Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Street Fighter IV

Remus Lupin
30.08.2010, 15:54
Hejka.

Planuję kupić sobie SFIV i mam pytane czy według was (ten kto oczywiście ma tą gre) ona jest trudna czytałem recenzje i inne rzezy czytałem opinie inni mówią źle o tej grze i nie wiem co mam zrobić.

Chciałby to kupić i poznać wasze opinie bo od wielu dniach marzy mi się.

sasha fierce
30.08.2010, 15:59
nie jest TRUDNA, jest inna bo w 3d wiec na poczatku trudno sie polapac o ile ktos jest przyzwyczajony do SF w 2d. zalezy jaki poziom trudnosci ustawisz :)

ogolnie WARTO, sa fajne nowe postaci (JURI <3) i nowe plansze, jak ktos lubi bijatyki i go nie nudza to super wybor

Starlight
30.08.2010, 16:00
Każdy Ci powie inaczej sciągnij demo, pograj.
Jak Ci się spodoba to kup.
Ja tak robię z każdą grą.

sasha fierce
30.08.2010, 16:02
nie ma demo, SF4 to gra konsolowa

Remus Lupin
30.08.2010, 16:04
Bo grając w Tekken 3 online (ściągnąłem z internetu) stwierdziłem,że to pryszcz i do dzisiaj w nią gram.

Lubię bijatyki.

Nie mam konsoli ja mówię o PC

sasha fierce
30.08.2010, 16:08
to po pierwsze kup dobry pad zanim zaczniesz grac w SF4 na PC bo inaczej serio nie dasz rady... bez pada zadnego combo nie zrobisz i wtedy faktycznie bedzie TRUDNO.

Remus Lupin
30.08.2010, 16:21
Tego się właśnie obawiam,ale sięgając pamięcią do SF II którą grałem na starym atari to nie miałem problemu bo miałem pada no może nie umiałem zrobić jedno czy dwóch chwytów zangiefem ten obrót o 360 albo 720 stopni.

Chyba mnie nie stać na pada z treningowych pieniędzy.

Ale myślę,że na klawiaturze patrząc z perspektywy tego tekkena problemu nie widzę.

Zgadzam się z combosami ale to wszystko zależy od poziomu i umiejętność.

sasha fierce
30.08.2010, 16:32
SF4 jest w 3d i uwierz NIE DASZ RADY, ja na xpudle mam problemy z combo dla rose ktora ma banalne konfiguracje i nie wyobrazam sobie robic tego na klawiaturze :P
SF4 opiera sie glownie na tym zeby skladac ataki w animacje i za to sa punkty, i dlatego ludzie mowia ze jest trudniejszy od wczesniejszych czesci.

Remus Lupin
30.08.2010, 16:52
Teraz trochę mnie zmartwiłeś z mojej strony kusi mnie a twojej strony wynika,że musiałbym się zapatrzeć w pada.

Grając w MK 4 na klawiaturze ja nie mogłem się połapać fatality tylko kilka mi się udało reszta była za trudna dla mnie.

Nie zamierzam się kłócić ale mnie trudno przekonać do zmiany zdania.

Ale te postacie nowe i stare i ten Seth nowe plansze i cena mnie bardzo kusi.

sasha fierce
30.08.2010, 16:54
MK4 to jest zart porownujac do SF4, uwierz mi ze fatality z MK4 = jedno combo z SF4
chcesz to kup ale bedziesz zalowal takiej gry bez pada

Remus Lupin
30.08.2010, 17:05
Zobaczymy najpierw chciałbym sam sprawdzić (szukałem dema ale nie znalazłem)

Starlight
30.08.2010, 17:11
Na PC już jest SF4?
są emulatory ale musisz miec super kompa
U mnie Final Fantasy XIII na PC ma tylko 85FPS
a na PS3 śmiga

Remus Lupin
30.08.2010, 17:16
Mogłem wcześniej założyć ten temat ale myślę,że podjąłem decyzje wiem dla mnie to ryzyko.

Zaryzykuję i zobaczymy czy to coś dam

w bijatykach takich jak tekken czy Guility gear X miałem to kiedyś też na kompa gram ciosami mieszanymi czyli wciskam wszystkie klawisze , które odpowiadają za ciosy.

Nawet w mugenach dobrze mi szło.

Starlight
30.08.2010, 17:17
Emulacja jest nie opłacalna,
gra się tnie co jakiś czas..

Remus Lupin
30.08.2010, 17:57
A wiecie może co łączy Ryu i Kena i Ryu i Akumy bo wszyscy mają ten sam styl.

sasha fierce
30.08.2010, 18:05
Sakura tez ma ten sam styl co Ryu, wrecz jota w jote identyczne ciosy. Ken i Ryu maja inne chociaby hadoken czy shoryuken hit bo z inna predkoscia je wykonuja. Maja takie same style walki bo w historii SF uczyli sie u tego samego mistrza Gouken, a Akuma to jego brat.

