Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : Cztery ¿ywio³y 2010 - Zadanie nr 3

lithium
20.10.2010, 20:53
http://i52.************/oqyob9.png
http://www.whattheyplay.com/media/images/product/pc/the-sims-3-35029/screenshot/sims3pcscrngymext-screenshot.jpg
Wygl±d podstaw± popularno¶ci!

Zadanie polega na zrobieniu operacji plastycznej i sesji zdjeciowej Kasandrze Æwir z The Sims 2:
http://img267.imageshack.us/img267/7747/kascwir.jpg

oraz Amelii Z³otko (imiê i nazwisko przypadkowe) z The Sims 3:
http://i51.************/95tswm.jpg

Wymagania:
• Dozwolone jest u¿ywanie nieoficjalnych dodatków z Internetu oraz ze Store.
• Dozwolona jest ingerencja w kszta³t twarzy, zmiana nosa, oczu i ust.
• Mo¿na zmieniæ fryzurê, kolor w³osów, d³ugo¶æ rzês, kolor paznokci, makija¿ i ubrania (w tym równie¿ akcesoria typu bi¿uteria, okulary itd).
• Mo¿na u¿ywaæ w grze defaultów (skóra, oczy).
• Nie wolno jednak¿e zmieniaæ koloru skóry i oczu – oznacza to, ¿e nie mo¿esz zrobiæ np. z bia³ej kobiety Murzynki, a z ciemnych oczu jasnych.
• Nie mo¿na zmieniaæ wieku simek, ich budowy cia³a (tyczy siê to równie¿ miê¶ni i tuszy), u¿ywaæ soczewek kontaktowych.
• Za pomoc± suwaków z The Sims 3 wolno jedynie zmieniæ wielko¶æ piersi i pupy.
• Zdjêcia powinny mieæ rozmiar 1024x768 px lub mniejsze.
• Prezentacja simek powinna odbyæ siê nastêpuj±co: jedno zdjêcie przed operacj± (mo¿na wzi±æ z tre¶ci tego zadania, ale tylko Ameliê, twarz Kasandry jest ma³o widoczna), jedno zdjêcie po (z trybu tworzenia sima/warsztatu): przodem i z profilu, i kilka z sesji zdjêciowej (w pomieszczeniu, plenerze itp.).
• Sesja zdjêciowa musi byæ jednolita, tj. odbywaæ siê w jednym miejscu (np. ³±ka, kawiarnia itp.).
• Ilo¶æ obrazków z sesji jest dowolna.
• Dozwolona jest obróbka zdjêæ w dowolnym programie graficznym. Pamiêtaj jednak o jako¶ci i czytelno¶ci.
• Zabrania siê wgrywania zdjêæ na swoje serwery, gdzie w linku umieszczony jest wasz nick! Obojêtnie czy znany na forum czy nie. Od razu mówiê, ¿e takie prace bêdê dyskwalifikowaæ.
• Tradycyjnie nie mo¿na umieszczaæ na obrazkach swoich podpisów czy innych znaków szczególnych dru¿yny.

Pobierz Kasandrê: http://wyslijto.pl/plik/i2biwna8y5
Pobierz Ameliê: http://www.mediafire.com/?adu2kbv8vtp6r2z

Tak, jest to niemal¿e pe³na operacja plastyczna, aby trochê wam zrekompensowaæ trud poprzedniego zadania. Jedyn± wiêksz± przeszkod±, która mo¿liwe, ¿e was zdziwi³a, jest zakaz ingerencji w tuszê simek. Bo jakie¶ utrudnienie byæ musi, a postacie na szczê¶cie nie s± przesadnie grube, wiêc dacie radê. Ostateczny termin nadsy³ania prac mija 31.10.2010 o godz. 14:00.
Tak samo jak poprzednio wysy³aj± je opiekunowie dru¿yn, lub jego zastêpstwo. I tak samo jak poprzednio, maj± byæ ju¿ ostateczne wersje, bo nie bêdê ich wymieniaæ, ani tolerowaæ spó¼nieñ.
Po tym czasie zostanie utworzony temat z prezentacjami i z sond±, w której g³osowaæ mo¿e ka¿dy u¿ytkownik forum thesims.pl.
Zasady g³osowania dla przypomnienia:

