PDA

Zobacz pełną wersję : W którym folderze gry zainstalować łatkę?

Rademenes_
21.02.2010, 13:42
Mam nadzieję, że nie powtarzam tematu-po wnikliwych poszukiwaniach nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, dlatego proszę o łagodną rękę moderacji-w razie czego ;-).

Mam pytanie-mam problem z uruchomieniem gry. Być może to wina zbyt dużej liczby dodatków z internetu (6,09GB) - niektóre pousuwałam, później robiłam test, tzn. dodawałam kolejno foldery z dodatkami do folderu Downloads i sprawdzałam czy działa-działało. Część dodatków usunęłam za pomocą Sims 2 Categorizer, przeskanowałam Sims2Pack Clean Installerem - pozostawiłam w nim jedynie niewielką ilość dodatków, które wyświetlają się na różowo. Pliki empty package usunięte. Gra się uruchomiła i miała mniej błędów, tzn. np. wszyscy goście przestali mieć w dymkach nad głową jednej simki i serduszek ;-P, nie krążyli bez celu po pokoju itd.

Przed wejściem w otoczenie usunęłam pliki z zawartości zmodyfikowanej - te z wykrzyknikiem, resztę pozostawiłam. W grze zaczęłam ręcznie usuwać te dodatki, które uznałam za zbędne.

Jednak gra w kolejnym uruchomieniu znów odmówiła posłuszeństwa i nie działa. Chyba jedyną możliwością jest instalacja łatek ze strony producenta i ew. dalsze ręczne usuwanie dodatków z gry, ale do tego muszę ją uruchomić. Jako, że nigdy nie pobierałam łatek, moje pytanie dotyczy tego czy powinnam pobrać wszystkie i w jakim folderze je umieścić, bądź gdzie je zainstalować - dana łatka w folderze z danym dodatkiem?

Będę wdzięczna za pomoc. I jeszcze raz chylę głowę, jeśli powtórzyłam temat.

Björk
21.02.2010, 14:07
Łatki pobierz wszystkie, zapisz pliki np na pulpit i po prostu je uruchom. Zpatchowanie nastąpi automatycznie.

Rademenes_
21.02.2010, 14:17
Dzięki za wskazówkę.

A czy podczas instalacji łatek wymagany jest CD w napędzie?

Björk
21.02.2010, 14:30
Chyba podczas Na Studiach prosi o włożenie 4 CD podstawy...
I czasami u mnie prosiło o włożenie 2CD Nocnego Życia.

Rademenes_
08.03.2010, 18:21
Dałam radę, dzięki za wskazówki ;).

Alraris
20.03.2010, 12:34
A ja mam pytanie: czy jak instaluję łatkę, to muszę sobie skopiowac downloads? Albo zapisane gry z moich okolic? Nie zresetuje mi ich?

eS_guy
20.03.2010, 13:39
Nie, podczas instalowania łatek nic się nie usuwa, ani nie resetuje ;)