Zobacz pełną wersję : jak widzieć budynki?
Malika18
10.10.2010, 19:13
A więc: widziałam na screenach albo fotach że można zrobić tak że - jesteśmy w domu sima i widzimy inne z sąsiędztwa np. będąc u rodziny Lotario zobaczę np. dom rodziny Kaliente ... Tylko pytanie jak? :D Z tym że mam baaaaardzo słaby komputer i kartę graficzną też... :/
W opcjach (ikonka trybików) musisz sobie zaznaczyć zasięg widoku->duży (wystarczy), aczkolwiek w przypadku słabej grafiki nie jest to wskazane.
Ale spróbować możesz :)
Starlight
10.10.2010, 20:40
Akurat to nie tak mocno wpływa na grafikę,
jeśli będzie się cieło ustaw na Średnie.
<chociaż to jest takie same jak TS2 na PS. Widzi się tylko jeden dom...>
Wielebny
10.10.2010, 21:15
Oprócz zasięgu renderowania obrazu należy również włączyć pojawianie się poza główną parcelą: obiektów, drzew i budynków.
Ps. z własnych obserwacji w ts2 nie zauważyłem zbytni skoków wydajności po włączeniu obiektów poza parcelą. Inaczej sprawa się ma w ts3.
Starlight
10.10.2010, 21:23
Zasięg zanikania ? o tym mówisz? <UP>
Malika18
11.10.2010, 19:54
Em... może jestem trochę nie kumata ale - wchodzę w Dziwnowo biorę opcje i szukam szukam i nie mogę znaleźć... jakby ktoś mógł dokładnie wytłumaczyć ... :D
rudzielec
11.10.2010, 22:38
a w ogóle masz jakieś dodatki czy samą podstawę?
nikt tego jak widzę nie napisał, ale jeżeli masz samą podstawę to tej opcji nie ma :)
musisz mieć jakikolwiek dodatek (nie akcesoria!!!) żeby Ci się ta opcja pokazywała ;)
EDIT: widzę, że masz wersje podstawową... więc nic z tego nie będzie :P
Malika18
12.10.2010, 15:38
up: no nie mam ... yh i po ptokach ... :/ no to trudno ;)
a wchodzisz w opcje jak jesteś w okolicy czy w domu? Bo wydaje mi się że ta opcja pojawia się tylko w opcjach jak jesteś w domu ale głowy nie dam :P
@up: Nie ma to znaczenia, jeśli nie posiada dodatku.
@up: owszem ma. to dochodzi w NŻ i dalszych
Malika18
14.10.2010, 15:32
czyli ze nic z tego jednak?:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.