PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatki z internetu - same się skasowały?

ultraviolence
26.03.2010, 14:20
Przez długi czas nie grałam w TS2. Kilka dni temu postanowiłam sobie chwilkę pograć. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że brakuje mi połowy dodatków z internetu! Większość fryzur i ubrań na szczęście się zachowało - gorzej z meblami, roślinami i innymi rzeczami, służącymi do wystroju mieszkań. Makijaże też poszły w cholerę. Wszystkie domy, które budowałam, nadają się teraz na śmietnik, a tworzyłam ich w grze całkiem sporo.

Nie bardzo pojmuję, skąd to całe zamieszanie, bo przez ten czas nic nie kasowałam - ba, w ogóle nie szperałam w folderze Downloads. Co może być tego przyczyną? I najważniejsze: da się to jakoś odzyskać? Bardzo mi na tym zależy.

Psychosis
26.03.2010, 18:50
Nie masz ich w folderze downloads czy w nie pokazują ci się w grze?
Możliwe ,że są uszkodzone,zakładam również ,że może ktoś ci tam "grzebał".

ultraviolence
27.03.2010, 10:26
W folderze są, ale nie widać ich w grze - głównie chodzi mi o meble, rośliny i makijaż. Karnacje, większość ściągniętych fryzur i ubrań działa bez zarzutu. Zresztą, przy "brakujących" meshach od fryzur (miałam takich tylko pięć) poszło gładko - wystarczyło najechać myszką na ich nazwę, spisać ją i poszukać kształtu w sieci. Gorzej z meblami - zamiast tych z internetu, pojawiają się maxisowe... W tym wypadku musiałabym zacząć budowę domu od nowa, a to wymaga dość sporo pracy (nie wspomnę już o tym, że takich domów jest około trzydziestu).

Jeśli chodzi o grzebanie w moich dodatkach, to mogę śmiało powiedzieć, że odrzucam taką możliwość - nie mam rodzeństwa, a reszta mojej rodziny sporadycznie korzysta z komputera :)

Sandy
27.03.2010, 10:41
Hm... może spróbuj wyłączyć dodatki zmodyfikowane przy starcie gry, a później z powrotem je włączyć?

ultraviolence
27.03.2010, 10:53
Hm... może spróbuj wyłączyć dodatki zmodyfikowane przy starcie gry, a później z powrotem je włączyć?
Spróbuję, dzięki. Jak wszystko będzie cacy, to dam znać :)

EDIT: Niestety, nie pomogło.

EDIT 2: Zauważyłam, że w nazwie, przy każdym pliku typu *package, pojawia się słowo "disabled", czyli "wyłączony". Niby sprawa byłaby rozwiązana, tylko jak to odblokować? Dodam, że obiekty zmodyfikowane w grze są WŁĄCZONE.

EDIT 3: Okazuje się, że plik działa, kiedy za pomocą opcji "zmień nazwę" skasuję końcówkę *disabled. Niestety, mam ok. 47tyś. plików i kasowanie tego ręcznie to robota głupiego :/. Czy jest jakiś sposób/program, który pozwoli mi to zmienić automatycznie?

Sandy
28.03.2010, 15:29
http://www.searchengines.pl/Masowa-zmiana-nazw-plikow-i-folderow-t35767.html - zobacz tutaj :) Jest tam kilka programów, które mogą się nadawać.

ultraviolence
17.04.2010, 14:14
http://www.searchengines.pl/Masowa-zmiana-nazw-plikow-i-folderow-t35767.html - zobacz tutaj :) Jest tam kilka programów, które mogą się nadawać.

Sandra, nie wiem jak Ci dziękować! Bardzo mi pomogłaś :) Problem rozwiązany; nazwy zmieniłam programem Ant Renamer 2.