miałem taki sam problem i okazało się, że powodował go Nraa's Debug Enabler

Gio
11.08.2013, 15:46
Hej :)
Po instalacji Rajskiej Wyspy (choć mogło się to pojawić wcześniej, tylko nie zauważyłem) mam problem z dźwiękiem, podczas nagrywania filmów. Niezależnie od tego, czy opcja nagrywania z dźwiękiem jest włączona, czy wyłączona cała gra nagle "milknie" gdy zaczynam nagrywać filmik. Gdy wyłączam nagrywanie - dźwięk wraca do normy. Wyłącza się zarówno głos simów jak i wszystkie odgłosy otoczenia. Nie zależy to też od tego, czy nagrywałem tabem czy nie. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł co jest nie tak, to niech da mi znać ;)

Love
11.08.2013, 16:46
Ostatnio powróciłem do mojego ulubionego 'trybu' gry w The Sims 3, czyli tworzenie nowych dziwadeł :-) Niestety jednak znów mam ten sam problem. Kiedyś go rozwiązałem jakimś sliderem, teraz niestety już tego slidera nie ma aktualnego, już mówie o co chodzi. Zacznę od 'miejsca' pod wargą, wygląda on o tak: (randomowy sim)

http://www.bankfotek.pl/image/1550662.jpeg

I bardzo, ale to bardzo szpeci simke, bo nijak wiem jak sobie z tym poradzić, a jak nałożę jakąś fajną szminkę, to to nadal jest i nijak to gra z całością. Mógłby ktoś mi dopomóc, jak to naprawić?

A i jeszcze drugi błąd. Przy 'losowaniu' nowych simów czasem robią mi się prawdziwe dziwadła.. A to stoją i są pozginane w kolanach, a to mają nieproporcjonalną głowę do reszty ciała, a to są mega wielkie.. Kombinacja sliderów, czy błąd gry?

//Ch: Za duże zdjęcie!

SuperXoom
14.08.2013, 21:04
Gdy gram jakąkolwiek rodziną w Isla Paradiso co 5 sekund następują 2 skundowe freezy tz. nie się nie dzieje tylko kryształek się kręci.
Następuje to tylko w tym otoczeniu.
Bardzo proszę o pomoc. Dodam tylko, że próbowałem z master controllerem i ccleanerem.

Love
18.08.2013, 23:55
Znów ja. Po zainstalowaniu kilku(nastu) sliderów nie działa mi kilka podstawowych(takie jak powieki/'rogi' oczu oraz ustawienia zw. z brodą. Może ktoś mi pomóc? :P

bambus199810
21.08.2013, 17:08
Witam, kupiłem sims 3 sam bez dodatkow i wylacza sie po 10 minutach z bledem jak w temacie. Na frpasie sprawdzilem ilosc klatek dochodzi do prawie 3000. Nie wiem czy to od tego prosze o pomoc.
Teraz gram w Wiejskie Życie: http://online.freeware.info.pl/wiejskie-zycie.html

>>>FiShIp<<<
24.08.2013, 11:43
Pomocy!
Przeinstalowałem system i instalowałem na nowo simsy i postanowiłem zacząć grę od nowa pozbyłem się wszystkich saveów i wszystkiego ze starej gry poza rzeczami z internetu oczywiście. Włączam grę wszystko pięknie ładnie i po 10 minutach wywala do pulpitu i "The sims 3 program przestał działać". Próbowałem już reinstalki gry, czyszczenie rejestru windowsa, uruchomić grę w trybie zgodności i jako administrator, wywalić obiekty z neta i nic wciąż to samo. Nie mam już kompletnie żadnego pomysłu co zrobić z tym fantem. Czytałem już wiele różnych sposobów i u mnie jak na złość nic nie pomaga.

Czy może to być wina tego ,że nie obsługuje mojej karty graficznej?Bo wsadziłem nową grafikę AMD Radeon HD 6800.

