Zobacz pełną wersję : Opieka nad dziećmi
marcin4000
22.07.2010, 16:26
Cześć !
W tym temacie porozmawiamy sobie o opiece nad dziećmi. Ja na przykład bardzo uważam na to, żeby nie były głodne, samotne itd. Bardzo lubię opiekę nad chłopcami. Błagam o odpowiedzi.
Wednesday
12.08.2010, 15:32
Mi się wydaję, że chłopcy i dziewczynki mają podobną opiekę, (na razie różnią się tylko kolorami pieluszek, nie?) Ale raz miałam naprawdę rozkrzyczaną dziewczynkę, a na imię miała Grace, co po angielsku znaczy łaska, a łaskawa to ona nie była. Uwierz mi. Wyrosła na gotkę :) Osobiście jako niemowlaków wole chłopców. Nie wiem dlaczego. Chciałabym aby kiedyś urodziły mi się bliźniaki- chłopiec i dziewczynka. Lecz jeszcze nie ma opracowanego działania, na takie dzieci. Może to nie ten dział, ale jak zmienić kolor tych pieluszek niemowlaka?
Pozdrawiam!
jak zmienić kolor tych pieluszek niemowlaka?Też chętnie się dowiem - wiem, że jakoś można, bo widziałam w necie Bellę z niemowlęciem w czerwieni, ale szukam sposobu i nie mogę znaleźć, a nudzą mnie już ten róż i błękit...
marcin4000
18.08.2010, 15:12
Ja też widziałem taką pieluszkę. Też mi się podoba i też nie wiem jak zmienić kolor na inny. Proszę was opowiedcie mi jak opiekujecie się dziećmi.
poszę was przyślijcie mi zdjęcia chłopców w wieku małe dzieci
Wednesday
21.08.2010, 00:44
Mało ich, mi zazwyczaj rodzą się tylko dziewczynki ^^
http://img824.imageshack.us/img824/3039/screenshot248.jpg
Zazwyczaj mam taki problem z moimi bachorkami że nawet gdy mają zielone paski to beczą. Widać po prostu to lubią.
Pozdrawiam :)
Liv edit: Ale weźcie zmniejszajcie te zdjęcia. A jak Wam się nie chce, to do linka.
marcin4000
21.08.2010, 17:00
Dawaj jabłka swoim simkom zaczną się rodzić chłopcy
Wednesday
22.08.2010, 00:14
Wiem o tych jabłkach, ale chciałam spróbować, co się urodzi bez wspomagaczów :D
marcin4000
22.08.2010, 10:53
szkoda rób co chcesz ale znajdź jeszcze jakieś zdjęcia małych chłopców prosze
Wednesday
22.08.2010, 11:12
Jak wejdę do gry, to od razu zrobię :)
marcin4000
22.08.2010, 11:15
no to fajnie. Tylko rób zdjęcia!
a ja tam i tak wolę dziewczynki . :)
marcin4000
22.08.2010, 21:32
Wybacz ale my tu rozmawiamy o cłopcach ;(
te ciągłe napomnienia żeby rozmawiać o małych chłopcach kojarzą mi się z jakimś szalonym homo-pedofilem... poczułam się dziwnie!
te ciągłe napomnienia żeby rozmawiać o małych chłopcach kojarzą mi się z jakimś szalonym homo-pedofilem... poczułam się dziwnie!Wcześniej nie chciałam wychylać się z tą uwagą, ale - ja też, i jeszcze to "my tu rozmawiamy o chłopcach", a o dziewczynkach już nie można? O.O
Zaraz policja wyszukująca w sieci pedofili trafi na słowa-klucze "zdjęcia małych chłopców" i zrobi nam wjazd na forum :D No ok, to już był żart, ale wiecie, temat jest dziwaczny :P
Wednesday
23.08.2010, 12:54
Nie wiem, o dziewczynkach też przecież mamy tu rozmawiać. Skoro to temat opieka nad dziećmi, nie opieka nad chłopczykami :)
Czy zna tu ktoś jakiś sposób na bliźniaki różnej płci?
