Zobacz pełną wersję : Czy znacie jakieś sekretne miejsca?
Bartix12
21.02.2010, 20:58
Heja. Czy znacie jakieś "sekretne" parcele? Ja znam leśniczówkę w Miłowie i domek Baby Jagi w Jaskinie Pokrzyku. A wy? :)
Liv edit: przenoszę.
o fajnie ... a oswiecisz mnie (nas) gdzie one sa? i jak sie tam dostac? bylabym wdzieczna.
o fajnie ... a oswiecisz mnie (nas) gdzie one sa? i jak sie tam dostac? bylabym wdzieczna.
Czemu to jest w nocnym życiu umieszczone? o.o
Leśniczówka to żadne tajemnce miejsce tylko domek na krańcach <pośród drzew.Dość Blisko domu Biedaków>
A ten domek baby Jagi to w Jaskini pokrzyku, i <chyba> trzeba mieć `osiedlowe życie` ;].
A ja znam 3 miejsca `tajemnicze` w podróżach ;]
Tajemnicza Chatka, Pawilon i dom Wielkiej Stopy ^^.
Sherlock
24.02.2010, 19:47
Dom Upadłych Drzew Na Przedmieściu :)
Sorry, ale co w nim tajemniczego? o.O
Trochę nie rozumiem xD Tam można zamieszkać. A ta "zmarła" rodzina to tylko dla autentyczności prawdziwego życia o.O
bubel-96
25.02.2010, 18:50
Chodzi o to, że tam trudno się dostać (np. do domku baby jagi).
Sherlock
27.02.2010, 08:34
Sorry, ale co w nim tajemniczego? o.O
To samo co w domku Baby-Jagi.
ewuniatko
22.03.2010, 12:30
Suuuuuuper.
Dzięki za ten wątek.
Gram już w Simsy sporo czasu, ale nie znalazłam nigdy ten Leśniczówki w Miłowie.
Dzięki Wam ją odkryłam i od razu zakochałam się w tym miejscu ;)
Jest takie urocze. Od razu chciałam tam zamieszkać :D
Niedługo tak zrobię :)
Już nie mogę się doczekać :)
Wielkie dzięki :D:D
W Kwitnących Wzgórzach jest daleko wysunięta parcela w której można mieszkać ale żeby do niej wejść trzeba się nieźle nagimnastykować. Gdzieś ktoś o niej pisał. Ja sama zrobiłam dom wilkołaka który leżał za mostem w Miłowie.
Reserved
31.05.2010, 16:41
W Kwitnących Wzgórzach jest daleko wysunięta parcela w której można mieszkać ale żeby do niej wejść trzeba się nieźle nagimnastykować. Gdzieś ktoś o niej pisał. Ja sama zrobiłam dom wilkołaka który leżał za mostem w Miłowie.
To nie jest czasem ten drogi dom za mostem ?
ultraviolence
03.06.2010, 14:12
To nie jest czasem ten drogi dom za mostem ?
Chodzi zapewne o niego, bo żadnej innej, daleko wysuniętej parceli w Kwitnących Wzgórzach nie ma.
Tylko nie wiem co w nim tajemniczego.Byłam tam-to zwykły dom tylko duży:)
Ja też tam byłam i nic... To zwykły dom. ;)
Przypadkowo natrafiłam na takie coś:
http://img46.imageshack.us/img46/6336/yayvw.jpg
Żeby się tam dostać trzeba mieć jakieś hacki/mody na kamerę (ja to miejsce odkryłam za pomocą Tabu). Próbowałam "zwykłym" sposobem, ale się nie da :(
Żeby się tam dostać trzeba mieć jakieś hacki/mody na kamerę (ja to miejsce odkryłam za pomocą Tabu). Próbowałam "zwykłym" sposobem, ale się nie da :(
Byłem tam ( dawno ) ciekawe miejsce
Sherlock
06.07.2010, 19:04
<umarł>
Da się te skały przenieść/usunąć? Może tam jest coś ukryte ^^
EDIT: W sensie, pod tymi skałami.
Patrzyłam, nic tam nie ma.
Zresztą co niby miało by tam ewentualnie być?
Poza tym, dopóki się nie ma tych modyfikacji kamery w grze, nie ma szans ich ruszyć (ja ich nie mam).