Beep
06.09.2013, 02:19
Mam problem z NPC, a mianowicie - żaden się nie pojawia, mimo, że na liście usług są zaznaczeni na czerwono.
Oprócz tego, gra zapisuje się bez problemu, ale kiedy chcę z niej wyjść, zawiesza się i muszę używać menadżera do jej zamknięcia.

Chomik12
10.10.2013, 14:28
Otóż kiedy wczytuje rodzinę ( jednego sima ) ,, Wystąpił problem z ( nazwa zapisu) zaleca się włączenie gry ponownie '' próbuje tak parę razy okazało się że mam za dużo modów wszystko wywaliłem na pulpit i znowu ten błąd d POMOCY NIE WIEM CO ROBIĆ :aykm: przypominam że sim jest na wakacjach w Egipcie i użyłem pewien mod na przydłużone wakacje : http://modthesims.info/d/396330 nie wiem czemu nie mogę włączyć zapisu :blink

Poskacper
11.10.2013, 21:11
Nie wiem czy to tutaj mam to napisać, ale napiszę. Mianowicie gdy włączam launcher gry pisze komunikat "Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku" i launcher się wyłącza. Co mam zrobić?

Hebe
12.10.2013, 12:20
Może po prostu zajrzyj do dziennika?

Poskacper
13.10.2013, 08:42
Tylko w jakim dzienniku? I dodam, że robiłem reinstalkę wszystkich dodatków i nic - to samo.

Hebe
13.10.2013, 11:05
W Dokumenty>EA>TH3 na samym końcu (przynajmniej ja tak mam) są dwa pliki "xcpt <nazwa komputera> <data>", trzeba wejść w ten, który został zapisany w notatniku. Poszukaj w nim zapisu [Instruction data].

Poskacper
13.10.2013, 13:20
Szukałem jak mogłem ale nic takiego nie mam. :( Dlaczego teraz jak mogę grać w simsy godzinami (i strasznie tego chcę) nie mogę :(

Simsowa5
31.10.2013, 16:50
W grze mam aktywną simkę i chciałabym zmienić jej wygląd w cas wybierając sima z skrzyni, ale w cas przy stworzonym simie na ma skrzyni i czy da się jakoś to zobić?

PS: Nie wiem czy dobry dział.

xena22
04.11.2013, 11:54
Witam.Ostatnio robiłam reinstalke gry .Po wgraniu dodatkow sims3pack gra nie chce sie wczytac jest czarny ekran z klepsydra. Zaczełam wywalac na pulpit wzystkie foldery ktore mogly psuc grę.Odkryłam ,że w folderze DCCache plik dcdb0.dbc robi taka szkode.Jednak jest to najwazniejszy plik wiec nie moge usunac go gdyz zalezy mi na dodatkach z internetu.Co mam zrobic
?Jak sprawdzic ktory sims3pack psuje mi grę ? Da się jakos zobaczyc jakie sa dodatki w tym pliku ?Z gory dziekuje za odpowiedz ;)

beata18ns
27.11.2013, 17:56
witam ponownie, napewno problem sie już pojawił, ale nie moge go odszukać. Chodzi o to, że gra działała bez problemu a nagle zaczeła się przycinać. Bez wgrywania dodatków ani zmiany ustawień. Co może mieć na to wpływ? Najpierw to występowało w odstępach np co 20 min, a teraz co chwilkę przycina się na moment. Utrudnia to grę.

felipe312
26.12.2013, 23:28
Witajcie. Odkąd zainstalowałem dodatki Nie z tego świata i Skok w przyszłość, nie mogę zapisać swojej gry w Oasis Landing. Ciągle jest Zapisuję ... i tak bez końca. Dodatki posiadam oryginalne. Dysk defragmentuję, regularnie czyszczę folder Sims3, mam mody nRaasa Saver, Traveler, GoHere, Decensor, MasterCOntroller, Overwatch. Grę uruchamiam przez 3booter i FPS limiter.
POMOCYY ;C :cry:

