PDA

Zobacz pełną wersję : Mój sim nie może dorosnąć/ nie mogę mieć dzieci!

tallje
19.08.2010, 13:18
Mam 2 problemy:

1. Mój sim nie może dorosnąć!
Pokazuję się mu, że ma 1 dzień do stania się nastolatkiem. Gdy klikam na tort, jest "Zdmuchnij świeczki", ale od razu po tym, sim bierze kawałek tortu, a na pasku wieku pokazuje, że zostało mu 6 dni, do stania się NASTOLATKIEM.
I tak w kółko. Spróbowałam drugi raz- to samo ;/
O co w tym chodzi? Nigdy mi się tak nie robiło.

2. Odkąd ściągnęłam InTeen'a na łóżku nie ma opcji " Postaraj się o dziecko".
Dzieci mogę mieć tylko przez opcje "Chcę mieć dziecko z..." na InTenn'ie

Pomocy :(:(:(

inoue
19.08.2010, 14:59
To może usuń InTeenminatora?

tallje
19.08.2010, 16:19
w tym problem, że w "downloadsie"mam peeeełno plików, i nie mogę znaleźć tego z InTeenminatora :(

kotecek
19.08.2010, 16:35
to może spróbuj z "Wyszukaj", znajdiesz plik i go usuniesz

tallje
19.08.2010, 17:16
Okej, spróbuję :)

EDIT:
Po pierwsze: czy wy też ( zwracam się do posiadaczy InTeen'a) macie od niego powyżej 300 plików :O
Chyba coś źle ściągnęłam :D <znowu...>
Ale po drugie, mam opcję "postaraj się o dziecko" :)
Bo usunęłam trochę plików tego InTeena ( niech go diabli wezmą =.=)
no i mam :D
ale z urodzinami to nie wiem, bo nie chciało mi się grać ^^

Dzięki!

EDIT: Mój sim nadal nie może mieć urodzin. Teraz nawet nie odlicza dni do urodzin, cały czas jest tyle samo, a 2 razi wpisywałam kod aging off :(

tallje
23.08.2010, 20:16
Przepraszam że post pod postem, ale po po prostu chciałam żeby ktoś zauważył ten temat;
i mam pytanie: czy jak włożę folder z okolicą ( Jaskinia Pokrzyku, i numerek chyba F001) i wejdę do gry, a później wyjdę i folder włożę, czy coś się stanie? Zajdą jakieś zmiany? Zapiszą mi się rodziny? XD

Proszę, pomóżcie..:<

Liv
24.08.2010, 10:44
Po pierwsze: czy wy też ( zwracam się do posiadaczy InTeen'a) macie od niego powyżej 300 plików :O
Boże, nie! :O Chyba serio coś źle ściągnęłaś xD Ja mam... Tylko 6 xD
Wywaliłas całego?

@up: spróbuj :P Gra będzie działała bez blokady, powinno pomóc ;)
I jak już wywalisz InTeena, wejdź w inną okolice, w której nigdy nie grałaś i zobacz, czy jest tak jak powinno być.

tallje
24.08.2010, 10:48
InTeena nie ma, usunęłam tylko część plików, ale go nie ma :)

ok, spróbuję :)

czyli po prostu wywalić folder na pulpit a później włożyć..ale czy ABY NA PEWNO rodzinka sie zapisze? :P
wiecie, wolę być pewna, bo to moja naj rodzinka, i nie kcem jej stracić :D

Liv
24.08.2010, 11:03
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK.
Na 300% będzie.

Miałaś usunąć wszystkie pliki z nim związane :)

kotecek
24.08.2010, 12:06
Mam pytanie czy InTeenminator to to samo co insiminator (czy to są tylko inne nazwy czy dwa inne "programy") ?
I jakie możliwości ma InTeenminator ?

( nie chciałem zakładać nowego tematu, więc pytam się tutaj )

Panna Lu
24.08.2010, 13:11
To są dwa zupełnie inne programy.

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41929
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=36166

Opcja szukaj nie gryzie. ;)

tallje
24.08.2010, 22:33
Nie zadziałało. Simy nadal nie rosną :(
Pomocy..

kotecek
25.08.2010, 10:24
Dzięki za pomoc Panno Lu :)

@up: a przenieś gdzięś folder downloads np. na jakiś dysk, tak aby nie było go w moje dokumenty/ i tak dalej. Włącz grę i zobacz co się stanie.

Liv
25.08.2010, 11:13
Jeszcze inny pomysł przyszedł mi do głowy. Ściągnij sobie Insimenatora (wersja obj) stąd (http://www.insimenator.org/index.php/topic,100226.0.html).
Zapisz sobie gdzieś, ile każdemu z członków rodziny zostało dni do osiągnięcia kolejnej grupy wiekowej.
W trybie kupowania przy elektronice wybierz taką klepsydrę. W którymś z menu na niej (nie pamiętam niestety którym, chociaż często z tego korzystam) np. jak klikniesz dorosłym daj "Adult". Spowoduje to, że grupa wiekowa Sima się "zresetuje". Tą samą klepsydrą zrobisz, że będą mieli ileśtam dni do nast. grupy wiekowej (Age days left).

Jeśli to nie zadziała, spróbuj wejść do innej rodzinki, w której nigdy wcześniej nie grałaś i zobacz, czy tam się normalnie starzeją.

W obu przypadkach musisz mieć InTeena wywalonego z Downloads.

kotecek
25.08.2010, 14:06
Insiminator znajduje się w elektronice/różne.

LittleDevil
25.08.2010, 14:26
EDIT: Mój sim nadal nie może mieć urodzin. Teraz nawet nie odlicza dni do urodzin, cały czas jest tyle samo, a 2 razi wpisywałam kod aging off :(
Żeby simy rosły trzeba wpisać aging on a nie off

tallje
25.08.2010, 19:46
tylko że aging on pisałam, i wtedy właśnie nie rosły ;p
ale to było dawno..może spróbuję
:D

Pearly
25.08.2010, 20:06
próbowałam, ale sims po prostu zdmuchnął świeczki, wziął kawałek tortu, i od nowa( ten sims ( Pearly: pisz sim bo to właściwe ) był dzieckiem i miał urosnąć na nastolatka) pokazywało "6 dni do stania sie nastolatkiem".
I tak w kółko...

Nie działa ?
Spróbuj tym : activateteen_age_ ( tu wpisz imię sima który ma dorosnąć )

Nie gwarantuje że pomoże

tallje
25.08.2010, 20:32
oki, dzięki idę sprawdzić :3
dzięki

Luthiee
25.08.2010, 21:08
to ja jeszcze tylko dodam, ze sama mam inteenimatera i tez brak opcji starania sie o dziecko, ale ustawiam sobie plodnosc na zegarze biologicznym <; wtedy w ciaze mozna zajsc podczas bara-bara.

Noemi
26.08.2010, 09:29
ja miałam podobne problemy po ściągnięciu wadliwego dodatku z internetu. Spróbuj wyciągnąć dodatki na pulpit i wtedy spróbować.

tallje
26.08.2010, 11:56
DOBRA....
Bez komentarza.
Aging on zadziałało, dzięki wszystkim.
To chyba błąd, bo jak juz pisałam, aging on wprowadzałam kiedy simy miały NIE rosnąć...