4. G³osowanie
W g³osowaniu mog± braæ udzia³ wszyscy u¿ytkownicy forum The Sims. £±cznie z uczestnikami konkursu, jednak¿e nie mog± oni g³osowaæ na swoj± dru¿ynê – w takim wypadku delikwent zostanie zdyskwalifikowany i/lub wydalony z grupy i zbanowany na okres dwóch miesiêcy.
G³osowanie zacznie siê, gdy opiekunowie poszczególnych dru¿yn wy¶l± do organizatora ostateczn± prezentacjê przed terminem koñcowym. Zostanie wtedy utworzony specjalny temat z sond±, widoczny dla ca³ego forum.
G³osowanie jest anonimowe – to znaczy, ¿e nie ujawniamy, na kogo g³osowali¶my. Pod pracami nie bêdzie napisane, czyjej s± dru¿yny, aby zminimalizowaæ faworyzowanie. Dlatego te¿ ZABRANIA SIÊ wpisywania, która praca do której dru¿yny nale¿y. W przypadku z³amania tego zakazu, u¿ytkownik zostanie zbanowany na okres dwóch miesiêcy i/lub zdyskwalifikowany/wydalony z grupy. Na g³osowanie bêdzie czas oko³o 2-3 dni.
Za nastêpuj±ce miejsca bêd± punkty:
1 miejsce – 4pkt.
2 miejsce – 3pkt.
3miejsce – 2pkt.
4miejsce – 1pkt.

Tutaj (http://www.forum.thesims.pl/private.php?do=newpm&u=20292) link do wys³ania do mnie prywatnej wiadomo¶ci.

Pytania kierujecie do opiekunów swoich dru¿yn, ewentualnie, gdy ci nie wiedz± pytacie mnie. Przypominam, ¿e macie siê ich s³uchaæ! I graæ fair-play.

Taka rada – sprawdzajcie najpierw, czy dzia³aj± wam linki. W razie niemo¿no¶ci ¶ci±gniêcia pliku, mo¿na go szybko wgraæ na inny serwer, a jak siê obudzicie dopiero pod koniec zadania... to có¿.

Tradycyjnie podziêkowania: Dziêkujê Liv za przygotowanie zdjêcia i linka do ¶ci±gniêcia Kasandry i Gio, który przygotowa³ do zadania Ameliê.

UWAGA!
Moi mili. Planujê zrobiæ jeszcze jedno zadanie i… nie wiem co dalej. Czy chcecie wiêcej zadañ, czy cztery w zupe³no¶ci wam wystarcz±? Z jednej strony nie chcê was przemêczaæ prac±, bo mo¿e niektórzy czuj± siê ju¿ znudzeni itd. Z drugiej za¶ je¿eli dobrze siê bawicie i macie chêci, to szkoda to tak „szybko” koñczyæ. Dlatego proszê, aby¶cie w tym temacie wypowiedzieli siê czy jeste¶cie za tym, aby skoñczyæ na czwartym zadaniu, czy zrobiæ ich jeszcze kilka i w miarê mo¿liwo¶ci napisaæ, ile wg was powinno byæ tych zadañ, tak w przybli¿eniu.

To wszystko, ¿yczê powodzenia wszystkim dru¿ynom!

ddo bwayo
20.10.2010, 20:57
ja bym chcia³a wiêcej zadañ :{ nie wiem dok³adnie ile.

