PDA

Zobacz pełną wersję : brzydkie dzieci-jak je zmienic

magda1984
08.02.2010, 22:59
Nie wiem, mam jakiegoś pecha. Rodzice śliczni a dzieci tragiczne. Nie szukam ideału ale córka ma usta na pół twarzy i stąd moje pytanie: czy da się jakoś zmienić twarz sima? Nie wiem, poprzez kod albo jakiś hack. Po prostu chce żeby moje simy miały normalne dzieci.

asiak155
09.02.2010, 09:43
Z tego co wiem to się nie da.
Może dzieci z wiekiem wyładnieją? Na początku zawsze są brzydkie... :P Moje małe simy też często mając rodziców ładnych stają się potworkami. Zawsze możesz drogą selekcji znaleźć ładne dziecko :P.

magda1984
09.02.2010, 20:04
Miałam nadzieje że jak dorosną wyładnieją ale jedna z trojaczek mimo że już nastolatka to ma dziwne policzki a usta na pół twarzy, okropnie wygląda. Z całej trójki tylko jedna jest jakaś normalna. No cóż, trudno sie mówi :) będzie trzeba uśmiercić :D

nmin
09.02.2010, 20:33
Skądś to znam... Moja Simka, ładna blondynka stworzona zaraz po kupieniu WP, zaszła w ciążę z Chińczykiem, sprowadziła go razem z bratem do SV, zbudowali piękny dom w stylu azjatyckim i urodziła synka. Grało mi się nimi bardzo fajnie, ale nagle pokusiło mnie, żeby kodem wywołać zmiany wieku aż do dorosłości i sprawdzić, jak dzieciak będzie wyglądał - no i wyszło mi, że ma twarz po ojcu, a kolory po matce, czyli niebieskie skośne oczy i blond włosy... Z całym szacunkiem do zD, wygląda, jakby miał zespół Downa i odechciało mi się nim grać :P

Owl Finch
20.04.2010, 21:46
Dzieci w trójce zawsze są brzydkie... Jak moje simy mają dziewczynkę, to te biedaczki zawsze są strasznie potężne i mają jakąś męską budowę ciała i usta na pół twarzy, mimo, że rodzice wyglądają naprawdę dobrze... Dziwne jest to łączenie genów, jakoś w dwójce było to bardziej "naturalne"...

Alisha
21.04.2010, 12:51
Byl jakis kod zeby edytowac simów w CAS, lacznie z ich rysami twarzy, ale nie pamietam jaki...
Moze TestingCheatsEnabled true a potem interakcja albo jeszcze jeden kod? Sprawdze (ledwo gram w simsy bo strasznie mi utrudnia pewien blad o który z reszta napisalam...).

Mixliarder
21.04.2010, 13:34
był jakiś program do tego.....Poszukaj w goglach

Tuptuś
21.04.2010, 15:50
Mod nRaas Computer umie edytować Simów w CAS (bodajże Master Controller -> Advanced -> Edit in CAS)

Charionette
21.04.2010, 17:11
A czy ten Mod nRaas Computer zadziała do niezpatchowanej gry?

Tuptuś
21.04.2010, 17:17
A czy ten Mod nRaas Computer zadziała do niezpatchowanej gry?

A tego to już nie wiem. Ale możesz spróbować przecież. Najwyżej wywalisz.

owocowa761
04.06.2010, 13:05
ja mam normalne dzieci o_O nie mam pojecia czemu wam sie takie robia

Charionette
04.06.2010, 16:33
A może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć, gdzie w Mod nRaas Computer znajdę edytowanie w CAS? Bo ja nie mogę znaleźć :((

Searle
18.07.2010, 10:25
@up

Odświeżam, bo też chciałabym wiedzieć :)

No i czy ktoś wie skąd ściągnąć kompatybilny hack do Kariery?

cassidy007
18.07.2010, 11:13
Ja się nie orientuję, ale co do brzydkich dzieci, to mam akurat chyba farta. Moja Simka hajtnęła się z Christopherem Steel'em i urodził się śliczny chłopiec ^^ szkoda tylko, że gdy dorósł miał ogromną masę ciała. Góra mięśni, koszmarnie masywny. No, ale z buźki śliczny. xd

Werona2000
18.08.2010, 20:11
Mi zawsze rodzą się piękne dzieci,najbardziej podobne do taty..czyli ładne!

Wednesday
19.08.2010, 17:33
To zależy od losu,mi raz urodziła się dziewczynka ładna raz brzydka. Zależy czy dziecko otrzyma od rodziców ich ładne cechy, czy wszystko wymiesza się tak, ze wyjdzie mały brzydal. Zawsze możemy mieć nadzieję, że jak będzie starsze to z tego wyrośnie.