marcin4000
23.08.2010, 15:20
no dobra mam pytanie co wam się dziś urodziło i przyślijcie zdjęcia do udekorowania tematu:)
marcin4000
25.08.2010, 19:03
Dziś urodził się Jackie Dom syn Juli Dom-samotnej matki
Tu się bawi klockami
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3525
Tu śpi
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3529
Tu mama go przytula
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3530
Jest przekochany.Prawda?:D
Wednesday
25.08.2010, 19:25
Ale słodki :)))
Ja mam taki problemik z dziećmi w trójce, kiedy mają wszystkie zielone paski, i tak płaczą, bawię się z nimi to już za minutę płaczą. Dochodzę do wniosku, ze one to po prostu lubią.
marcin4000
25.08.2010, 19:28
Jak tak masz to sprawdzaj potrzeby swojego dziecka
Master of Disaster
25.08.2010, 23:27
Lubię dzieci, także w realu, o ile za bardzo nie włażą na głowę. W trójce niestety zbyt przypominają potomstwo Shreka, więc tylko raz miałam bliźnięta - dziewczynki.
Tym, co mnie zniechęca do starania, by moi Simowie z trójki mieli potomstwo, jest także brak stolików do przewijania. A, i jeszcze coś - czy tylko u mnie tak jest, czy rzeczywiście niemowląt i małych dzieci NIE DA SIĘ WYKĄPAĆ? A bliźniaki rodzą się oba tej samej płci?
marcin4000
26.08.2010, 09:31
tak naprawdę nieda się ich wykompać, ale jeśli higiena spada to zmień im pieluszkę.A jeśli chodzi o bliżnięta to chyba można mieć dzieczynke i chłopczyka.Tak mi się wydaje:D
Master of Disaster
26.08.2010, 22:25
@marcin4000 - ja wiem, że jak małe dzieci mają niską higienę, to się im zmienia pieluszki, nie o to chodzi. W dwójce, jak miały niską higienę, to się je po prostu kąpało, i to było całkiem realistyczne. Niemowlęta myło się w umywalce. To, co jest w trójce, jest dla mnie w najwyższym stopniu niesatysfakcjonujące.
BTW, Twój Jackie jest całkiem słodki. Dzieciaki mojej Simki były jakieś takie... dziwne.
marcin4000
27.08.2010, 21:16
Oto nowe zdjęcia Jackie Dom.
Nauka chodzenia
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3534
a tu jak pięknie je
http://forum.thesims.pl/album.php?albumid=614&pictureid=3534
tak naprawdę nieda się ich wykompać, ale jeśli higiena spada to zmień im pieluszkę.A jeśli chodzi o bliżnięta to chyba można mieć dzieczynke i chłopczyka.Tak mi się wydaje:D
niestety nie :( można mieć tylko bliźniaki jednej płci
Rosemarie
08.01.2012, 16:05
@up chyba raczej nie :P
ja widziałam zdjęcia bliźniaków z 3 trójki: dziewczynkę i chłopca. problem w tym, że mi się rodzą bliźniaki jednej płci.
ojej, a moje pierwsze blizniaki w trojce to chlop i babka, zalezy od gry czy czegos pewnie XD
Adamsims
09.02.2012, 21:15
Uważam że dzieci w sims 3, są bardziej realistyczne. W 2, opieka nad nimy zajmowała strasznie mało czasu i mógłym 6 zrobić i bym tego nie odczuł zbyt. W 3 juz jest cieżej. Prowadzeniej mojej 5-sobowej rodziny jest ciezkie, szczególnie pogodzenie pracy i opieki nad dzieckiem. Nawet bezrobotna simka nie nadąża. Czyli tak jak w prawdziwym życiu.
Jak dla mnie opieka nad bachorkami jest bardzo fajna, jeżeli mam kase na lokaja, który lubi dzieci. Raz miałem rodzinę, która zatrudniła lokaja, a on non stop bawił się z dzieckiem, a swoją pracę wykonywał solidnie. Ale jeżeli gram biedniejszą rodzinką, której nie stać na lokaja (:() to tworzę nowego sima, który się dzieckiem zaopiekuje. Szkoda mi czasu na dzieci. Ja tam w simsach pragnę rozwijać karierę i zdobywać kasę dla następnych pikoleń.