Mógłby ktoś dać screena albo opis jak wejść do tego domku w Miłowie? Domek z Jaskini Pokrzyku znalazłem od razu a tego za chony znaleźć nie mogę.
Z góry dzięki za pomoc :)
Mógłby ktoś dać screena albo opis jak wejść do tego domku w Miłowie? Domek z Jaskini Pokrzyku znalazłem od razu a tego za chony znaleźć nie mogę.
Z góry dzięki za pomoc :)
Ten domek jest niedaleko biedaków. Ten domek jest malutki, napewno go znajdziesz...
kamil11 chodzi ci o leśniczówkę w Miłowie ?
1. Dość blisko domu Biedaków
2. Nazwa : Ulica Dębowa ( Ileś tam ) Cena 12 200 Simol.
Na końcu po lewej stronie tej drogi, przy której mieszkają Biedaki bodajże :)
To chyba ten domek przy ul. Dębowej 10. Gdy się do niego wejdzie to prysznic na zewnątrz.
Aaa to ten :) Ten widziałem już dawno myslałem że jeszcze jakiś jest :)
Dzięki!
rudzielec
11.07.2010, 22:55
Takie miejsce jest również w Trzech Jeziorach. Mam hacki na kamery więc znalazłam je z łatwością :) Jak zrobię zdjęcie to edytuję posta i wam pokażę :)
EDIT: więc proszę :)
http://i29.************/zxo6le.jpg
http://i28.************/2lp9ao.jpg
http://i25.************/520s29.jpg
wszystkie trzy, łącznie z tym co pokazała nam Liv :)
Sherlock
12.07.2010, 06:29
To jakiś znak rozpoznawczy, czy co? :P
Ale przyznam, że bardzo ciekawie to wygląda ;)
rudzielec
12.07.2010, 08:29
Zapomniałam dodać, że mam hack na drogi więc nie sugerujcie się tym, że są zmienione :P
Te drogi są wszystkie takie długie, że można tam zmieścić dwa domy na działce 5X5 :)
EDIT: fajnie to wygląda, ale nie ma tam nic szczególnego, poza tym, że są ukryte między drzewami :P
Ciekawi mnie natomiast jedna rzecz. Czy jeśli wstawię tam domek wypoczynkowy, to mój sim będzie mógł się wybrać z niego na zwiedzanie okolicy?
Muszę to sprawdzić :D
A czy to nie są te miejsca gdzie "stoją' ukryte parcele?
To jest pewnie po to aby można mieć domek wśród skał...
rudzielec
12.07.2010, 21:41
to sa sekretne miejsca ktore znajduja sie w dodatku podroze i sa to same drogi, nie ma tam zadnych domkow :)
(sorki ze tak nie po polsku ale z fona pisze :D)
Sherlock
12.07.2010, 22:00
Mam teorię!
W każdej okolicy wakacyjnej jest ukryta parcela, do której można się dostać, gdy ma się mapę.
Może twórcy schowali pod tymi skałami te parcele, żeby nie było ich widać? ^^
Ale musiałyby być dodatkowo drogi do tych parcel... W WT nie masz wgl głazów, żeby coś zakrywały :P A drzewami samymi się nie da.
Sherlock
13.07.2010, 08:08
Ale musiałyby być dodatkowo drogi do tych parcel... W WT nie masz wgl głazów, żeby coś zakrywały :P A drzewami samymi się nie da.
Ale po co? :|
Przecież skoro twórcy chcieliby to jak najbardziej ukryć, to użyliby jakiegoś hacka lub czegokolwiek innego :P
Hmm, ale przecież te ukryte parcele mogą być po prostu nie widoczne. Pamiętacie jak buduje się miasteczko uniwersyteckie to na początku są tam trzy rodzaje domów dla tajnego stowarzyszenia. Jak się jeden postawi gdzieś na terenie kampusu to on znika i go nie widać - po prostu tak jakby tam nic nie było. Może tak samo działają te ukryte parcele w Podróżach...
Ech, no właśnie.
Dobra, moja teoria upadła :P
Sherlock
17.07.2010, 17:38
Łee, a już myślałem, że moja teoria się sprawdzi :P
No trudno... ale i tak spróbuję :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.