Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z edytowaniem okolicy

ewuniatko
20.03.2010, 18:19
Postaram się bardzo obrazowo opisać problem: :)

Chodzi o to, że gdy mam włączoną okolicę, na przykład Miłowo i chcę edytować sobie tą okolicę. Na przykład dodawać lub odejmować drzewka lub skały, czy mosty, wiatraki i inne. W edycji okolicy są także takie gadżety jak:
samolot, balon, pola kwiatowe, śmigłowiec, czy tęcza.
Jednak klikając na nie pojawia się komunikat:
-"Nie można umieszczać przedmiotów na istniejących parcelach"

Dodam, że próbowałam je umieszczać wszędzie gdzie się tylko dało i ciągle z negatywnym skutkiem. Zamiast oczekiwanego samolotu, pojawia się tylko niebieska bryła sześcianu, z rysunkiem tęczy i tyle.

Zupełnie nie rozumiem w czym tkwi problem. Skoro są takie przedmioty jak samolot czy tęcza, to jak można je umieścić w tej okolicy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :):)

Liv
20.03.2010, 18:53
I tak ma być :)
Postaw sobie przykładowo balon, potem przełącz się w na skrzynię rodzin. Kamień zostanie, ale balon będzie widać :)

PS: Proszę o cierpliwość przy zakładaniu tutaj tematów. Musimy je wpierw zaakceptować, żeby się pojawiły.

ewuniatko
21.03.2010, 12:33
Dziękuję za odpowiedź :)
Zaraz sprawdzę i dam znać, czy się udało :)

Liv sprawdziłam to i niestety nadal jest to samo :(
Próbowałam na tym balonie. Umieściłam balon, potem przełączyłam się w tryb rodziny.
Niebieski sześcian zniknął, został jakiś kamień (skała/głaz), ale balona, jak nie było tak nie ma :(:( Nic się nie pojawia. Ani balon, ani samolot, ani tęcza.

Sandy
21.03.2010, 17:24
Czasami musisz po prostu chwilę poczekać, albo popatrzeć z innej strony ;)

Searle
21.03.2010, 21:46
Tak jak pisze Sandra - ten balon lata po okolicy, nie będzie wysiał nad tym jednym miejscem.

ewuniatko
22.03.2010, 12:15
Już wszystko działa :)
Udało się. Widzę i balona i samoloty i łabędzie a nawet statki :)
Tylko jakoś tęcza się nie pojawia :)
Ale grunt, że działa. Hura :):)
Dzięki za komentarze :)