KarolinaJ
05.02.2014, 17:53
Witajcie, przychodzę z problemem...
http://i62.************/of8tqq.jpg

Czy ktoś może coś na to poradzić? MasterController co jakiś czas podaje mi komunikat treści "Script Error <imię i nazwisko Sima>" nie ważne w u jakiej rodziny się znajduję. Wchodzę do tej rodziny u której coś jest nie tak i widzę, że Sim - ta mała dziewczynka na rękach u mamy- jakby wyszedł z siebie :O Simka podniosła tę małą ale jej nieruchoma kopia została na podłodze. Chciałam pójść po najprostszej linii i usunąć tę kopię Sima ale nie mogę tego zrobić. Kiedy chwytam narzędziem ręki tą Simkę mogę ją skopiować miliony razy...
Tak działo się jeszcze z jednym dorosłym Simem - ojcem tej małej, wszystko w tej jednej rodzinie i tylko na tej parceli. Chociaż nie, nie wiem czy to ma znaczenie ale co do tego dorosłego Sima z którym miałam taki sam problem jak ten widoczny na zdjęciu -później jego klony (tylko imiona i nazwiska zmienione) były np. właścicielami lokali itp. Czy można jakoś uratować tę rodzinę?

Jakly
16.02.2014, 12:10
Witajcie. Odkąd zainstalowałem dodatki Nie z tego świata i Skok w przyszłość, nie mogę zapisać swojej gry w Oasis Landing. Ciągle jest Zapisuję ... i tak bez końca. Dodatki posiadam oryginalne. Dysk defragmentuję, regularnie czyszczę folder Sims3, mam mody nRaasa Saver, Traveler, GoHere, Decensor, MasterCOntroller, Overwatch. Grę uruchamiam przez 3booter i FPS limiter.
POMOCYY ;C :cry:

Spróbuj przenieść gdzieś z folderu z zapisem twojej rodzinki pliki z końcówką "package" i wtedy wejdź do gry i spróbuj zapisać. U mnie zadziałało.

natka1641
03.03.2014, 08:32
Hej :)
Potrzebuję pomocy,a mianowicie :
Po zainstalowaniu gry THE SIMS 3,gdy próbuję ją włączyć,pojawia mi się taki
komunikat ::noexpression:

Sims3Launcher has encountered a problem and needs to close.
We are sorry for the inconvenience.
If you were in the middle of something,the information
you were working on might be lost.
Please tell Microsoft about this problem.
We have created an error report that you can send to help
us improve Sims3Laucher.
We will treat this report as confidential and anonymous.

Proszę o pomoc,Pozdrawiam :):smile:

Klara712
15.05.2014, 15:47
Witam
Moim problemem jest to, że gra długo się zapisuje i w efekcie nie zapisuje się wcale. Próbowałam już zapisywać ją jako Zapisz i Zapisz jako, ale z takim samym efektem. Muszę wyłączyć ją ,,awaryjnie" w trakcie zapisywania i tracę rozgrywkę. Problem pojawił się nagle i nie wiem z czego wynika. Dzieje się tak cały czas nieważne czy zagram godzinę czy minutę. Cała gra i dodatki są oryginalne, nie mam żadnych obiektów z internetu czy ze store. Bardzo proszę o pomoc!

Searle
15.05.2014, 18:19
Klara712 - czy Twój komputer na pewno spełnia wymagania gry? Może masz za mało RAMu?

Czytałam też by przy zapisie używać nazw nie zawierających cyfr i innych znaków poza literami (np. myślników, spacji, kropek, przecinków itp).

Klara712
15.05.2014, 20:39
Gram na tym samym komputerze praktycznie od początku, więc to chyba nie to. Zapis miał w nazwie jedynie nazwę miasta, nic więcej. Stworzyłam nową rodzinę i tu problemu nie ma. Czyżby tamten zapis był wadliwy? Czy za bardzo rozbudowany? Ma to jakieś znaczenie?

