PDA

Zobacz pełną wersję : Czas nie działa- gra się zawiesza

tallje
04.03.2010, 17:58
Hej
Otóż mam mały(dużyy) problem.
Kiedy tworze rodzinę jest wszystko ok, wprowadzam, a raczej chcę wprowadzić do domu, bo gdy klikam na jakiś dom, pasek (no np: ten jak wchodzisz do Werony to na niebieskim tle "Werona" piszę i się ładuję) w ogóle się nie ładuję. Mija godzina i nic. W końcu komp rezygnuję z posłuszeństwa, zawiesza się i trzeba go wyłączyć. Kiedy za drugim razem chcę wejść do tej rodziny, bo jednak po wyłączeniu kompa oni tak czy siak była do tego domu wprowadzona. No więc wchodzę, pasek się ładuje i wszystko git. Ale jak się załaduję to czas stoi w miejscu. Nawet jeśli zrobię na najszybsze tempo, cały czas pokazuję godzinę 8:00 i simy ani drgną. Czy może mi ktoś pomóc?

Sandy
05.03.2010, 18:11
Hm, pierwsze pytanie: ściągałaś jakieś dodatki z neta?
Jeśli tak to prawdopodobnie one powodują problem. Jeśli nie to spróbuj zresetować sąsiedztwa.
Powinno pomóc, ale głowy sobie za to nie dam uciąć ;)

tallje
06.03.2010, 14:48
Tak ściągałam, ale wcześniej tego problemu nie było
Nie rozumiem, co masz na myśli mówiąc " zresetować sąsiedztwa" ? Jestem w tym słaba :/

Sandy
06.03.2010, 17:22
To znaczy, żeby wszystko było takie jak po zrestartowaniu gry. Z tego co pamiętam musisz usunąć folder EA Games -> The Sims 2, a po odpaleniu gry zostanie on stworzony ponownie. Tyle, że nie jestem pewna, czy kasowało się ten cały folder, czy tylko Neighbourhoods. Może ktoś inny będzie wiedział?

Ps.
A po chwilowym usunięciu folderu Downloads problem dalej się pojawia?

tallje
06.03.2010, 19:02
Nie próbowałam usunąć...
Czyli że jak raz usunę, wejdę di gry, wyjdę to folder będzie?

Sandy
06.03.2010, 20:04
Tak. Dla pewności sprawdziłabym to jeszcze u siebie, jednak chwilowo nie mogę (brak gry). Ale wydaje mi się, że trzeba całość skasować (Downloads można zawsze przekopiować).
Tyle że, no właśnie, nie mam pewności, a nie chcę ci przypadkiem zepsuć gry.

ddo bwayo
06.03.2010, 20:27
Ale 'przedtem' masz na myśli przed dodaniem jakichś dodatków?

Sandy
06.03.2010, 21:19
Chyba chodziło jej o to, że ściągnęła dodatki, grała przez jakiś czas, a dopiero później pojawił się problem.

tallje
07.03.2010, 10:36
Tak, chodziło mi o to
A czy pomogłoby, jak bym na nowa zainstalowała ostatni dodatek( ten ta którym gram) ?

Sandy
07.03.2010, 10:50
Tak, to w sumie najprostsze co można zrobić :)

tallje
07.03.2010, 14:05
Taa,....
Kolejny dowód na to, jaka jestem głupia >.<
Odinstalowałam, ale zapomniałam zrobić kopie dodatków z neta, i muszę wszystko od nowa ściągać ...
Nie da się tego jakoś przywrócić?