PDA

Zobacz pełną wersję : Import rodziny?

Helen
01.09.2010, 23:17
Witam wszystkich :)
Mam pytanie związane z importem rodziny (nie znalazłam innego takiego tematu, jeżeli jest przepraszam i proszę o przekierowanie)

Czy istnieje możliwość importowania samej rodziny?
Musze odinstalować simsy, a że gram już pewien czas to się do swojej rodzinki przywiązałam i nie chcę jej od tak skasować. Da się ją importować, np do netu? Czy też przegrać gdzieś? x) a potem po wgraniu ponownym gry wrzucić rodzinkę z powrotem?
wydawało mi się, że jest taka możliwość, ale teraz zupełnie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.

Bardzo proszę o pomoc! :)

Liv
21.09.2010, 20:36
Mam nadzieję, że się nie przedawniło, a jeśli, to że ten post pomoże innym userom :)

Rodzinę wystarczy wprowadzić na pustą parcelę albo do wybudowanego domu. W grze spakować ja do pliku, który pojawi się w folderze SavedLots w moich dokumentach (w katalogu Ea Games/The Sims 2)
Potem owy plik z domkiem i rodzinką trza wywalić w bezpieczne miejsce. Najlepiej na pen drive`a/pulpit/inną partycję dysku, gdzie nie ma Simsów.
Po odinstalowaniu dwukrotnym kliknięciem można zaimportować rodzinkę wraz z domkiem, całą i zdrową, do gry :)

@down: Tak, dokładnie.

darvd29
26.09.2010, 14:18
tyle że wszystkie kontakty tej rodziny z innymi rodzinami zostaną utracone ;) Jeśli chcesz je zachować to chyba trzeba skopiować całe otoczenie.

Helen
10.10.2010, 15:39
Dziękuję za pomoc! :*
Przeniosłam rodzinkę całą i zdrową, nie miałam też problemu z wgraniem ponownym! :D