Searle
17.05.2014, 09:58
Tak, ma. Nowe zapisy zajmują mniej miejsca. A jak grasz już od dłuższego czasu na jednym to się psuje - ja też tak miałam - nie mogłam wrócić rodzinką z wakacji i byłam zmuszona wykasowac zapis.
Może przenieś rodzinkę do skrzyni rodzin (samą lub z domem) i zacznij nią grać nowym zapisem.

Klara712
17.05.2014, 11:17
Niestety ostatecznie zapis straciłam i stworzyłam sobie nową rodzinę. Dziękuję za radę na przyszłość będę wiedzieć jak to rozwiązać :)

underbluemoon
17.05.2014, 20:54
Mianowicie mam problem z Pose Playerem jak w temacie. Polega on na tym że nie ma go w grze. Próbowałam wszystkiego, od ponownego pobrania go modthesims i wsadzenia go znowu, po znalezienie innego pose playera który też nie działał. Miliony razy pobierałam rozpakowywałam ten z mod the sims i nadal nic. Zmieniłam metode wrzucania plików package ze starej na nową, również nic.
Proszę kogoś o jakąś kolejną pomysł na zadziałanie, w ogóle pojawienia sie w grze. i jeśli ktoś też tak miał to prosze sie podzielić instrukcją poradzenia sb z tym.

Searle
18.05.2014, 08:58
A inne mody gra "widzi" normalnie?

underbluemoon
18.05.2014, 16:51
Również nie, np. wczoraj kiedy pobrałam mod na palenie papierosa to też w grze go nie było. ;//

Dobra już znalazłam rozwiązanie :>

@Kędziorek: Post pod postem

sim121
11.06.2014, 18:11
Witam.
Na początek mój sprzęt:
Intel i5 3470 4 x 3,2 GHz
Radeon R9 280x (3GB)
8GB RAM (DDR3)

Posiadam pełną kolekcję simów. Mój problem polega na tym, że nawet gdy mam bardzo mały dom (mało elementów do wczytania) to się przycinają. Polega to na tym, że gdy sim idzie (lub wykonuje jakąś czynność) to nie robi tego płynnie, po prostu klatkuje.

Gram na ustawieniach średnich, rozdzielczość 1920x1080, ale jak zwiększe znacznie ustawienia, to zacina się z dokładnie taką samą częstotliwością, a jak zmniejszę, to nadal bez różnicy :/

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Searle
12.06.2014, 16:46
sim121 dziwne, bo masz bardzo dobry sprzęt. A posiadasz jakieś dodatki z internetu albo ze store? Może one przycinają grę?

JaroSims
14.06.2014, 04:41
Witam :)

Mam taki dziwny problem z zapisywaniem gry :/
Chodzi o to że za każdym razem, gdy tworze nową rodzinę i chce to zapisać to jest wszystko w porządku zapisuje itp, ale już tego nie wczytam, backup też nie działa po prostu wyskakuje jakiś problem i już nie mogę wczytać swojej rodziny :/

O co to chodzi? :(

Camelleon
15.06.2014, 09:23
Co zrobić, gdy gra prawie nigdy nie zapisuje się po zaplanowaniu stroju sima? Pisze wtedy ,,kod błędu numer 12".

JaroSims
15.06.2014, 12:05
Witam :)

Mam taki dziwny problem z zapisywaniem gry :/
Chodzi o to że za każdym razem, gdy tworze nową rodzinę i chce to zapisać to jest wszystko w porządku zapisuje itp, ale już tego nie wczytam, backup też nie działa po prostu wyskakuje jakiś problem i już nie mogę wczytać swojej rodziny :/

O co to chodzi? :(

Rozwiązałem problem :) Zmieniłem tryb zgodności WSZYSTKICH części Sims3 na XP i wsio ok :D

