Zobacz pełną wersję : Gra się wyłącza - ostateczny temat.
gra wyłącza mi się cały czas na jednej rodzinie. robię tak:
nie mają dośc pieniędzy, aby od razu zamieszkać w ładniejszym domie, więc najpierw wprowadzam ich do gotowca. dodaję kodem pieniądze. przeprowadzam do drugiego domu i tam wyłącza się gra. tak kilka razy. raz wyrzuciło mnie już w gotowcu. co jest z tą rodziną nie tak? bardzo mi na niej zależy. jest w niej simka, sim i dwa psy. miałam już wcześniej takie przypadki, że jedna rodzina była jakaś felerna i dawałam sobie z nią spokój, ale teraz nie ustąpię. to wszystko dzieje się w MF, raz nawet próbowałam w SV i wtedy też mnie wyrzuciło. co robić?
czarnapuma
31.12.2012, 13:43
zrobiłam tak jak radzi Gingers i gra szybciej chodzi ale mi sie dalej wyłącza. Ja mysle że tak jak błąd 12 i 13 również wyłączanie sie gry jest spowodowane przez aktualizacje, bo wcześniej tego nie mialam ( laptopa mam dobrego i karte graficzną też). trzeba czekać aż któraś aktualizacja to wyeliminuje.
Ma ktoś coś na to wywalanie z gry? :( Już nie daję rady, jest coraz gorzej. Czasem potrafi wywalić podczas zapisywania się gry. Ktoś mi poradził, żebym wyczyściła swój komputer... No cóż, jeszcze tego nie zrobiłam, a powinnam, bo stoi nieczyszczony już prawie 2 lata :o. Ale czy czyszczenie pomoże? Inne gry, np Fifa12 działają normalnie, nie wywala mnie ani nic, tylko z simsami mam problem.
Hallgerd
12.01.2013, 19:10
Mi od CPR też się cały czas wyłącza. Wcześniej nie miałam tego problemu w ogóle. Teraz nawet po kilku minutach grania mam objawy podobne jak Suomii. Komputer bardzo dobry, sporo przewyższający wymagania gry. Stosowałam już wszystkie zalecenia z forum tego i innych (oprócz fps limittera, ale on u mnie nie chce chodzić) i nic nie pomaga. Najczęściej się to dzieje jak klikam na podgląd mapy.
Shattered
05.02.2013, 10:52
Macie mody Nraassa? Master Controler, Overwatch, ErrorTrap?
Stosowaliście to?
http://forum.simy.bizserwer.pl/index.php?showtopic=34485
Nie wiem, może usuwanie plików cache coś pomoże..
Wtam! U mnnie, a raczej u lubej, ktora gra w Simy, sprawa wygląda tak. Komputer był aktualizowany według zaleceń EA, gra była uruchamiania w trybie czystego rozruchu, i jak się wyłączała, tak się wyłacza dalej. Co można jeszcze zrobić?
Nie miałam nigdy problemów z wywalaniem do pulpitu... Odkąd zainstalowałam CPR gra ładnie się wczytuje, a po kliknięciu nowa gra i wybraniu miasta, zaczyna wczytywać miasto, zajmuje jej to dużo dłużej, niż zwykle i w końcu umiera. Ktoś wie jak temu zaradzić?
@Fatumka, chyba najszybciej i najwygodniej przeinstalowac od razu cala gre, jesli za kazdym razem przy wczytywaniu miasta cie wywala to widocznie jakis blad z plikami.
undecathriene
24.02.2013, 19:12
Ja mam z tym problem od czasu zainstalowania zwierzaków, próbowałem masę sposobów, ale jest coraz gorzej, kiedyś jeszcze mogłem pograć przez godzinę, a teraz gdy chcę zapisać grę to w trakcie zapisywania gra zawiesza się i wisi nawet przez całą noc do rana albo wywala mnie do pulpitu, ani razu ostatnio gra się zapisała, przez co straciłem masę simek, rodzin.
Reinstalacje robiłem na jesień i też nic nie pomogła, próbowałem też sposobu Anie, też nie pomógł...
Jestem załamany bo komputer mam przyzwoity jeden z lepszych.
coraline
25.02.2013, 20:08
dobrzy ludzie, powiedzcie czy jest jakiś sposób by sprawdzić który z plików sims3pack chamsko psuje grę? dostaję szewskiej pasji zapisując ją po umeblowaniu każdego jednego pokoiku z obawy że zaraz znowu wszystko w pizdu za przeproszeniem pójdzie, bo się gra wyłączy bez żadnego komunikatu... system po reinstalce, dodatków ściągniętych niewiele ale i tak za dużo żeby każdy po kolei sprawdzać :( ratunku błagam!
edit:
No i jakoś sobie poradziłam, po prostu zmieniłam sims3packi na packages i sprawdziłam dashbordem... cała okolica na której grałam jest walnięta ;( pozostaje nadzieja jakoś ją przeinstalować i spróbować wrzucić do niej z powrotem moich simów, może da rade ;(
Kurde nie wiem już co mam robić z tym wywalaniem, nie gram w Simsy od ponad dwóch miesięcy, bo mam po prostu dość wywalania, czasem za nimi bardzo tęsknię, szczególnie teraz, gdy wychodzi nowy dodatek. Nraasy mam, ale wywalało już wcześniej, jak je usunęłam to tak samo. Nie wiem już kompletnie co mam robić. Zmiana systemu z XP na W7 pomogłaby?
coraline
28.02.2013, 16:23
co się dzieje z tymi simsami no! ;< zaczęło mnie wywalać przy każdej próbie zapisu... a dziś udało mi się wreszcie zainstalować nową aktualizację i co... ;< zakochałam się w CPR ale co to za gra, pograć sobie jak przy zapisie wywala i potem od nowa... co robić? :(
coraline, mam to samo, nic nie pomaga :( spróbuję zrobić reinstalację gry, ale już nie mam siły na to wszystko :(
coraline
06.03.2013, 14:49
ja daje im jeszcze dziś szansę, powalczę trochę a jak się nie da to już sama nie wiem, chyba reinstalka... ale dopiero co robiłam, co za beton! ;(
ps. Castieeeel <3 ^^
nom, Castiel <3
zastanawiam się nad reinstalką, ale nie mam już siły na to...
beata18ns
12.03.2013, 09:41
kurcze u mnie to samo, najpierw błedy zapisu 12, a potem juz sie zaczela zacinac gra podczas gry, i potem wiadomo wylacza sie. nie wiem o co chodzi, jeszcze pare dni temu tak nie bylo a nic nie instalowalam. komp spelnia warunki w nadmiarze ;] m a s a k r a, instalowalam wszystko od nowa jakies 2 tyg temu, chyba padne.. poradziliscie sobie ? jak tak to piszcie jak :)
Może grę przeinstaluj, albo sterowniki komputera zaktualizuj...
Spróbuj też obniżyć szczegółowość grafiki i sprawdź, czy się wtedy zacina...
beata18ns
12.03.2013, 10:22
ok, sproboje, faktycznie ostatnio gra lub komputer nieco mi świruje, czesto zmienia mi sie samoistnie rozdzielczosc na pulpicie, po czym w grze musze ustawiac wszystkie opcje od nowa..
Skoro tak to aktualizacja sterowników powinna pomóc... :)
beata18ns
12.03.2013, 15:39
aha, ok sproboje i dam znac
Kamiloss
13.03.2013, 18:37
Nie czytałem całego tematu, ale spróbujcie w sposób, który mi pomógł.
Najpierw proszę pobrać Crash Log Analizator:
http://www.sendspace.com/file/hbvyi3
Najlepiej wyczyścić w dokumentach w folderze (C:\Users\*Nazwa Użytkownika*\Documents\Electronic Arts\The Sims 3) z simsami plki zaczynające się na xcpt.
Następnie gracie do momentu wystąpienia crasha.
Uruchamiacie program TS3CLA.exe i klikacie Refresh. W ten sposób dowiecie się co jest przyczyną błędów. Najczęstsze to karta graficzna (sterowniki), mody i pamięć ram (w moim przypadku).
Program przewiduje kilka opcji jak rozwiązać problemy.
gabryska
16.03.2013, 13:21
Gram przez 15 min , a potem pojawia mi się komunikat , że gra przestała działać . Z góry dziękuję za pomoc
John_Doe
22.03.2013, 12:40
Mam taki problem. Chodzi o ostatni dodatek SŻ. Na początku grałem i było wszystko ok, żadnych błędów, nic. Co cieszyło. :D Ale do czasu. Wysłałem Simy na studia i po jednym semestrze miały wrócić, wiadomo. Gdy pojawia się ekran wczytywania, ten z napisem "powrót do domu", gra się nagle wyłącza i pisze, że wystąpił błąd z aplikacją The Sims 3. Zaznaczam, że wcześniej nie było tego błędu. Od czasu kiedy go nie było, do czasu kiedy jest nic nowego nie instalowałem. Żadnych dodatków ani nic. Nie wiem, skąd ten błąd. Dlaczego się pojawił tak nagle? Nic stąd ni zowąd?