Vanitas
20.10.2010, 20:57
Moim zdaniem mo¿na dorzuciæ jeszcze dwa zadania. Warto wzi±æ pod uwagê, ¿e niektórzy do³±czyli do grup nie dawno i warto daæ siê im wykazaæ wiêc dwa zadania oprócz tego bêd± idealne :)

Charionette
20.10.2010, 21:11
Dwa a mo¿e nawet wiêcej :P

Jako¶ musimy nadrobiæ straty :D

Ogólnie bardzo fajnie mi siê wspó³pracuje, lubiê takie co¶ i chcê, ¿eby to trwa³o jak najd³u¿ej :P

Paka
20.10.2010, 21:20
wiêcej ni¿ 2
niech ta zabawa sie ci±gnie ;d

Vanitas
20.10.2010, 21:28
Rozumiem, ¿e chcecie siê bawiæ, ale to ma siê ci±gn±æ za nami do koñca ¿ycia? =D Nied³ugo zapewne wam siê to znudzi i bêdziecie narzekali, ¿e pojawiaj± siê nowe zadania.

Chryzantem Z³ocisty
20.10.2010, 21:31
daj na razie jeszcze jeden-dwa,jak lud bêdzie chcia³ jeszcze,to dasz jeszcze :P

Paka
20.10.2010, 21:43
zawsze mo¿na zaprzestaæ

lithium
20.10.2010, 21:59
chcialabym, aby zdecydowana wiekszosc sie wypowiedziala. bo jezeli nie, to nie bedzie dodatkowych zadan.

avenly
20.10.2010, 22:05
na razie jeszcze dwa by³yby ok, po¼niej mo¿na zobaczyc.

Mizia
20.10.2010, 23:42
No nie, jak siê bawiæ to siê bawiæ. Cztery zadania to zdecydowanie za ma³o.

Arkia
21.10.2010, 10:31
Ja bym chcia³a jeszcze przynajmniej 2 zadania. I droga, mi³o¶ciwie nam panuj±ca foda-se, ja chcê co¶ zwi±zanego z pisaniem! Fotostory, wierszyk, opowiadanie... Nie wiem. Ale ja chcê zadanie z tym, na czym siê znam. Nie zg³osi³am siê do konkursu po to, ¿eby podgl±daæ pracê grupy. Ja te¿ chcê siê wykazaæ!

A poza tym, to mam tylko zastrze¿enie jedno. Czemu do dwójki w tym i poprzednim zadaniu simowie s± ju¿ w grze, a do trójki ich trzeba pobieraæ? No czemu? Ja akurat mam k³opot z transferem, i ¶ci±gaæ nie mogê za du¿o. Z t± simk± w trójce bym mog³a pokombinowaæ, w koñcu fotki dostarczyæ prosto. Gdyby tylko ta simka by³a w skrzyni rodzin, ju¿ by mieszka³a, czy co¶. Prosi³abym o odpowied¼, czemu do dwójki rodzinki s± ju¿ w grze, a do trójki trzeba ¶ci±gaæ. Bo ja sama pojêcia nie mam.

lithium
21.10.2010, 10:50
bedzie cos zwiazanego z pisaniem, spokojnie.

czemu? nie wiem czemu, tak wyszlo chyba. tylko szkoda, ze wy o swoich problemach piszecie po rozpoczeciu zadania. nie moglas po drugim napisac, ze nie mozesz sciagac simow z neta? to specjalnie poprosilabym gio, aby spakowal kogos istniejacego juz. ale oczywiscie cisza. ja nie jestem wrozka, nie jestem w stanie sie domyslic, kto jaki ma aktualnie problem.

Miku-Chan
21.10.2010, 14:09
jeszcze z 2... ^^

Nieidealna
21.10.2010, 14:38
Najlepiej daæ jeszcze 2 zadania i zobaczyæ, co bêdzie dalej... Popieram zdanie Mizi, 4 zadania to za ma³o.

eS_guy
21.10.2010, 14:48
Oczywi¶cie, ¿e 4 zadania to za ma³o! Ten konkurs to jedna z najciekawszych rzeczy jakiej do¶wiadczy³em na forum. Mam nadziejê, nie skoñczy siê zbyt szybko...!

Mixliarder
21.10.2010, 15:10
2 lub wiêcej!