Moje pierwsze dzieci, jakie mi się urodziły w 3. to trojaczki. (<3)
Dwie córeczki i mały chłopczyk. Nie dałem rady się nimi zaopiekować, to zapis usunełem, bo dzieci mi prawie zabrali, opieka już przyjeżdzała, bo jedna dziewczynka głodna była (:() i w tej samej chwili, co auto podjechało, wyłączyłem zapis. xd
Ale teraz, jak zdaży się ciąża mnoga, to się ciesze. Ale jedno mnie denerwóje, dlaczego bliźniaki mają inny znak z odiaku . ??
anie_1981
14.02.2012, 22:19
Znaki zodiaku i tak niczego nie wnoszą do rozgrywki. Czyli tak jak w życiu... Ja nawet nie patrzę na to jaki znak ma jaki Sim. Co do opieki nad dziećmi, to ja tam lubiłam bardziej tą wersję z dwójki. Nieprawda, że w dwójce było łatwiej, moim zdaniem wręcz przeciwnie. Niemowlaki były ładniejsze i przynajmniej było widać ich rączki i nóżki, poruszały nimi w łóżeczku. Wiem, to z "wychowywaniem" nie ma nic wspólnego, ale ładniej się prezentowały. No i to, że mleko Sim brał z lodówki, nie z kieszeni, a brudne pieluchy walały się po podłodze... To miało klimat i było ciekawsze... W trójce bardzo drażni mnie to uproszczanie każdej Simowej czynności do absolutnego minimum...
miłośniczka zwierząt
22.02.2012, 11:50
Ale właśnie to zostało uproszczone pewnie z powodu narzekań fanów na to że simy zbyt długo wykonują czynności. Ja w 3 bardziej lubię wychowywanie dzieci niż w 2. Co prawda jak raz w 3 urodziły mi się 3 to ledwo dawałam radę ale jakoś sobie radziłam. W trójce wychowywanie dzieci jest prostsze niż w 2. I mi się to podoba ja tam nie narzekam.
ultraviolence
22.02.2012, 16:25
Ale właśnie to zostało uproszczone pewnie z powodu narzekań fanów na to że simy zbyt długo wykonują czynności. Ja w 3 bardziej lubię wychowywanie dzieci niż w 2. Co prawda jak raz w 3 urodziły mi się 3 to ledwo dawałam radę ale jakoś sobie radziłam. W trójce wychowywanie dzieci jest prostsze niż w 2. I mi się to podoba ja tam nie narzekam.
Żartujesz? Opieka nad dziećmi w dwójce była świetna :D Co prawda zajmowała trochę więcej czasu, ale robiłam to z przyjemnością. Potrafiłam tak rozplanować simom dzień, że nawet bliźnięta nie sprawiały mi żadnego kłopotu! W trójce ciągle przesuwam niemowlętom paski potrzeb, bo nie mam ochoty się nimi zajmować (a przy bliźniakach to już w ogóle z niczym nie nadążałam). Pomijając kolor karnacji, który jest zależny od rodziców, wszystkie wyglądają tak samo (w dwójce chociaż różniły się kolorem oczu i włosów + nie posiadały tych paskudnych becików). Takie ułatwienia, jak przewijanie maluchów w powietrzu czy karmienie butelką, wyciągniętą zza pleców, zdecydowanie nie trafia w me gusta. Poza tym, wydaje mi się, że potrzeby trójkowych dzieciaków (głównie niemowląt i tych raczkujących) spadają o wiele szybciej niż w dwójce - kolejny powód, który przemawia za tym, że opieka nad dziećmi w poprzedniej serii była o niebo lepsza... Ale każdy ma prawo do własnej opinii na ten temat :)
miłośniczka zwierząt
22.02.2012, 18:49
No cóż może potrzeby dzieci trochę szybciej spadają ale mi to nie przeszkadza. Bardzo lubię jak moja simka urodzi w 3 bliźniaki lub trojaczki bo wtedy gra nie jest nudna i jest co robić. Czasami jest ciężko ale jakoś daję radę. Jak simy nie dają sobie rady to wzywam opiekunkę do dzieci.
anie_1981
23.02.2012, 11:34
Ja wszystkim dzieciakom niemowlakom i pełzakom, uzupełniam sztucznie potrzeby, bo nie lubię się nimi w trójce zajmować. Czasami po prostu zamykam je w tych huśtawkach na cały dzień, a one uzupełniają im wszystkie potrzeby. Zazwyczaj przypominam sobie o tym, że Simy mogą się zajmować własnymi dziećmi, gdy chcę pstryknąć jakąś ciekawą fotkę, z dzieciakiem na jeźdźcu sprężynowym czy coś. Starsze dzieciaki są już lepsze, zwłaszcza od Pokoleń, mają więcej zajęć.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.