Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmarł sam od siebie - jak go uratować?

Kineczka08
16.02.2010, 20:41
Witam.
Mam wielki problem z moja ulubiną rodziną w Simsach (Zwierzaki). Nigdy wcześniej nie miałam poważniejszych problemów, aż do dziś. Otóż wchodze do mojej rodziny, a tam mój ukochany Sims siedzi sobie chwilę przezroczysty, po czym wyświetla sie informacja:
"Marcin zmarł na innej parceli. Powrócił tu jako duch."
Następnie Sims znika, a wszyscy płaczą. Zapewniam, że nie zmarł na innej parceli, bo bym do tego nie dopuściła.
Pomocy!

Aha, oczywiście nie zapisałam gry.

Kineczka08

misterio
17.02.2010, 20:23
Jesli masz Na Studiach, mozesz go wskrzesic za pomoca specialnego telefonu (jest chyba w nagrodach) lub ozywic go za pomoca SIMPE-a.

Kineczka08
18.02.2010, 08:23
No niestety nie mam Na Studiach, tylko zwierzaki. Może to jakiś błąd po prostu?

K08

misterio
18.02.2010, 18:38
Tak, zapewne jest to spowodowane bledem gry. Jesli bardzo zalezy Ci na tym simie, mozesz go przwyrocic w sIMPIe
bylo juz gdzies na ten temat, tutaj masz jak go przywrocic :
Wchodzisz w Narzędzia >>> Przeglądarka otoczeń. Wybierasz okolicę, która Cię interesuje i otwierasz ją. Po załadowaniu wchodzisz ponownie w menu Narzędzia >>> Przeglądarka Simów. Wybierz swoją simkę z listy i otwierasz. Kliknij zakładkę Inne. W okienku zatytułowanym "Znaczniki ducha" odhacz "jest duchem".

Kineczka08
19.02.2010, 10:42
Niezły pomysł. Troche sie namęczyłam bo musiłam dowiedzieć sie co to SimPE. Udało mi dojść do opcji odhacz 'jest duchem' ale nawet nie była zaznaczona. Chyba jednak zapisze troche gry. Do momentu, gdy wyświetla mi się inf, że Sim jest duchem, może wtedy bedzie można go ożywić.
Nawet znalazłam na innym forum to ożywianie. Dzięki za inf, zobacze czy działa.
Kineczka08

Elizabeth Swann
19.02.2010, 10:55
da sie ozywic tylko w simpe usuwajac mu wspomnienie "umarłem" w opcji open memories. Ps. Mój 1 post!

Kineczka08
19.02.2010, 12:29
Dziękuje wam wszystkim za współprace. Jesteście super. Moja rodzinka znów bedzie miała ojca. Jesteście kochani! Dziękuje

Kineczka08

P.S. A dla przyszłych zainteresowanych dodam, że trzeba jeszcze Simsa dodać do rodziny. O tym tutaj jeszcze nie było.

Starlight
19.02.2010, 14:12
Kineczka08 - Jeśli nie chcesz zeby simowie umierali wpisz w konsolę kodów

aging off

Wyłącza starzenie się ;)

GaGasz
19.02.2010, 14:48
A może po prostu nie zapisywać po śmierci?;]

misterio
19.02.2010, 15:26
Starlight - ale ten kod zapobiega tylko smierci z przyczyn naturalnych, tj. od starosci. jesli sima porazi prad, utopi sie,czy umrze z glodu to ten kod nic nie pomoze...