PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana płci dziecka

Saheli019
04.08.2010, 10:30
Czy jest mozliwość wybrania płci dziecka gdy matka jest w ciązy? Jest na to jakiś kod? Mam rodzine(juz kilku pokoleniową) i ciągle rodzą mi się sami chłopcy a dziewczynami są tylo żony(miastowe). Zaczyna mnie juz to troche denerwować.

Żeby nie tworzyc nowego wątku : nie mogę zainstalowac plików packages. Sciągnełam programy,o których mowa w poradniku a i tak instalowac się dadzą pliki "Zawartość modyfikowana" (chociaż nie wszystkie dodatki sa póżniej w grze.)

Z góry dziękuję za pomoc.

Violet
04.08.2010, 15:59
jedz arbuzy

Searle
04.08.2010, 16:19
Kiedyś można było wpłynąć na pleć dziecka jedząc: arbuzy - dziewczynki, jabłka - chłopcy, ale podobano któraś łatka to naprawiła.
Ja dwa razy spróbowałam tego sposobu i zadziałał (grę miałam zaktualizowaną). też spróbuj.

Natix
18.01.2011, 19:48
Ja jeszcze dodam, że jak masz wzmożoną płodność ( za pkt. szczęścia życiowego ) to ci się rodzą trojaczki.
Ale jak chcesz bliźniaki, to simka w ciąży niech słucha dużo muzyki dziecięcej.

Połówka
18.01.2011, 19:59
@up lub ogląda TV i program dziecięcy ;)

chyba tylko arbuzy trzeba jeść . ja łatek nie pobieram, a więc nie wiem jak to jest.

Chryzantem Złocisty
18.01.2011, 20:01
moja simka raz jadła tylko arbuzy całą ciążę i urodziła chłopaka.więc to chyba nie działa po tej łatce.
możesz zapisać grę przed porodem,i jeśli urodzi się syn,to włącz zapis i wczytuj,dopóki nie będzie dziewczynka :p robiłam tak w dwójce

Owl Finch
19.01.2011, 05:45
Ja jeszcze dodam, że jak masz wzmożoną płodność ( za pkt. szczęścia życiowego ) to ci się rodzą trojaczki.
Ale jak chcesz bliźniaki, to simka w ciąży niech słucha dużo muzyki dziecięcej.

Nie zawsze się rodzą trojaczki z tą nagrodą.
Mi się kiedyś ciągle rodziły dziewczynki, nie miałam pojęcia dlaczego. Okazało się, że kiedy moje simy przestały czytać książki o dzieciach, zaczęli rodzić się chłopcy O_o
Płeć dziecka możesz ustalić zaprzyjaźniając się z miejscowym lekarzem. Wtedy pojawi się opcja w interakcji z nim "wybierz płeć dziecka". Ostatecznie, jak dziecko się urodzi, to mając MasterComputer mod możesz w CAS zmienić płeć "ręcznie".

Meggie
19.01.2011, 07:16
Nie wiem czy to sposób ale zauważyłam, że jak klikam facetem na kobiete "postaraj się o dziecko" to rodzą mi się chłopcy, a jak na odwrót dziewczynki. Nie wiem czy to zwykły zbieg okoliczności u mnie czy sposób, ale warto spróbować ;)

I dzięki za wiadomość z bliźniakami ;D

anie_1981
19.01.2011, 09:02
To przypadek. Ja próbowałam na początku wszystkiego, a i tak miałam samych chłopców, bo nie wiedziałam o owocach. Dawałam wszystkim w domu jako przekąskę jabłka, więc nic dziwnego, że rodzili się sami faceci. Owoce nadal działają. Od dłuższego czasu steruję płcią dzieci modem, ale wcześniej korzystałam tylko z tych owoców i nigdy mnie "nie zawiodły". Nawet po tej łacie, która niby miała wyłączyć wpływ owoców na ciążę. Oni tego nie wyłączyli. Wyłączyli tylko wpływ potraw z owocami. Co to oznacza? Jak simka będzie jadła jabłka, to będzie w chłopiec, jak naleśniki z jabłkami, to nie będzie to miało wpływu na płeć dzieciaka.

hellraiser
19.01.2011, 15:15
Ostatecznie, jak dziecko się urodzi, to mając MasterComputer mod możesz w CAS zmienić płeć "ręcznie".

