Zobacz pełną wersję : Renowacja - Droga Donikąd 91 by pensivelane [BRAK ZDJĘĆ]
pensivelane
05.09.2010, 13:40
Cześć i czołem :)
Chciałabym wamzaprezentować moją pierwszą renowację Maxisowego domu, oczywiście taką niepublikowaną :P Zdjęcia nie są jakimś szałem - po prostu wycięłam je żywcem ze Storytelling. Nie wyostrzałam ich ani nic, bo prawdę mówiąc po nieudanym kontrastowaniu odpuściłam sobie. Zdjęć jest dużo, tak mi się przynajmniej wydaje, ale mam nadzieję, że dacie radę. A jak nie, to nie :P Druga sprawa: Mało dodatków. Ostatnio nie mam czasu żeby poważnie zająć się downloadsem, dlatego też zostałam zmuszona do wstawienia kanapy, której za bardzo nie lubię, do salonu. Ehh, da się przeżyć, tak myślę :) Trzecia sprawa: Kody. Nie bawiłam się nimi zbytnio, a oczym świadczą przedmioty w kuchni. Cudowałąm wyłącznie moveobjects i boolprop snapobjectstogrid. Jest jak jest, mogło być gorzej.
Krótko o chałupie:
Nie znam wymiarów parceli :P Wiem jednak, iż więcej jak 2 simy to tam się nie zmieszczą, chyba, że komuś się marzy spanie na kanapie. Przewidziany był zapewne dla samotnego/ej sima/ki lub starych dziadków. W każdym razie bez dzieci, bo nie ma warunków. Tak więc renowacji podjęła się moja prehistoryczna simka - Amanda, stworzona ok. 1 rok temu. Została odnowiona fryzurą, dobrze, że nie widzieliście starej :D Jest młoda, wiadomo, limity budżetowe, dlatego nie stać jej było na nic większego. Mieszka ze swoim chłopakiem - Alexem, kto wie, może wkrótce narzeczonym! W domu jest straaaasznie ciasno. Amanda nie zmieniała pozycji ścian, tak więc łazienka nadal przyprawia o klaustrofobię. Kiedy robiłam jej zdjęcia, to myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok -.-". Jest do tego stopnia ciasna i mała, że nie starczyło miejsca na umywalkę. Dlatego też żeby umyć ręce trzeba biegać pod prysznic, albo do stawu za domem. Jest jeszcze wersja Hardcore: woda w kiblu xd. Przyjęci zostaniecie w małym bałaganie, ale nasza para nie zaopatrzyła się jeszcze w szafki z IKEI, któe ukryją wszystko, lub chociażby schowek pod podłogą. Kącik z komputerem też musiał się przeprowadzić w kąt salonu. Za te wspaniałe Spratańskie luksusy trzeba zapłacić 67 883 simoleony, ale jak to mówią:
CIASNE, ALE WŁASNE :)
THANKS FOR WATCHING! :D
Sypialnia- zbyt pusta. I ta brązowa pralka, brrr.. :D
Następnie- kuchnia strasznie zaśmiecona, ale wokół już jest idealnie czysto :|
I tapeta w kibelku, też nie przypadła mi do gustu :D
8
pozdrawiam
DZIWNOWO?! :O:O:O:O:O Przecież to pustynia była, coś Ty z nim zrobiła?! :(:(:(:(
Renowacja ogólnie ładna, aczkolwiek ten burdel mi się nie podoba. a ściany mogłaś jednak ruszyć. Żeby łazienka była większa!
U mnie mieszkał w tym domku Anastazy Samotnik, zmieniłam tylko wnętrze domku. Jak dorobił się żony i dzieciaka (no, później było ich dwóch...) - dobudowałam piętro. To było 3 (!!!) lata temu, wsadziłam dużo Maxisa, bo dodatków z neta miałam wtedy jak na lekarstwo. I też chciałam "znormalizować" Dziwnowo, ale nie posunęłam się do zmiany terenu na trawiasty! Nie wybaczę Ci tego :((
8/10 - odejmuję za bałagan i za trawę.
@down: lol, pół posta trzeba by edytować :| Ale zostawię na pamiątkę.
pensivelane
05.09.2010, 14:19
Ta parcela znalazła się w skrzyni domów - czysciłam Dziwnowo, dlatego. Dom stoi teraz w jednej z moich własnych okolic, wybacz :P
JEZU, to jest śliczne! ;3
Jedyne co mi się inie podoba to pralka, i ta pustka w sypialni, ale tak to naprawdę ładnie, jak na taką małą chałupę :P
9.5/10 za pralkę i pustkę :>
Bardzo, bardzo ładnie, ale bardzo, bardzo duży bałagan :D Piękny ogród, pięknie ogółem na zewnątrz, w środku jak mówiłem straszny bałagan :( 9
W kuchni jest niesamowity bajzel, a w reszcie pokojów jest, no, nienagannie. To mi się najbardziej rzuciło w oczy. Nie podoba mi się to, że wokół całego domu jest to kamieniste pokrycie terenu. Jeszcze coś. Podłoga na tarasie jest drewniana. Po deszczu w realu zaczęłaby gnić :P Salon jest straaaasznie pusty, chociaż jakiś ładny dywanik by się przydał na środku.
