Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Windows 7 - problem z instalacją dodatku

Pan Konrad
21.07.2010, 18:28
Witam i proszę o pomoc. Zainstalowałem wczoraj Sims 2 i chciaem też zainstalować pierwszy dodatek Na Studiach. Instalacja się powiodła, ale nie do końca. Po instalacji gra chciała zaktualizować podstawową grę, ale się nie udało, bo potrzebne mi są tzw. prawa administratora, chociaż jestem administratorem. No i instalacja się nie powiodła. Mam pomysł, ale nie wiem czy zadziała. Zainstaluję podstawową wersję i skorzystam z http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40611 <-- tej porady. Czyli jak zainstaluję ten patch do podstawowej wersji, to po instalacji Na Studiach nie będę musiał już aktualizować podstawowej gry?

rudzielec
21.07.2010, 21:46
Miałam podobny problem ale z dodatkiem "Osiedlowe życie".
Ściągnij tego patcha do podstawy, odinstaluj grę, potem zainstaluj samą podstawę i od razu po niej tego patcha którego zdarłeś z neta. A dopiero potem dodatek "Na studiach".
Jeśli instalacja patcha powiedzie się i program zaktualizuje Ci grę to z zainstalowaniem późniejszych dodatków nie powinieneś mieć problemu.

Pan Konrad
22.07.2010, 10:54
Niestety to nie pomogło, nadal chce zaktualizować po instalacji dodatku, ale nie mam praw administratora.

Już sobie poradziłem. Wyłączyłem antywirusa podczas instalacji, bo blokował aktualizację. Teraz mam inny problem, pojawia się błąd, że nie mam karty graficznej zgodnej z DirectX 9.0c, chociaż mam zainstalowaną wersję 11.

Z tym też sobie już poradziłem, zainstalowałem najnowsze DirectX 9 i działa, dzięki.

rudzielec
22.07.2010, 12:48
Musisz pobrać sterowniki do tej karty, powinno wtedy działać.
Niestety z windows'em siódemką są takie problemy...

zastepca
12.08.2010, 14:57
Mam problem. Chcę zainstalować Simsy na nowym komputerze, na któwym jest Windows 7 i nie da się. Wkładam pierwszą płytę i jest ok. Wkładam drugą, dochodzi do 43% i koniec. Nie idzie dalej. Nie wiem co z tym zrobić.

Starlight
12.08.2010, 17:45
Masz może brudną płytę?

Kamis
13.08.2010, 08:23
Albo zarysowaną ?

rudzielec
13.08.2010, 11:17
zastepca: aktualizacja sterowników do karty graficznej i dźwiękowej.
jeśli to nie pomoże, to będziemy myśleć dalej.

zastepca
14.08.2010, 20:14
Aktualizacja raczej nic nie pomoże, bo to komputer z Windows 7 mam od niedawna, ale przyjrzałam się dokładnie tej drugiej płycie i chyba niestety jest zarysowana :( Już nigdy więcej nikomu nie pożyczę żadnej płyty.

Starlight
14.08.2010, 23:04
Płytę da się wyszlifować - tzn. naprawić , w ten sposob uratowałem juz nie jedną starą grę:) u mnie takie czyszczenie kosztowało to 10zł - dvd 5 zł - CD

rudzielec
15.08.2010, 00:18
zastępca ale laptopy mają zintegrowaną kartę graficzną i nie wszystkie gry pójdą na czymś takim, nawet na pudełku pisze o tym... a jesli to faktycznie porysowana płyta to polecam pomysł Starlight ;)

zastepca
27.08.2010, 09:37
A gdzie można tak naprawić płytę?

Starlight
27.08.2010, 17:32
Wypożyczalnia płyt DvD, - ja tam chodzę.
chociaż nie mam żadnej płyty zarysowanej od ok 3lat
więc u mnie mogło się zmienić.
Poszukaj u siebie w mieście. ew. na Allegro są serwisy które naprawiają, ale troche więcej to kosztuje ;)