Z moją grą znów się działy złe rzeczy... Chcąc trochę pograć gra nagle mi sie wyłączyła i pokazał sie komunikat że aplikacja przestała działać i czy chce wysłać raport do microsoftu. No i działo sie tak drugi, trzeci i piętnasty raz... kolega polecił mi przywrócić system (win xp service pack 3) i problem nie zniknął a wręcz przeciwnie. Teraz nie mogę uruchomić Launchera.. Z pliku pięknie się włącza do czasu ładowania sie rodziny i buk znów raport o błędach. Bez package się uruchamia i śmiga ale wczesniej nie bylo problemów z nimi. Wie ktoś co mogę zrobić bez utraty dodatków i reinstalacji gier?
beata18ns
16.05.2013, 10:43
u mnie znowu powrocil problem wylaczania sie gry. nagle zresetowaly sie ustawienia grafiki, i teraz gra sie wylacza. moze to przez sciagnieta simke ? lub dom? sproboje z inna rodzina.
Przez kilka miesięcy grałam w simsy, gra mi śmigała ładnie wszystko pięknie. Kilka dni temu pojawiło mi się że jest nowa aktualizacja ale olałam to bo ma aż 1.2gb a nie mam szybkiego neta w dodatku mam ograniczony transfer więc jej nie robiłam. Włączałam grę chwile grałam i się wyłączał cały komputer, teraz już nawet mi się do panelu rodzin nie chcę włączyć. Dołączę że nigdy mi się komputer nie wyłączał i mam dobry sprzęt więc nie wiem co się dzieje :( Gra jest oryginalna nie mam nic ściąganego z neta żadnych dodatków :/ Wie ktoś jak mi pomóc? Czy to wina tej aktualizacji ?
Jesli nie zainstalowalas tej aktualizacji to na pewno to nie ona jest powodem wylaczania sie komputera. Zreszta watpie by nawet wadliwy dodatek, aktualizacja, cokolwiek wylaczaloby caly komputer, predzej wyrzucaloby ci po prostu ze aplikacja przestala dzialac. Posprawdzaj czy zaden kabelek ci sie nie obluzowal, podociskaj je, sprawdz temperatury programem HWMonitor bo wysoka temperatura moze byc przyczyna wylaczania sie calego komputera, szczegolnie, ze teraz jest dosc cieplo. Masz laptop czy komputer stacjonarny?
Mam laptopa, ale był niedawno naprawiany w sensie kiedyś Simsy chodziły mi bardzo wolno muliły i w ogóle ale zmieniłam system i teraz śmigały grałam w nie jakieś pół roku a teraz ni z tąd ni z owąd cały komputer mi siada :/ mam dużo miejsca bo nie mam żądnych śmieci praktycznie tylko simsy na tym komputerze i jest to dobry komputer. A aktualizacja ogólnie po co jest potrzebna? Trzeba ją obowiązkowo robić?
kaarlla dlatego mowie ze to moze byc przyczyna przegrzewania sie, szczegolnie, ze masz laptopa. Sprawdz temperatury. Masz jakas podkladke pod laptopa, trzymasz go tak by miedzy laptopem a podlozem byla pusta przestrzen tam, gdzie ma wywietrzniki? No i masz je calkiem od spodu czy gdzies z boku obudowy? Aktualizacja poprawia rozne bledy, wystarczy poczytac co dana aktualizacja naprawia. Ale tak jak mowie - jesli nie ruszalas i nie instalowalas jej to niemozliwe by komputer ci sie od tego wylaczal podczas grania.
beata18ns
17.05.2013, 18:51
a ja dalej nie wiem co sie dzieje z moimi simsami, nie instalowalam aktualizacji, nagle sie zresetowaly ustawienia grafiki - tzn wszytsko sie zrobilo brzydkie i nie da sie teraz ustawic wyzszych bo gra muli, zresta nawet przy niskich muli a śmigało bez zacinania prawie na najwyższych.. watpie zeby to byla wina karty skoro wczesniej chodzilo a nagle przestalo. teraz zmienilam miasto, ale podczas tworzenia rodziny jakies czarne kwadraty sie pokazuja potem gra sie zawiesza. nie wiem juz sama, zla rozdzielczosc dalam czy co? znow bede musiala pewnie przeinstalowac ;/
Tylko na simsach ci sie tak dzieje? Nic ostatnio nie usuwalas? Na poczatek moze sprobuj wgrac nowe sterowniki do grafiki.
beata18ns
18.05.2013, 19:04
nic nie usuwałam, nie instalowam.. zresetowaly sie ustawienia grafiki, tak wogole jakby gra od poczatku byla instalowana sie stalo, najpierw mnie informowalo o tym ze cos tam moge sie polaczyc wiecie o co chodzi, takie zaraz po instalacji, potem samouczek, zresetowane ustawienia grafiki, ale rodziny savy i wszystko bylo. teraz gra mi sie wylacza. nie mam pomyslu o co moze chodzic.
Przez kilka miesięcy grałam w simsy, gra mi śmigała ładnie wszystko pięknie. Kilka dni temu pojawiło mi się że jest nowa aktualizacja ale olałam to bo ma aż 1.2gb a nie mam szybkiego neta w dodatku mam ograniczony transfer więc jej nie robiłam. Włączałam grę chwile grałam i się wyłączał cały komputer, teraz już nawet mi się do panelu rodzin nie chcę włączyć. Dołączę że nigdy mi się komputer nie wyłączał i mam dobry sprzęt więc nie wiem co się dzieje :( Gra jest oryginalna nie mam nic ściąganego z neta żadnych dodatków :/ Wie ktoś jak mi pomóc? Czy to wina tej aktualizacji ?
U mnie pomogło czyszczenie laptopa (profesjonalne) i podkładka chłodząca. Wcześniej laptop podczas gry miejscami parzył...
beata18ns
19.05.2013, 12:37
a ma ktos jakas rade dla mnie? zakladajac ze to nie przegrzewanie. zauwazylam tez, ze gram np buduje dom i nagle jak chce jakas czynnosc cofnac to sie zawiesza i wylacza
zauważyłam też, że gdy gra się przywiesi, i wychodze do pulpitu poprzez ctrl + alt + delete to rozdzielczosc na ekranie jest zmieniona, dopiero gdy zamkne gre przez wlasnie menager zadań to zmienia się na pulpicie rozdzielczosc na dobra.
zlitujcie się ludzie :)
beata18ns
21.05.2013, 16:44
widzę, że nikt nic nie poradzi. sama też jestem zielona więc będe jutro przeinstalowywac gre wobec tego ;(
nie odinstalowywałam, usunełam zbędne rzeczy z dysku, wyczyściłam pulpit, zaktualizowałam karte, wyrzuciłam downloads i odinstalowalam. ustawilam rozdzielczosc na taka jak na pulpicie. śmiga i się nie zacina. teraz będe instalować dodatki kolejno. może trafie na wadliwy.
[...]Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891
Powyższy link do tego programu nie działa, a chciałabym go ściągnąć nie musząc instalować jakiś śmiesznych toolbarów (bo do tej pory tylko na takie natrafiłam w internecie? Czy ktoś ma odnośnik do sprawdzonego instalatora?
jatomamx3
02.06.2013, 19:12
Witam :)
Właśnie zauważyłam problem... po zainstalowaniu Doliny Smoków. Otóż gra niby działa normalnie, ale po krótkim czasie rozgrywki wyłącza się gdy przewijam obraz prawym przyciskiem myszy. Czy ktoś miał taki problem i wie jak temu zaradzić? :|
Masz oryginalną wersją czy pirata tego miasta ? Ja raz miałem pirata Sunlit Tides i też mi wywalało. Więc, jeżeli masz pirata, szukaj innego pliku, jeśli oryginał, spróbuj z reinstalką miasta, a jak nie zadziała to reintall gry [chociaż by ostatniego dodatku] :3
jatomamx3
04.06.2013, 14:50
Oryginał posiadam. Już wiem, że problem tkwi w samym mieście bo inne się nie wieszają i nie wyłączają. Przeinstaluję. Dzięki :)
jatomamx3
04.06.2013, 17:43
a jednak nie ma to znaczenia :D hah gra się wyłącza, ale obstawiam tu zbyt duże obciążenie lapka :P grafika nie, ale może procesor czy coś...
[...]Komunikuję, że udało mi się doprowadzić grę do porządku :D Wszystkim, którym gra notorycznie się wyłącza, proponuję zacząć od zerknięcia na raport, który automatycznie generuje się po każdym crashu.
Znajdziecie go tutaj: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3.
Będzie to plik tekstowy w stylu: "xcpt [NAZWA WASZEGO KOMPUTERA] 10-06-14 01.04.41.txt". Jeśli w środku natkniecie się na taką linijkę:
[Instruction data]
279ee150 => DasmX86Dll.dll not found, jedynym wyjściem jest dogranie tego pliku do Windowsa - mówiąc prościej - po prostu ściągamy go i wkładamy do odpowiedniego folderu.
Link do pliku DasmX86.dll -> http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?dasmx86dll
Po ściągnięciu, wypakowujemy go w podane poniżej miejsce.
