Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sim nie chce dorastać

ondine
24.07.2010, 23:19
Cześć :) Na wszystkie sposoby próbowałam sprawić, żeby mój Sim z niemowlaka stał się małym dzieckiem, ale niestety tak się nie dzieje. Klikam na tort, biorę "Przynieś Sima X", a kiedy dorosły Sim go przynosi, zdmuchują świeczki i nic się nie dzieje. Co mam z nim zrobić ? Mieliście taki problem ? Proszę o pomoc, z góry dzięki ;-)

eS_guy
25.07.2010, 08:05
Hmm, mi tak się dzieje po set to birthday w BoolPropie... Ale jak dziecko ma już te 3 dni to normalnie dorasta ;)
Może poczekaj do jego urodzin? ;)

kotecek
25.07.2010, 09:27
Też tak miałem, ale w końcu jakoś urosło :)

Luthiee
25.07.2010, 10:56
Możesz też spróbować wyprowadzić i wprowadzić od nowa rodzinę, w ostateczności zmienić wiek w SimPE.

ondine
25.07.2010, 11:10
Już minęło ze 4 dni i nie chce dorosnąć, ale poczekam. Tylko teraz mi się urodziły bliźniaki i mam dość trzech niemowlaków :-)
Luthiee, niestety nie mam pojęcia co to jest to SimPE..

Luthiee
25.07.2010, 12:03
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=43051 tu jest poradnik, i jest też tam jak zmienić wiek sima. ^^

ondine
25.07.2010, 12:40
Dzięki bardzo, poczytam ;-)

kotecek
28.07.2010, 21:23
Jak nie udało ci się jeszcze nic zrobić to spróbuj tego w otoczeniu w którym jest dziecko wpisz kod : boolprop testingcheatsenabled true . Wejdź do rodziny. Wejdź potem w tryb kupowania i wpisz kod move_objects on i kliknij na niemowlę i następnie odłóż je na miejsce. Wejdź w tryb rodziny i możesz sterować niemowlem. Kliknij na nim trzymając shift i kliknij set to birthday

szprotka02
29.07.2010, 15:28
u mnie jak noworodki są nieszczęsliwe to nie chcą dorastać. muszą mieć wszystkie potrzeby na maxa :)

ondine
01.08.2010, 16:34
Jak nie udało ci się jeszcze nic zrobić to spróbuj tego w otoczeniu w którym jest dziecko wpisz kod : boolprop testingcheatsenabled true . Wejdź do rodziny. Wejdź potem w tryb kupowania i wpisz kod move_objects on i kliknij na niemowlę i następnie odłóż je na miejsce. Wejdź w tryb rodziny i możesz sterować niemowlem. Kliknij na nim trzymając shift i kliknij set to birthday

Takim sposobem też nie dawało rady, bo próbowałam ale już sam dorósł. Po jakimś czasie. Dzięki. Pozdrawiam!