PDA

Zobacz pełną wersję : Opieka nad dziećmi

marcin4000
22.07.2010, 16:26
Cześć !
W tym temacie porozmawiamy sobie o opiece nad dziećmi. Ja na przykład bardzo uważam na to, żeby nie były głodne, samotne itd. Bardzo lubię opiekę nad chłopcami. Błagam o odpowiedzi.

Wednesday
12.08.2010, 15:32
Mi się wydaję, że chłopcy i dziewczynki mają podobną opiekę, (na razie różnią się tylko kolorami pieluszek, nie?) Ale raz miałam naprawdę rozkrzyczaną dziewczynkę, a na imię miała Grace, co po angielsku znaczy łaska, a łaskawa to ona nie była. Uwierz mi. Wyrosła na gotkę :) Osobiście jako niemowlaków wole chłopców. Nie wiem dlaczego. Chciałabym aby kiedyś urodziły mi się bliźniaki- chłopiec i dziewczynka. Lecz jeszcze nie ma opracowanego działania, na takie dzieci. Może to nie ten dział, ale jak zmienić kolor tych pieluszek niemowlaka?
Pozdrawiam!

nmin
12.08.2010, 16:45
jak zmienić kolor tych pieluszek niemowlaka?Też chętnie się dowiem - wiem, że jakoś można, bo widziałam w necie Bellę z niemowlęciem w czerwieni, ale szukam sposobu i nie mogę znaleźć, a nudzą mnie już ten róż i błękit...

marcin4000
18.08.2010, 15:12
Ja też widziałem taką pieluszkę. Też mi się podoba i też nie wiem jak zmienić kolor na inny. Proszę was opowiedcie mi jak opiekujecie się dziećmi.

poszę was przyślijcie mi zdjęcia chłopców w wieku małe dzieci

Wednesday
21.08.2010, 00:44
Mało ich, mi zazwyczaj rodzą się tylko dziewczynki ^^
http://img824.imageshack.us/img824/3039/screenshot248.jpg
Zazwyczaj mam taki problem z moimi bachorkami że nawet gdy mają zielone paski to beczą. Widać po prostu to lubią.
Pozdrawiam :)

Liv edit: Ale weźcie zmniejszajcie te zdjęcia. A jak Wam się nie chce, to do linka.

marcin4000
21.08.2010, 17:00
Dawaj jabłka swoim simkom zaczną się rodzić chłopcy

Wednesday
22.08.2010, 00:14
Wiem o tych jabłkach, ale chciałam spróbować, co się urodzi bez wspomagaczów :D

marcin4000
22.08.2010, 10:53
szkoda rób co chcesz ale znajdź jeszcze jakieś zdjęcia małych chłopców prosze

Wednesday
22.08.2010, 11:12
Jak wejdę do gry, to od razu zrobię :)

marcin4000
22.08.2010, 11:15
no to fajnie. Tylko rób zdjęcia!

Horsez
22.08.2010, 13:33
a ja tam i tak wolę dziewczynki . :)

marcin4000
22.08.2010, 21:32
Wybacz ale my tu rozmawiamy o cłopcach ;(

Rocket
22.08.2010, 22:53
te ciągłe napomnienia żeby rozmawiać o małych chłopcach kojarzą mi się z jakimś szalonym homo-pedofilem... poczułam się dziwnie!

nmin
22.08.2010, 22:55
te ciągłe napomnienia żeby rozmawiać o małych chłopcach kojarzą mi się z jakimś szalonym homo-pedofilem... poczułam się dziwnie!Wcześniej nie chciałam wychylać się z tą uwagą, ale - ja też, i jeszcze to "my tu rozmawiamy o chłopcach", a o dziewczynkach już nie można? O.O

Zaraz policja wyszukująca w sieci pedofili trafi na słowa-klucze "zdjęcia małych chłopców" i zrobi nam wjazd na forum :D No ok, to już był żart, ale wiecie, temat jest dziwaczny :P

Wednesday
23.08.2010, 12:54
Nie wiem, o dziewczynkach też przecież mamy tu rozmawiać. Skoro to temat opieka nad dziećmi, nie opieka nad chłopczykami :)
Czy zna tu ktoś jakiś sposób na bliźniaki różnej płci?

marcin4000
23.08.2010, 15:20
no dobra mam pytanie co wam się dziś urodziło i przyślijcie zdjęcia do udekorowania tematu:)

marcin4000
25.08.2010, 19:03
Dziś urodził się Jackie Dom syn Juli Dom-samotnej matki
Tu się bawi klockami
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3525
Tu śpi
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3529
Tu mama go przytula
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3530
Jest przekochany.Prawda?:D