Dla użytkowników Visty, Windows XP/7 - C:\WINDOWS\System32
Dla użytkowników Windows 95/98/ME - C:\WINDOWS\System
Dla użytkowników Windows NT/2000 - C:\WINNT\System32
Następnie resetujemy komputer. Jeśli problem wciąż istnieje, robimy tak:
1. Start -> Uruchom
2. W puste okno wpisujemy CMD (jeśli ktoś posiada Windows ME, wpisuje COMMAND).
3. Wyświetli się okienko z czarnym tłem. Wpisujemy w nie: regsvr32 DasmX86.dll i wciskamy Enter.[...]
Mnie samo wrzucenie pliku do System32 nie pomogło. A komenda nie działa.
Czy na pewno jest ona poprawna: regsvr32 DasmX86.dll? W końcu ten plik to: DasmX86dll.dll
up@
Jeśli masz system 64-bitowy to wklejasz plik do SysWOW64, a nie do System32.
Skoro mam folder System32, a nie SysWOW64, to raczej mam 32-bitowy system :)
Pewnie masz oba, bo ja mam 64-bit i mam oba foldery. A najlepiej sprawdź sobie we właściwościach systemu, tam masz wszystko napisane ;)
Nie mam folderu SysWOW64. A Tobie komenda zadziałała?
Jeszcze nie sprawdzałam, ale ta wzmianka o SysWOW64 jest na stronie pobierania w "How to install dasmx86dll.dll, cytuję "If you use a 64-bit version of Windows, you should also place dasmx86dll.dll in C:\Windows\SysWOW64\".
Tłumaczenie (dla osób, które są na bakier z angielskim ;) ) : Jeśli używasz 64-bitowej wersji Windowsa, powinieneś również umieścić dasmx86dll.dll w C:\Windows\SysWOW64\.
Mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycję. Pobierz sobie (jak nie masz) CCleanera, wejdź w "Rejestr", w "Integralności rejestru" zaznacz "Brakujące pliki współdzielone DLL", potem przeskanuj i napraw problemy, może to coś da :)
PS. Przy okazji u góry w CCleanerze masz parametry komputera.
1. Na pewno nie mam folderu SysWOW64, bo przeszukałam pliki i go nie ma.
2. CCleaner nie znalazł żadnych problemów w Brakujące pliki współdzielone DLL.
3. Pytałam czy komenda może być nieprawidłowa, bo plik nazywa się inaczej, a w komendzie inaczej (boję się sama coś zmieniać).
4. Wnioskuję to z tego, że widziałam, że paru osobom ta komenda nie działa, tylko, że mieli inny komunikat niż ja.
Mnie wyskakuje coś takiego, po próbie uruchomienia komendy:
Funkcja LoadLibrary ("DasmX86.dll") nie powiodła się - Nie można odnaleźć określonego modułu.
Niestety ultraviolence, której post przytoczyłam powyżej nie ma od dłuższego czasu na forum, a liczyłam, że Ona mi pomoże.
Ashley_Tisdale
28.06.2013, 21:53
U mnie jest taki problem, że gra się wyłącza przy drugim zapisaniu... Pogram kilka minut i zapisuję i wszystko jest okej, potem znów pogram i jak biorę zapisz to wtedy wywala do pulpitu.. Próbowałem już wszystkiego.. komputer na pewno się nie przegrzewa, nie mam żadnych modów ani dodatków z neta, tylko ze store ale to nie powinno się gryźć z grą, oczyszczałem kompa cleanerem.. zwiększyłem pamięć wirtualną i nadal są problemy.. może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co można zrobić?
Tak jak myślałam komenda była niewłaściwa. Wpisałam poprawną, ale teraz wyskakuje mi taki błąd:
Załadowano plik DasmX86dll.dll, ale nie można odnaleźć punktu wejścia DllRegisterServer. Nie można zarejestrować tego pliku.
nestea1991
06.07.2013, 21:10
Mi po zainstalowaniu dodatku Rajska Wyspa gra się wyłączała i wyświetlał się komunikat że sterownik ekranu przestał działać, a dokładnie w otoczeniu island paradise,gdy pograłam chwilę. Dzwoniłam do obsługi ale nie pomogli mi. Nie wiem jaka jest przyczyna, nie mam modów, a komputer jest z 2010 roku i spełnia wymagania. Odinstalowałam Simsy i zainstalowałam do dodatku Studenckie Życie. Teraz boję się instalować Rajską wyspę. ;/
A może... zaktualizować sterowniki?
nestea1991
06.07.2013, 22:10
mam sterowniki z 2010 roku. To nie mój laptop,a siostry. W sprawach sterowników jestem zielona, na moim starym PC wgrywałam stery i popsułam grafikę. ;/
Co nie zmienia faktu, że aktualizacja sterowników może pomóc ;)
Dobra, bo już nie wiem co robić. Najmocniej przepraszam jeżeli takie pytanie już było [pewnie było :P] ale nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Otóż, posiadam Windowsa 7, po odpaleniu Simsów wszystko pięknie śmiga do czasu... Nagle jest wielka zwiecha, nic nie mogę zrobić. Wciskam ctrl+alt+delete, menadżer zadań i... "Program The Sims 3 przestał działać. Zakończ." Po czym wywala do pulpitu :( Reinstalowałam kilka razy Simsy, na Viście działały normalnie. Dodam, że uruchamiałam już w trybie zgodności, jako administrator... Nic nie pomaga :\
Najnowsze stery do karty graficznej posiadasz ?
Dobra, wyczyściłam rejestr, zaktualizowałam sterowniki do karty graficznej i wybrałam zgodność z systemem Windows XP - póki co nie wywala (:
Gra mi się wyłącza :(( Różnie to bywa, raz po 15 minutach, raz po godzinie. Mam podstawkę i wszystkie dodatki oprócz NZTŚ. Nic nie ściągam, mam kilka ściągniętych dupereli, ale ich nie używam ostatnio. Pytałam się kuzyna, który się na tym zna i mówił mi, że powinnam reinstalować całą grę, tyle, że jest jeden problem = mam dwie wersje limitowane, w tym w jednej kod seryjny się wyczerpał :(( Czy zmiana daty w kompie pomoże czy mam to zrobić jakoś inaczej?
Wyłącza się, ale z jakim komunikatem?
"wystąpił problem z aplikacją... i zostanie ona zamknięta" :((
mam dwie wersje limitowane, w tym w jednej kod seryjny się wyczerpał :(( Czy zmiana daty w kompie pomoże czy mam to zrobić jakoś inaczej?
Nie bardzo wiem o co ci chodzi...
Po czym masz "Zamknij program"? Jeżeli tak, spróbuj mojego sposobu który pisałam kilka postów wyżej.
bo w edycji limitowanej pod kodem seryjnym jest dopisek "ważność kodu i klucza aktywacji wygasają xxxx-xx-xx" i boję się, że po odinstalowaniu takiej edycji limitowanej nie będzie się dało zainstalować tego z powrotem :(
@up: wyskakuje tak ot tak...
Tego ze sterownikami? :O ja nie mam bladego pojęcia, jak to robić :(
Ale jest przypisana ta gra do konta Origin, tak? Bo jak tak, to nie powinno być chyba problemu :|
o kurde sama nie wiem :( Teraz nie jestem na swoim kompie, ale chodzi o konto na tym: http://pl.thesims3.com/ ? bo ja tylko na tym mam znaczy się, mam wspólne z siostrą, ale mniejsza z tym. ... a nie przypominam sobie, żebym zakładała osobne konto na orgin....
Hmm... To może załóż, i spróbuj tam aktywować tę limitowaną wersję? Jeżeli da radę, myślę że możesz spokojnie reinstalować simsy i ewentualnie potem pobrać z Origin.
Wypowiedział by się ktoś kompetentny, jeżeli mówię źle?
@Down: Mi też się tak wydaje.
bo w edycji limitowanej pod kodem seryjnym jest dopisek "ważność kodu i klucza aktywacji wygasają xxxx-xx-xx" i boję się, że po odinstalowaniu takiej edycji limitowanej nie będzie się dało zainstalować tego z powrotem :(
@up: wyskakuje tak ot tak...
Tego ze sterownikami? :O ja nie mam bladego pojęcia, jak to robić :(
To chyba znaczy, ze musisz zarejestrować do tego dnia, zeby pobrac prezenty za rejestrację
ok, myślę, że się uda :) Dzięki ;)
Qwerty9876
13.07.2013, 13:09
Ktoś wie, jak rozwiązać problem z wyłączaniem się gry. Dzieje się to no, notorycznie. Wczoraj jeszcze jakoś się dało grać, wywalało co godzinę, może więcej, ale dzisiaj..masakra. Zaktualizowałam sterowniki mojej karty graficznej i to..o ile to możliwe, pogorszyło sprawę. Nie wiem już, co mam robić, a bardzo chętnie bym sobie w to w spokoju pograła.
Żadnych modów.
Dodatki wszystkie, prócz Nie z tego świata i Zwierzaki, które przed chwilą odinstalowałam z nadzieją, że jakoś się poprawi, ale nic.
Pomóżcie, proszę.
fracleska
15.07.2013, 19:04
Wiem temat przerabiany tysiąc razy, ale nic o czym było już mówione nie pomaga. A więc- dorwałam się w końcu do stacjonarnego i postanowiłam trochę pobawić się w 3, a że zwolniło mi się trochę miejsca na dysku to doinstalowałam studenckie.. i 4pory... i bum wywala, nic nie pomaga i zastanawiam się, czy może być to problem tego, że nie były instalowane po kolei tak jak się ukazywały?
