PDA

Zobacz pełną wersję : Property On The Sidelines - first house by Unknown_Girl [BRAK ZDJĘĆ]

Unknown_Girl
02.04.2010, 21:42
Jest to mój pierwszy domek na forum i w sumie można powiedzieć że w grze też - przyznam się szczerze że nigdy nie buduję domków, zawsze kupuję gotowce ^^
EDIT : z góry przepraszam - zapomniałam o oświetleniu :/

Wiem że to nie jakieś cudo (nigdy nie mam pomysłu na bryłę i ogród), ale ja jestem z niego w miarę zadowolona : P proszę o oceny .

aluminium.
02.04.2010, 22:19
Bardzo ładny z zewnątrz i wewnątrz : ))
Ogólnie to cały świetny! ; ))

Searle
02.04.2010, 23:15
Jak na pierwszy dom, to całkiem nieźle :)

Podoba mi się bryła.
Ogród jest skromy, a mimo tego ładnie się prezentuje.

Co mi się nie podoba:
- dywan w sypialni,
- w kuchni nieco puste ściany,
- cała łazienka - użyłabym innych kolorów.

Domek jak najbardziej na TAK.

Mika.
03.04.2010, 09:40
Ok, to może teraz ja się wypowiem. No jak na pierwszy projekt w simsach to nawet dobrze ^^. To może inaczej, każde pomieszczenie osobno.

Bryła i ogród
Ogólnie kształt jest niezły, sama nie potrafię robić brył. Nie podobają mi się drzwi wejściowe, mogłyby być trochę inne, takie nadają się bardziej do pomieszczeń. Czepię się jeszcze tych okien. Nie są za bardzo wystawne... w sumie to ich nie lubię. Tam obok widzę jakieś okno z internetu, mogłabyś sobie kilka takich pobrać :) Co do ogrodu, skromnego ogrodu, których też nie potrafię robić, jest całkiem nieźle, przyjemnie i spokojnie, mam na myśli ten kącik przy stawie, zaś miejsce "do jedzenia" nie przypadło mi do gustu. Mogłabyś robić lepsze ujęcia.

Przedpokój
Tu w sumie nie ma nic oceniać. Po prostu puste ściany, szafka z telefonem i roślinka. Mogłabyś chociażby postawić coś jeszcze na tej szafce lub powiesić coś na ścianie.

Kuchnia
Jak dla mnie za ciemna. Ponownie gołe ściany aż rażą w oczy... Nie podobają mi się jasne kafelki w tym pomieszczeniu. Blaty są puste, lepiej wyglądałyby z jakimiś pierdółkami.

Kącik jadalniany
I znowu pusto... meble nie pasują do ścian, albo ściany do mebli. Czy to białe to zasłony? Jeśli tak to nie widać, a poza tym jeżeli okna są małe nie potrzeba tak długich zasłon. Musisz poprawić również ostrość zdjęć.

Salon
Gdyby nie TV pomyślałabym, że jest to po prostu jakieś miejsce do przycupnięcia. Ni żadnej kanapy, ni czego przypominającego salon.. Choćby jakaś szafka albo co.. ale rozumiem, jesteś początkującą...

Korytarzyk
PUSTO

Łazienka
Pewnie z oświetleniem wyglądałaby lepiej. Źle dobrane kolory. Szkoda, ze tylko 2 zdjęcia. Może jeszcze jakiś dywanik i było by ok ^^

Sypialnia
Tu nie jest najgorzej... nie podoba mi się połączenie brązowego łóżka i białych półek. Głupio wygląda wykładzina a na niej dywan...

No i chyba tyle... moja ocena to 7,25/10 Ogólnie nie jest najgorzej.. :) Pozdrawiam i życzę weny twórczej ^^.

Dastina
03.04.2010, 10:02
Nie podoba mi się bryła oraz ogród,który jest iestety trochę skromny.Ratują jedynie krzesła i stół.
W srodku lepiej:
-kuchnia,tylko może trochę za ciemne ściany,
-łazienka,ale bez kolorowych ręczników,
-salon może być,ale cos bym jeszcze wstawiła.
Ogólnie nie jestem przekonana do tego domu,raczej wiecej tu minusów niż plusów,ale wkońcu co jak co,ale trening czyni mistrza.prawda?