Remus Lupin
30.08.2010, 18:20
A powiedz mi

Dlaczego w innych SF inaczej się nazywają bohaterowie np Gouki i Akuma to jedna osoba a ja odnoszę wrażenie,że trochę inaczej się nazywali Vega (ten z pazurami on przypomina mi volverina z x -men i ten co tak ładnie atakuje elekrycznością to nazywał się M.Bison) może to chaotycznie napisałem bo dla mnie to trochę nie jasne.

sasha fierce
30.08.2010, 18:23
To zalezy od wersji, Akuma to Gouki w wersji japonskiej. M. Bison nazywa sie Bega w japonskiej wersji. Ale to te same postaci.

rudzielec
30.08.2010, 18:27
Bez obrazy ale Street Fighter IV na konsole to słabizna, combosy są proste jak budowa cepa (chociaż lubie SF).
Osobiście mam odpał na punkcie bijatyk, mordobić i wszystkiego gdzie można komuś sprać tyłek i gram na Playstation od dobrych kilkunastu lat, w porównaniu do MK Armagedon Street Fighter to łatwizna.
Spróbuj sobie zrobić combo złożone z piętnastu przycisków, lub Fatality na ostatnim poziomie, które żeby wyszło ci w pełni, musisz wystukać kombinację złożoną z kilkudziesięciu ciosów (jeden cios to kombinacja trzech guzików), a za każdym uderzeniem masz coraz mniej czasu by wystukać następne.

Myślę, że jeśli chcesz pograć na klawiaturze w Street Fightera to spokojnie możesz to zrobić, chociaż dobrego "dżoja" już za 30 zeta możesz kupić.
I dobrze napisałeś, to wszystko zależy od umiejętności!

Remus Lupin
30.08.2010, 18:38
A znacie jakąś polską stronę internetową (Patrzyłem na wikipedii ale nic niema) o tej grze o postaciach chciałbym coś więcej poczytać ale nic tam nie mam.

Ale fajne są te postacie gdy grałem w SF II nie wiedziałem jak odblokować Sagata , Barloga , Vege i M. Bisona.

a tutaj mogę je wybrać i ten blanka, Honda , Dhalsim, Zangief, Dan on jest zabawny, Cammy, Fei long, Ryu , Ken, a także te nowe Rufus, ten El coś tam ta agentka, abel i Seth, Chun Li , Guille.

Fajni są na pewno sobie kupię.

Starlight
30.08.2010, 18:49
@up Masz Konsole że chcesz kupić?
Nie śnij że gra z PS3/Xbox pójdzie Ci na kompie bez win 7 albo vista ok 6GB i karty graficznej ok 2GB i programu emulacyjnego.

rudzielec
30.08.2010, 18:50
http://www.streetfighter.com/ jest po angielsku ale jest wszystko o postaciach z najnowszego SF :)

@UP: no to się akurat zgadza, komp musi być odpowiednio "napompowany" inaczej dupa zbita.

Remus Lupin
03.09.2010, 17:32
@up Masz Konsole że chcesz kupić?
Nie śnij że gra z PS3/Xbox pójdzie Ci na kompie bez win 7 albo vista ok 6GB i karty graficznej ok 2GB i programu emulacyjnego.

Ale chyba mnie nie zrozumiałeś nie mam ani Xbox ani PS3 kupię na PC

Dzięki ale to znam

Mam nadzieje,że wyjdą jakieś inne mordobicia na komputer dlatego chcę to to kolejna bijatyka nie liczą Tekkena którego ja mam w emulatorze.

Ale szkoda,że nie ma bonusowych aren tyko są w najnowszym jak rozwalenie samochodu czy beczki były też beczki z ogniem co trzeba było te wszystkie trzy rozwalić a ja się zastanawiam dlaczego Zangief jest taki cały w bliznach, ale szkoda,że nie ma takiego czegoś jak pobijesz rywala to na obrazku będzie zakrwawiony i posiniaczony a słyszałem coś o zmianach stroju da się jakoś zmienić w trybie arcade

Rozpisałem się trochę ale nic. :D

Hejka.

Sorry,że post pod postem ale mam kilka pytań.

Kupiłem sobie SFIV i tak się składa ,że pad mi jest niepotrzebny ale i tak zadam wam pytania.

1. Jak zrobić ultra combo Vegą i Guile tu piszę,żeby wcisnąć góra i dół i co dalej.
2. Jak zrobić ultra combo Zangiefiem mam zrobić obroty lewo, góra,prawa czy coś
3. Jak odblokować Akume boję się tego robić pisze tutaj ,że muszę mieć 1 perfekt ale walce ze wszystkimi przeciwnikami mówię o odblokowanych postaciach jak sakura czy Dan

Mam nadzieje,że pomożecie.

Starlight EditNie przepraszaj Tylko EDYTUJ

Starlight
18.10.2010, 20:34
No i tak :D:D gramy sobie z kolegami od 4h :D:D
<Zdjecie z domu odemnie żeby nie było :BB>
http://img219.imageshack.us/img219/4286/173383913.jpg (http://img219.imageshack.us/i/173383913.jpg/)

Limitowana edycja - <4 takie fajne joye!>

Starlight
30.10.2010, 18:00
Super kombo
Klikaj jak byś mial ADHD dół i Lewo oraz S lub d lub a

A Ultra Combo j/w ale F

Remus Lupin
06.11.2010, 15:21
Cześć

Mam kilka pytań mam SF IV już dawno a się zastanawiam co może oznaczać to C i D w niebieskim kółku i o co chodzi ze strojami alternatywi.

Starlight
18.11.2010, 13:27
YY możesz trochę jaśniej?