Reinstal, zainstaluj po kolei i się dowiesz :D
Poskacper
12.08.2013, 18:30
A co ja mam zrobić?
Wszystko było dobrze. Odinstalowałem zwierzaki, nztś i zainstalowałem po zmroku. Gram w Bridgeport. Co 30min-40min-1h wyłącza mi się gra. Już kompletnie odechciało mi się grać. Czy problem tkwi w po zmroku?
Jaki masz system? I jak się wyłącza?
Poskacper
12.08.2013, 19:39
Wyłącza się tak, zatnie się na 2 sek, czarny ekran i program TS3 przestał działać.
Packages!!! Pliki packages. Też tak miałam i wywalenie ich pomogło :D
Poskacper
13.08.2013, 10:39
ajditia jakie pliki packages? No, nie jakie tzn, tylko gdzie one są dokładniej, nie jestem obeznany w temacie :D
Wszyscy, którzy mają problem z wyłączaniem się gry, niech zaglądną tutaj:
http://support.microsoft.com/kb/303032/pl
Może coś pomoże?
A mi się wyłącza głownie wtedy kiedy wchodzę w CAS, chociaż czasem tak po prostu. Często też wyskakuje błąd zapisu 12 i też gra się wyłącza.
Nie wiem co robić, pomocy :(
Mam sporo dodatków z internetu, w większość są to .sims3packi.
Z modów mam tylko Master Controllera i suwaki.
Mi też się wyłącza :((
Jakiś tydzień temu robiłam reinstalkę gry, bo wcześniej się wyłączała (dodam, że było to po zainstalowaniu CPR). Działała normalnie, nic się nie wyłączało, było dobrze. Jakieś trzy dni temu zainstalowałam trzy dodatki - Zwierzaki, CPR i Pokolenia i chciałam sprawdzić, czy będzie działać. Pograłam godzinę, myślałam, że wszystko pójdzie ładnie, zdążyłam wyprowadzić wszystkie rodziny z Sunset Valley i wprowadzić dwie swoje. Jedną rodzinkę zrobiłam całkowicie, drugą zapisywałam, i w momencie zapisywania gra się wyłączyła. Dodam, że już wcześniej się zminimalizowała, ale to dlatego, że wcisnęłam coś na klawiaturze, więc nie wiem, czy to ma coś do rzeczy... Reklamacji zgłosić nie mogę, bo chyba wywaliłam paragon :(( , poza tym, CPR kupowałam kilka dni po przemierze... Nie wiem, co mam robić. I przy okazji - nie mam ŻADNEJ zawartości zmodyfikowanej, dwie zapisane gry, a od reinstalki zdążyłam zrobić zaledwie kilkanaście zdjęć. Mam kompa z czasów trójki, gdzieś tak 08-09, więc myślę, że wszystkie dodatki trójki powinny być przystosowane na kompy z roku jej wydania. Co mam robić? Nie mam zamiaru kupować CPR po raz drugi ;____________; Czy to może być wina karty graficznej? :( Bo CPR na pewno mają wysokie wymagania, jeśli chodzi o grafikę, a JESTEM PEWNA, że to ten dodatek "psuje" grę. Czy czegoś innego? Mam windowsa xp.
A jakbyś zainstalowała bez CPR?
zasadniczo mogłabym, ale wtedy to kicha, bo stówa w błoto :( Poza tym, to jeden z moich ulubionych dodatków :(
Spróbować można, może problem się rozwiąże. Lepiej grać bez CPR niż z ciągłym wyłączaniem się.
dirty_job
16.08.2013, 17:13
gra mi się wyłącza kiedy próbuję uruchomić jakieś otoczenie z internetu. czy ktoś jeszcze miał taki problem?
bambus199810
21.08.2013, 19:32
Siemka, mi się w czasie gry: http://freeware.info.pl/blue-bird.html pokazuje błąd "program the sims 3 przestał działać". Poza tym, na frapsie pokazuje mi 3000 klatek na sekundę, nie chce zeby m isie karta graf. spalila, co mam zrobić ?
Witam, mam bardzo dziwny i dość duży problem. Mianowicie podczas tworzenia sima gra całkowicie się zwiesza i wyskakuje błąd "program przestał działać". Od dwóch dni szukam rozwiązania, przeinstalowałem grę 3 razy. Płyta podstawowa oryginalna.
Myślałem że to wina dodatków ze store i giełdy wymiany, ale bez tych dodatków problem ciągle jest. Co do wymagań sprzętowych to gra śmigała bez żadnych problemów w przeszłości, dopiero teraz robi takie rzeczy. mam wszystkie dodatki i akcesoria, pełno miejsca na dyskach i zero pomysłów co może być tego przyczyną.
Czynności które wykonałem żeby sie tego pozbyc to to co przeczytałem na tym forum, czyli wyczyściłem kompa od środka, wyłączyłem wszystkie rpocesy w tle, uruchomiłem simsy w trybie zgodności z 95, skanowałem pobrane obiekty Sims3Dashboard'em...
Naprawdę już nie wiem co robić, liczę na jakiekolwiek pomysły i baaaaaardzo proszę o pomoc.
zuzapets
01.09.2013, 14:06
Hej mam problem
Gram na 2 kompie który ma zainstalowany windows 7 jak mój 1 i wczoraj stworzyłam simkę i jej konia i było ok ale jak dziś włączyłam simsy to po 1-3 minutach grania gra się wiesza i pojawiają się 2 kursory (taki jak jest w simsach i normalny) i pisze że program the sims 3 przestał działać co do dodatków z netu itd to mam tylko wgrane grzywy i ogony dla koni i pose player i różne mody typu Nrass,żeby róg jednorożca itd były odblokowane w Cas mam również wgraną 1 maść dla konia i tyle
Pomożecie? :) byłabym wdzięczna :)
Dodatki z Internetu! Wywal na pulpit folder mods i sprawdź czy dalej tak się dzieje :)
Zastanawiałam się, czy nie napisać tego posta w temacie "Gra się wyłącza. Ostateczny temat", ale doszłam do wniosku, że to nie do końca tam pasuje.
Mam pewien problem z grą, postaram się to jasno wytłumaczyć, chociaż może mi wyjść nieco przydługo :P
Zainstalowałam TS3 kilka tygodni temu. Cały czas grałam jedną simką i nie było żadnych problemów, gra cudnie śmigała i wgl. Kilka dni temu zechciałam zrobić nową rodzinę. No i ok, zrobiłam, z tym że najpierw na osobnym zapisie, ale potem dołączyłam do zapisu z tamtą simką a ten nowszy zapis z nową rodziną wywaliłam. Późnej grałam u tej nowej rodziny, dobudowałam piętro w ich domu (który stał pusty w otoczeniu), obłożyłam ładną tapetą i ogrodziłam parcelę. Ponieważ nazwa tego zapisu była zrobiona tak "na szybko", postanowiłam zrobić całość jako jeszcze jeden zapis (w sumie wychodziłyby dwa zapisy, licząc wcześniejszy, kiedy tylko jedna simka mieszkała w SV, i nowszy, gdzie były już dwie moje rodzinki) o nazwie Sunset Valley, żeby był porządek. No i wzięłam "Zapisz jako...", wpisałam nazwę, zaczęło się zapisywać, a nagle bach - wywaliło mnie na pulpit (który był bez ikon i nie dało się ruszać kursorem, ale to drugorzędna sprawa), a po kilku sekundach pojawił się mój ukochany niebieski ekran (wrrr!). Uznałam, że to błąd komputera, bo blue screen już mi się parę razy wyświetlał. No więc po chwili weszłam do gry, do tej samej nowej rodziny, musiałam znowu podłączyć ich do tamtego zapisu i znowu zrobiłam to co wcześniej - dobudowanie piętra i ogrodzenie. Chciałam znowu spokojnie wziąć "Zapisz jako...", bo byłam pewna, że to tylko mój komp miał taki kaprys i włączył blue screena akurat przy zapisywaniu. I tym razem co się stało? Po wpisaniu nazwy i kilku sekundach zapisywania wyświetlił się komunikat "Wystąpił problem i program sims3 przestał działać. Jeżeli jesteś w trakcie pracy twoje wyniki mogły zostać utracone" itd. Później zrzuciło na pulpit. Ale był to systemowy komunikat, nie w grze. Przy następnej próbie postanowiłam wziąć po prostu "zapisz". Przed zapisaniem zrobiłam takie same zmiany dotyczące przebudowy domu. I jak wzięłam "zapisz", znowu mnie wywaliło z takim komunikatem, jak wyżej napisałam T_T
Kolejne podejście. Znowu weszłam do nowej rodziny, ale tym razem tylko zmieniłam drzwi frontowe i ogrodziłam, nie dobudowywałam piętra. Wybrałam "Zapisz jako..". I ZAPISAŁO :O
No to wyszłam do menu głównego zadowolona, że się naprawiło. Skasowałam stary zapis, kiedy tylko jedna moja sima mieszkała w SV i nie było jeszcze nowej rodziny. W efekcie został mi jeden zapis, mam go do tej pory. Weszłam do tego zapisu żeby cośtam jeszcze porobić przy chatce, a dokładniej to dobudowałam to piętro kolejny raz i przerobiłam salon. Wzięłam samo "zapisz". WYWALIŁO T_T
Jeszcze następnym razem próbowałam przebudować tak samo ich dom a później bez zapisywania zmienić aktywną rodzinę, i zapisać całe miasto u mojej simki. Znowu wywaliło, a tego się nie spodziewałam!