Wednesday
25.08.2010, 19:25
Ale słodki :)))
Ja mam taki problemik z dziećmi w trójce, kiedy mają wszystkie zielone paski, i tak płaczą, bawię się z nimi to już za minutę płaczą. Dochodzę do wniosku, ze one to po prostu lubią.

marcin4000
25.08.2010, 19:28
Jak tak masz to sprawdzaj potrzeby swojego dziecka

Master of Disaster
25.08.2010, 23:27
Lubię dzieci, także w realu, o ile za bardzo nie włażą na głowę. W trójce niestety zbyt przypominają potomstwo Shreka, więc tylko raz miałam bliźnięta - dziewczynki.
Tym, co mnie zniechęca do starania, by moi Simowie z trójki mieli potomstwo, jest także brak stolików do przewijania. A, i jeszcze coś - czy tylko u mnie tak jest, czy rzeczywiście niemowląt i małych dzieci NIE DA SIĘ WYKĄPAĆ? A bliźniaki rodzą się oba tej samej płci?

marcin4000
26.08.2010, 09:31
tak naprawdę nieda się ich wykompać, ale jeśli higiena spada to zmień im pieluszkę.A jeśli chodzi o bliżnięta to chyba można mieć dzieczynke i chłopczyka.Tak mi się wydaje:D

Master of Disaster
26.08.2010, 22:25
@marcin4000 - ja wiem, że jak małe dzieci mają niską higienę, to się im zmienia pieluszki, nie o to chodzi. W dwójce, jak miały niską higienę, to się je po prostu kąpało, i to było całkiem realistyczne. Niemowlęta myło się w umywalce. To, co jest w trójce, jest dla mnie w najwyższym stopniu niesatysfakcjonujące.
BTW, Twój Jackie jest całkiem słodki. Dzieciaki mojej Simki były jakieś takie... dziwne.

marcin4000
27.08.2010, 21:16
Oto nowe zdjęcia Jackie Dom.
Nauka chodzenia
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3534
a tu jak pięknie je
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3534

Godka99
14.09.2011, 17:20
tak naprawdę nieda się ich wykompać, ale jeśli higiena spada to zmień im pieluszkę.A jeśli chodzi o bliżnięta to chyba można mieć dzieczynke i chłopczyka.Tak mi się wydaje:D

niestety nie :( można mieć tylko bliźniaki jednej płci

Rosemarie
08.01.2012, 16:05
@up chyba raczej nie :P
ja widziałam zdjęcia bliźniaków z 3 trójki: dziewczynkę i chłopca. problem w tym, że mi się rodzą bliźniaki jednej płci.

tallje
12.01.2012, 18:56
ojej, a moje pierwsze blizniaki w trojce to chlop i babka, zalezy od gry czy czegos pewnie XD

Adamsims
09.02.2012, 21:15
Uważam że dzieci w sims 3, są bardziej realistyczne. W 2, opieka nad nimy zajmowała strasznie mało czasu i mógłym 6 zrobić i bym tego nie odczuł zbyt. W 3 juz jest cieżej. Prowadzeniej mojej 5-sobowej rodziny jest ciezkie, szczególnie pogodzenie pracy i opieki nad dzieckiem. Nawet bezrobotna simka nie nadąża. Czyli tak jak w prawdziwym życiu.

Lubie
14.02.2012, 21:44
Jak dla mnie opieka nad bachorkami jest bardzo fajna, jeżeli mam kase na lokaja, który lubi dzieci. Raz miałem rodzinę, która zatrudniła lokaja, a on non stop bawił się z dzieckiem, a swoją pracę wykonywał solidnie. Ale jeżeli gram biedniejszą rodzinką, której nie stać na lokaja (:() to tworzę nowego sima, który się dzieckiem zaopiekuje. Szkoda mi czasu na dzieci. Ja tam w simsach pragnę rozwijać karierę i zdobywać kasę dla następnych pikoleń.
Moje pierwsze dzieci, jakie mi się urodziły w 3. to trojaczki. (<3)
Dwie córeczki i mały chłopczyk. Nie dałem rady się nimi zaopiekować, to zapis usunełem, bo dzieci mi prawie zabrali, opieka już przyjeżdzała, bo jedna dziewczynka głodna była (:() i w tej samej chwili, co auto podjechało, wyłączyłem zapis. xd
Ale teraz, jak zdaży się ciąża mnoga, to się ciesze. Ale jedno mnie denerwóje, dlaczego bliźniaki mają inny znak z odiaku . ??