Unknown_Girl
03.04.2010, 13:44
Musisz poprawić również ostrość zdjęć.

Ostrość jest już na maxa ;p Dzięki wszystkim za ocenki :>

Mika.
03.04.2010, 13:52
Ostrość jest już na maxa ;p Dzięki wszystkim za ocenki :>

Ostrość w simsach da nieduże efekty... musisz wostrzać je w jakimś programie graficznym.

Sherlock
03.04.2010, 14:34
Zastrzeżenia:

- Na niektórych zdjęciach widać kratki;
- OMG, znowu ten kibel :/
- W sypialni jest dywan na dywanie ;p

Plusy:

+ Zdjęcia robione poprawnie;
+ Nie brakuje zrzutów;
+ Odpowiednia ilość zdjęć;
+ Ładna bryła;
+ Bogato urządzone zdjęcia;
+ Przestronność, nie wieje pustkami;

Ocena:

9,25/10

EDIT:

@down: Dlaczego? o_O Przecież jest dużo miejsca i nie brakuje dekoracji...

Mika.
03.04.2010, 15:03
+ Przestronność, nie wieje pustkami;

Z tym się NIE zgodzę.

jekyll
04.04.2010, 10:43
A mi się nie podoba tylko bryła. reszta bardzo ładna!

Jarek
04.04.2010, 19:49
A mi się wszytsko podoba.
Ładne wykonanie a jak dla mnie najlepsza jest kucnia :)

Charionette
05.04.2010, 14:34
A mi podoba się wszystko. Dom na bardzo wysokim poziomie :)

EWA FARNA
05.04.2010, 15:15
Domek nawet ładny, ale nieco pusty ;/
Ogródek skromny, ale ładny.
8,5/10

Esterkaa
12.04.2010, 18:36
Jak na pierwszy domek świetny:)
Bryła i ogródek skromny ale ładny.
A wnętrza ok, dobrze dobrane kolory..nie mam zastrzeżeń;-)
10/10
Pozdrawiam:)

treys
13.04.2010, 14:03
Dam ci radę, jak robisz zdjęcia domu to przejdź na tryb życia. Nie ładnie wyglądają te kratki na ziemi.
Jeśli chodzi o ostrość zdjęć: Wyostrzanie programem nic nie da, zapewne masz ustawiony niski poziom grafiki musisz ustawić na wyższy. Przez to obiekty masz "zamazane".
Dom jest ogólnie ładny tylko bryła jakoś mi się nieszczególnie podoba.
8/10

Unknown_Girl
13.04.2010, 14:43
zapewne masz ustawiony niski poziom grafiki musisz ustawić na wyższy. Przez to obiekty masz "zamazane".

Mówiłam już że ostrość zdjęć jest ustawiona na maksa, ogólnie grafika w grze też. Jeśli coś jest zamazane to niestety nic na to nie poradzę. Zawsze wydajność grafiki ustawiam na maksymalny poziom.

Avonlea
14.04.2010, 15:46
Bryła jak bla mnie nie bardo.:(
Ogód niezły.
Wnętrze
-przestronne +
-nowoczesne +
-stylowe +
-fajne dodatki +
-szczególnie podobają mi się zasłony io obrazy +
- z góry widać, że jest troche pustawy -
- w sypialni mdła tapeta -
-reszta tapet i ścian jest w bardzo ładnej kolorystyce +

Ogónie dla mnie bardzo fajnie
9,9/10

laisha
14.04.2010, 19:52
ogólnie całkiem przyjemny ;d
ale bryła mi się nie podoba
8,5/10

Unknown_Girl
21.06.2010, 19:33
Dam ci radę, jak robisz zdjęcia domu to przejdź na tryb życia. Nie ładnie wyglądają te kratki na ziemi.

No muszę przeprosić za to bo wcześniej zrobiłam też zdjęcia w trybie życia, ale niechcący te dałam :]
Teraz jak na niego patrzę to faktycznie wydaje się pusty. Ale niedługo biorę się za kolejny domek ;)

laisha
23.06.2010, 07:28
Bryła niezbyt powalająca :)
w środku bardzo fajnie, choć miejscami jest za pusto 8/10

Serakel
25.06.2010, 10:30
Nie podoba mi się kolor ścian z zewnątrz, ale w środku jest super.
9/10