Więcej prób na razie nie było :x
Podejrzewam, że ma to związek z przebudowywaniem. Bo jak jeszcze nie miałam tej drugiej rodziny i grałam tylko jedną simką w mieście, to nie wywalało mi ani razu, a gra zapisywała się bez zarzutu. Tylko że tamtej mojej simce też raz całkowicie przebudowywałam dom i było dobrze. Ale jedna różnica - u tamtej simki nie dobudowywałam piętra. Może ma to więc związek z tym cholernym pierwszym piętrem? :|
Gry nie aktualizowałam ani razu (oprócz tej aktualizacji przy instalowaniu). Mój laptop spełnia wszystkie wymagania gry i dodatku (mam oryginalną podstawę - tą nową wersję społecznościową i dodatek CPR). Dodatków z neta mam na razie niewiele, tylko takie do tworzenia simów (nic do trybu budowy i kupowania), i to z raczej zaufanych stron, więc raczej to nie jest wina nieoficjalnych dodatków. Żadnych modów. Gram niecały miesiąc, a już takie bajery :/
Nie wiem, czy ma to związek z tym blue screenem na początku, więc o tym napisałam. W końcu może gdyby nie ten niebieski ekran, to też wyświetliłby się ten błąd? :|
Mój post jest trochę długi, ale prosiłabym o przeczytanie i pomoc, jeśli ktoś wie, co robić :(
Pomocy DDDDD:
EDIT: Przenieśli mojego posta :O
Ale nieważne, pomóżcie z tym ._.
EDIT2: Znalazłam powód (http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1759437#post1759437). Jak ktoś umie pomóc to proszę o odpowiedź w tamtym temacie.
Dobra, na podstawie tego, co wcześniej pisałam.
Jakiś tydzień temu robiłam reinstalkę gry, bo wcześniej się wyłączała (dodam, że było to po zainstalowaniu CPR). Działała normalnie, nic się nie wyłączało, było dobrze. Jakieś trzy dni temu zainstalowałam trzy dodatki - Zwierzaki, CPR i Pokolenia i chciałam sprawdzić, czy będzie działać. Pograłam godzinę, myślałam, że wszystko pójdzie ładnie, zdążyłam wyprowadzić wszystkie rodziny z Sunset Valley i wprowadzić dwie swoje. Jedną rodzinkę zrobiłam całkowicie, drugą zapisywałam, i w momencie zapisywania gra się wyłączyła. Dodam, że już wcześniej się zminimalizowała, ale to dlatego, że wcisnęłam coś na klawiaturze, więc nie wiem, czy to ma coś do rzeczy... Reklamacji zgłosić nie mogę, bo chyba wywaliłam paragon , poza tym, CPR kupowałam kilka dni po przemierze... Nie wiem, co mam robić. I przy okazji - nie mam ŻADNEJ zawartości zmodyfikowanej, dwie zapisane gry, a od reinstalki zdążyłam zrobić zaledwie kilkanaście zdjęć. Mam kompa z czasów trójki, gdzieś tak 08-09, więc myślę, że wszystkie dodatki trójki powinny być przystosowane na kompy z roku jej wydania. Co mam robić? Nie mam zamiaru kupować CPR po raz drugi ;____________; Czy to może być wina karty graficznej? Bo CPR na pewno mają wysokie wymagania, jeśli chodzi o grafikę, a JESTEM PEWNA, że to ten dodatek "psuje" grę. Czy czegoś innego? Mam windowsa xp.
Tylko piszcie, jeśli wiecie, co może być przyczyną. Bo grać bez tego dodatku po prostu nie umiem :( Nie mam żadnych dodatków z netu. ŻADNYCH.
Ja też miałam taki problem, że grę wywalało mi do pulpitu i komunikat, że program przestał działać... bla, bla, bla.
Po przeinstalowaniu systemu tego nie mam, póki co (odpukać).
Królewicz Grudkowego Kosmosu
03.10.2013, 17:41
Ostatnio zrobiłem reinstalke gry, pożyczyłem od kolegi grę podstawową, bo moja już się nie chciała zainstalować, zainstalowałem wszystkie dodatki, popobierałem kilka rzeczy, odpaliłem grę ich nie było. A na następny dzień gra mi się wyłączała z komendą "... sprawdź w dzienniku". Teraz po raz trzeci zrobiłem reinstalke zaktualizowałem ja do wersji 1.57 i gra mi się wyłączała z komendą "błąd otworzenia pliku". Miał ktoś może taki sam problem?
mbogucka789
31.10.2013, 18:04
Mam hacka na cenzurę i kilka ściągniętych dodatków do sims 3 z Mod The Sims. Pobrałam sobie najnowszą aktualizację do The Sims 3. Wszystko było ok, zaktualizowało się. Włączyłam simsy i po filmiku, gdy jest ekran ładowania gra mi się wyłączyła. Tak po prostu, bez żadnego komunikatu. Da się tą aktualizację cofnąć? A jak nie, to co innego zrobić? Plisss o odpowiedź!
Wiesz radzę Ci po prostu odinstalować te hacki i mod na cenzurę a możliwe jest wtedy że gra zacznie normalnie chodzić. Uwiesz mi miałam i mam podobne problemy:cry:.
Anulaa89
31.10.2013, 18:11
Ja radzę inaczej: po zaktualizowaniu gry należy: wywalić wszystkie niekompatybilne mody (autorzy na stronach podają z jakimi wersjami gry są kompatybilne - zazwyczaj mody xml są kompatybilne - choć nie zawsze jeżeli kod gry się zmienił w większym stopniu, ale już core mody należy na pewno wymienić) - wyczyścić cache gry Delphy's Dashboard'em i wrzucić najnowsze wersje modów i będą wtedy one działały i nie będzie wywalało. :)
Ostatnio zainstalowałam Cztery pory roku, gra normalnie działała przez pół godziny, potem się wyłączyła i za nic nie odpalała. Usunęłam CPR, spróbowałam zastartować ze Studenckiego Życia - nic. Usunęłam dodatki zmodyfikowane - nic. Zrobiłam reinstalację - nic. Próbuję ją włączyć, pokazuje przez chwilę ta pierwsza plansza, potem czarny ekran, i "Program Sims 3 przestał działać". Wie ktoś, jak na to poradzić?
No to zostaje przeinstalowanie gry.
No to zostaje przeinstalowanie gry.
... i jak będziesz ją instalować ponownie, to najpierw wyczyść "resztki" po poprzedniej instalacji CCleanerem.
simowy001
01.11.2013, 20:08
sprawdz czy piki gry są przystosowana do twojego systemu
Katerina
19.12.2013, 15:50
Mam problem z grą. :/
Gra chodzi normalnie, nie ścina się wcale, ale po jakimś czasie grania (różnie, czasem po pół godziny, godzinie, półtorej...) się nagle zacina, wywala mnie do pulpitu i pojawia się wiadomość, że aplikacja TS3 musi zostać zamknięta, i że launcher przestać działać. Chyba już kiedyś miałam ten sam problem, ale dawno dawno temu...
Męczę się z tym już od kilku miesięcy.Gram normalnie ale po 15 minutach gra się zacina i wywala mnie do pulpitu z komunikatem ,,Program The Sims 3 przestał działać''.Próbowałam już kilku sposobów które znalazłam na tym forum ale nie pomogły. :(
anie_1981
22.12.2013, 20:55
Dodajesz grę do DEP? Korzystasz z 3Bootera i Frame Limitera? Masz może jakieś przestarzałe, niekompatybilne z grą mody?
Mody mam kompatybilne.Dodałam niedawno grę i dodatki do DEP ale to nic nie zmieniło.Nie korzystam z 3Bootera i Limitera ale spróbuję włączyć tym grę i napiszę czy coś się zmieniło.
Nie mogę już włączyć gry.Zrobiłam to co jest napisane w tym poście http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1480094&postcount=183
chciałam włączyć grę ale wyświetł się komunikat ,,Uruchomienie nieudane.Zainstaluj ponownie grę podstawową.'' Usunęłam ten plik DasmX86.dll
ale to nic nie dało.Próbowałam metody 4. z tej strony http://support.microsoft.com/kb/303032/pl chciałam to cofnąć ale nie wiem jaka zgodność była przedtem.Jak chcę włączyć grę 3booterem to się nie włącza.
Nieaktualne,już rozwiązałam problem.
to co tu pisze
Chyba "jest napisane".
Usunęłam ten plik DasmX86.dll
I po co to zrobiłaś? Ten plik trzeba wymienić, a nie wywalić.
