PDA

Zobacz pełną wersję : wiele rzeczy w jednym miejscu czyli BUDOWANIE

Krzykaczus_Pospolitus
05.01.2010, 16:24
No dobra, przeszukałam dział 'Poradniki' i nie znalazłam. Chodzi o to, że chcę w jednej takiej 'kratce' ustawic kilka rzcezy, bo nawet malutkie obiekty zajmuja cała kratke i nie moge nic wiecej tam wstawic.
wlaczylam moveobject on ale w tej kratce tak jedno na drugie mi daje.

zelkam
05.01.2010, 16:28
Wpisujesz kod "boolProp snapObjectsToGrid false ( jak chcesz włączyć to FALSE, tak już jest w tym kodzie) i do tego wpisz nowy " move_objects on
Wtedy po użyciu 1 kodu normalnie ignorujesz kratki i możesz ustawiać blisko siebie rzeczy :> A jeśli chcesz postawić wiele rzeczy na np. biurku, pobierz OMSP ( znajdziesz w szukajce )

Krzykaczus_Pospolitus
06.01.2010, 16:14
Dzięki bardzo zelkuś.
A jak wyłączyć ten kod? Bo po wpisaniu gdy wstawiam okno, to nie ma szyby, tylko rama i ściana;/.

Jeszcze jedno: jak obsługuje się ten OMSP?

zelkam
06.01.2010, 18:07
wyłączasz wpisując zamiast false, to true
omsp znajdziesz w kategorii...stoły,stloki itp. ( no nie pamiętam ;x) i w kategorii rózne
masz tam takie bloczki
są one w dwóch kolorach - widocznym i przezroczystym
wpisujesz ten kod boolProp snap(..), move_objects on i ustawiasz bloczek pod stołem, część bloczka powinna wystawać nad, z resztą są podpisane co do czego
gdy weźmiesz miejsce, w którym chcesz postawić, to zmienisz kolor na przezroczysty i stawiasz rzecz ;)

Krzykaczus_Pospolitus
06.01.2010, 20:55
Ej, do tej pory z tym boolProp snapObjectsToGrid false byo wszystko dobrze, fajnie, po jak gdyby pomijało te kratki, ale gdy sciagnelam OMSP to juz tak nie jest;/
probowałam wpisywac kilka razy ale bez, skutku, nadal moge ustawiac rzczy tak jak w kratkach a nie jak chce.

edit: o jeszcze cos:O.
właczyłam na chwile tryb zycia i pojawiła sie cyganka. po chwili te jej komunikaty (witaj itd.) zaczely pojawiac siem jeden za drugim. bylo ich kilkanascie i wylaczylam gre. caly czas pojawiaja sie nowe.
zrobiłam screena. widac na dole, ze jest taki sam komunikat i za chwile na gorze pojawi sie nastepny. jest to blad gry i mysle ze spowodowany tym moim eksperymetnowaniem z kodami.
za pomoca boolpropa i force error usunelam cyganke, ale komunikaty pojawiaja sie jak szalone:
http://i50.************/s1241u.jpg

avenly
06.01.2010, 21:28
może coś źle wpisujesz? OMSP normalnie można ustawiać na tym kodzie, bez kratek.

Krzykaczus_Pospolitus
06.01.2010, 21:49
no wlasnie, to omsp musze z kratkami a to w ogole mi nie pasuje.

ten kod nie działa teraz, znowu musze ustawiac tak, jak są kratki;/.

Aisha_91
08.01.2010, 09:37
Niestety mam ten sam problem. Biore stolik, daje na niego ten niewidoczny bloczek wpisuje kody i nic.. moge polozycz na niego kilka rzeczy, ale nie da sie kolo siebie tylko te rzeczy sa na sobie.. (po kratkach)

Ktos wie czemu tak sie dzieje ?

Searle
23.03.2010, 14:34
Znalazłam coś takiego:
http://www.modthesims.info/download.php?t=295062

Może Wam się przyda.