Deyaniret
03.07.2014, 20:58
Mam problem z grą the sims 3, gra strasznie wolno chodzi, gdy przesuwam kamerę nie chodzi ona płynnie. Mam zainstalowane sporo modów, dodatków oraz moda na grafikę i ustawienia grafiki na full. Wiem że odinstalowanie tego wszystkiego pomogłoby, ale nie mogę tego zrobić gdyż robię filmy z the sims 3 i te mody są mi niezbędne. Mam na komputerze 2GB Ram i karte graficzną Nvidia. Pomocy, nie wiem co robić. :|:|:|:cry:

Searle
04.07.2014, 19:19
Deyaniret - wóz albo przewóz: albo dodatki albo płynna gra. Ale w razie czego sprawdź jak gda bedzie się zachowywać bez dodatków - czy będzie działać wystarczająco szybko.

Diana
05.07.2014, 19:38
Myślę, że Searle ma rację, ale może spróbujesz zainstalować 3bootera i FPS limittera? TU (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63365) jest poradnik. Co prawda nigdy tego nie używałam, ale niektórzy pisali w temacie, że trochę przyspieszało im to grę.

eyvee
22.08.2014, 14:11
Ja mam takie pytanko odnosnie problemu w grze - krótko mówiąc czy wam podczas grania w the sims 3, kiedy trwa zima i pada śnieg etc gra przycina się na pół minuty, potem wraca do normalnosci, chodzi przez kilka sekund i znowu sie tnie przez dłuższy czas. Wystepuje to tylko podczas zimy w grze - tez macie takie cos czy tylko ja?

Kędziorek
22.08.2014, 14:46
To raczej normalne, kiedy pada śnieg. Też to miałam, pewnie karta graficzna nie wyrabia przy tylu płatkach śniegu - za dużo szczegółów.

paulinka_g5
24.08.2014, 10:16
Problem z The Sim 3 ! :(
Na początku powiem, że mam oryginalną wersje. Posiadam dodatki: zwierzaki, cztery pory roku, studenckie życia, rajska wyspa. Do tej pory wszystko działało sprawnie. Ostatni save jest z 19.08.2014 jakoś około 19 godziny. Kiedy Wczoraj chciałam zagrać powstał taki problem: wszystko jest ok wchodzę w dany save (nie zależnie jaki, próbowałam na wszystkich jest to samo) nie pokazują mi się ikony simów w lewym rogu te od interfejsu, nie mogę rozwinąć panela simów i nie pokazują się nastrójniki.

Nelia
28.08.2014, 09:51
Witam.
Mam dziwny problem, który pojawił się od niedawna i jest on trochę denerwujący. Gdy jakiś czas gram pokazują się czarny ekran podzielony. Nie wiem dlaczego. Wymagania spełniam, mam całkiem nowy komputer, legalną grę więc dlaczego się tak dzieje ?

juda
23.11.2014, 22:03
Cześć :) na tym forum jestem nowa, a zarejestrowałam się bo od jakiegoś czasu mam ogromnie uprzykrzający mi granie problem.
Tak jak w temacie. Gram moją rodziną i niestety dni simowe nie chcą mi płynąć. To znaczy mój sim ma dajmy na to 39 dni do bycia emerytem. Jak gram nim to w nocy z poniedziałku na wtorek zostaje mu 38 a już z wtorku na środę itp wciąż mam 38 zamiast 37,36, itd.
Macie pomysły bądź wiecie jak ten problem rozwiązac ?

