PDA

Zobacz pełną wersję : Seraphine by pensivelane [BRAK ZDJĘĆ]

pensivelane
25.10.2010, 21:47
Ok, więc żeby nie przedłużać itd: Seraphine to mały domek, wybudowany na parceli 2x3. Chciałam, żeby był utrzymany w klimacie 'mexico', może mi wyszło :p Mieszka w nim młode małżeństwo z dzieckiem (synem). Domek jest jednopiętrowy, stosunkowo mały i z lekka ciasnawy, zapraszam:

PS. Rzutu nie ma, zapomniałam.

Kamis
25.10.2010, 22:03
BŁAGAM
Daj go do pobrania! Błagam! :(
Zawsze chciałam zbudować taką chatę... ale jak zawsze nie wychodzi...
Uwielbiam takie małe domki :}

pensivelane
25.10.2010, 22:04
haha, dam, jak mi wytlumaczysz jak to się robi xd

Miku-Chan
26.10.2010, 07:31
Piękny domek 10/10 *.* (tylko trochę za duży bajzel w kuchni :P)
Ale i tak max ^^

Liv
26.10.2010, 07:50
OMG, ale busz! xD Ale ogólne z newnątrz b. mi się podoba, przynajmniej nie ma pustek w ogrodzie :P
Salon i przedpokój prezentują się ogólnie ładnie.
Zegar wchodzi w firankę :P I NIE TOLERUJĘ dywanów w kuchni!
Kącik jadalny mnie oczarował *_* Jest taki fajny, spokojny i te rośliny! (wgl lubię, gdy w domu jest dużo roślin)
Wieszak w łazience bym wywaiła - imo tylko przeszkadza. Sypialnia też jest śliczna! A pokój dziecka est stanowczo za skromnym. Może gdyby nie jednolita tapeta i podłoga...
Bardzo żałuję, że domek nie nadaje się do gry, ale i tak jest cudowny! Użyłaś fajnych kolorów i sprawiłaś, że jest miejscem przytlnym i miłym dla oka :) Nawet większych usterek nie ma, jak widzisz!
10/10

Vanitas
26.10.2010, 19:56
Cóż, ja nie zgodzę się z moimi poprzednikami ponieważ się zawiodłem. Czytając opis przygotowałem się na coś świetnego. Bryła to klocek. I to w najgorszym wydaniu. Dach jest straszny, ten 'płotek' nie wiem jak to nazwać też. Elewacja pozostawia sobie wiele do życzenia. Drzewa w ogrodzie mają okropne tekstury, gdybyś użyła innych wyglądałoby to dużo lepiej. A podjazd to po prostu epika. Od kiedy ślad powstaje obok kół? Nad tarasem powinien być dach, już lepiej byłoby bez tego parasola. Druga część ogrodu też nie jest najlepsza. Dużo lepiej by się to prezentowało gdybyś dała tam jakieś ścieżki i stolik z krzesłami. Salon niby jest OK, jednak po prostu mi się nie podoba. Nie ma tego czegoś w sobie. Ściany są puste a pomieszczenie źle zagospodarowane. Kuchnia powinna być oddzielona od salony jakąś listwą a płytki powinny być większe. Kącik jadalny jest OK. W łazience nie pasuje mi wanna i zasłony. W sypialni rodziców dorzucił bym stoliki nocne czy nawet same lampy. Pokój dziecka jest w sumie fany jednak ściany i podłogi zbyt się zlewają. A okno jest bardzo niebezpieczne ;). Ogółem mówiąc nie dbasz o szczegóły, detale. Spójrz chociażby na podjazd. Pod tarasem nadal widać cegłę, a nie powinno tego być. Uważam, że powinnaś używać dodatków lepszej jakości. Na TheSimsResource jest wiele artystów wartych uwagi, przejrzyj tą stronę. Ocena liczbowa: 4/10

ddo bwayo
27.10.2010, 09:17
Widząc bryłe pomyślałam, że to kolejny genialny projekt na forum. Jednak mocno zdziwiłam się, gdy zaczęłam oglądać wnętrza. W salonie za nic nie pasuje ta kanapa, użyłaś ciepłych kolorów i walnęłaś ni stąd ni z owąd zimną kanape. Jest pełno błędów typu coś wchodzi na coś jak np. w kuchni zegar wchodzi w okno i zasłonę. W łazience i w sypialni rodziców strasznie pomieszałaś style i kolory. Pokój dziecka w ogóle mi się nie podoba, nie ma w sobie nic co by przyciągało uwagę + pokój dziecka powinien być jasny, radosny i ciepły.
Podsumowując najbardziej spodobała mi się jadalnia, jednak towarzyszy mi niezmienne wrażenie, że to jest po prostu komplet.
Ogółem nie jest bardzo źle, widać, że może być dobrze, jednak musisz popracować.

amela560
27.10.2010, 09:55
mysle ze Ci sie jak najbardziej udało lecz trzeba posprzatac balagan w lazience :D

pensivelane
27.10.2010, 14:25
//jesli chodzi o jadalnię to kompletem jest bodajże stół i krzesła :P

rudzielec
27.10.2010, 15:36
parasol na tarasie, sznur z bielizną w ogrodzie, basen dla dzieci, paprotka w salonie no i ten komplet do jadalni <33 kocham Cię za te dodatki, są boskie! :D
zresztą jak cały dom który bardzo mi sie podoba :)
ah no i uwielbiam taki bajzel, jaki panuje na blatach w kuchni i w łazience, cholernie mi się to podoba :P
dyszka oczywiście ;)

dżin.
27.10.2010, 21:46
Pozwolisz, że trochę skrytykuję ten projekt. Otóż bryła, ogród, ogólnie z zewnątrz jest potwornie. Bryła mi się w ogóle nie podoba. Wnętrze byłoby gdyby nie ten bajzel dookoła. Ładne meble i w ogóle, ale ten bałagan...ehh :/ 6

Mroczny Pan Skromności
28.10.2010, 17:11
mi się podoba taki bałagan! Dzięki temu dom wygląda bardziej realistycznie :P
Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń :) Za bałagan wielki plus :D 10/10

caalam
28.10.2010, 19:30
Domek jest jednopiętrowy, stosunkowo mały i z lekka ciasnawy
i wy się spodziewaliście jakiejś cud bomby? na każdym kroku jakiś luksus, wszystko poukładane? pf.
mi się osobiście podoba, bo jest taki realistyczny. ten/10

Fiorella
31.10.2010, 21:51
Jest taki... realistyczny, tyle tam rzeczy i tak porozrzucanych jak w przawdziwym domu. Bardzo mi się podoba, ale nie jest idealny, bo dość pospolity. To co najbardziej zwraca uwagę to ogród. Jest taki przytulny, sielski ale jednocześnie trochę tajemniczy.
Mój gust :)
Wnętrza są schludne, miłe dla oka, aczkolwiek nie ma na czym zawiesić oka, nic nie szokuje. Chociaż chyba o to chodziło?

Ogólnie to mi się podoba i myslę, że sama nie zbudowałabym o wiele lepszego domku.

Ocena: 9/10