Łezka
29.08.2010, 00:16
Ja zwykle byłem przerażony wyglądem simowych dzieci w TS3... Jednakże nie można się sugerować ich wyglądem do grupy "nastolatek", ponieważ jako dzieci w wieku szkolnym, niektóre są grube, mają nie do końca "pełne" i realistyczne wargi są takie "żabowate", ale wraz z awansem na nastolatka ładnieją i widać ich prawdziwe oblicza. Wiem po sobie, bo często Simowie sami sobie robią metamorfozy z brzydkiego kaczątka w łabądka. :)

hellraiser
30.09.2010, 18:43
A czy ten mod będzie działał na Karierze w wersji 4.3?
Nie chcę sprawdzać na darmo bo chcę się upewnić, a boję się że coś się zepsuje i będzie trzeba robić reinstalkę.

jatomamx3
01.10.2010, 09:03
z brzydkich dzieci rosną◘ ładni dorośli. ;p wiem z doświadczenia

anie_1981
01.10.2010, 15:51
Jak dla mnie to generalnie mam ładne dzieci. Rzadko się zdarzają brzydale. Czasami zdarzają się mi nawet śliczne dzieci. Ale to też zależy od rodziców, jeśli starzy są brzydalami, to jakie mają być te dzieci... :P Raz mi się też zdarzyło, że nastolatek był ładny, a jako młody dorosły/dorosły stał się brzydalem. Nawet kazałam mojej Simce z nim zerwać. U mnie dzieci Agnieszki Zadek i Erica Darlinga są po prostu prześliczne.

A co do NRaasa, to potrzebujecie moda NRaas Super Computer. Jak już jest, klikacie na Sima (Bez SHIFT'a czy coś). Będzie tam dodatkowa opcja, już nie pamiętam jak się nazywa, bo ja mam dwa mody z Nraas'a i teraz nie wiem która opcja jest która. Klikacie na tą dodatkową opcję, a potem wybieracie Advanced\Edit In CAS czy tak jakoś. Ten Mod jest naprawdę świetny. Można nim się nawet nauczyć wszystkich przepisów, klikamy na Sima, nowa opcja\Advanced\Recipes. W okienku, które się pojawi zaznaczamy wszystkie potrawy, które mają 000 zamiast 001 na końcu. Oczywiście można tak wybrać co Sim ma umieć gotować, a czego nie. Gdyby jeszcze można było tym modem automatycznie nauczyć Sima wszystkich kompozycji gitarowych i łapania wszystkich ryb... Niestety nie ma tak dobrze.

zolnierz1973
23.04.2011, 11:25
Dziewczynki są zawsze brzydkie, więc je usuwam lub głodzę przychodzi opieka społeczna i je zabiera! A jak chodzi o chłopców to one zawsze są ładne! Taki jest sposób u mnie na piękne dzieci!

Anulaa89
22.05.2011, 16:05
U mnie w mojej rodzince zawsze dzieci wychodza ladne. I nawet nie robiłam niewiadomo jakich pięknych rodziców, bo mi się po prostu nie chce.

Arisane
19.06.2011, 16:42
Osobiście też kiedyś miałam brzydkie dzieci. Ściągałam za dużo rodzin z giełdy wymiany i jak siędziewczynki rodziły, to były "kremowymi kreskami", a chłopcy mieli pół brzuszka i jedną rękę (prawą) zamalowanąna brązowo, biało lub czarno. Gdy chłopcy rośli, mieli na nogach damkskie buty, reszta była ok, a dziewczynkom głowy lewitowały i miały ogromne ręce. Gdy dzieci dorastały w kąpielowym i sportowym też im głowa lewitowała, aż się wkurzyłam i reinstalowałam całe The sims 3. Skończyło się dobrze, ale przez to, że nie chciało mi się czekać na instalację kolejnego dodatku, nie zainstalowałam "Nowoczesnego Apartamentu". Spróbuj zrobićtak jak ja, może coś pomoże. I nie ściągaj za dużo z giełdy wymiany.

Pan_Sim
13.09.2011, 18:20
Ja nigdy nie miałem brzydkich dzieci (może dlatego,że Simy 3 kupiłem całkiem niedawno).
A żeby "wypięknić" dzieci trzeba użyć cheatów a konkretnie TestingCheatsEnbled true - shift + lewy klik na sima i tam gdzieś jest opcja edycji sima.