Hebe
24.11.2014, 17:38
juda, witamy na forum :)

1. Czy problem dotyczy wszystkich twoich simów (PS jeśli masz nadnaturalych simów, to ich życie jest dłuższe niż normalnych), czy może występuje tylko na jednym zapisie?
2. Czy problem występuje ciągle, tzn. czy te 38 dni do zostania emerytem utrzymują się przez kilka dni czy przez jeden? Bo, o ile się nie mylę, wiek u simów aktualizuje się ok. godz. 8 rano, może po prostu patrzysz na pasek wieku za wcześnie?
3. Czy edytujesz za pomocą kodu testingcheatsenabled true swoich simów? Bo jeśli tak, to często się zdarza, że po takiej edycji wiek sima powraca do początku paska.

juda
24.11.2014, 18:21
juda, witamy na forum :)

1. Czy problem dotyczy wszystkich twoich simów (PS jeśli masz nadnaturalych simów, to ich życie jest dłuższe niż normalnych), czy może występuje tylko na jednym zapisie?
2. Czy problem występuje ciągle, tzn. czy te 38 dni do zostania emerytem utrzymują się przez kilka dni czy przez jeden? Bo, o ile się nie mylę, wiek u simów aktualizuje się ok. godz. 8 rano, może po prostu patrzysz na pasek wieku za wcześnie?
3. Czy edytujesz za pomocą kodu testingcheatsenabled true swoich simów? Bo jeśli tak, to często się zdarza, że po takiej edycji wiek sima powraca do początku paska.

Problem dotyczy całej jednej mojej rodziny (jeden zapis).
Utrzymuje się przez kilka dni. Pierwszy dzień po załadowaniu się gry płynie ładnie a później mogę grać simowymi tygodniami a moim simom nie płyną dni. U mnie aktualizuje się wiek o północy.
Nie używam tego kodu. Zresztą nie używam żadnych kodów ani modów :)

Hebe
24.11.2014, 18:57
Skoro masz problem na danym zapisie, to chyba niewiele możesz z tym zrobić. Ewentualnie spróbuj "zapisać jako...". Albo możesz zainstalować moda Overwatch (http://nraas.wikispaces.com/Overwatch) (ten mod robi codziennie "przegląd" okolicy i resetuje wszystkich zlagowanych simów, wyłącza urządzenia i odstawia samochody na parcele właścicieli) i MasterController (http://nraas.wikispaces.com/MasterController) (służy do kontroli okolicy, simów, wszystkiego w trybie życia) i zresetować nim całe miasto (klikasz na ratusz>nraas>master controller i znajdujesz opcję resetu miasta).
Tu (http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205) masz poradnik dotyczący instalacji plików packages. I nie musisz się martwić, że te mody zrobią grze krzywdę. Tylko pamiętaj, żeby zainstalować wersję zgodną z twoją aktualizacją.

kessaris
29.12.2014, 14:24
Cześć :rolleyes: Mam problem z sims3pack. Otóż pobrałam sobie pewną simkę (http://atypicalsims.blogspot.com/p/pobierz.html simka nazywa się Mabel Damon) i podczas instalowania wyskakuje mi błąd "Instalacja nieudana: sprawdź, czy gra wykorzystuje najnowsze aktualizacje oprogramowania i spróbuj ponownie" :| Oczywiście mam najnowszą aktualizację. Pobrałam innego sima, tym razem niejakiego Paula Abramsa i ten zainstalował się bez problemu. Potem porównałam datę tworzenia obu simów i okazało się, że Mabel jest "starsza", bo z 28.09.2013, zaś Paul z 28.07.2014. Jak myślicie, czy zainstalowanie wcześniejszej aktualizacji pomoże? A może istnieje jakiś sposób na przekonwertowanie .sims3package w plik .sim?

Sindy
10.01.2015, 08:35
Problem polega na tym że kiedy loguje się na Moją Stronę, grając w TS3, gra sama się wyłącza przez co nie mogę zdobywać osiągnięć. I druga sprawa to taka że kiedy już ta gra mi się wyłączy na pewnej rodzinie, za drugim razem rodzina strasznie się wiesza :/ I tak się stało z moją simką która miała prawie wszystkie odkryte grobowce.. Jeżeli ktoś wie co to za problem i jak jemu zaradzić, proszę o pomoc.