A teraz plusy - genialny ogród i urządzenie tarasu. Skąd masz tą genialną huśtawkę na drzewie? :P I akurat mi się baaardzo podoba sypialnia, to łóżko jest świetne, bardzo tam pasuje. I te ciuchy na tarasie, aaaaach :P
Hm, liczbowo nie lubię oceniać, więc może mi wybaczysz za brak takowej oceny? :P
pensivelane
05.09.2010, 20:58
Jesli chodzi o hustawkę, to nie mam zielonego pojęcia.
Sprawdziłabym w grze, ale nie wiam jak.
Może mi jakis dobrodziej wyjasni :P
Hah xD
Klikasz na ikonkę huśtawki w grze i czekasz aż ci się pojawi opis, tam powinien pisać adres strony, na której jest dany obiekt :P
pensivelane
05.09.2010, 21:06
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
dziękuję światły człowieku :p
jak już przeinstaluje grę (moje EA Games ma 72 GB O.O ), to ci sprawdzę :D
Jak dla mnie renowacja wyszła genialnie. Uwielbiam nowoczesne wnętrza z lekkim bałaganem i tutaj to dostałam. Najbardziej zachwyca sypialnia *__*
11
Sherlock
06.09.2010, 20:30
Zacznę bardzo nietypowo, bo od prysznica :P Chyba jest źle ustawiony, bo "klamka" znajduje się od strony kibla XD I jak simowie tam będą wchodzić? No, chyba że mi się coś wydaje, albo to musi tak być... Nie wiem, nie mam tego prysznica w grze :P Ściągany zapewne, a ja nie ściągam nic (poza rzeczami do filmów, ale nvm :D). A pralka jest na dwie kratki, czy kodem dałaś na środek? Bo jakby się uprzeć, to umywalka by się zmieściła ;D Ale wersja hardcore mycia rąk, którą przedstawiłaś, też jest niczego sobie xDD Ogólnie fajna ta łazieneczka, tylko niech tam simowie uważają, jak bedą wstawać z kibla, bo mogą walnąć głową w tę półkę, która nad nim wisi =D Tyle, jeśli chodzi o łazienkę.
W kuchni faktycznie trochę za bardzo naciapane, no ale dosyć umiejętnie, więc nie będę się już czepiał. Chociaż nie ukrywam, że lepiej by to wyglądało, gdyby było bardziej czystko :P Na ścianie wisi bardzo fajny zegarek ;D Można się z niego dowiedzieć, że robiłaś zdjęcia o 10:10 :D:D -[Uwaga, nagły przeskok do sypialni!]-> Trochę mi nie pasują te plakaty w oknie, i ilość poduszek w łóżku mnie przeraża xD No i mogłaś dać jakiś dywan na te drewnianą podłogę, a nie taka goła jest XDD Salon pominę, bo jest bardzo zwyczajny, i nie ma co przy nim pisać, ale dorzucę jeszcze słówko o podwórku :P
No więc: Jak już ktoś zauważył, na drzewie wisi bardzo ciekawa huśtawka :D Chętnie bym się pohuśtał, lecz niestety nie mam jak xD Fajne auto, w fajnym kolorze. Wszelka roślinność dodała uroku nowej wersji Drogi Donikąd 91. Jak patrzę na zdjęcie przed renowacją, to mówię sobie: "Obciach dla twórców" =D Dać jedną chudą palmę i parę krzaczków banał, ale przygotować taką renowację jak twoja, to już coś ^^
Podsumowując: Bardzo, bardzo dobra "przeróbka"! 12/10
EDIT: Ale długie to :O
-----
ten burdel mi się nie podoba.
nono, ładne rzeczy się tu dzieją :P
Liv edit: weź nie twórz podtekstów, co?! xDD
Nie taki burdel miałam na myśli!
Sh edit: Ale teraz już taki xD
pensivelane
06.09.2010, 21:32
Zacznę bardzo nietypowo, bo od prysznica :P Chyba jest źle ustawiony, bo "klamka" znajduje się od strony kibla XD I jak simowie tam będą wchodzić? No, chyba że mi się coś wydaje, albo to musi tak być... Nie wiem, nie mam tego prysznica w grze :P Ściągany zapewne, a ja nie ściągam nic (poza rzeczami do filmów, ale nvm :D). A pralka jest na dwie kratki, czy kodem dałaś na środek? Bo jakby się uprzeć, to umywalka by się zmieściła ;D Ale wersja hardcore mycia rąk, którą przedstawiłaś, też jest niczego sobie xDD Ogólnie fajna ta łazieneczka, tylko niech tam simowie uważają, jak bedą wstawać z kibla, bo mogą walnąć głową w tę półkę, która nad nim wisi =D Tyle, jeśli chodzi o łazienkę.
