PDA

Zobacz pełną wersję : drezwo genealogiczne

Patricxxx
26.08.2010, 19:51
Co zrobić żeby w drzewie genealogicznym po śmierci jednego partnera byli oni nadal połączeni linią?

Mycia
27.08.2010, 09:43
Są zawsze połączeni linią.
Tylko, że jak WEŹMIESZ ŚLUB (Nie się zaręczysz), to przechodzisz na nazwisko drugiego partnera, i ten Twój zmarły partner (tak jakby) nie jest już członkiem rodziny.Tylko jak klikniesz na drzewo genealogiczne Twojego i zmarłego męża dziecka to wtedy będzie pokazany zmarły ojciec ;).
Przepraszam, że tak to dziwnie wytłumaczyłam, ale tak jakoś wyszło ;D.

Liv
27.08.2010, 10:13
@up: nie, nie są.
Rzeczywiście, JA nic z Twojego tłumaczenia nie zrozumiałam :|

Jak chcesz, żeby byli połączeni, musisz to zrobić w SimPe.

.mirror
27.08.2010, 11:22
Spróbuję to jaśniej wytłumaczyć.

Kiedy np. mąż umiera a żona nadal żyje, to są połączeni linią. Kiedy żona ponownie bierze ślub, już nie jest połączona linią ze zmarłym mężem.
Żeby dojść do drzewa zmarłego męża, on i żona muszą mieć przynajmniej jedno dziecko. Wtedy gdy klikniemy na drzewo dziecka, widzimy na drzewie także zmarłego męża.

kotecek
27.08.2010, 12:19
Bez sensu to jest. No jak wzięli ślub, to chyba powinni być połączeni cały czas, chyba, że np. wdowa miała by nowego męża.
A bez simpe da się to zrobić?, bo też mnie to ciekawi.

Luthiee
27.08.2010, 13:43
Ja stawiam na to, że bez simpe to raczej niemożliwe.
chyba, że np. wdowa miała by nowego męża.
No właśnie. Gdyby była ze zmarłym mężem połączona linią, nadal w małżeństwie, nie mogłaby ponownie wyjść za mąż.
Ale dla twórców wszystko jest możliwe, bodajże ten staruszek z Doliny Niezbędnej nadal jest w drzewie małżonkiem swojej zmarłej żony. :P