Zobacz pełną wersję : Rodzina Ćwir
Bez zbędnych wstępów mówię, że po prostu chciałem sprawdzić się jakoś reżyser simowych filmów :D
Gatunek: Serial-Obyczajowy
Montaż Pinnacle Video Studio i Windows Movie Maker
Zobacz Zwiastun! (http://www.youtube.com/watch?v=_Vs8fIBt2MM)
Odcinek 1! (http://www.youtube.com/watch?v=FN1tG9QBaxw)
Proszę o jak najbardziej konstruktywną krytykę i powiedźcie mi co jest nie tak :) Dziękuję :)
Invidia Semper
10.01.2010, 17:52
Kompletnie nie znam się na VS
ale historia podoba mi się
w przeciwieństwie do wykonania- jest strasznie sztuczne i jeszcze ten lektor
ale zdaję sobie sprawę, że inaczej się tego chyba nie da rozegrać
dlatego czekam na rozwój akcji:)
Muszę powiedzieć, że użycie Ivony [w dodatku w wersji bez "u"] w "roli" lektora nie jest najlepszym pomysłem. Już lepiej gdybyś dodawał napisy.
A co do samej akcji... Sławni ze swego majątku Ćwirowie wylądowali na bruku, a stary Mortimer zadaje się "z tamtymi typkami"? To brzmi jakoś nierealnie. No i nieco inaczej wyobrażałam sobie relacje ojciec-córka w domu Ćwirów.
No i jak już pisała Invidia dość sztuczne wykonanie.
Kyrie elejson. Przeraziłeś mnie tym vs. Lepiej napisz kontynuację Niepokornych, bo pisanie lepiej Ci idzie niż kręcenie filmów.
dobra, jesli robisz to na serio, to za bardzo mi sie nie podoba, sztuczne i takie jakies... nijakie, wlasciwie nic specjalnego sie nie dzieje. i ten lektor - jakos wyjatkowo mnie razi.
jesli ma to byc komedia/parodia/..., to wyszlo naprawde fajne! ;D usmialam sie z tekstow mortimera w stylu "chodzcie zobaczyc wychodek" albo "ty to umiesz tylko zrec, srac i chodzic na zakupy" - tu ivona i cala ta dretwosc sprawila, ze zabrzmialo to podwojnie zabawnie itd.
wiec sama nie wiem, z jednej strony jest nudne, ale z drugiej smieszne (choc nie wiem, czy takie bylo twoje zamierzenie). niestety film stanal na ok. 3 minucie i ani mysli ruszyc, wiec nie widzialam do konca, ale mimo to chcialam sie wypowiedziec.
Sherlock
10.01.2010, 19:25
Wybacz, ale nie podoba mi się ._. Zdecydowanie lepiej idzie ci pisanie ;]
Dziękuję za komentarze :) Tak jak mówiłem- chciałem sprawdzić samego siebie ;)
Jeszcze nie wiem czy nakręcę kiedykolwiek kolejny odcinek (raczej nie:D) no ale mam tą satysfakcję że próbowałem (a co! Raz się żyje! :))
Niet- tak, tak raczej miało mieć charakter taki humorystyczny, a nawet sztuczny... nie wiem jak to określić :D
Pozdrawiam wszystkich! :D (nie wiem co mnie naszło że jestem w takim dobrym humorze :D)
Też nie znam się na videostory, ale muszę przyznać, że jest kilka nieścisłowści.
Lektor mnie strasznie wkurza, bo mówi tak sztucznie i nie widziałam jeszcze żeby ktoś był tak chamski dla człownka swojej rodziny! (Mówię tu o Mortimerze i Kasandrze.) Historia niby nie jest zła (dobry pomysł z porwaniem Aleksandra).
A i przypomniało mi się coś jeszcze:
"-Przeciez wygrałam w lotto.
-A no tak. Zapomniałam."
Jak takie coś można zapomnieć? No chyba że o tym nie wiedziała i tak tylko powiedziała: Aaa zapomniałam.
:) Mam nadzieję, że akcja się rozwinie...
Mnie tam się nie podoba
Ani razu się chociażby nie uśmiechnęłam
Szczerze mówiąc nie bardzo mi się spodobał. Twarze są strasznie plastikowe. Po dubbingu widać, że robiłeś go w Ivonie i trochę nie fajnie to wyszło. Ujęcia nie są złe, ale nic poza tym. :(
Charionette
13.01.2010, 18:37
"Chodźcie zobaczyć wychodek" :D
Więc tak dialogi są super wyczesane. Może jestem dziwna, ale śmiałam się jak głupia :P. Wykonanie też niczego sobie, odpowiednie piosenki... Ale ta Ivona mnie dobija. Lepiej by chyba było czytać te dialogi...
A ja z chęcią zobaczę kolejny odcinek. I przyznaj się :P vs robi się szybciej, bo nie trzeba wymyślać opisów hę? :P:D
Bezimienna
15.01.2010, 16:53
nigdy nie nawidziłam tego lektora z Expres Ivo. zawsze jak oglądałam filmy to go wyłączałam :P
Nie podoba mi się, wolę napisy, naprawdę. I akcja taka trochę ten teges... wymyślona fajnie ale źle zrealizowana :(
The FerG
16.01.2010, 11:06
A mi sie podoba ,wiadomo że z odcinka na odcinek bedzie duzo lepiej.
Jak na pierwszy odcinek jest fajny ^^
Nie koncz bo chce zobaczyc co sie dalej stanie! :< xddd
Edit:
A...jedno co mnie strasznie wkurza w tym to ze gadaja ciagle do siebie po imionach xd
A mnie się bardzo podoba. Może dlatego, że sam bym takiego nie potrafił zrobić ;).
KissForYou
28.02.2010, 08:35
Też mi się podoba :) Bez Ivony byłoby o wiele lepiej. Chętnie obejrzałabym c.d.
Charionette
28.02.2010, 10:32
Gio będą kolejne odcinki, czy już zapomniałeś o swoim dziele??
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.