Zobacz pełną wersję : Pokaż mi swoje wnętrze - Edycja wiosenna - Pytania
Jeśli macie jakieś wątpliwości i pytania, chętnie na nie odpowiem.
czyli bryła to kwadrat skradający się z czterech mniejszych kwadratów-pomieszczeń?
Marian...
28.02.2010, 13:33
A czy płaski dach może być zbudowany nie z samych płytek podłogowych, ale również z podwyższenia/tarasu? Pytam z wielką nadzieją, chociaż wątpię czy będzie to możliwe...
Bryły bez takiego podwyższenia wyglądają paskudnie!
I czy to może być wyłącznie parterowiec??
Bardzo podoba mi się pomysł z tym modernem w konkursie!:D
Rozumem, że kokurs dotyczy TS3?
Charionette
28.02.2010, 14:49
A jeśli bryła nie zostanie urządzona w stylu modern?
Nie będzie to regulaminowe. Nie daję stylistycznej samowolki. Jeśli dom w ogóle nie będzie odznaczać się nowoczesnym stylem, nastąpi dykswalifikacja. Jednak proszę tego nie nadużywać.
Charionette
28.02.2010, 15:04
Dlatego warto napisać zamiast powinien być: Dom musi być zaprojektowany w stylu modern, (nowoczesnym stylu :P)
Żeby nie było nieporozumień
A czy wszystkie pokoje musząbycc 6 na 6?
Charionette
28.02.2010, 15:15
A jak inaczej chcesz to zrobić skoro to ma być kwadrat, wymiary są zresztą podane ;)
Wiem ale ja jestme tak strachliwy ze muszęsie upewnic ale ogród mozna budowac jeslsi dobrze zorzumialem t otak
Odpowiem za Żelke (nie fochaj sie : P):
Tak
xyz
EDIT: Znowu nie zauważyłem następnej strony :/
marandile
28.02.2010, 15:36
mozna budowac piwnice? :P
(tak w ogóle to głupia jest ta bryła - nie ma gdzie zrobic osobnej lazienki :(
buuu.... czy koniecznie musi być płaski dach? A jeśli tak, to można na nim zrobić taras? (i schody oczywiście na zewnątrz domu, bo w środku się nie zmieszczą)
A czy płaski dach może być zbudowany nie z samych płytek podłogowych, ale również z podwyższenia/tarasu? Pytam z wielką nadzieją, chociaż wątpię czy będzie to możliwe...
Bryły bez takiego podwyższenia wyglądają paskudnie!
I czy to może być wyłącznie parterowiec??
Bardzo podoba mi się pomysł z tym modernem w konkursie!:D
Niestety musi być tylko z płytek.
Dom musi być parterowy.
marandile - nie, nie można, bo to też podchodzi pod edycję ścian. Taka bryła wydaje się prosta, ale jest dość trudna do zagospodarowania.
Gio - dach musi być całkowicie płaskim nie można ustawić na nim tarasu.
Z resztą trzeba uważniej przeczytać regulamin : D
3. Zabroniona jest modyfikacja kształtu bryły: usuwanie bądź dodawanie ścian, dodawanie nowych fundamentów lub tarasów. Jeśli bryła posiada dach, zabroniona jest modyfikacja jego kształtu.
misterio
28.02.2010, 19:43
A w ktorym miejsu dzialki ma byc postawiony dom? I jaka ma byc wielkosc parceli?
Dopsze lóće.
Czy mogę o tym wspomnieć na stronie thesims.pl?
Edit: pozwoliłem sobie sam. Swapper jest okropny, ale mam nadzieję, że jutro się to zmieni. Pozdrófki ;D
misterio - wielkość działki i położenie domu dowolne.
a ja mam jeszcze pytanie czy można używać ploty i polscianki?
Chryzantem Złocisty
04.03.2010, 20:49
ogród też ma być modern,czy dowolny? :P
drzwi wejściowe obojętne w jakim pomieszczeniu?
