PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z deinstalacją dodatku.

Psychosis
08.02.2010, 17:48
Witam.

Dzisiaj chciałam zainstalować dodatek.
Był to dodatek TS:Cztery pory roku.
Gra zainstalowała się ,lecz teraz zuznałam ,że chcę go zdeinstalować.
Gdy wchodzę w folder z grą i chcę uruchomić deinstalację ,strzałka zamienia się w klepsydrę i znowu w strzałkę.Nic się nie uruchamia?Co robić!!?

Ps.Dodatek jest oryginalny ze sklepu.

misterio
08.02.2010, 21:24
A próbowałaś usuwać poprzez panel sterowania? "Dodaj lub usuń programy".

Psychosis
09.02.2010, 13:05
Tak ,próbowałam niestety gdy wciskam "usuń" znowu ładuje się klepsydra i nic ;(

aluminium.
14.02.2010, 12:56
Mam ten sam problem co Tusia, ale go dokładniej opiszę:
Chcę odinstalować TS2 WB więc klikam pierw "start"->"wszystkie programy"->"EA GAMES"->"TS2 WB"
Nie chce się otworzyć, nic!
Spróbowałam przez "panel sterowania"->"dodaj lub usuń programy".
Też nic!
Więc wpadałam na głupi pomysł by odinstalować TS2 podstawę, bo myślałam, że odinstaluje mi dodatki.
Ok, klikam znowu na TS2 WB, ale nic więc przywróciłam system do wczorajszego dnia (tj.13.02). Simsów nie ma :(
Pomóżcie, bo nawet teraz grać nie mogę!

PS. Jak myślicie, czy to może mieć coś wspólnego z tym, że ze "startu"->"EA GAMES"-> TS2 Wb" przeniosłam ikonkę z której uruchamia sie grę na pulpit, bo mi się nie "wprowadziła" przy instalacji na pulpit?

Proszę o szybką pomoc :(

Psychosis
14.02.2010, 13:16
Aluminium już poradziłam sobie z tym problemem.
Gra nie odinstalowała się odrazu.
Usunęłam ją przez "usuń/dodaj programy".
Gra niby była w wszystkie programy ,ale w dodaj/usuń już jej nie było ,więc usunełam folder z Wszystkie programy.

aluminium.
14.02.2010, 13:24
Nie rozumiem troszkę.
Czyli usunęłaś folder ze "wszystkich programów" i normalnie kliknęłaś w dodaj\usuń programy?

Psychosis
14.02.2010, 16:43
Nie rozumiem troszkę.
Czyli usunęłaś folder ze "wszystkich programów" i normalnie kliknęłaś w dodaj\usuń programy?

Zrobiłam to tak;

1.Weszłam w usuń/dodaj programy i usunełam dodatek
2.Potem usunełam folder z dodatkiem z wszystkie programy.

aluminium.
14.02.2010, 17:49
Właśnie u mnie nawet tam nie włącza sie program do usuwania dodatku.

Psychosis
14.02.2010, 19:22
@Aluminium:

Mi też nie ,nie ważne poprostu kliknełam usuń i potem usunełam folder z wszystkie programy.:)

aluminium.
14.02.2010, 19:26
A miejsce na dysku Ci się zwolniło?

Psychosis
14.02.2010, 19:37
TAK
<znaki>

MarekS
15.02.2010, 08:52
Mam ten sam problem co Tusia, ale go dokładniej opiszę:
Chcę odinstalować TS2 WB więc klikam pierw "start"->"wszystkie programy"->"EA GAMES"->"TS2 WB"
Nie chce się otworzyć, nic!
Spróbowałam przez "panel sterowania"->"dodaj lub usuń programy".
Też nic!
Więc wpadałam na głupi pomysł by odinstalować TS2 podstawę, bo myślałam, że odinstaluje mi dodatki.
Ok, klikam znowu na TS2 WB, ale nic więc przywróciłam system do wczorajszego dnia (tj.13.02). Simsów nie ma :(
Pomóżcie, bo nawet teraz grać nie mogę!

