PDA

Zobacz pełną wersję : Który katalog w grze do czego?

Rademenes_
31.01.2010, 18:18
Witajcie,

jestem po reinstalce TS2 i mam problem. Gdy wkleiłam całą kopię zapasową w Dokumenty, folder EA Games (gram na Viście) gra w ogóle nie chciała się uruchomić. Odinstalowałam ostatni epizod i zainstalowałam na nowo. Zaczęłam na nowo wklejać katalogi z kopii zapasowej - pojedynczo. Tylko zastanawiam się, do których się ograniczyć - wydaje mi się, że najbardziej istotne będą: Collections, Download, LotCatalog (?), Neighborhood i SCTerrains.

Czy powinnam skopiować któryś jeszcze?

Proszę o wyjaśnienie, który katalog co zawiera.

Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam, jeśli powtórzyłam pytanie-szukałam, ale nie znalazłam.

Björk
01.02.2010, 00:39
Cameras - pliki ustawienia kamery w grze - zbędne.
Collection - kolekcje, czyli posortowane meble (te maxistowskie i te zrobione przez Ciebie) - zbędne.
Config - pliki z ustawieniami kodów (np. możesz modyfikować, że kod na kasę będzie brzmiał "kasa", a nie "motherlode") i ogólnie Twoje ustawienia.
Downloads - zawartość zmodyfikowana, ściagana z netu - ale to ona może powodować błędy.
HTTP Catche - zbędne
Locked Bins - zbędne
Logs - logi błędów - zbędne
Lot Catalog - Domy w skrzyni rodzin - zbędne/chyba, że Ci na tym zależy, bo masz tam swoje, a nie masz już wersji instalacyjnych/
Movies - nagrane filmy z gry
Music - wrzucona przez Ciebie muzyka, ale też zapisy stacji radiowych i ustawienia, które piosenki ma odtwarzać.
Neighborhoods - otoczenia, to jest ważne, bo tu znajdują się wszystkie rodzinki i całe miasta.
Packaged Lots - spakowane w grze domy w wersji instalacyjnej.
Paitings - obrazy, które Twoi simowie mogą malować w grze.
PetBreeds - rasy zwierzaków.
PetCoats - kolory sierści dla zwierzaków.
Projects - pliki robocze z Warsztatu, czyli mapy bitowe, tekstury.
Saved Sims - spakowani simowie z Warsztatu.
SC4Terrains - tereny okolic, jeżeli nie wgrywasz swoich, to nie musisz podmieniać.
Storytelling - zdjęcia i historie z gry.
Teleport - pliki zawartości zmodyfikowanej /np. pobrane z netu domy/ zainstalowane.
Tumbnails

Co podmienisz zależy od Ciebie :)

Rademenes_
04.02.2010, 07:35
Dziękuję pięknie :)

akrobatka
07.02.2010, 16:53
Słuchajcie, mam zajnstalowane SIMS 2 i ZWIERZAKI, wszystko dziala pieknie ....
ale
mimo meshy, cepa itd dodatki nie sa widoczne w grze (same SIMS 2) nawet po Ntym uruchomieniu. Gdy doinstalowalam ZWIERZAKI, wystapil blad w wczytywaniu rodziny (mozna czekac w nieskonczonosc i i tak to nic nie da)
Po wykasowaniu dodatkow , wszystko dziala poprawnie.
Zauwazylam , ze dzialaja mi dodatki wklejone w folder :
C/..../EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\Terrain (ale tylko te ktore swoja nazwe zaczynaja od nazwy folderu)
Mam wiec do was pytanie a wlasciwie wielkie POMOCY ;)
chcialabym prosic was zebyscie powiedzieli mi jakie dodatki (a moze nawet z jakich www) gdzie wkleic :)
oto moje foldery (nic nie zmienialam po instalacji gry)
Catalog
Config
CSConfig
Effects
GlobalLots
Lighting
Light
Locale
LotTemples
Materials
Movies
NeighborhoodTemple
Objects (myslalam zeby wrzycic wszystkie tutaj, ale niestety takze nie dziala)
Sims3D
Sound
Terrain
Text
Tutorial
UI
UsedData
Wants

Jesli ktos zna odpowiedz o co chodzi , bede wdzieczna za kazda wskazowke
Pozdrawiam Was :)

P.S. Zgodnie z instrukcja, dodatki probowalam dodac do folderu Downloads tam gdzie zainstalowana zostala podstawowa wesja SIMS 2. Tak wiec folder Downloads w zadnej lokalicaji niestety odpada :(

Rademenes_
07.02.2010, 19:21
Pobrane z internetu dodatki musisz skopiować i wkleić przede wszystkim do folderu Downloads - zgodnie z tematem http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35186 - tutaj jest wszystko ładnie opisane.
Nie do folderu z grą! Folderu Download szukaj bodajże w Moich dokumentach - dla Windows XP. Później EA Games/The Sims 2/Download.
W poprzednim poście masz napisane, jakie powinny być foldery i za co odpowiadają. Jeśli nie będzie Download, możesz utworzyć go sama.

A może nie być widać pobranych, ponieważ nie masz wszystkich epizodów do TS2, czyli widzieć będziesz tylko te, które "współgrają" ze Zwierzakami.

A ja nadal mam problem z uruchomieniem gry - uruchomiła się 2x i cisza. Znów reinstalka mnie czeka ;|.

akrobatka
07.02.2010, 20:23
Rademenes_ dales mi zlotą wskazowke, nie wiedzialam ze oprocz foldderow przy zainstalwoanej grze jest jeszcze eagames w moje dokumenty;/
myslalam ze ludzie tam instaluja gre i dlatego tak pisze (bo mam windows 7, moglo sie roznic)
ale jestem blondyna czasami wrrr
dzieki i ide sprawdzic czy dziala :)

Rademenes_
08.02.2010, 18:50
Mam nadzieję, że działa :).

Chociaż dla Windows 7 lokalizacja pliku Downloads będzie pewnie inna-jak w przypadku Windows Vista-Start/Dokumenty/EA Games/Downloads.

akrobatka
09.02.2010, 00:25
hm, u mnie w moich dokumentach/ea games/ jest download juz utworzony, ale niestety :( po wrzuceniu dodatkow , zwierzaki nie wczytuja rodzin, tworzenia rodzin, budowy domow. czyli jednym slowem nie mozna grac :/
eh juz naprawde nie wiem co robic! nie wczytuja sie nawet po segregacji dodatkow w tych pozostalych katalogach :/ (CEP jest)
Mysle ze to moze byc wina windowsa 7, dlatego jesli ktos wie cos na temat poprawnego funkcjonowania simsow w tym systemie, wolam o pomoc :) !

Mizia
09.02.2010, 05:36
Nie sądzę żeby to była wina systemu. Ja mam Windowsa 7 - zainstalowaną podstawkę + wszystkie dodatki (główne, bo mini-packów z akcesoriami nie mam), dodatkowo jakieś 1 GB dodatków z internetu i gra śmiga aż miło. Przychodzi mi do głowy tylko fakt że może nie masz oryginalnych gier albo coś poknocone przy instalacji. Czy zainstalowałaś Zwierzaki do osobnego folderu?

akrobatka
09.02.2010, 15:39
Po setkach prób wrzucenia dodatków nareszcie udało się!
Zostal tylko jeden problem, gra nie widzi niektorych recolorow (podstawowy z meshem oczywiscie jest) ale moze od tego dojde kiedys :P