Gio
21.10.2010, 15:39
Zgadzam siê z przedmówcami :) Wiêcej zdañ!

rudzielec
21.10.2010, 16:06
co do zadañ to zgadzam sie ¿eby by³o jeszcze co najmniej ze dwa :)
natomiast odno¶nie zadania to mam pytanie, czy je¿eli mo¿na ingerowaæ w kszta³t twarzy (oczy, usta, nos) to czy mo¿na zmieniaæ np. szeroko¶æ podbródka, kszta³t ko¶ci policzkowych, itp? czy tylko te wybrane czê¶ci twarzy?

Rainbow
21.10.2010, 18:10
ja te¿ chcê tak ze 2-3 zadania bo cztery to faktycznie za ma³o. a fajnie siê pracuje jak na razie :p chleba i igrzysk! :P

lithium
21.10.2010, 18:15
natomiast odno¶nie zadania to mam pytanie, czy je¿eli mo¿na ingerowaæ w kszta³t twarzy (oczy, usta, nos) to czy mo¿na zmieniaæ np. szeroko¶æ podbródka, kszta³t ko¶ci policzkowych, itp? czy tylko te wybrane czê¶ci twarzy?

mozna

xxx

Mizia
21.10.2010, 18:29
czyli generalnie mo¿na zrobiæ wszystko z tymi simkami, je¶li o twarz chodzi. oprócz zmiany koloru oczu. dobrze rozumiem?

Edit: I co dokladnie oznacza "mo¿na u¿ywaæ w grze defaultów"? bo nie za bardzo kumam

lithium
21.10.2010, 18:42
i zmiany koloru skory. tak.

defaulty, podmieniaja skore/oczy w grze. ze nie sa takie typowo maxisowe, np. skora sie bardziej blyszczy, oczy sa bardziej realistyczne, ale dzialaja jak te maxisowe, czyli po wgraniu np. defaultowego skinu wszystkie simy, lacznie z npc beda taki miec.

Mizia
21.10.2010, 18:43
okej rozumiem. ale skoro nie mo¿na zmieniaæ koloru skóry to ciê¿ko bêdzie znale¼æ default o zbli¿onym kolorze

Liv
21.10.2010, 18:45
Nie musi byæ bardzo zbli¿ony kolor, tylko jak skin jest jasny, niech jasny zostanie. Zazwyczaj defaulty robione s± tak, ¿e kolorystycznie niemal¿e odpowiadaj± tym maxisowym.

@topic: 2 wiêcej bêdzie tak w sam raz :)

lithium
21.10.2010, 18:45
defaulty robione sa zazwyczaj we wszystkich kolorach skory jakie oferuje maxis.

Mizia
21.10.2010, 18:47
Dziêkowaæ za odpowiedzi;) (nie no ja wiem co to defaulty, ale jako¶ dziwnie to by³o dla mnie sformu³owane, albo naprawdê zgubi³am mózg)

Ellie
21.10.2010, 19:22
ja tez uwazam, ze jeszcze 2 zadania beda wystarczajace :D

rudzielec
22.10.2010, 15:04
A ja jeszcze mam jedno pytanie.
Sk±d bedzie wiadomo, ¿e Kasandra któr± poszczególne grupy poka¿± w swoich prezentacjach, to prawdziwa Kasandra a nie jaka¶ simka ¶ci±gniêta z neta?
Wydaje mi siê, ¿e dobrze by by³o to jako¶ zaznaczyæ podczas nadsy³ania prac, tak samo jak w przypadku poprzedniego zadania, kiedy trzeba by³o okazaæ screen ¿e zmie¶ci³o sie w danej sumie (np. pokazaæ zdjêcie z drzewem genealogicznym). Wtedy bêdzie mo¿na wykluczyæ wszelkie oszustwa (choæ nie twierdzê, ¿e kto¶ bêdzie oszukiwaæ) :)

@down: no fakt, racja, w ka¿dym razie dzieki za odpowied¼ :)

lithium
22.10.2010, 15:18
no ale gorzej, jak ktos nie ma kasandry a sobie ja sciagnal, wtedy chyba ta simka nie bedzie miec drzewa genealogicznego? i co wtedy z simka z ts3?

Horsez
24.10.2010, 17:46
Mam problem z simk± Ths3. Jest ona w katalogu wprowad¼ do rodziny, a nie w skrzyni w tworzeniu. Nie moge nic jej zmieniæ zco teraz?

