PDA

Zobacz pełną wersję : Organizacja ślubu

Rademenes_
15.03.2010, 09:39
Były już podobne tematy, ale nie znalazłam w nich wyczerpującej odpowiedzi na moje pytanie (a).

Do rzeczy.
Otóż chcę zorganizować moim Simom ślub na parceli publicznej. Nigdy tego nie robiłam, a chciałabym, aby miał on ręce i nogi.
1) Gdzie (w domu czy już na tej parceli) Sim powinien zaproponować temu drugiemu ślub, aby pobrali się na parceli publ.?
2) Skąd zadzwonić po gości z zaproszeniem - z domu czy z parceli publ.? (podejrzewam, że z parceli publ.)
3) O czym pamiętać, aby przyjęcie się udało? Barman będzie potrzebny?
A może jeszcze ktoś?
4) Gdzie zmienić strój Sima na wizytowy (suknia ślubna, garnitur) - jeszcze w domu czy na parceli publicznej?

Z góry dzięki za wskazówki ;).

eS_guy
15.03.2010, 15:39
Nie wiem czy taki ślub na pewno wypali...
Możesz przybrać parcele publiczną w kwiaty, krzesła dla gości, łuk ślubny i takie tam ślubne rzeczy. Potem pojechać tam tą zaręczoną parą i zadzwonić po gości (Zadzwoń/Sim). Niestety o przyjęciu nie ma co rozważać bo jest to nie możliwe na parceli publ. Chyba że ma się jakiegoś tam hacka...
Ci goście przyjdą, a jak 'weźmiesz ślub' będą się przyglądać i bić brawo.

nmin
15.03.2010, 16:21
Moim zdaniem ślub na parceli publicznej to kiepski i niewygodny pomysł, ale jeśli już koniecznie musi to być na konkretnej parceli, to miałabym taki sposób (widzę w profilu, że masz NŻ) - zapraszasz do domu osoby, które mają być na ślubie, a już z domu zapraszasz je na parcelę publiczną jako grupę tymczasową. Na parceli może już czekać łuk, goście powinni zainteresować się ślubem Twoich Simów automatycznie. No i jeśli na tej parceli będzie restauracja, to możesz od razu zaprosić gości na uroczysty obiad ;)

Zaręczyny można zaproponować kiedykolwiek, ale ślub trzeba wziąć na parceli, to oczywiste. Jeśli nie chcesz przy łuku, to wtedy zwykły, z interakcji, ale nie wiem, czy wtedy inni Simowie będą go oglądać i klaskać. W sumie nie wiem, czy nawet przy łuku będą to robić, ale chyba tak, ślub przyciąga wszystkich obecnych w domu, to może w miejscu publicznym też.

Stroje musisz zmienić w domu, chyba, że na parceli jest szafa lub przebieralnia.

No i tak, jak pisze eS guy, przyjęcia na parceli publicznej nie zrobisz, nie będziesz mieć oceny przyjęcia, co najwyżej ocenę imprezy, jeśli zrobisz tak, jak radzę z tą grupą tymczasową.