PS Nie radzę pisać posta pod postem, za coś takiego można dostać warna. Jak chcesz coś dodać, to możesz edytować poprzedni post.
coraline
30.12.2013, 00:12
Kochani proszę o pomoc! Ponieważ coś wciąż wyłączało mi grę, postanowiłam zmienić pliki sims3pack na packages i sprawdzić je Dashboardem. Okazało się, że faktycznie coś było walnięte, usunęłam, po sprawie. ALE! Teraz, kiedy zamiast sims3pack w Downloads rzeczy są jako packages w Mods w folderze The Sims 3, gra zaczęła nieziemsko mulić! Śmigała przecudownie oprócz wyłączania się raz na jakiś czas, a teraz nie da się grać :( pomocy!!!
Może spróbuj skompresować pliki packages w jeden/kilka. Tu (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60430) masz poradnik.
coraline
30.12.2013, 14:23
dziękuję za odpowiedź ;* okazało się, że chyba plik Resource.cfg był nie taki albo nie w tym miejscu, udało mi się to zrobić i na powrót śmiga bez zarzutu :)
* o nie, tylko mi się wydawało, że śmiga :( sama gra jest płynna ale wczytuje sie trzy razy tyle co wcześniej i nadal się wyłącza + czasem przy zapisie pojawia się komunikat o jakimś błędzie 12 i nie chce się zapisać. eh, dalej kombinuję...
kacperprze
31.12.2013, 10:53
Caroline ostatnio też miałem ten problem zastosowałem się do tego poradnika:
http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/685444.page
od siebie dodam, że zmieniłem jeszcze nazwę folderu electronicarts na inną aby utworzył się nowy :) aha pominąłem jeszcze punkt o DEP i czyszczeniu kompa w środku, gdyż niedawno to robiłem :) Mam nadzieję że to ci pomoże :)
coraline
31.12.2013, 11:16
Dziękuję za wszelkie sugestie, jestem w trakcie kombinacji :) ale mam jeszcze jedno pytanko, na które nie znalazłam odpowiedzi na forum ani w googlach. Dlaczego podczas gry (tworzenia lub przebierania sima) kosz jest nieaktywny? Chodzi o to, że pewne elementy chciałabym usunąć, a nie ma ich w launcherze ani za nic nie da się ich znaleźć w packages (bo ich nazwy to same dzikie cyferki i literki), więc fajnie byłoby je sobie wywalić bezpośrednio w grze. Ale kosz jest nieaktywny :( czy można to jakoś naprawić? :)
* kacperprze niestety nie mogę obejrzeć tego postu z poradnikiem, jest napisane, że nie mam dostępu do owego posta ;x
kacperprze
31.12.2013, 12:32
Coraline
zmień język forum na polski, a jeśli nie jesteś zarejestrowana to zarejestruj się tam :) życzę powodzenia sam się cieszę bo udało mi się wreszcie ten błąd zniwelować. :)
Najważniejsze z tego poradnika to chyba:
-defragmentacja programem IObit Smart Defrag (http://www.dobreprogramy.pl/IObit-Smart-Defrag,Program,Windows,12941.html)
-Czyszczenie rejestru windowsa CCleaner (http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/CCleaner.html)
Najpierw w czyszczeniu klikasz wyczyść, oczywiście wybierasz co chcesz wyczyścić, albo czyścisz wszystko, ale wtedy stracisz historię przeglądarki. Później wchodzisz w rejestr klikasz aby skanowało w poszukiwaniu błędów a jak wyszuka to klikasz, aby usunęło :)
-Podmienienie miast z gry tymi (http://www.modthesims.info/browse.php?f=519&showType=2&gs=0&showAll=1&u=1515002)
UWAGA: zrób sobie kopię zapasową plików miast do aktualizacji trzeba je przywrócić :)
aby je wypakować muszą być w jednym miejscu ściągnięte później zaznaczasz wszystkie klikasz prawym przyciskiem i wypakuj wszystkie. Każde miasto wrzucasz do odpowiedniego folderu, np. \Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3 Supernatural\GameData\Shared\NonPackaged\Worlds\
-3Booter http://anulaa89.blogspot.com/2012/04/3booter-i-fps-limitter.html
Linki i ogólne informacje są na tamtej stronce od anie_1981, ja jej za to bardzo serdecznie jeszcze raz dziękuje :)
coraline
02.01.2014, 15:38
Dziękuję, stosuję się do porad, zobaczymy jak to wyjdzie :) wczoraj (zanim jeszcze zrobiłam wszystko co poradziłeś) za każdą próbą zapisu wywalało błąd 12 aż w końcu sama się gra wyłączyła i wszystko poszło w pizd... no. ;d jestem podekscytowana jak dziś pójdzie :D dziękuję i pozdrawiam ;*
justinea4
03.01.2014, 13:58
Ostatnio kupiłam nowego laptopa i niestety pojawiły się problemy z grą, których na starszym komputerze nie było. Gra nie dość, że ładuje się ponad 10 min., to w pewny momencie zacina i wyłącza ("gra TS3 przestała działać"). Usunęłam wszystkie mody i dodatki, przeinstalowałam grę, wgrałam najnowszą aktualizację, a problem pozostał.
Podaje parametry laptopa:
Processor Intel(R) Core(TM) i7-3612QM CPU @ 2.10GHz
Video Card 1 Intel(R) HD Graphics 4000
Video Card 2 AMD Radeon HD 7730M
Memory 6.1 GB
Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Miałam bardzo podobny problem. WYDAJE mi się, że chodzi o kartę graficzną - na tej zintegrowanej działa gra super, ale grafika jest gorsza. Spróbuj uruchomić na VC 1 (klikasz ppm na TS3.exe w katalogu Program Files > The Sims 3 > Game albo Bin nie pamiętam, ale wiesz o co chodzi?) i uruchamiasz z inną kartą graficzną)
Mi to się dzieje tak, że po jakimś czasie gry nagle simy mi się zacinają i nie ma innej opcji tylko włączyć menedżer zadań, wtedy pojawia mi się komunikat że simsy przestały działać . Macie jakieś propozycje jak tego uniknąć ?
Mój problem polega na tym że gdy chcę zapisać albo gdy mi się zatnie gra wyskakuje mi ten błąd:
http://iv.pl/images/89195410542731257372.jpg
Wcześniej jak grałam nie miałam z tym problemu wyskakiwał tylko na jakiś czas a teraz często ;/ może ktoś wie o co może chodzić robiłam reinstalke i znowu to samo ... nawet zaktualizowałam no najnowszej wersji 1.67.2 i tez nic :(
Kędziorek
11.02.2014, 13:08
Za mało miejsca na dysku? Albo pobrałaś jakieś wadliwe dodatki z internetu (jeśli tak to przenieś folder downloads w inne miejsce, no. na pulpit i wtedy zobacz). No i jak często zapisujesz grę?
Mam 41,2 GB wolnego miejsca , nie mam żadnych dodatków i zapisuje grę co jakieś 20 min . Zdarza się nawet że zapisuje się nieskończenie wiele i jak wracam do pulpitu nagle wyskakuje mi znowu ten sam błąd ;/
Naprawdę nikt nie wie ??
elianka, Twój komputer na pewno spełnia wymagania gry?
elianka - może spróbuj dodać grę do DEP. Tu jest poradnik anie_1981: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/622606.page
Nic nie pomogło nadal występuje ten sam błąd ;/
To w takim razie może przeinstalowanie gry coś zdziała?
coraline
18.02.2014, 15:26
kochani POMOCY! Dziś kilkakrotnie podczas próby zapisu pojawił mi się błąd 12. Mówię ok, trudno, zapisywałam jakieś pół godziny temu, niech stracę, spróbuję jeszcze raz a jak nie to wyłączę bez zapisu. No i spróbowałam kolejny raz... i teraz moja gra "wisi" podczas zapisywania od godziny -_- w dodatku w folderze Save's nie ma ŻADNEGO folderu z moim zapisem! Zresetowałabym kompa ale w takim wypadku wszystko zniknie, prawda? COOOOO robić?! ;(
Dlaczego w moich folderach nigdzie nie mogę znaleźć pliku LEGACY? Podobno to byłby dobry, właściwy zapis, czy coś. a nie mam pliku z takim rozszerzeniem... ;(
To w takim razie może przeinstalowanie gry coś zdziała?
Robiłam reinstalke i nic
elianka, a podaj parametry swojego komputera.
Windows 7 Ultimate 32-bit
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ (2 CPUs), ~2.9GHz
Ramy: 4 GB
DirectX 11
Grafika: GeForce GT 220
Faktycznie paramatry masz w porządku. W takim razie nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Ewentualnie sprawdź jeszcze to: http://support.microsoft.com/kb/303032/pl
Czyli nic już się nie da zrobić ?
A to, co wyżej poleciłam też nie pomogło?
Przegrzebałam ten temat trochę i Tobie też to radzę, i znalazłam jeszcze coś takiego: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1730874&postcount=307
Dobra jak na razie gra mi się nie wyłącza ale za to teraz mam inny problem ;/ .
Jak zapisuje grę to albo mi się przycina i nie chce się zapisać i wtedy zostaje tylko wyłączyć przez menedżer zadań albo wyskakuje błąd zapisu nr 12 ... Z tymi simsami to zawsze są jakieś błędy to z the sims 2 nie było takiego problemu ...
