Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podział majątku

Rocket
01.09.2010, 22:33
Chcę wyprowadzić część mojej rodziny na inną parcelę, ale gdy wybieram "podziel rodzinę" ta rodzina którą chcę wyrzucić z domu jest strasznie biedna, jakby dopiero zaczynali grę. Nie podoba mi się to, bo ogólnie cała rodzina ma ponad 500 000, ciężko i długo na to pracowali i nie chcę, żeby po podziale zostali jakimiś nędzarzami. Tym bardziej, że wybudowałam im ładny dom, na który nie będzie ich stać po wyprowadzce.
Co mam zrobić, żeby móc podzielić majątek?

anie_1981
02.09.2010, 15:45
Chyba nie ma na to metody. Można kupić im jakieś drogie obiekty i umieścić w ich wyposażeniu, ale i tak będzie można je sprzedać dopiero po umieszczeniu ich w jakimś domu lub na pustej parceli. Twórcy gry o podziale majątku nie pomyśleli. Można też użyć kodu na kasę po wprowadzeniu ich do czegoś taniego i potem można ich znowu przenieść. Można też stworzyć kogoś, kodami dać mu kasę i wprowadzić do "wymarzonego domku". Potem dodać do niego naszą rodzinę, a kolesia wyprowadzić i skasować. Wszystko dlatego, że twórcy gry "nie pomyśleli". A przecież wystarczyłoby dać możliwość przelania pieniędzy z na konto tych wyrzucanych z domu. Ręcznie by się wybierało ilość pieniędzy, którą mają ze sobą wziąć i tyle...

Rocket
02.09.2010, 20:49
eh, zrobiłam ten myk z wyposażeniem ale i tak jestem zła bo trochę na tym stracili i za dużo bujania z tym było. no trudno, dzięki.

anie_1981
02.09.2010, 21:14
To jest wyraźne niedopracowanie gry. Mogli o tym pomyśleć. Z jednej strony to dobrze, że tak jest, bo po wyrzuceniu ludzi z domu gra im zawsze jakiś da, a aktywna rodzina na tym nie traci... ale to się sprawdza tylko wtedy, gdy nam nie zależy na wyrzucanych Simach, a to się rzadko zdarza.

nmin
02.09.2010, 21:48
Tak sobie myślę, chociaż już po fakcie, że można by użyć modów z MTS, widziałam takie, które pozwalają odejmować kwoty, zamiast je dodawać - można by wprowadzić Simy na pustą parcelę, kodami dodać im określoną kwotę, żeby starczyło na ten dom, a potem wejść do rodziny, z której się wyprowadzili, i za pomocą modu kodami zabrać im tyle samo, ile tamtym się dało - nie gram z kodami na kasę, dlatego gdybym kodem komuś dodała, to drugiemu bym odjęła, wyrównałabym nawet tę kwotę, którą dostaje się automatycznie po wyprowadzce ;)

Z tym wyposażeniem to niestety kiepsko, bo wartość spada. W TS2 było fajnie z tym sposobem, moja rodzina miała kupę uczciwie zarobionych pieniędzy, było w niej troje dzieci i gdy się wyprowadzały, żeby założyć własne rodziny, każde z nich dostawało do plecaczka kilka akwariów za 18000, więc mogły wystartować od razu z ładnym domem :)

anie_1981
02.09.2010, 21:56
Taaa... Ale to powinno być lepiej rozwiązane. Może napiszmy petycję do EA? :P

patryk916
05.12.2010, 11:20
Moim zdaniem,jak masz powiedzmy 100 000.Wpisujesz testingcheatsenabled true.Potem wpisujesz familyfunds NAZWISKO RODZINY(wspólne,powinno być na widoku miasta) 50 000.
Potem dzielisz rodzinę i do niej wpisujesz jak wyżej .

P.S.Wpisujesz w konsolę kodów(CTRL+SHIFT+C)

Kyerme
05.12.2010, 14:47
A nie najłatwiej byłoby użyć interakcji "Przeprowadź się" na komputerze albo telefonie? Wybierasz dom, gdzie ma być "wyrzucona" część rodziny, wybierasz simów, którzy mają się wyprowadzić, wybierasz aktywną rodzinę i już :) Jedyny szkopuł to taki, że gotówki pewnie nie będą mieć, ale na ten dom ich będzie stać :) Możesz ewentualnie postawić parę drogich rzeczy w ich nowym domu (jeszcze przed zakupem), a po przeprowadzce je sprzedać, żeby mieli dodatkową kasę :)