Zobacz pełną wersję : drezwo genealogiczne
Patricxxx
26.08.2010, 19:51
Co zrobić żeby w drzewie genealogicznym po śmierci jednego partnera byli oni nadal połączeni linią?
Są zawsze połączeni linią.
Tylko, że jak WEŹMIESZ ŚLUB (Nie się zaręczysz), to przechodzisz na nazwisko drugiego partnera, i ten Twój zmarły partner (tak jakby) nie jest już członkiem rodziny.Tylko jak klikniesz na drzewo genealogiczne Twojego i zmarłego męża dziecka to wtedy będzie pokazany zmarły ojciec ;).
Przepraszam, że tak to dziwnie wytłumaczyłam, ale tak jakoś wyszło ;D.
@up: nie, nie są.
Rzeczywiście, JA nic z Twojego tłumaczenia nie zrozumiałam :|
Jak chcesz, żeby byli połączeni, musisz to zrobić w SimPe.
Spróbuję to jaśniej wytłumaczyć.
Kiedy np. mąż umiera a żona nadal żyje, to są połączeni linią. Kiedy żona ponownie bierze ślub, już nie jest połączona linią ze zmarłym mężem.
Żeby dojść do drzewa zmarłego męża, on i żona muszą mieć przynajmniej jedno dziecko. Wtedy gdy klikniemy na drzewo dziecka, widzimy na drzewie także zmarłego męża.
Bez sensu to jest. No jak wzięli ślub, to chyba powinni być połączeni cały czas, chyba, że np. wdowa miała by nowego męża.
A bez simpe da się to zrobić?, bo też mnie to ciekawi.
Ja stawiam na to, że bez simpe to raczej niemożliwe.
chyba, że np. wdowa miała by nowego męża.
No właśnie. Gdyby była ze zmarłym mężem połączona linią, nadal w małżeństwie, nie mogłaby ponownie wyjść za mąż.
Ale dla twórców wszystko jest możliwe, bodajże ten staruszek z Doliny Niezbędnej nadal jest w drzewie małżonkiem swojej zmarłej żony. :P
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.