EDIT.Raczej nie pozbyłam się tego błędu przed chwilą znowu przycięła mi się gra i wyskoczył błąd , już nie wiem co robić ... Zauważyłam też że po takim wyłączeniu się gry pojawiają się jakieś pliki na samym dole:
http://iv.pl/images/84212216544616367973.png
Tu są rady na błąd zapisu nr 12:
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1779680&postcount=28
Jeszcze znalazłam to:
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1671532&postcount=271
i to: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1480094&postcount=183
Teraz kiedy biorę opcję zapisz jako to nie chcę się zapisać tzn. niekończące się zapisywanie i nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć menadżerem zadań wtedy dopiero pojawia się ten błąd że the sims 3 przestał działać ;/
Miałaś to w xcpt: DasmX86Dll.dll not found?
Wypakuj może najpierw na pulpit, a potem podmień w System32.
Poczytaj tu od mojego posta: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53547&page=30, ja też z tym miałam problemy.
Tak miałam . Podmienić się udało ale z tą komendą to mam problem:
http://iv.pl/images/40363200837277778489.png
Nie mam pojęcia co to.
Polecę jeszcze to:
Mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycję. Pobierz sobie (jak nie masz) CCleanera, wejdź w "Rejestr", w "Integralności rejestru" zaznacz "Brakujące pliki współdzielone DLL", potem przeskanuj i napraw problemy, może to coś da :)
PS.
Nie znaleziono żadnych problemów ;/
A uruchamiałaś grę jako Administrator? Może wtedy nie będzie się wyłączać?
Zawsze uruchamiam przez administratora
A i błąd zapisu nr 12 nadal występuje ;/
MultiGTAMISSION
23.02.2014, 13:46
Witam! Mam także problem z błędem zapisu 12 (bo od czego jest gra, żeby denerwować gracza) ale także gra się wyłącza w dowolnym momencie. Działo się tak również w CAS, jednak po przeinstalowaniu gry minęło. Posiadam oryginalną grę w Origin i kilka dodatków od EA do gry (Zwierzaki, Nie z tego świata, Cztery pory roku, Wym. Podróże, Skok w przyszłość i Rajska Wyspa). Co może być przyczyną? Spełniam raczej wymogi, bo nie zacina się gra, choć mam 32 bity (zapewne dlatego błąd 12). Da się coś z tym zrobić?
Przykład:
Byłem w pracy moim Simem, patrzyłem na budynek, odwiedził mnie pan w paski kradnący rzeczy. Była opcja, by to zobaczyć. Wtedy gra się zacięła. Około 1/2 minuty tak stało i wyrzuciło mnie do pulpitu i gra się wyłączyła (Program The Sims 3 przestał działać).
Moja wstępna hipoteza:
Błąd stoi po stronie otoczenia z dodatku do gry, bo w ogóle nie gram w Sunset Valley. Czy to może być tego przyczyna?
elianka - w takim razie naprawdę brak mi już pomysłów:( Na pocieszenie dodam, że u mnie też pojawił sie błąd zapisu nr 12 i postaram się go rozwiązać - jak mi się uda, napiszę co mi pomogło.
MultiGTAMISSION - zastosuj się do rad, jakie udzieliłam eliance (przeczytaj kilka postów wstecz). Może któryś z nich Ci pomoże. To, że grasz w innym świecie, niż Sunset nie ma znaczenia.
Nie wiem co się z tą grą zrobiło na początku normalnie grałam nie wyłączała się tylko ten błąd z zapisem mi wyskakiwał co jakiś czas ale chociaż można było zagrać a teraz po 30 min , 1 godz albo mniej wyłącza się , nawet nie raz znikają ludzie , słychać tylko jak rozmawiają a ludzi nie widać ;/
Jak się nie da naprawić to trudno już i tak dzięki za pomoc Searle ;)
Jeszcze jedno jak naprawić albo zaktualizować pliki programem Sims 3 Repair Utility i gdzie go umieścić ?
coraline
26.02.2014, 16:59
Mam pewien głupi, dziwny i w ogóle bezsensowny problem. Ponieważ moja gra często wyrzucała mi błąd zapisu 12, tak jak poradzili mi inni użytkownicy w tym temacie, podmieniłam miasta na ściągnięte z modthesims. I niestety, gdy teraz wybrałam się z moimi ulubieńcami na studia odkryłam, że nie mam żadnych uniwersyteckich budynków! Przez co z dwóch simów tylko jeden ma plan zajęć, i to tylko jedne zajęcia w tygodniu (bo odbywające się w Komiksach Krzyśka).Przywrócenie oryginalnej okolicy studenckiej nic nie pomogło, w miejscu głównych budynków nadal zieją zielone dziury... Jeśli macie jakiś pomysł, pomóżcie proszę, bo nie bardzo wiem co robić ;x tu link do pobranej zamiennej okolicy: http://www.modthesims.info/download.php?t=517886. Zanim podmieniłam okolicę, moi simowie normalnie studiowali (no, ale przez głupi błąd zapisu już ich nie ma). Teraz wygląda to tak:
fotka na tle budynku którego nie ma:
http://www.fileswap.com/dl/VRk9ro0Oz7/
i widok okolicy:
http://www.fileswap.com/dl/7DnYkcTz4s/
Ludki nie wiem już co robić, mam dość, myślę o przeinstalowaniu dodatku Na studiach ale czy to coś da... Pomocy, proszę!
kacperprze
26.02.2014, 17:59
Wydaje mi się że coś stało się z plikami budowli w studenckim miasteczku,
Przywróć na stałe oryginalną okolice :)
czy tak jest na każdym zapisie?
Jeśli tak to zmień nazwę folderu The sims 3 w moich dokumentach na jakąś inną.
Czy błąd nadal występuje? Jeśli tak to spróbuj przeinstalować Studenckie życie. :) Może to pomoże jak nie to nie wiem.
Ja w swojej grze podmieniałem tylko okolice mieszkalne. Występują jeszcze u ciebie błędy zapisu, jeśli tak to mam pewną skuteczną rade, która niweluje całkowicie błąd zapisu 12 (przynajmniej u mnie) :)
Występują jeszcze u ciebie błędy zapisu, jeśli tak to mam pewną skuteczną rade, która niweluje całkowicie błąd zapisu 12 (przynajmniej u mnie) :)
Podziel się tym :) - wielu ma taki problem.
kacperprze
26.02.2014, 20:33
Musisz mieć system 32bit i co najmniej 3gb ramu i pogrzebać trochę w systemie (ale nic się nie trzeba bać) ja znalazłem ten sposób dzięki crash log analyzerowi, na angielskiej wiki przetłumaczyłem, wykonałem i zadziałało :) później trochę posiedziałem na głównym forum i znalazłem ten sam sposób tylko od razu po Polsku :) Dodam jeszcze przed napisaniem, że u siebie testowałem tylko na Viste, ale myślę, że na 7 będzie podobnie :)
Najpierw jeszcze sprawdź czy masz napewno wymaganą ilość pamięci
Otwórz start w wyszukiwaniu wpisz dxdiag i zatwierdź powinien otworzyć się program poszukaj pamięć jeśli masz tyle ile wymaga ta operacja czyli 3072 to możesz kontynuować. (ja miałem tylko 3070 i także kontynuowałem)
1.Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora
Otwórz start
Otwórz programy
Otwórz folder akcesoria
Kliknij prawym przyciskiem na wierszu poleceń i wybierz uruchom jako administrator
2.Wpisz odpowiednią dla swojej ilości ramu komendę i kliknij enter
Jeśli masz 3072 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 2560
Jeśli masz 4096 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072
3.Zamknij wiersz poleceń i zresetuj komputer.
Powinno działać :)
Mam nadzieje, że komuś to pomoże a nie zaszkodzi, mi na razie tylko pomogło, komputer wydaje mi się, że chodzi szybciej, a simsy ani razu od tego czasu nie wywaliły ani nie wyskoczył przeklęty błąd zapisu 12 :) Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)
I co pomógł komuś ten sposób wyżej na błąd 12 ??
coraline
27.02.2014, 17:04
Przywróciłam oryginalną okolicę, niestety nic to nie dało. Zmieniałam nazwę folderu żeby gra utworzyła czysty i nadal to samo... Spróbuję na innym zapisie, chociaż boję się, bo jeśli okaże się, że to tylko na tym... to przestanę grać w simsy, bo przez błąd 12 to już moje 3 podejście do stworzenia wymarzonej rodzinki, no po prostu bym wyszła z siebie i stanęła obok chyba ;x Błąd zapisu czasem się zdarzy ale to mega rzadko już, jak mnie znów zacznie tak irytować to będę sprawdzać wszystkie wypisane tu wyżej metody :)
kacperprze
27.02.2014, 18:52
Coraline, spróbuj na tym innym zapisie, jeśli nadal będzie to samo to przeinstaluj grę :) trzymam kciuki :)
Mnie ten sposób nie pomoże, bo mam Xp i 2 GB RAMu.
kacperprze
27.02.2014, 20:05
Mnie ten sposób nie pomoże. bo mam Xp i 2 GB RAMu.
Coś tam pisało o xp (jednak ja wole się za to nie brać mam to sprawdzone tylko na viście) ale i tak wymaga 3gb ram wiec nic z tego.