Zdecydowanie odradzam, dzieci przez to nie chcą dorastać.

Połówka
19.01.2011, 15:31
Płeć dziecka możesz ustalić zaprzyjaźniając się z miejscowym lekarzem. Wtedy pojawi się opcja w interakcji z nim "wybierz płeć dziecka".
a nie przypadkiem "spytaj o płeć dziecka" ? i wtedy tylko się pojawia komunikat "Ktoś tam będzie szczęśliwą matką dziewczynki/chłopczyka"

Zdecydowanie odradzam, dzieci przez to nie chcą dorastać.
nie mam tego, ale chyba kodem można?

anie_1981
19.01.2011, 22:58
Nie ma na to kodów, są owoce i mody...

Owl Finch
20.01.2011, 05:13
Połówka chyba miała na myśli, że dziecko można "urosnąć" na zasadzie "TestingCheatsEnabled true", klikając na sima z shiftem i wybierając tą opcję, która doprowadza do natychmiastowych urodzin, jak zwykle nie pamiętam jak dokładnie się nazywa :P

hellraiser
20.01.2011, 11:50
nie mam tego, ale chyba kodem można?

Bawiłem się w zmianę płci dziecka Nraasem, bo chciałem dziewczynkę, a nie chłopca, urodził się chłopak chociaż Simka jadła tonami arbuzy. Edytowałem niemowlę w CAS, zmieniłem płeć i zapisałem. Gdy dziecko miało mieć urodziny, ojciec podszedł, wyjął dziecko z kojca i położył na ziemi, aby dorosło. Ale było coś nie tak, dziecko leżało tak 2 dni, brak żadnej reakcji, jakby było martwe. Oczywiście próbowałem zrobić to kodami, ale to samo. Był jeszcze jeden sposób, edycja w CAS i zmiana wieku, ale to doprowadziło do tego że oglądałem swój pulpit. Jako że z dzieckiem nic nie dało się zrobić, trzeba było zabić go Nraasem, także przestrzegam zabawę w zmianę płci.

Searle
20.01.2011, 16:32
O tym, z lekarzem nigdy nie słyszałam. Na pewno sprawdzę, przy najbliższej okazji :)

anie_1981
22.01.2011, 14:48
Nightfall, to naprawdę dziwne, że Simka urodziła chłopca pomimo arbuzów. Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby owoce nie zadziałały. A moje Simki rodziły dosyć często. Ten sposób działał nawet "na odległość". Jak chciałam, żeby sąsiadka miała dziecko, to szłam do niej, zapładniałam, kazałam zjeść 5 odpowiednich owoców i potem czytałam w gazecie o narodzinach dziecka "odpowiedniej płci". Piszę o tym w czasie przeszłym, bo od dosyć dawna nie korzystam z owoców, tylko z moda NRaas Master Controller. Wystarczy zapłodnić Simkę a potem na nią kliknąć NRaas\Master Controller\Opcje Podstawowe\Niemowlę\Wybierz płeć. To jest na 100% skuteczny sposób. Niektórzy tutaj piszą, że sposób z owocami został wyłączony przez którąś łatkę. U mnie działał jeszcze długo po tej łatce, aż znalazłam w necie NRaas'a, jakieś pół roku temu.

Gargamel
22.01.2011, 15:36
A mi to lotto. Będzie dziewczynka, to dobrze. Będzie chłopiec, też dobrze.
Kiedyś bawiłem się w CAS, ale dziecko mi się “zawiesiło” tak jak u Nightfall. Więcej nie próbowałem. A o tym z lekarzem też nie słyszałem.

Meggie
22.01.2011, 20:41
Ja zapytałam lekarkę ale simki pogadały pogadały i w sumie ja się niczego nie dowiedziałam xD

Połówka
22.01.2011, 20:50
bo z tym lekarzem, to nie że wybierzemy płeć . tylko tak jak napisałam wyżej - przed narodzinami możemy się dowiedzieć o płci.
Meggie - nie wiem czemu . ale ogólnie tak czasem jest z niektórymi interakcjami (przynajmniej u mnie) .