Gio
24.10.2010, 17:51
zaznaczasz simke i wpisujesz kod: editincas

Charionette
24.10.2010, 17:58
Niestety, u mnie ten kod nie dzia³a...

Horsez
24.10.2010, 18:01
zobacyzmy jak u mnie

zaznaczasz simke i wpisujesz kod: editincas

ale jak to wpisaæ w trybie miasta?

Gio
24.10.2010, 18:04
Nie w trybie miasta, gdy simkê ju¿ wprowadzisz do domu.

lithium
24.10.2010, 20:06
sprobujcie ta simke: http://www.mediafire.com/?54iph514807csp7 jak nie bedzie dzialac to juz nie wiem. w sumie ona i tak ma sie zmienic, wiec mozecie dac obojetnie jaka o podobnej budowie ciala, kolorze skory i oczu i bedzie ok.

aaa zdjecie: http://i52.************/s4yiwy.jpg

Horsez
25.10.2010, 22:15
ok spróbuje , chyba poodbna jest w skrzyni gotowych simów, czy mi siê zdaje?
nie umiem jej pobraciæ.

Chryzantem Z³ocisty
25.10.2010, 22:33
ej nie obra¼cie siê ale jak wy to robicie?
od pocz±tku konkursu nie mia³am ¿adnych problemów z pobraniem plików podawanych przez centê (pobiera³am,kiedy pojawia³y siê skargi ¿e co¶ jest nie tak z linkiem).
mog³am wszystko bez problemu pobraæ,a ta simka jaka jest teraz zainstalowa³a siê i mam j± w CASie i w skrzyni gotowych simów.

lithium
26.10.2010, 14:47
ta simka co ja dalam dziala na pewno. skorzystaj horsez z poradnika, jak instalowac dodatki z internetu.
aha, jezeli sciagacie ta simke z ostatniego linka, to przyciemnijcie troche skore i bedzie ok.

tallje
26.10.2010, 19:06
@topic- ja jestem oczywiescie za wieloma zadaniami, 4 to zdecydowanie za ma³o :>

Horsez
26.10.2010, 20:28
Jest mi okropnie przykro, gdy¿ czu³am zapa³ do tego zadania.
A to dupa,poniewa¿ ¿eby ¶ci±gn±c tê simkê i mieæ j± w grze trzeba mieæ najnowsz± aktualizacjê. Ja gdy zaktualizujê gê nie jestem w stanie graæ, gdy¿ gra ³aduje sie mi 30 minut, tni zcina b³êdy itd. i co teraz?
dok³adnie pisze tak :

Alicja Fru.Sims3Pack: Wymagana aktualizacja oprogramowania Sprawd¼ czy gra wykorzystuje najnowsze aktualizacjê. oprogramowania.
Gotowe.!

Chryzantem Z³ocisty
26.10.2010, 20:30
wejdz na gadu kobieto.

lithium
26.10.2010, 20:43
to zrob simke o podobnych gabarytach, kolorze skory i oczu i juz, po operacji i tak by inaczej wygladala.

Horsez
27.10.2010, 18:43
a czy ona jest umiê¶niona?

Gio
27.10.2010, 21:46
przecie¿ ona jest ju¿ w grze w skrzyni simów, wiêc nie wiem jaki macie problem.

Mizia
29.10.2010, 21:34
A czy mogê po prostu daæ inny murzyñski skin i inne oczy ale w tym samym kolorze?

lithium
29.10.2010, 21:47
odpisalam juz, ze tak.

aha, jutro o 14 moze mnie nie byc. ale wysylajcie prace normalnie (sprawdze sobie ktora to byla godzina mmm), ewentualne sugestie czy juz temat z prezentacjami & glosowanie beda jak wroce. ale postaram sie byc na 14.

avenly
30.10.2010, 19:18
Czy koniecznie wszystkie zdjêcia musz± byc w jednym ubraniu i w jednym miejscu ?

lithium
31.10.2010, 11:38
no tak by bylo najlepiej.