KenjyCR
10.01.2015, 15:25
Witam! Od paru dni mam problem związany z tworzeniem rodziny w CAS. Gdy zatwierdzam rodzinę (przejście z tworzenia simów do edycji relacji), oraz, gdy chcę zapisać pojedynczego sima, pojawia się ikonka przetwarzania. Animacja ikonki wciąż działa, jednak gra nie odpowiada. Podobna sytuacja ma miejsce czasem w momencie, gdy ładuję zapis. Pasek postępu jest prawie pełen (ok. 2mm do końca), a gra się wiesza. Próbowałem czyszczenia folderu DCBackup. Pomogło to jednorazowo. Zapisałem jednego sima, jednak przy drugim złapałem kolejną zwieche. Znowu wyczyściłem folder i zrestartowałem grę. Przed rozpoczęciem tworzenia sima upewniłem się, że folder dalej pozostaje pusty. Niestety nic to nie dało, a problemu nie potrafię już pominąć w ten sposób. Ktoś może wie, jak można to rozwiązać?

AMSTA
11.01.2015, 17:38
Witam. Otóż mam dość duży problem ze schodami spiralnymi. Simy nie wchodzą na górę ale nie schodzą. Aby uprzedzić pytania czy schody są standardowe czy pobierane - owszem są pobierane ale zmieniłam na standardowe z gry i problem występuje nadal.
Ktoś coś ? :)

Björk
12.01.2015, 06:00
Witam. Otóż mam dość duży problem ze schodami spiralnymi. Simy nie wchodzą na górę ale nie schodzą. Aby uprzedzić pytania czy schody są standardowe czy pobierane - owszem są pobierane ale zmieniłam na standardowe z gry i problem występuje nadal.
Ktoś coś ? :)

Może ustawiałaś je z włączonym moveObjects on i coś blokuje dojście do nich? Spróbuj też je poprzekręcać w różne strony, bo ustawienie też ma znaczenie.

gryskin
13.01.2015, 01:28
Hej ;) mam nadzieje, że nikt nie napisał o tym problemie, jesli tak to przepraszam za spam ;/ Wiec mam problem z grą. Nie mogę rozpocząć nowej gry. Jeszcze 2 godziny temu spokojnie grałem sobie, zakładałem nowe rodziny i było okey ale naszła mnie chęć na pościąganie dodatków typu meble, ubrania czy fryzury. Po ściągnięciu dowiedziałem że musze zaktualizowac grę żeby owe bajerki działały. No okey to uczyniłem tak . Moja obecna wersja to 1.67.2.024002. Problem w tym, ze nie mogę zacząć w żaden sposób grac od nowa. Nie świeci mi sie opcja "nowa gra" specjalnie nawet 2 miasto ściągnąłem żeby móc sobie pograć nowymi simami ale nic nie wchodzi. Miałem 3 rodziny i jedną usunąlem bo myślalem że mam nadmiar ale to nic nie dało i dalej nie moge zacząć gry od początku. Pojawiła mi sie informacja zarówno na ściągniętym riverview jaki sunset valley ze wiele rodzin zamieszkuje tereny podmiejskie... Nie wiem czy to ma związek ale i tak nie moge zacząć nowej gry.... bardzo prosze o pomoc ;/

Hebe
13.01.2015, 14:59
gryskin, są dwie możliwości (jeśli to rzeczywiście wina CC):
a. pobrałeś wadliwe dodatki. Spróbuj przeskanować grę tym programem (http://www.modthesims.info/download.php?t=387006) i jeśli s3dashboard wykryje jakieś problemy z CC, to powinieneś je usunąć (pliki oznaczone jako "conflict" możesz pominąć, praktycznie nie szkodzą grze).
b. to wina tego, że podczas aktualizacji nie przeniosłeś tych CC w miejsce poza grą (powinno się to robić!) albo po prostu ich wersja nie jest zgodna z wersją twojej gry.