Jak na razie gra się nie wyłącza ani nie występuje błąd zapisu 12 , nie wiem co mi pomogło czy oczyszczenie komputera z kurzu czy sposób kacperprze bo zrobiłam to i to ;)
Wszystko by było super ale po jakimś czasie grania simy zaczęły się przycinać i co zapis to jest o 1 min więcej zapisywania jak na razie było 7 min ;/ może macie jakiś sposób na to ?
kacperprze
01.03.2014, 19:53
To gratki z powodu pozbycia się zmory :D
co do przycinania, to występuje ono po dłuższej rozgrywce? Jeśli tak to jak już jest to nie do zniesienia to wyłącz grę i włącz, a jeśli cały czas to poszperaj w opcjach grafiki i zmniejsz je :)
Co do zapisywania, wszystko zależy od tego w jakim jesteś mieście i ile posiadasz obiektów CC (Ja nie posiadam nic i gra zapisuje się około 2 min)
Postaraj się zresetować miasto master controlerem jak nie będziesz wiedziała jak to postaram się wytłumaczyć, bo może wiesz i niepotrzebnie będę pisał. Jutro postaram się ci napisać jeszcze jeden sposób czyszczenia save, ale to dopiero jak wejde na komputer na którym mam simsy :)
Co do zapisywania, wszystko zależy od tego w jakim jesteś mieście i ile posiadasz obiektów CC (Ja nie posiadam nic i gra zapisuje się około 2 min)
Ja bym powiedziała, że to raczej kwestia wydajności komputera, bo zwykle gram na miastach ze Store, w folderach Downloads i Mods łącznie chyba będę miała z 6-7GB CC i modów, a gra zapisuje mi się poniżej minuty.
Jeśli chodzi o grafikę to jej nie zmniejszę bo wtedy obraz jest taki lekko rozmyty ;/ a dodatków nie pobierałam, a co do tego master controller mógłbyś podać stronę gdzie mogłabym go pobrać bo nie mogę go znaleźć.
kacperprze
01.03.2014, 21:07
http://nraas.wikispaces.com/MasterController
polecam jeszcze dodatek integration, w którym można zablokować pokazywanie wszystkich strojów w CAS, co przyśpiesza jego ładowanie :)
followleajo
21.03.2014, 08:29
Cześć wszystkim, sorrki za "odgrzewanie tematu" po raz kolejny, ale przekopałam się przez prawie wszystkie posty i nie znalazłam odpowiedzi na mój problem.
Zaczęło się od tego, że gra nie chciała się włączyć, w ogóle, nic nada. Wyskakiwał ciemny ekran, ale pozostawały białe paski, jakby z widocznych folderów, a po chwili wywalało mnie do pulpitu. Usunęłam całą grę, wszystkie mody i dodatki i czekała mnie ponowna instalacja wszystkiego.. I gra się włącza, ale pierwszy problem pojawia się gdy chcę zmienić rozdzielczość bądź dostosować inne opcje. Część z nich jest "szara" i nie mogę w nie kliknąć, a co do rozdzielczości, klikam i po chwili jakby "przerzuca" mi ekran, słychać, że pojawił się komunikat o potwierdzeniu zmian, ale go nie widzę i nie mogę zatwierdzić, więc po chwili ekran wraca do 4:3 i na tym koniec. Pomyślałam, że zmienię już w mieście, w grze, ale tu pojawia się kolejna niespodzianka, ponieważ gra się ładuję chwilę i wyrzuca mnie do pulpitu. Pojawia się komunikat o tym, że wystąpił problem i windows postara się go rozwiązać i koniec. Za każdym razem tak się dzieje i nic nie mogę na to poradzić, a skończyły mi się pomysły. Zaktualizowałam do wersji 1.63, (gra jest nieoryginalna, przyznaję bez bicia, aczkolwiek wcześniej śmigała bez zarzutu, do czasu). Mam Windows 8 i właściwie nowy laptop, nie ma nawet roku. Miejsca mam wystarczająco i nawet więcej. Ktoś coś? Zlituje się? Co zrobić? :(
wercia0921
16.05.2014, 09:34
Witam!
Mam w sumie spory problem dotyczący tworzenia rodziny! Chodzi mi o to, że przy tworzeniu sima po jakimś czasie gra mi się a w sumie laptop w pewnym sensie się wyłącza z możliwością (lub nie) przywrócenia gry, oczywiście czasem nie i wtedy wyskakuje, że aplikacja zostanie zatrzymania i przy tym błąd.
Problem zaczął się, gdy kupiłam własny dodatek Cztery Pory Roku, wcześniej miałam pożyczony od koleżanki (razem z Nie Z Tego Świata) i mi działało wszystko, jak należy. Oczywiście pierworodnie po zaczęciu gry z kupioną płytą zaczęły się ścinki (olałam je, ponieważ już miałam), lecz one minęły, to potem przybyły minimalizacje (czasem przez jakieś reklamy w internecie), ale one też minęły. To też po 1 dniu gry zaczął się ten cholerny problem z tym wyłączaniem! Co najdziwniejsze przy korzystaniu z kodu testingcheatenabled true i zmienianiu dowolnego sima w aplikacji Stwórz Sima, gra się nie wyłączała, może to przez to, że korzystanie było nie najdłuższe, jednak simów było kilka, bo mi nie odpowiadały ich wyglądy.
Posiadam laptop HP Pavilion G Series (3 lata) a no i przy tym wyłączeniu gasił się ekran a ten przycisk od internetu był na biało (włączony), lub nawet na czerwono (wyłączony) a przycisk do włączania komputera się świecił albo gasł (wtedy sama musiałam wyłączać.)
Posiadanie dodatki:
- Zwierzaki (mój)
- Pokolenia (mój)
- Po Zmroku (mój)
- Nie Z Tego Świata (koleżanki)
- Cztery Pory Roku (płyta, którą instalowałam jest koleżanki a ta z której korzystam moja)
WSZYSTKIE KUPIONE!
Dane Systemowe:
System Windows 7 Home Premium, 64-bit (61., Wbudowane 7601)
Wolne miejsce na komputerze, dysk C: 441 GB (zajęte 347 GB)
Laptop: HP Pavillion G6 Notebook PC
Pamięć: 4096MB RAM
Wersja DirectX: DirectX 11
wercia, a grałaś z wyłaczonym Interentem? Może jakieś aktualizacje to powodują?
Blacky_21
03.07.2014, 16:31
Witam
mam pewien problem mianowicie :
po instalacji TS3 Zwierzaki gra wyłącza się kiedy chcę zagrać rodzinką [po CAS] , dzieje się tak tylko jak mam zainstalowane Zwierzaki :( jest na to jakiś sposób ?
Poradnik na blogu anie_1981 nie pomaga :(
__________________________________________________ _________________
Nie działa , znowu :|
Blacky_21 masz najnowszą aktualizację?
Blacky_21
08.07.2014, 08:05
tak , ale po odinstalowaniu Zwierzaków , działa normalnie .
myślę że wyłączała się przez to że było za mało pamięci wirtualnej
kubazuch
26.07.2014, 19:58
Ja mam znowu taki kłopot: Odpalam grę (czystą) i gram sobie 5 min i mi się nagle wyłącza. Z góry dziękuję za pomoc.
Ps: Mam najnowszy update.
Ja mam dwa konta na kompie i na jednym mi sie wyłącza a na drugim wszytko ładnie chodzi :/ Co moge z tym zrobić ?
Blacky_21
30.08.2014, 18:11
i znowu próbowałem na różne sposoby tak czy siak po instalacji Zwierzaków gra się wyłącza Oo.oO
Weraxera
07.11.2014, 18:37
U mnie jest tak, że po nw 15 min gry wywala na pulpit i jest okno 'program the sims 3 przestal dzialac' Chce powrócić do grania w 3 więc szukam pomocy. A wszystko to zaczeło sie 24 grudnia 2012 kiedy zainstalowałam CPR.
wercia0921
13.11.2014, 18:16
wercia, a grałaś z wyłaczonym Interentem? Może jakieś aktualizacje to powodują?
Dziękuję za próbę pomocy, kiedykolwiek to było, nie wiem, bo nie wchodziłam.
Okazało się, że to wszystko przez przegrzewanie się laptopa. :noexpression:
Jako iż problem nadal występuje.
Zwykły zakup podstawki chłodzącej zapewne polepszy możliwość gry, zobaczę, jak mi ją dostarczą.
Gra nie wyłącza się przy samym tworzeniu simów, jednak nie będę edytować tam tej wypowiedzi.
I tak dziękuję :smile:
Po około 30 minutach grania w The Sims 3 wszystko się zawiesza i gra bez zapisu wyłącza się.:cry: Na pulpicie wyświetla mi się okno ,,Program The Sims 3 przestał działać''. Myślałam, że gra zacina się dlatego, że mam dużo dodatków, ale jak zaczęłam grać w The Sims 4 miałam tak samo.
Wy też tak macie? Wiecie co z tym zrobić?
PS. Nie pobierałam żadnych rzeczy z internetu do gry i mam aktualne wersje gry.
A mi gra zaczęła się wyłączać odkąd zaadoptowałam psa ze schroniska.. Co mam zrobić ? ;(
oluchna89
03.10.2016, 14:43
Moja gra wyłącza się za kazdym razem jak chce jechać na wakacje czy udać się na studia. Jak zmieniam otoczenie sima to już mam po grze.Możecie pomóc?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.