anie_1981
14.02.2012, 22:19
Znaki zodiaku i tak niczego nie wnoszą do rozgrywki. Czyli tak jak w życiu... Ja nawet nie patrzę na to jaki znak ma jaki Sim. Co do opieki nad dziećmi, to ja tam lubiłam bardziej tą wersję z dwójki. Nieprawda, że w dwójce było łatwiej, moim zdaniem wręcz przeciwnie. Niemowlaki były ładniejsze i przynajmniej było widać ich rączki i nóżki, poruszały nimi w łóżeczku. Wiem, to z "wychowywaniem" nie ma nic wspólnego, ale ładniej się prezentowały. No i to, że mleko Sim brał z lodówki, nie z kieszeni, a brudne pieluchy walały się po podłodze... To miało klimat i było ciekawsze... W trójce bardzo drażni mnie to uproszczanie każdej Simowej czynności do absolutnego minimum...

miłośniczka zwierząt
22.02.2012, 11:50
Ale właśnie to zostało uproszczone pewnie z powodu narzekań fanów na to że simy zbyt długo wykonują czynności. Ja w 3 bardziej lubię wychowywanie dzieci niż w 2. Co prawda jak raz w 3 urodziły mi się 3 to ledwo dawałam radę ale jakoś sobie radziłam. W trójce wychowywanie dzieci jest prostsze niż w 2. I mi się to podoba ja tam nie narzekam.

ultraviolence
22.02.2012, 16:25
Ale właśnie to zostało uproszczone pewnie z powodu narzekań fanów na to że simy zbyt długo wykonują czynności. Ja w 3 bardziej lubię wychowywanie dzieci niż w 2. Co prawda jak raz w 3 urodziły mi się 3 to ledwo dawałam radę ale jakoś sobie radziłam. W trójce wychowywanie dzieci jest prostsze niż w 2. I mi się to podoba ja tam nie narzekam.

Żartujesz? Opieka nad dziećmi w dwójce była świetna :D Co prawda zajmowała trochę więcej czasu, ale robiłam to z przyjemnością. Potrafiłam tak rozplanować simom dzień, że nawet bliźnięta nie sprawiały mi żadnego kłopotu! W trójce ciągle przesuwam niemowlętom paski potrzeb, bo nie mam ochoty się nimi zajmować (a przy bliźniakach to już w ogóle z niczym nie nadążałam). Pomijając kolor karnacji, który jest zależny od rodziców, wszystkie wyglądają tak samo (w dwójce chociaż różniły się kolorem oczu i włosów + nie posiadały tych paskudnych becików). Takie ułatwienia, jak przewijanie maluchów w powietrzu czy karmienie butelką, wyciągniętą zza pleców, zdecydowanie nie trafia w me gusta. Poza tym, wydaje mi się, że potrzeby trójkowych dzieciaków (głównie niemowląt i tych raczkujących) spadają o wiele szybciej niż w dwójce - kolejny powód, który przemawia za tym, że opieka nad dziećmi w poprzedniej serii była o niebo lepsza... Ale każdy ma prawo do własnej opinii na ten temat :)

miłośniczka zwierząt
22.02.2012, 18:49
No cóż może potrzeby dzieci trochę szybciej spadają ale mi to nie przeszkadza. Bardzo lubię jak moja simka urodzi w 3 bliźniaki lub trojaczki bo wtedy gra nie jest nudna i jest co robić. Czasami jest ciężko ale jakoś daję radę. Jak simy nie dają sobie rady to wzywam opiekunkę do dzieci.

anie_1981
23.02.2012, 11:34
Ja wszystkim dzieciakom niemowlakom i pełzakom, uzupełniam sztucznie potrzeby, bo nie lubię się nimi w trójce zajmować. Czasami po prostu zamykam je w tych huśtawkach na cały dzień, a one uzupełniają im wszystkie potrzeby. Zazwyczaj przypominam sobie o tym, że Simy mogą się zajmować własnymi dziećmi, gdy chcę pstryknąć jakąś ciekawą fotkę, z dzieciakiem na jeźdźcu sprężynowym czy coś. Starsze dzieciaki są już lepsze, zwłaszcza od Pokoleń, mają więcej zajęć.