PDA

Zobacz pełną wersję : Warsztat

inoue
31.01.2010, 10:48
hm, nie wiem czy w dobrym dziale piszę tego posta, ale wydaje mi się że jest ok. W każdym razie, chciałam spróbować swoich sił w zrobieniu własnych ust/makijażu dla moich simoludków, a nie mogę włączyć warsztatu. Simsy 2 działają bez zarzutu a warsztat po prostu nie chce się włączyć. Na jakąś sekundę, dwie, kursor zmienia się na ten "wczytujący" ale nic się nie dzieje, nie wyskakuje żaden komunikat, nic. Co może być tego przyczyną? : (

Björk
31.01.2010, 14:02
A spróbuj uruchomić go z takiej lokalizacji: C:\Program Files\EA GAMES\Najnowszy zainstalowany dodatek\CSBin i plik TS2BodyShop.exe, bo czasami nie uaktualnia tych skrótów ;)

Vanitas
31.01.2010, 14:15
Ja słyszałem, że nie nalezy uruchamiać z akcesorii. Może to jest powod? Odpalaj z najnowszego dodatku.

inoue
31.01.2010, 15:36
Już tak próbowałam i nic : (

Björk
31.01.2010, 15:42
Odinstaluj ostatni dodatek/akcesoria i zainstaluj ponownie?
Może się naprawi...
Albo zainstaluj Warsztat z płyty...
W sensie - "napraw instalację", czy coś takiego - zaraz sprawdzę, czy tak się da i zedytuję posta...

Niestety, nie widzę na płycie osobnego pliku z instalacją warsztatu...

inoue
31.01.2010, 15:52
Trochę średnio mi się widzi odinstalowywanie OŻ, skasują mi sie ulubione rodzinki siedzące w apartamentach.. Mimo wszystko dzięki bardzo( :* ), pozostaje mi chyba robienie ciuchów u koleżanek ; )
można zamknąć : )

Björk
31.01.2010, 16:12
NIE!!!!!!!!!!

Przenieś na czas odinstalowania folder EA Games z Moje Dokumenty na pulpit np., albo zmień mu nazwę np. na XXX, albo inną głupią :)
Wtedy podczas odinstalowania, nie zostanie on usunięty.
A po instalacji przywróć do stanu/nazwy poprzedniej i będziesz miała rodzinki :)

inoue
31.01.2010, 16:18
o.. Dzięki Björk, spróbuję tak zrobić : )

Anique
19.05.2010, 17:27
Pozwolę sobie wykorzystać ten temat do pytania w sprawie swojego warsztatu. Mi też się nie chce otwierać, ale to przebiega jakoś inaczej. Otóż pojawia się komunikat:
http://img541.imageshack.us/img541/7499/errort.png
No i co robić?
Proszę, tylko nie odinstalowanie i ponowna instalacja...
Może jest jakiś inny sposób.
[A tak w nawiasie: Mam windows 7]

rudzielec
20.05.2010, 10:38
na windows 7 chodzą Ci simsy? :O
z tego komunikatu wynika że karta graficzna napotkała błąd i ten błąd oznacza problem właśnie z grafiką, a dokładniej z Direct3D, przeinstaluj Direct na najnowszego lub ściągnij jakieś sterowniki do karty graficznej.. może być po prostu tak że masz za słabą karte graficzną i niestety warsztaciku nie odpalisz..

Anique
20.05.2010, 13:09
Ale jeśli załóżmy mam słabą kartę graficzną, to w grze też powinny pojawiać się jakieś błędy, a gra działa poprawnie. :|

rudzielec
20.05.2010, 19:34
Hmm... a dużo masz dodatków? (chodzi mi o ciuchy,makijaż, itp.) bo to może wpływać na to że warsztat Ci się nie chce odpalać, po prostu może obciążać karte graficzną zbyt mocno i występuje błąd.
Być może jest tak że to wina systemu który blokuje Ci aplikacje z warsztatem, spróbuj ściągnąć sterowniki najnowsze do karty z neta, na pewno są darmowe,myśle że to powinno rozwiązać problem,jeśli nie to będziemy myśleć dalej :P

Anique
20.05.2010, 19:36
Ok. Zanim je (tzn. sterowniki) jeszcze ściągnę, sprawdzę, jak działa bez dodatków z internetu.
Dzięki.

Ada6
22.05.2010, 20:39
Skorzystam z tego tematu bo parę dodatków mi nie działa a chciałam je usunąć w warsztacie może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ?? szukałam ale nie znalazłam ;/ jak coś to mi działa warsztat czas wolny . Zgóry dzięki ;)

Anique
22.05.2010, 21:18
Sprawdziłam. Bez dodatków tez nie działa. Muszę jednak ściągnąć te sterowniki. :/

Do Ada6:
Dwa razy napisałaś to samo? http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=55847

Coco
23.05.2010, 12:23
Tak jak wyżej. Może Twój komputer nie spełnia wymagań, czy nie do końca się zainstalował, bo jeśli miałabyś uruchomioną grę lub otwarte np. 2 okna warsztatu wyskoczyłby Ci komunikat.

Ada6
23.05.2010, 14:27
Może lepiej byś napisał jak a nie ....

rudzielec
24.05.2010, 13:42
Sprawdziłam. Bez dodatków tez nie działa. Muszę jednak ściągnąć te sterowniki. :/

jak zainstalujesz te sterowniki to daj znać czy warsztat działa :)

do Ada6: zerknij do tematu który założyłaś już Ci tam odpowiedziałam.

Anique
24.05.2010, 14:38
Kurczę, nigdzie nie mogę znaleźć tych sterowników...

Karta:
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family

Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś pomógł mi znaleźć te sterowniki do ściągnięcia.

EDIT: Nieaktualne. Dziękuję.