W kuchni faktycznie trochę za bardzo naciapane, no ale dosyć umiejętnie, więc nie będę się już czepiał. Chociaż nie ukrywam, że lepiej by to wyglądało, gdyby było bardziej czystko :P Na ścianie wisi bardzo fajny zegarek ;D Można się z niego dowiedzieć, że robiłaś zdjęcia o 10:10 :D:D -[Uwaga, nagły przeskok do sypialni!]-> Trochę mi nie pasują te plakaty w oknie, i ilość poduszek w łóżku mnie przeraża xD No i mogłaś dać jakiś dywan na te drewnianą podłogę, a nie taka goła jest XDD Salon pominę, bo jest bardzo zwyczajny, i nie ma co przy nim pisać, ale dorzucę jeszcze słówko o podwórku :P
Pralka: Kod, a jak. Nie wiem, co zmiesciloby się w tej łazience oprócz toalety i prysznica. Prawie jak winda. Simy są bardzo sprytne, po prostu nie będą wchodziły do łazienki, bo sfiksują jeszcze bardziej niż kiedy nie mogą przejsc po jakims kwadraciku.
Plakaty w oknie: Też mi nie pasowały, ale nie chciałam dodawać już firanek, byłyby jedyne w całym domu xd. Nie mam zbyt wielu sensownych!
Prisznic: Bardzo możliwe, że jest źle ustawiony, ale jak gram na kody i mebluje mieszkania to zawsze mam z nim problem. Szczególnie jak wejscie nie jest dobrze oznaczone, to mogiła w moim przypadku.
No i dziękuję za wysokie noty :D Myslalam, że będzie gorzej :P
Delivered
09.09.2010, 19:43
Hm... Powinnam chyba zacząć od bałaganu. Moim zdaniem wszędzie będące rzeczy to podczas prezentacji coś zbędnego. Gdyby tych dwoje mieszkańców domu chciało go sprzedać, to czy pozwoliłabyś wejść kupującym do budynku w takim 'bajzlu'?
Druga rzecz, która mi się rzuciła w oczy... Gdyby nie w/w bałagan w domu byłoby bardzo pusto. Wyraźnie widać, że nie masz czym zapełnić przestrzeni domu.
A teraz po kolei:
Bryła i ogród - przede wszystkim brakuje mi zdjęcia tylnego tarasu w całości, jakby z ogrodu na taras. Ze zdjęciem byłoby o wiele lepiej oceniać. W każdym razie, bryła praktycznie nie została zmieniona. Za to ogród... tu mam mieszane uczucia. Wydaje się, że jest tam dużo roślin, ale to tylko pozory. Przede wszystkim, więcej krzewów wokół oczka wodnego. Naokoło wody jest bardzo mało roślin, co wygląda niesamowicie sztucznie na tle obrośniętego trawą i drzewami reszty ogrodu. Druga rzecz, to wszechobecne kamieniste pokrycie terenu... Okropnie wygląda.
Środek:
Salon - podczas prezentacji wydaje się zapełniony po brzegi, jednak dopiero na rzucie widać, jak mało jest tam rzeczy. Wszystkie meble są poustawiane po kątach, co nieładnie wygląda. Sam dywan na środku od razu by zmienił wygląd pomieszczenia. Ba, wystarczyło by ustawić kilka rzeczy pod kątem i od razu wyglądałoby estetyczniej.
Kuchnia/Jadalnia - bałagan! To aż kuje w oczy. Poza tym nic bym nie zmieniła.
Łazienka - mam dziwne wrażenie, że gdyby postawić pralkę pod kątem i zabrać te rzeczy z podłogi to umywalka by się zmieściła. Poza tym jest okej.
Sypialnia - sama się sobie dziwię, ale nie mam jej nic do zarzucenia. Idealna. No, może zamiast gazet na podłodze ja dałabym stolik, ale ogólne wrażenie jest dobre.
I mam do ciebie pytanie. Wiesz może, skąd masz drzwi i okna, których użyłaś w domu? Jeśli tak, to proszę o link albo choćby nazwę strony, z której pobrałaś, spróbuję wtedy sama odszukać.
Ogólna ocena: 4+ - wszechobecny bałagan sprawia nieprzyjemne wrażenie. Ciasna łazienka bez umywalki. Pusty salon, na siłę zapełniony po kątach. Nieco dziwny ogród. To wszystko robi swoje.
Mam nadzieję, że moja ocena jest subiektywna i sprawiedliwa.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.