Czy na zdjęciach może być rodzina?
ilona - półścianek nie (to w ogóle są w TS 3 ? O.o no, chyba że doszły w NA)
chryzantemka - nie musi być, a drzwi obojętnie w któym, byle by były przodem do ulicy.
karasss - raczej nie, tutaj bardziej skupiamy się na wnetrzach. pochwalić sie simami można w dziale "zdjęcia"
polscianki w ts3,to ploty tak przerobione,czyli skoro można używać ploty-nie napisałaś,ze nie,wiec polscianki również można,bo to kategoria ploty
ilona ma rację. Czyli płoty można?
4. Wszystko inne, czyli : okna, drzwi, kolumny, płotki, bramy, kominki, baseny oraz wyposażenie domu i ogrodu jest dozwolone
Fundamentów pod domem nie wolno, a czy w ogrodzie można?
MrsLadyDoris
08.03.2010, 14:27
Więc może i ja dorzucę tu swoją wątpliwość.Mianowicie chodzi mi o to czy mając THS 3 podstawę oraz dodatki (WP i NA) mogę używać podczas budowy i aranżacji domku okien, drzwi i innych ze wszystkich tych dodatków?czy tylko muszą być z samej podstawy?
przeczytaj regulamin,przecież jest napisane,ze można używać rzeczy z neta,a jak Ty wolisz z gry,to możesz z gry i to obojętne czy z podstawy czy z wszystkich posiadanych dodatków
ja wrócę do pewnej kwestii- drzwi muszą być od ulicy? Nie mogą być z boku?
Charionette
08.03.2010, 21:19
zaś drzwi wejściowe skierowane w stronę ulicy.
Żelazny regulamin :P
Wrócę. Fundamenty w ogrodzie mogą być?
można dodatków z neta użyć?
można dodatków z neta użyć?
normalnie pytanie za 100punktow.....odpowiedz znajdziesz w regulaminie
Dobra a mogę wyjechać trochę z dachem tzn. Jak płytki pokrywają bryłę to czy mogą być też wysunięte na ogródek ?
Czy musi pokrywać się idealnie z bryłą ?
Preview domku można zobaczyć u mnie w albumie.
płytek można używać do woli.
SleepingBeuty
13.03.2010, 09:48
Czy można na dachu umieścić ściankę lub płot ?
Płot chyba tak ale ścianki to nie wiem. Ja na dachu mam ten płotek fifi.
Wystarczy przeczytać regulamin :
3. Zabroniona jest modyfikacja kształtu bryły: usuwanie bądź dodawanie ścian, dodawanie nowych fundamentów lub tarasów. Jeśli bryła posiada dach, zabroniona jest modyfikacja jego kształtu.
4. Wszystko inne, czyli : okna, drzwi, kolumny,płotki, bramy, kominki, baseny oraz wyposażenie domu i ogrodu jest dozwolone.
a punkt 4. także tyczy się stawów ?
tak, stawów można używać.
o mamo, niezly poziom. serio, bede miala nie lada problemy z wybraniem, ktora praca najlepsza, dlatego juz wszystkim gratuluje :{
jako,ze bryła wystawiona do konkursu jest/była.....gorzej niż tragiczna,to mam małą propozycje,żeby następnym razem zrobić najpierw konkurs na bryle i umeblować ta,która wygra,ale i tak fajnie,ze tyle osób się zgłosiło...no i glosowanie nie jest łatwe
Bryła była zaplanowana, tylk coś mi sie zwaliło i nie dało sie jej udostępnić. Dodatkowo byłaby dostępna tylko dla osób posiadających WP, tzn. nie zawierała elementów z dodatku, tylko była w nim spakowana.
mam pytanie odnośnie głosowania. czy mogę zagłosować? oczywiście, że nie na swoją prace. :D
Charionette
15.03.2010, 18:43
No tak ;) Każdy może głosować. Byle nie na swoją pracę :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.