Fisia
16.09.2011, 18:13
Ale trzeba mieć dodatek Pokolenia, wtedy po wpisaniu kodu (tu się nie zgodzę z Panem_Simem, wielkość liter się nie liczy :)) i kliknięciu na Sima z shiftem jest opcja ''modyfikuj w ekranie tworzenia Sima''. Można zmieniać wygląd Simów nie z rodzinki oraz zmieniać nawet płeć, imię czy nazwisko - normalnie jak robienie ''świeżego'' Sima. Ja np. zmieniłam Mortimera Ćwira na dziewczynkę Gwen Pajączek :D I uwaga: Jak zmieni się wiek np. z małego dziecka na nastolatek, podczas chodzenia Sim zmienia się w małe dziecko w włoskach i ubrankach starszego Sima, ale to po jakimś czasie ustaje.

MiniMous
24.12.2011, 12:23
Po prostu czekamy , aż sim urośnie do wieku młodego dorosłego , a wtedy klikamy na szpital .Tam pojawi się opcja operacji plastycznej .Mamy do wyboru modyfikację twarzy i ciała .Trzeba mieć dodatek zwierzaki.

Miscellaneous
24.12.2011, 18:48
@down - Niektórych osób Zwierzaki nie interesują ( w sensie, że nie chcą mieć tego dodatku ), i nie mogą tego zrobić ( tak jak ja ) Osobiście polecam Nraasa Master Controllera lub testingcheatsenabled true -> z wciśniętym SHIFTEM na sima -> Edytuj w aplikacji Stwórz Sima ( Tylko jak masz Pokolenia. )

Rosemarie
24.12.2011, 19:11
Ja nie korzystam z modów, więc fajnie, że po kliknięciu shiftem i wpisaniu kodu testingcheatsenabled true można zmienić wygląd sima. Szkoda, że nie działa kiedy ma się sima wampira, więc wtedy pozostaje tylko Nraas.

jaja
25.12.2011, 13:45
bez modów ciężko zrobić śliczne i realistyczne osóbki, niestety.
Wychodzą takie plastelinowe ludziki jak z dobranocki, i trudno o piękności; też nie chcialam za bardzo w mody w ts3 się bawić, bo po akcji z ts2 nie chciało mi się już wyszukiwać tych najnaj, to jest dopiero ciężka robota, a ile miejsca na dysku idzie;) ale z taką grafą gry nie dałam rady i już mam całkiem sporo modów bez których gra mnie nie bawi :P

Pralinka
17.05.2012, 22:13
Nie wiem dlaczego, ale moi simowi rodzice, którzy są o jasnej karnacji, mają dziecko, nie dość, że brzydkie, to jeszcze o ciemnym odcieniu skóry. Jest na to jakaś rada? W ogóle jak to możliwe? :)

anie_1981
18.05.2012, 11:15
Gdy mi się rodzą brzydkie dzieci (zdarza się to dosyć rzadko), to ignoruję to aż do wieku młodego dorosłego. Szczerze mówiąc bardzo często mam tak, że Sim jako małe dziecko i dziecko z podstawówki jest brzydki, ale jako nastolatek czy młody dorosły "pięknieje".

Frezja
18.06.2012, 19:37
Kiedy ja mam ładnych rodziców to dzieci też są raczej ładne, rzadko zdarza mi się żeby wychodziły maszkarony. Ale jeśli chcesz już to zmienić to użyj kodu testingcheatsenabled true i trzymając shift kliknij na sima i edytuj go w CASie.

Rosemarie
19.06.2012, 14:05
Kiedy ja mam ładnych rodziców to dzieci też są raczej ładne, rzadko zdarza mi się żeby wychodziły maszkarony. Ale jeśli chcesz już to zmienić to użyj kodu testingcheatsenabled true i trzymając shift kliknij na sima i edytuj go w CASie.

a czy ta opcja przypadkiem działa tylko wtedy, kiedy ma się pokolenia? :P

Megan
19.06.2012, 20:12
Jak ja mam brzydkie bachory (xD) wpisuje kod TestingCheatsEnabled true

trzymam shift kilkam sima i wybieram opcje .. kurde zapomniałam jak to było.. chyba coś tam edytuj sima w Cas'ie . Ale zwykle rodzą sie ładne :D

tallje
01.07.2012, 18:15
Mi rzadko rodzą się brzydkie dzieci, zazwyczaj mają geny po rodzicach, którzy znowu są ładni, przynajmniej dla mnie =D Czasem zdarza mi się taka "przeplatankę"- dziecko raczkujące jest normalne, dziecko w wieku szkolnym ładne, później nastolatek brzydki i jako dorosły pięknieje : S