BunnY
21.01.2015, 22:10
Witam wszystkich :) bardzo prosiła bym o pomoc, bo już nie wiem co zrobić.. grając wsimsy zachciało mi się pobrać woohera, używam NRaasa i nic się nie działo.. do teraz. Po włączeniu gry zniknął mi panel z simami czytając wasze rady na forum, zainstalowałam ERras errortrap niby pomogło lecz nie do końca. Teraz moje simy mają dziwny przeźroczysty kolor w avatarku a kamera nie chce się przesuwać (Simsy mam oryginalne). Macie jakieś pomysły? :|

Edit: problem rozwiązany.

Trykuu.
30.01.2015, 19:55
Mój problem wygląda następująco; pora roku zmieniła się na lato i gra po paru simowych godzinach się zacina, w ten sposób, że zatrzymują się tylko simowie i czas. Kryształki, wszystko dziala jakby normalnie. Co może być powodem? Co zrobić aby pozbyc sie problemu?

hollyhock
18.03.2015, 17:06
Witam. Być może problem był już opisany a przeoczyłam.
Jak grałam poprzednią rodziną z dnia na dzień gdy uruchomiłam kolejny raz grę 2 simy jakby "zniknęły", ich portret był pusty, nie mogłam ich namierzyć, itp. Zignorowałam to, myśląc że może to jakieś jednorazowe czy save jest uszkodzone. Jednak jak w kolejnej rodzinie wysłałam dziecko do szkoły i internatem a potem wydaliłam ją problem się powtórzył. Czy miał ktoś coś takiego i wie jak zaradzić? :( pomocy
Dodam, że nie mam ani jednej zawartości zmodyfikowanej, więc to na pewno nie tego wina. :)

http://imageshack.com/a/img537/9366/Xe5C2a.jpg

Hebe
18.03.2015, 18:22
Czy problem występuje chwilowo czy przez cały czas grania? I czy poza tym sim jest widoczny, da się nim sterować, itd.?

Zawsze możesz spróbować zresetować simów kodem resetsim [imię i nazwisko].

hollyhock
19.03.2015, 16:11
Problem występuje cały czas i nie można grać tym simem. Kod na reset niestety nie pomaga.

Hebe
19.03.2015, 16:38
Może wyprowadzenie rodziny i wprowadzenie ich z powrotem do domu pomoże?

hollyhock
19.03.2015, 20:40
Spróbowałam, ale nie pomogło.

Hebe
19.03.2015, 21:33
W takim razie polecam mody:
- Overwatch (https://nraas.wikispaces.com/Overwatch),
- Porter (https://nraas.wikispaces.com/Porter),
- Error Trap (https://nraas.wikispaces.com/ErrorTrap).
(Spokojnie, mody nie gryzą.)
W każdym razie te modyfikacje są właśnie po to, aby eliminować błędy w grze. Poza tym radzę też pobrać MasterConrollera (https://nraas.wikispaces.com/MasterController) i zresetować nim całe otoczenie.

Jeśli to nic nie da, to zostało Ci już tylko zapisanie rodziny w bibliotece, usunięcie oryginalnej i rozpoczęcie gry od nowa.

hollyhock
20.03.2015, 17:23
Ściągnęłam te mody, ale nie pomogły, więc postanowiłam zapisać rodzinę w bibliotece i przenieść do nowego miasta i problem się naprawił. :) Jeżeli to się powtórzy to jeszcze popróbuje z resetowaniem otoczenia. Tak czy siak, dziękuję za pomoc. :)

AMSTA
08.04.2018, 21:51
Odgrzewam temat. Otóż po zainstalowaniu gry nie ma żadnych napisów, miast, rodzin w menu. Nie da się nic kliknąć. Odpalana w trybie zgodności z Windows XP i 7 nic nie pomaga. Poza reinstalacją jakieś pomysły ?
Dokładnie taki sam objaw jak tu : https://zapytaj.onet.pl/Category/029,014/2,29261435,Czemu_nie_mam_napisow_w_the_sims_3_.htm l