PS. Jak myślicie, czy to może mieć coś wspólnego z tym, że ze "startu"->"EA GAMES"-> TS2 Wb" przeniosłam ikonkę z której uruchamia sie grę na pulpit, bo mi się nie "wprowadziła" przy instalacji na pulpit?

Proszę o szybką pomoc :(
Brak ikony na pulpicie może wskazywać na to, że gra/dodatek nie zostały poprawnie zainstalowane.
Żeby odinstalować grę używasz funkcji "dodaj lub usuń programy" :
"Spróbowałam przez "panel sterowania"->"dodaj lub usuń programy".
Też nic!" - tym bardziej wskazuje to, że gra nie została poprawnie zainstalowana mimo, że wpis pojawił się.
Po odinstalowaniu gry folder C:/Program Files/EA Games... może pozostać jeżeli znalazły się w nim jakieś pliki utworzone po zainstalowaniu. Wtedy trzeba go usunąć ręcznie.
"Ok, klikam znowu na TS2 WB, ale nic więc przywróciłam system do wczorajszego dnia (tj.13.02). Simsów nie ma :( " - przywracanie systemu - jak sama nazwa wskazuje - służy do naprawy systemu, a nie programów więc jeżeli gra nie została poprawnie zainstalowana albo została usunięta to nie przywróci jej. Ta funkcja pozostawia wszystkie pliki utworzone później (w Twoim przypadku po 13.02) ale nie przywróci plików usuniętych jeżeli nie były one plikami systemowymi.
1. Jeżeli nie działa Ci żadna forma odinstalowania usuń ręcznie wszystkie foldery instalacyjne (C:/Program Files/EA Games...). Jeżeli chcesz zachować to, co już zrobiłaś w grze, rzeczy ściągnięte z internetu itp. to zmień nazwę folderu EA Games w "Moich dokumentach" na np. "EA Games-kopia" - raczej bym to odradzał, tzn usunąłbym ten folder ale tutaj wybór należy do Ciebie.
2. Zrestartuj komputer i sprawdź, czy w "Dodal lub usuń programy" ciągle są wpisy dotyczące gry lub dodatków. Jeżeli są, a nie masz opcji "Usuń" (prawy przycisk myszy na danej pozycji) to możesz usunąć je tym programem:
http://www.idg.pl/ftp/pc_15521/Free.Uninstaller.1.1.pl.html
3. Zrestartuj komputer i oczyść rejestr systemu np. tym programem:
http://www.idg.pl/ftp/pc_21650/Wise.Registry.Cleaner.4.84.Build.225.html
Usuń wszystkie błędne wpisy
4. Zrestartuj komputer i zainstaluj na nowo grę.

aluminium.
15.02.2010, 12:59
Chcę spróbować przez usuniecie folderu instalacyjnego.
Czyli rozumiem, że mam usunąć cały folder z TS2 Wb?

PS. Dodam, że ponownie zainstalowałam TS2 podstawę.
Zadaje tyle pytań, ale chcę sie upewnić zanim zrobię coś czego nie da się cofnąć. :)

Edit: dzięki Tusia :]

MarekS
15.02.2010, 23:03
Najlepiej by było najpierw oczyścić komputer a dopiero potem zacząć instalację. Odinstaluj podstawę i wszystkie dodatki, usuń wszystkie foldery instalacyjne (jeżeli zostaną), w razie potrzeby usuń wpisy w "Dodaj lub usuń programy" pierwszym programem (jeżeli nie da się tego zrobić bezpośrednio z panelu) i oczyść rejestr systemu drugim programem - tak, jak napisałem wcześniej. Nie zapomnij o restartowaniu komputera.
I jeszcze dodatkowa uwaga - po wszelkiego rodzaju aktualizacjach lub instalacjach dodatków też zalecałbym restart komputera.

aluminium.
16.02.2010, 15:07
Spróbuje może w weekend jak będę miała więcej czasu. Dziękuję za odpowiedź.